Cum să adăugați și să folosiți widget-uri în WordPress

Utilizatorii începători ne întreabă adesea ce sunt widget-urile și cum să folosim widget-uri în WordPress. Widget-urile vă permit să adăugați funcționalități și caracteristici diferite la barele dvs. WordPress fără a scrie cod. În acest articol, vă vom arăta cum să adăugați și să utilizați widgeturi în WordPress, împreună cu partajarea exemplelor Widget.


Cum să adăugați și să folosiți widget-uri în WordPress

Ce sunt widget-urile? De ce trebuie să utilizați widget-uri în WordPress?

Widget-urile sunt blocuri minuscule de funcționalitate specifică pe care le puteți plasa în barele laterale WordPress (cunoscute și sub numele de widget-ready-zones). Pentru începători, aceasta este o modalitate ușoară de a adăuga lucruri precum galerii, citate, postări populare, căsuțe de facebook și alte elemente dinamice pe site-ul lor WordPress.

Widgeturile pot fi găsite pe Aspect »Widgets pagina din zona dvs. de administrator WordPress.

Ecran Widgets pe un site WordPress

Veți vedea widgeturile pe care le puteți adăuga sub lista de widget-uri disponibile.

Pe partea dreaptă, veți găsi zonele desemnate pe site-ul dvs. WordPress unde puteți plasa aceste widget-uri. Aceste zone desemnate sunt definite de tema dvs. WordPress. Acestea sunt numite bare laterale sau zone pregătite pentru widget-uri.

Dacă nu vedeți un widget specific pe care îl căutați, atunci poate fi adăugat cu un plugin (mai multe despre acest lucru mai târziu).

Adăugarea de widget la o bară laterală în WordPress

Există mai multe modalități de a adăuga widgeturi la barele laterale disponibile în tema dvs. WordPress. Cel mai simplu este să glisați și să le aruncați în bara laterală.

Animație care arată cum să trageți și să plasați un widget într-o bară laterală în WordPress

De asemenea, puteți face clic pe un titlu de widget din lista de widget-uri disponibile. WordPress vă va afișa lista de bare laterale unde puteți adăuga acest widget.

Pur și simplu selectați bara laterală unde doriți să adăugați widgetul, apoi faceți clic pe butonul Adăugare widget pentru a-l adăuga.

Adăugați butonul widget

Există, de asemenea, un mod de accesibilitate pentru utilizatorii care au nevoie de el. Pentru a activa modul de accesibilitate, trebuie să faceți clic pe butonul Opțiuni de ecran din colțul din dreapta sus al ecranului.

Activați modul de accesibilitate pentru widgeturi în WordPress

Acesta va afișa un meniu în jos cu un link pentru a activa modul de accesibilitate pentru ecranul widget-urilor. Dacă faceți clic pe aceasta, veți schimba interfața de utilizator a ecranului widget-urilor.

Fiecare widget disponibil va avea acum un simplu buton „Adaugă”. apăsând butonul vă va duce la un ecran accesibil unde puteți selecta cu ușurință bara laterală.

Widgeturi accesibile în WordPress

Pentru instrucțiuni detaliate, consultați ghidul nostru despre cum să adăugați widget-uri WordPress în modul de accesibilitate.

Pagina pentru widgeturi nu este singura modalitate de a adăuga widget-uri pe site-ul dvs. WordPress. Puteți adăuga, de asemenea, widget-uri folosind previzualizarea live, vizitând Aspect »Personalizare.

Animatie care adauga un widget cu personalizator in WordPress

Este important să rețineți că nu toate zonele pregătite pentru widget și barele laterale vor apărea în personalizator. Acesta este motivul pentru care vă recomandăm să folosiți Aspect »Widgets ecran pentru a adăuga widgeturi în WordPress.

Cum să eliminați un widget în WordPress?

Eliminarea unui widget în WordPress este la fel de simplă ca adăugarea lor. Viziteaza Aspect »Widgets pagină.

Căutați widgetul pe care doriți să îl eliminați în barele laterale și faceți clic pe titlul widgetului pentru a-l extinde.

Eliminarea unui widget prin ștergerea acestuia din bara laterală WordPress

Sub setările widgetului, veți găsi linkul pentru a șterge widgetul. Ștergerea unui widget îl va elimina din bara laterală și va șterge, de asemenea, setările widget-ului precum titlul sau orice opțiuni selectate.

Unele widget-uri sunt prea simple și nu au multe opțiuni în setările lor, în timp ce altele au multe opțiuni și setări. Dacă doriți să eliminați un widget fără a pierde setările, atunci trebuie să îl glisați și să-l plasați în secțiunea de widget-uri inactive.

Eliminarea unui widget fără a șterge setările

Ștergerea sau trimiterea unui widget către widget-uri inactive nu îl elimină din lista de widget-uri disponibile. Puteți adăuga întotdeauna un widget din lista de widget-uri disponibile sau widget-uri inactive.

Ce fel de widget-uri sunt disponibile pentru WordPress?

O instalare implicită WordPress vine cu unele widget-uri încorporate, cum ar fi postări recente, comentarii recente, arhive, căutare etc..

Multe teme și plugin-uri WordPress vin cu propriile plugin-uri.

De exemplu, plugin-ul Galerie Envira vă permite să creați galerii de imagini frumoase în postările și paginile dvs. WordPress. Dar vine și cu un widget Envira Gallery, pe care îl puteți adăuga într-o bară laterală pentru a afișa galerii de imagini în WordPress.

Widget galerie Envira

În mod similar, nenumărate alte teme și pluginuri adaugă widget-uri, astfel încât utilizatorii lor să poată adăuga lucruri în barele lor WordPress fără să scrie niciun cod sau html.

Există sute de pluginuri WordPress care adaugă doar widgeturi pe care să le folosești în bara laterală. Consultați lista noastră cu cele mai utile 25 de widget-uri WordPress pentru site-ul dvs..

Ce altceva poți face cu Widgets WordPress?

Widgeturile sunt un instrument incredibil de puternic și flexibil în WordPress. Dezvoltatorii WordPress le-au folosit în multe moduri inovatoare.

Ca proprietar al site-ului WordPress, poți profita de asta pentru a adăuga aproape orice lucru imaginabil pe site-ul tău WordPress. Începeți cu cele 12 trucuri ale barei laterale WordPress pentru a obține rezultate maxime.

Dacă sunteți confortabil cu codul, atunci poate doriți să aflați cum să creați propriul dvs. widget WordPress personalizat.

Asta este totul, sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să adaugi și să folosești widget-uri în WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru despre cum să afișați bara laterală diferită pentru fiecare postare și pagină în WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map