Cum să adăugați corect Google AdSense pe site-ul dvs. WordPress

Google AdSense este una dintre cele mai populare modalități de a genera bani cu site-ul.


Vă permite să vindeți automat spațiul publicitar al site-ului dvs. web către agenții de publicitate și să fiți plătit. AdSense este unul dintre cele mai simple moduri de a începe să câștigați bani online cu site-ul dvs. web.

În acest articol, vă vom arăta cum să adăugați Google AdSense în WordPress împreună cu câteva bune practici și sfaturi pentru a vă câștiga câștigurile..

Adăugarea corectă Google AdSense în WordPress

Ce este Google AdSense?

Google AdSense este o rețea de publicitate administrată de Google, care permite bloggerilor și proprietarilor de site-uri web o oportunitate de a câștiga bani prin afișarea de text, imagine, video și alte reclame interactive pe site-urile lor web. Aceste anunțuri sunt vizate de conținutul site-ului și de public, deci sunt foarte relevante.

Google AdSense nu este complicat, deoarece nu trebuie să aveți de-a face cu agenții de publicitate sau să vă faceți griji cu privire la colectarea banilor. Google administrează și menține relații cu agenții de publicitate. Ei colectează plata, își iau taxa de administrare și vă trimit restul de bani.

AdSense oferă anunțuri cost-pe-clic (CPC), ceea ce înseamnă că câștigați bani de fiecare dată când un utilizator face clic pe anunțul de pe site-ul dvs. web. Suma primită pe clic variază în funcție de o varietate de factori.

Tutorial video

Abonați-vă la WPBeginner

Dacă nu vă place videoclipul sau aveți nevoie de mai multe instrucțiuni, continuați să citiți.

Noțiuni introductive cu AdSense

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă înscrieți la un cont Google AdSense. Dacă aveți un cont Gmail, atunci vă puteți utiliza contul existent pentru a vă înscrie.

După ce ați depus cererea, va trebui să așteptați ca echipa Google AdSense să o examineze. Poate dura câteva ore până la câteva săptămâni pentru unii editori.

După ce este aprobat, atunci vă puteți autentifica în contul dvs. AdSense și puteți obține codul dvs. publicitar. Acesta este codul pe care trebuie să îl plasați pe site-ul dvs. web pentru a afișa reclame.

Recent, Google AdSense a anunțat anunțuri auto, ceea ce înseamnă că inserați doar o bucată de cod și Google decide automat când, unde și câte anunțuri trebuie afișate pe fiecare pagină.

Cu toate acestea, majoritatea editorilor utilizează încă metoda manuală pentru a plasa în mod individual reclame pe site-ul lor web.

Vă vom arăta ambele metode. Vă recomandăm să începeți mai întâi cu plasarea manuală a anunțurilor. După ce ați început să câștigați, puteți experimenta cu reclame automate pentru a le compara singuri.

1. Plasați manual codul publicitar Google AdSense în WordPress

Vei începe făcând clic pe meniul Anunțuri din coloana din stânga și apoi treci la fila „După unitatea de anunțuri”. De aici trebuie să faceți clic pe „Creați un nou anunț”.

Vi se va cere să alegeți un tip de anunț. Puteți selecta dintre „Anunțuri afișate”, „Anunțuri în flux” și „Anunțuri în articol”.

Dacă nu sunteți sigur, atunci începeți cu anunțurile afișate.

Alegeți tipul de anunț

În continuare, trebuie să furnizați un nume pentru această unitate de anunțuri și să selectați dimensiunea și tipul anunțului.

Numeți unitatea de anunțuri și alegeți tipul de anunț

Numele anunțului este folosit doar în scopuri interne, astfel încât îl puteți numi în orice fel ca „SiteName Sidebar”.

Următoarea opțiune este alegerea Mărimii anunțurilor. În timp ce Google oferă o mare varietate de dimensiuni de anunțuri, există anumite dimensiuni care sunt listate sub recomandate, deoarece acestea sunt cele mai populare în rândul agenților de publicitate.

De asemenea, puteți alege dacă doriți ca anunțul dvs. să fie receptiv sau corect. Vă recomandăm să alegeți anunțuri responsive, deoarece acestea funcționează bine pe toate dispozitivele și dimensiunile ecranului.

Apoi, faceți clic pe butonul Creare pentru a continua.

AdSense va genera acum codul dvs. publicitar pentru dvs. Conține ID-ul unității de anunțuri unice și ID-ul editorului.

Copiați codul de anunț

Dacă site-ul dvs. web are o versiune Google AMP, puteți, de asemenea, să copiați codul pentru paginile dvs. AMP.

Pur și simplu copiați codul de anunț și lipiți-l într-un editor de text simplu, cum ar fi Notepad sau TextEdit. Vei avea nevoie de el în pasul următor.

Adăugarea Google AdSense în WordPress

Trebuie să determinați unde doriți să afișați anunțul pe site-ul dvs. web. Anunțurile sunt afișate cel mai frecvent în bara laterală. Puteți adăuga Google Adsense în bara laterală folosind widget-uri WordPress.

Pur și simplu mergeți la Aspect »Widgets pagina din zona dvs. de administrator WordPress. Apoi, trageți & aruncați widgetul „HTML personalizat” în zona widget-ului corespunzător și lipiți codul Google AdSense acolo.

Lipiți codul Google AdSense în bara laterală WordPress

Pentru o mai bună controlare și urmărire a plasării, vă recomandăm să consultați pluginul AdSanity WordPress. (Vezi: Cele mai bune soluții WordPress de gestionare a anunțurilor)

2. Adăugați codul AdSense Auto-Ads în WordPress

Adăugarea de reclame individuale în diferite zone ale site-ului dvs. web necesită mult timp. Majoritatea începătorilor se luptă să găsească cele mai bune locații pentru a afișa anunțuri pe site-urile lor.

Pentru a rezolva acest lucru, Google a introdus reclame auto. Acest lucru vă permite să adăugați un singur fragment de cod pe site-ul dvs. și să permiteți Google AdSense să descopere cea mai mare locație de plată, dimensiunea anunțului și tipul.

Dezavantajul acestei metode este că aveți mai puțin control asupra plasării anunțurilor pe site-ul dvs. web.

Dacă doriți să adăugați funcția de anunțuri automate, atunci veți adăuga Google AdSense pe site-ul dvs. web.

Mai întâi conectați-vă la contul dvs. Google AdSense și dați clic pe fila Anunțuri. În continuare, trebuie să faceți clic pe butonul Obține cod pentru a genera codul de anunțuri automate.

Generați cod de anunțuri auto pentru Google AdSense

AdSense va genera acum un fragment de cod cu ID-ul editorului și îl va afișa pe ecran. Acum puteți copia și lipi acest cod într-un editor de text.

Cod de anunțuri automate

Adăugarea codului de reclame automate AdSense în WordPress

Codul de reclame automate folosește fragmentul de cod unic pentru a genera anunțuri peste tot pe site-ul dvs. WordPress. Aceasta înseamnă că trebuie să adăugați codul la toate paginile în care doriți să afișați anunțul.

O modalitate de a face acest lucru este adăugând codul în fișierul header.php al temei dvs. WordPress. Cu toate acestea, dezavantajul acestei metode este că codul dvs. publicitar va dispărea dacă actualizați sau modificați tema.

Cea mai bună modalitate de a adăuga orice cod la nivel de site pe site-ul dvs. web este folosind un plugin precum Insert Headers and Footers.

În primul rând, trebuie să instalați și să activați pluginul Insert Headers and Footers. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

După activare, accesați secțiunea Setări »Inserați anteturi și subsoluri pagină. De aici, trebuie să inserați codul Google AdSense în secțiunea antet.

Introduceți codul de anunț în antet

Nu uitați să faceți clic pe butonul „Salvați” pentru a vă stoca modificările.

Pluginul va adăuga acum codul de anunț în toate paginile site-ului dvs. web. Poate dura Google AdSense cândva să înceapă să afișeze anunțuri.

Cele mai bune practici și întrebări frecvente AdSense

De-a lungul anilor, am răspuns la mai multe întrebări legate de AdSense. După ce am folosit AdSense pe mai multe dintre site-urile noastre în trecut, am învățat multe despre optimizare. Mai jos sunt câteva cele mai bune practici AdSense și întrebări frecvente.

Care este cea mai bună dimensiune a anunțurilor AdSense?

Deși plasarea anunțurilor este esențială, am constatat că cele mai bune dimensiuni sunt 336 × 280 și 300 × 250. Aceste anunțuri tind să se potrivească pe majoritatea dimensiunilor ecranului și au cea mai bună rată de plată.

Care este cea mai bună destinație de plasare AdSense?

Acest lucru depinde în totalitate de aspectul dvs. Obiectivul este să obțineți mai multe clicuri, așadar doriți să plasați anunțurile într-un loc mai proeminent. Am constatat că anunțurile din conținutul postării către partea de sus a ecranului tind să obțină cele mai multe clicuri.

Mai mulți utilizatori ne-au întrebat despre adăugarea AdSense într-un widget plutitor, deoarece acesta va fi foarte proeminent. Vă recomandăm cu fermitate acest lucru, deoarece nu este permis de Termenii și condițiile Google. Dacă le încălcați TOS-ul, atunci puteți fi interzis din program.

Pot face clic pe propriile mele reclame Google AdSense?

Adesea începătorii sunt tentați să facă clic pe propriile reclame sau să le roage membrilor familiei să facă clic pe anunțurile lor. Vă rugăm să nu faceți asta. Algoritmul Google este foarte inteligent și știe când faceți clic pe propriul dvs. anunț. Acest lucru vă poate face interzis de la program.

Ce este RPM de pagină în Google AdSense?

RPM înseamnă Venituri pe Mille, ceea ce înseamnă venituri la 1000 de afișări. Acest lucru este determinat prin înmulțirea numărului total de clicuri și a costului pe clic și apoi divizarea acestora la numărul total de vizualizări de pagini.

Pot folosi contul meu Blogger sau YouTube AdSense cu WordPress?

Da, poti. Dacă ați început să utilizați AdSense pe una dintre platformele găzduite de Google, cum ar fi Blogger sau YouTube, atunci puteți să modificați tipul de cont AdSense și să îl utilizați cu WordPress. Va trebui să furnizați Google AdSense adresa URL a site-ului pe care doriți să îl generați, completând un formular.

Pur și simplu conectați-vă la contul AdSense și apoi în „Anunțurile mele” faceți clic pe opțiunea „Alte produse”. În continuare, trebuie să faceți clic pe „Actualizați acum” și să completați formularul de cerere.

Ce este CTR în Google AdSense?

CTR-urile sau ratele de clic diferă foarte mult pentru diferite tipuri de site-uri web. Clicurile dvs. pe anunțuri depind de o mulțime de factori precum subiectele site-ului, tipul dvs. de audiență, plasarea anunțurilor pe site-ul dvs. și multe altele. CTR-ul ideal pentru Google AdSense este cu adevărat greu de definit, deoarece nu aveți acces la ratele de clic ale altor site-uri web, precum dvs..

Cu toate acestea, Google AdSense are instrumente încorporate care vor începe să vă afișeze mesaje dacă site-ul dvs. nu primește un CTR bun. Puteți urmări ghidurile de optimizare afișate în tabloul de bord Google AdSense pentru a îmbunătăți veniturile dvs. publicitare.

Când și cum plătește Google AdSense editorilor?

În fiecare lună, Google AdSense calculează veniturile lunii anterioare și le arată în pagina „Tranzacții”. Dacă câștigurile dvs. corespund pragului necesar, plata dvs. este procesată și eliberată până la data de 21 a acelei luni.

Există mai multe metode de plată disponibile, inclusiv transfer electronic direct, transfer bancar, cec, Western Union și multe altele.

De ce Google AdSense a respins cererea mea?

Google Adsense poate respinge cererea dvs. dacă site-ul dvs. web nu respectă politicile programului AdSense sau termenii și condițiile acestora.

Care sunt cerințele pentru ca cererea Google AdSense să fie aprobată?

Iată care sunt cerințele minime pentru a obține aprobarea cererii dvs. de cont Google AdSense.

  • Site-ul dvs. web și întregul conținut al acestuia trebuie să respecte politicile și termenii și condițiile programului AdSense.
  • Site-ul dvs. ar trebui să aibă cel puțin 6 luni.
  • Dvs., solicitantul, trebuie să aveți peste 18 ani.

Notă: Chiar dacă aplicația dvs. îndeplinește toate cerințele, Google AdSense își rezervă în continuare dreptul de a refuza cererea.

Pot adăuga Google AdSense în blogul meu WordPress.com?

WordPress.com nu vă permite să adăugați Google AdSense pe site-ul dvs., decât dacă faceți upgrade la planul de afaceri. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru cu privire la diferența dintre WordPress.com și WordPress.org.

Care este diferența dintre Google AdSense și Google AdWords?

Google AdWords vă permite să faceți publicitate pe alte site-uri web, inclusiv pe cei care participă la programul Google AdSense.

Google AdSense vă permite să câștigați bani din site-ul dvs. web afișând anunțuri pe site-ul dvs..

Sperăm că acest articol v-a ajutat să adăugați Google AdSense pe site-ul dvs. WordPress. De asemenea, poate doriți să consultați ghidul nostru cu privire la modul în care vă puteți crește traficul pe blog și despre cele mai bune servicii de e-mail pentru creșterea abonaților dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me