Cum să adăugați meniul de navigare în WordPress (Ghid pentru începători)

Doriți să adăugați un meniu de navigare pe site-ul dvs. WordPress?


WordPress vine cu o interfață de meniu drag and drop pe care o puteți utiliza pentru a crea meniuri antet, meniuri cu opțiuni derulante și multe altele.

În acest ghid pas cu pas, vă vom arăta cum să adăugați cu ușurință un meniu de navigare în WordPress.

Cum să adăugați meniul de navigare în WordPress

Ce este un meniu de navigare?

Un meniu de navigare este o listă de link-uri care indică domenii importante ale unui site web. Acestea sunt de obicei prezentate ca o bară orizontală de legături în partea de sus a fiecărei pagini de pe un site web.

Meniurile de navigare oferă structura site-ului dvs. și îi ajută pe vizitatori să găsească ceea ce caută. Iată cum arată meniul de navigare pe WPBeginner:

Meniul de navigare WPBeginner

WordPress face cu adevărat ușor să adăugați meniuri și submeniuri. Puteți adăuga linkuri către cele mai importante pagini, categorii sau subiecte, postări pe blog și chiar link-uri personalizate, cum ar fi profilul dvs. de socializare.

Locația exactă a meniului dvs. va depinde de tema dvs. WordPress. Majoritatea temelor vor avea mai multe opțiuni, astfel încât să puteți crea diferite meniuri care pot fi afișate în diferite locuri.

De exemplu, majoritatea temelor WordPress vin cu un meniu principal care apare în partea de sus. Unele teme pot include un meniu secundar, un meniu de subsol sau un meniu de navigare mobilă.

Crearea primului meniu de navigare personalizat

Pentru a crea un meniu de navigare, trebuie să accesați Aspect »Meniuri pagina din tabloul de bord de admin WordPress.

Crearea unui meniu în WordPress

În primul rând, trebuie să furnizați un nume pentru meniul dvs., cum ar fi „Top Navigation Menu”, apoi faceți clic pe butonul „Create Menu”. Aceasta va extinde zona de meniu și va arăta astfel:

Un meniu nou creat în WordPress

În continuare, puteți alege paginile pe care doriți să le adăugați în meniu. Puteți adăuga automat toate noile pagini de nivel superior sau puteți selecta anumite pagini din coloana din stânga.

În primul rând, faceți clic pe fila „Vizualizați toate” pentru a vedea toate paginile site-ului dvs. După aceea, faceți clic pe caseta de lângă fiecare dintre paginile pe care doriți să le adăugați în meniul dvs., apoi faceți clic pe butonul „Adăugați la meniu”.

Adăugarea de elemente în meniul de navigare

După adăugarea paginilor dvs., le puteți muta prin glisare și fixare.

Trageți și plasați un element pentru a-l muta în meniu

Notă: Toate meniurile au articolele listate într-o listă verticală (de sus în jos) în editorul de meniu. Când puneți meniul live pe site-ul dvs., acesta va fi afișat vertical sau orizontal (de la stânga la dreapta), în funcție de locația selectată.

Majoritatea temelor au mai multe locații diferite în care puteți pune meniuri. În acest exemplu, folosim tema implicită 2020, care are 5 locații diferite.

După adăugarea de pagini în meniu, selectați locația în care doriți să afișați meniul și faceți clic pe butonul „Salvare meniu”.

Selectarea locației afișajului pentru meniul dvs.

Bacsis: Dacă nu sunteți sigur unde se află fiecare locație, încercați să salvați meniul în diferite locuri, apoi vizitați site-ul dvs. pentru a vedea cum arată. Probabil că nu veți dori să utilizați toate locațiile, dar poate doriți să utilizați mai multe.

Iată meniul nostru finalizat pe site:

Meniul de navigare live finalizat

Crearea meniurilor derulante în WordPress

Meniurile derulante, uneori numite meniuri imbricate, sunt meniuri de navigare cu elemente de meniu pentru părinți și copii. Când treceți cursorul peste un element părinte, toate elementele copil vor apărea sub el într-un submeniu.

Pentru a crea un submeniu, trageți un element sub elementul părinte, apoi trageți-l ușor spre dreapta. Am făcut acest lucru cu 3 sub-elemente din „Servicii” din meniul nostru:

Adăugați elemente de meniu ca submeni

Iată submeniul live pe site:

Un submeniu derulant în navigarea site-ului

Puteți adăuga chiar mai multe straturi, pentru ca submeniul dvs. să poată avea un submeniu. Acest lucru poate sfârși uitându-se la un pic înfundat și multe teme nu acceptă meniuri derulante cu mai multe straturi.

În acest exemplu, puteți vedea că „Design Logo” (un element pentru copii din „Services”) are două elemente pentru copii.

Un meniu derulant cuib

Adăugarea de categorii la meniurile WordPress

Dacă utilizați WordPress pentru a rula un blog, atunci poate doriți să adăugați categoriile de bloguri ca un meniu derulant în meniul WordPress. Facem acest lucru pe WPBeginner:

Meniul WPBeginner care arată categoriile derulante

Puteți adăuga cu ușurință categorii în meniul dvs. făcând clic pe fila Categorii din partea stângă a ecranului Meniuri. De asemenea, poate fi necesar să faceți clic pe fila „Vizualizați toate” pentru a vedea toate categoriile dvs..

Pur și simplu selectați categoriile pe care doriți să le adăugați în meniu, apoi faceți clic pe butonul „Adaugă în meniu”.

Adăugarea de categorii în meniul dvs.

Categoriile vor apărea ca elemente obișnuite de meniu în partea de jos a meniului. Le puteți trage și arunca în poziție. Vom pune toate aceste categorii sub elementul de meniu Blog.

Introducerea categoriilor sub elementul de meniu „Blog”

Doriți să aveți o pagină de blog pe site-ul dvs. separat de pagina dvs. de pornire? Dacă da, consultați tutorialul nostru despre cum puteți crea o pagină separată pentru postări pe blog în WordPress.

Adăugarea de legături personalizate la meniurile dvs. de navigare WordPress

În afară de categorii și pagini, WordPress face, de asemenea, foarte ușor să adăugați link-uri personalizate în meniul dvs. Puteți să-l utilizați pentru a vă conecta la profilurile de social media, la magazinul dvs. online și / sau la alte site-uri web deținute.

Va trebui să utilizați fila „Legături personalizate” din ecranul Meniu. Pur și simplu adăugați linkul împreună cu textul pe care doriți să îl utilizați în meniul dvs..

Adăugarea unui link personalizat la Twitter în meniu

Puteți obține chiar și creativ și adăuga pictograme de social media în meniul dvs..

Meniu de social media

Editarea sau eliminarea unui element de meniu din meniurile de navigare WordPress

Când adăugați pagini sau categorii în meniul dvs. de navigare personalizat, WordPress folosește titlul paginii sau numele categoriei ca text de legătură. Puteți schimba acest lucru dacă doriți.

Orice element de meniu poate fi editat făcând clic pe săgeata în jos de lângă el.

Extinderea unui element de meniu pentru a edita numele acestuia

Puteți schimba numele articolului de meniu aici. De asemenea, aici puteți face clic pe „Eliminați” pentru a lua linkul de pe meniu cu totul.

Dacă vă confruntați cu interfața drag and drop, atunci puteți, de asemenea, să mutați elementul din meniu făcând clic pe linkul „Mutare” corespunzător.

Adăugarea de meniuri WordPress în Sidebars și Footers

Nu trebuie să vă lipiți doar de locațiile afișate pentru tema dvs. Puteți adăuga meniuri de navigare în orice zonă care utilizează widget-uri, cum ar fi bara laterală sau subsolul.

Pur și simplu mergeți la Aspect »Widgets și adăugați widgetul „Meniu de navigare” la bara laterală. Apoi, adăugați un titlu pentru widget și alegeți meniul corect din lista derulantă „Selectează meniul”.

Adăugarea unui meniu ca widget pentru bara laterală

Iată un exemplu de meniu personalizat de subsol WordPress construit pe site-ul web Syed Balkhi.

Exemplu de meniu subsol WordPress - Syed Balkhi

Continuați cu meniurile de navigare

Dacă doriți să creați un meniu cu adevărat epic, cu o mulțime de link-uri, avem un tutorial despre cum să creați un mega meniu în WordPress. Acest lucru vă permite să creați un drop-down cu o mulțime de elemente, inclusiv imagini.

Previzualizare meniu Mega

Meniurile Mega sunt o opțiune excelentă dacă aveți un site mare, cum ar fi un magazin online sau un site de știri. Acest tip de meniu este folosit de site-uri precum Reuters, Buzzfeed, Starbucks, etc.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să adaugi un meniu de navigare în WordPress. De asemenea, poate doriți să consultați ghidurile noastre cu privire la modul de stilare a meniurilor de navigare în WordPress și cum să creați un meniu de navigare plutitor adeziv în WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map