Com vs net – Care este diferența dintre extensiile domeniului

Utilizatorii noștri sunt adesea întrebați despre extensiile de nume de domeniu .com și .net. Alegerea unui nume de domeniu este extrem de importantă pentru obiectivele dvs. de afaceri, deoarece poate avea un impact asupra brandului și a clasamentului dvs. de căutare. În acest articol, vă vom explica diferența dintre extensiile de domeniu Com și Net și care este mai bună pentru site-ul dvs. web.


Diferența dintre extensiile de nume de domeniu Com și Net

Ce este extensia de nume de domeniu Com și net?

Un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. web pe internet. Aceasta este ceea ce utilizatorii dvs. vor tasta în browserul lor pentru a vă accesa site-ul. De exemplu, wpbeginner.com

Pentru a afla mai multe despre numele domeniilor, consultați ghidul începătorului nostru despre ce este un nume de domeniu și cum funcționează domeniile.

Numele de domenii vin în diverse extensii precum com, net, org și multe altele.

example.com
example.net
example.org

Puteți alege în mod liber un nume de domeniu din oricare dintre aceste extensii pentru a face un site web. Cu toate acestea, aceste extensii au fost create pentru a face distincția între diferite tipuri de site-uri web.

Trebuie să alegeți o extensie de nume de domeniu care să se potrivească afacerii dvs. în timp ce vă ajută să creați o marcă și o autoritate recunoscătoare în industria dvs..

Acestea fiind spuse, să comparăm diferența dintre extensiile de domeniu .com și .net pentru a vedea care este mai bună pentru afacerea dvs..

Diferență între nume de domeniu .Com și .Net

Extensii de nume de domeniu

Com și Net sunt două dintre cele mai populare extensii de nume de domeniu. Dacă extensia preferată de nume de domeniu dot com nu este disponibilă, atunci multe instrumente generatoare de nume de domeniu vor sugera .net ca alternativă.

Cu toate acestea, nu este o alternativă potrivită pentru afacerea dvs. în majoritatea cazurilor.

COM în numele de domeniu .com reprezintă nume de domeniu comercial. Aceasta include toate site-urile web de afaceri, site-urile web care doresc să câștige bani online, site-uri personale, bloguri, portofolii și aproape orice între ele.

Pe de altă parte, NET în extensia de nume de domeniu .net reprezintă „rețea”. Este recomandat și potrivit pentru furnizorii de servicii de internet, e-mail și rețele.

Când ar trebui să alegeți un nume de domeniu COM?

Extensia de domeniu .com a devenit sinonimă cu internetul. Aproape 46% din toate numele de domeniu înregistrate sunt domenii .com.

Acesta este motivul pentru care este mult mai ușor pentru utilizatori să-și amintească un nume de domeniu .com decât orice altă extensie de domeniu. Datorită popularității numelor de domeniu .com, acestea sunt, de asemenea, mai ușor de marcat, promovat și vă ajută să vă dezvoltați afacerea.

Dacă doriți să faceți orice fel de site web de afaceri, atunci ar trebui să utilizați întotdeauna o extensie de nume de domeniu .com. Oferă site-ului dvs. web o adresă familiară și face ca afacerea dvs. să pară mai profesională și mai stabilită.

Acum problema este că numele de domeniu .com sunt atât de populare încât se simt că toate cele bune sunt deja luate. Cu toate acestea, există încă o mulțime de moduri inteligente de a obține numele de domeniu .com perfect.

Iată câteva sfaturi despre alegerea celui mai bun nume de domeniu .com.

 • Numele dvs. de domeniu ar trebui să reprezinte afacerea dvs. și ceea ce faceți. De exemplu, stargardeningservices.com este mai bun decât starservices.com
 • Dacă numele dvs. de domeniu preferat este luat, puteți adăuga cuvinte mici înainte sau după acesta pentru a-l face unic. De exemplu, stargardeninghouston.com
 • Asigurați-vă că numele dvs. de domeniu poate fi pronunțat cu ușurință. Nu folosiți cratime sau numere în numele dvs. de domeniu.
 • Profitați de generatoare de nume de domeniu online. Aceste instrumente gratuite vă vor ajuta să veniți cu idei inteligente de nume de domeniu, care sunt unice și încă disponibile.

Ai nevoie de mai mult ajutor? Consultați articolul nostru despre cum să alegeți cel mai bun nume de domeniu pentru site-ul dvs. web cu sfaturi practice și exemple reale.

Când ar trebui să utilizați extensia de domeniu net?

Ar trebui să folosiți numele de domeniu .net dacă aveți de gând să oferiți internet, rețea, găzduire de baze de date, găzduire prin email sau servicii similare.

Puteți utiliza în continuare un nume de domeniu .net dacă se potrivește mărcii dvs. Cu toate acestea, veți avea nevoie de un talent serios de marketing pentru a elimina acest lucru.

De exemplu, Behance.net este o comunitate populară de design online care folosește cu succes o extensie de domeniu .net pentru site-ul lor web. I se potrivesc pentru că și-au dorit să fie o rețea de artiști, designeri și companii care caută talent.

Aproape 4% din toate numele de domeniu înregistrate utilizează extensia de domeniu .net. Registrul de nume de domeniu a început să prezinte extensii .net și alte extensii de nume de domeniu ca o alternativă la .com, ceea ce vă poate da impresia că este mai frecvent utilizat decât este în realitate.

Inițial, trebuia să fie o extensie de nume de domeniu pentru furnizorii de servicii de internet și de rețea. Multe companii de internet reale și binecunoscute încă își folosesc în primul rând numele de domeniu .com pentru afacere. De exemplu, vizitarea comcast.net vă va duce pe noul lor site .com.

Acum, s-ar putea să credeți că 4% reprezintă destul de multe nume de domeniu (în jur de 14 milioane la momentul scrierii acestui articol). Cine mai folosește nume de domeniu .net?

Multe companii înregistrează o extensie de domeniu .net pentru marca lor, astfel încât altcineva să nu poată încalca numele companiei.

Unele companii au început să îl folosească pentru că nu au putut primi numele de domeniu .com preferat. Majoritatea acestor companii se transferă curând într-o extensie de domeniu .com, dar păstrează numele de domeniu .net din motive tehnice și legale.

Com vs net – Care este mai bun pentru SEO?

Mulți dintre utilizatorii noștri ne întreabă ce extensie de domeniu îi va ajuta să obțină un nivel mai mare. Dacă întrebați între Net și Com, atunci alegerea oricăreia dintre ele nu vă va afecta SEO.

Motoarele de căutare vor trata ambele extensii de domeniu la fel. Va trebui să vă concentrați doar pe cele mai bune practici SEO și să creați conținut util direcționat pentru a obține un nivel mai ridicat.

Partea importantă va fi numele dvs. de domeniu în sine, nu extensia. De exemplu, stargardeningservices.com va avea un rang mai bun decât starservices.net, deoarece conține cuvântul cheie că oamenii sunt mai susceptibili să caute.

Cum să cumpărați un nume de domeniu?

Există două modalități de a obține un nume de domeniu. Îl poți alege pe cel care ți se potrivește cel mai bine.

1. Obțineți un nume de domeniu GRATUIT cu Bluehost

Dacă doriți să faceți un site web, atunci veți avea nevoie de găzduire de site-uri. Consultați articolul nostru despre diferența dintre numele domeniului și găzduirea site-ului web.

De obicei, veți plăti 14,99 USD pe an pentru un nume de domeniu și 7,99 USD / lună pentru găzduire. Acum, dacă tocmai începeți, atunci sună o mulțime de bani.

Din fericire, oamenii de la Bluehost oferă utilizatorilor WPBeginner un nume de domeniu gratuit și o reducere de 60% la găzduire.

→ Faceți clic aici pentru a revendica numele dvs. de domeniu gratuit ←

2. Înregistrați un nume de domeniu

Dacă nu doriți să faceți un site web, puteți încă să înregistrați un nume de domeniu și să faceți un site web ulterior.

Vă recomandăm să folosiți GoDaddy. Sunt cea mai mare companie de înregistrare a numelor de domeniu din lume care administrează în prezent 72+ milioane de nume de domeniu.

Pentru instrucțiuni detaliate pas cu pas, consultați articolul nostru despre cum să înregistrați un nume de domeniu.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să aflați diferența dintre extensiile de nume de domeniu com și net. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru pas cu pas despre cum să începeți un blog.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map