Cum să alegeți cel mai bun nume de domeniu (14 sfaturi și instrumente)

Alegerea numelui de domeniu potrivit pentru site-ul dvs. web este crucială pentru succesul dvs. Dacă alegeți un nume de domeniu greșit, atunci poate fi dificil să comutați mai târziu fără a vă răni marca și clasamentul dvs. de căutare..


Acesta este motivul pentru care este extrem de important să alegeți din start cel mai bun nume de domeniu.

La prima pornire, poate fi greu să vină cu idei captivante de nume de afaceri cu un nume de domeniu perfect.

În acest articol, vom împărtăși toate instrumentele și sfaturile de care aveți nevoie pentru a obține idei de nume de domeniu, vom alege cel mai bun nume de domeniu și vă vom înregistra noul domeniu (gratuit).

Cum să alegeți cel mai bun nume de domeniu

14 sfaturi pentru alegerea celui mai bun nume de domeniu

Atunci când pornești un blog, alegerea unui nume de domeniu poate fi stresantă, deoarece nu vrei să greșești.

Pentru a facilita procesul, avem un cadru simplu în 14 pași pe care îl puteți utiliza pentru a alege cel mai bun domeniu pentru site-ul dvs. web.

  Să aruncăm o privire la aceste sfaturi unul câte unul cu mai multe detalii.

  1. Lipiți cu .com

  Lipiți extensia .com

  Există o mulțime de noi extensii de nume de domeniu disponibile astăzi, de la originalele .com, .net și .org la extensii de nișă precum .pizza, .photography și chiar .blog..

  Vă recomandăm întotdeauna să alegeți un nume de domeniu .com.

  Deși poate fi tentant să vină cu nume inteligente de blog folosind noi extensii, .com este încă cea mai stabilă și mai credibilă extensie de nume de domeniu.

  Extensii de domeniu mai noi, cum ar fi .ninja sau .photography pot fi de încredere.

  Domeniile Dot-com sunt, de asemenea, cele mai memorabile. Mulți utilizatori, în special cei care nu sunt la fel de tehnologiști, vor tasta automat „.com” la sfârșitul fiecărui domeniu fără să se gândească la asta.

  Dacă site-ul dvs. web este ceva de genul jane.photography și utilizatorii dvs. tastați accidental în jane.photography.com, ei vor ajunge pe o pagină de eroare pe site-ul Photography.com..

  Este inteligent să evite acest risc prin respectarea .com.

  Nu mai vorbim, majoritatea tastaturilor smartphone au automat un buton .com.

  2. Utilizați cuvinte cheie în căutarea numelui dvs. de domeniu

  Cuvintele cheie joacă un rol important într-un domeniu. Folosind cuvinte cheie în numele domeniului dvs., vă spuneți motoarelor de căutare despre ce este site-ul dvs. web. Împreună cu un conținut de calitate și o experiență bună a utilizatorului, cuvintele cheie din domeniul dvs. vă pot ajuta să obțineți un nivel mai ridicat în Google.

  Este foarte greu să găsiți un domeniu bun cu cuvintele cheie țintă, care nu sunt deja luate.

  Va trebui să fii creativ și să combini cuvintele cheie cu alte cuvinte pentru a-ți evidenția domeniul.

  3. Păstrați numele dvs. de domeniu scurt

  Deși cuvintele cheie sunt importante, nu treceți peste bord cu lungimea domeniului. Este mai bine să aveți un nume de domeniu scurt și memorabil.

  Vă recomandăm să mențineți numele dvs. de domeniu sub 15 caractere. Domeniile mai lungi sunt mai greu de reținut de utilizatorii dvs..

  Nu mai vorbim, utilizatorii vor fi, de asemenea, mai predispuși la introducerea dactilografiilor cu nume de domeniu mai lungi, ceea ce poate duce la pierderea traficului.

  Acesta este motivul pentru care este bine să vă mențineți lungimea domeniului.

  4. Faceți numele dvs. de domeniu ușor de pronunțat și de scris

  Ar trebui să puteți partaja cu ușurință numele dvs. de domeniu atunci când vorbiți, precum și când scrieți. Nu știi niciodată când vi se va cere să partajați numele dvs. de domeniu în persoană.

  Dacă intenționați să folosiți numele dvs. de domeniu pentru a crea o adresă de e-mail profesională pentru afaceri, atunci cu siguranță ar trebui să fie ușor de înțeles și de redactat pentru orice ascultător.

  5. Păstrați-l unic și marcabil

  Numele de domeniu al blogului dvs. trebuie să fie unic, astfel încât să puteți ieși în evidență în mintea cititorilor. Este inteligent să cercetezi alte bloguri în nișa ta și să afli ce nume de domenii folosesc.

  Nu doriți să folosiți accidental un nume de marcă sau să fiți acuzați de copierea altui blogger.

  Puteți alege, de asemenea, să alegeți un nume de domeniu care să fie mai marca.

  Numele de domeniu marcabile sunt unice, atrăgătoare și memorabile. De exemplu, „Amazon.com” este un nume mult mai marcabil decât „BuyBooksOnline.com”.

  6. Evitați cratimele cu numele de domeniu

  Nu creați niciodată un nume de domeniu cu cratime. Cifrele pot reprezenta un semn de domenii spam cu care nu doriți să vă asociați.

  Domeniile criptate sunt, de asemenea, predispuse la dactilografii. Dacă alegeți un nume de domeniu cu cratime, deoarece domeniul dorit este deja luat, atunci utilizatorii dvs. vor ajunge probabil pe site-ul concurentului dvs. dacă vor uita să introduceți cratima.

  7. Evitați literele duble

  Este o idee bună să evitați domeniile cu litere dublate, pentru că vă crește șansele de a pierde traficul la dactilografii. De exemplu, un domeniu precum Presssetup.com va fi mai predispus la dactilografii și va duce la pierderea traficului.

  Evitarea literelor dublate va face, de asemenea, domeniul dvs. ușor de tipat și mai ușor de marcat.

  8. Lăsați camera să se extindă

  Este inteligent să alegeți un nume de domeniu care să fie în legătură cu industria / nișa dvs., deoarece oferă utilizatorilor o idee despre ce este site-ul dvs. web. Dar, de asemenea, nu doriți să vă limitați prea mult opțiunile pe termen lung.

  De exemplu, o florară ar putea alege un nume de domeniu cum ar fi orchidblog.com, dar atunci ar putea dori să înceapă blogurile despre alte flori de lângă orhidee. În acest caz, domeniul vă poate împiedica să atrageți cititori interesați de alte flori.

  Mutarea corectă a site-ului dvs. într-un domeniu nou poate fi un proces frustrant și vă poate duce la pierderea clasamentelor de căutare dacă nu o faceți corect. Acesta este motivul pentru care este important să alegeți din start un nume de domeniu flexibil.

  9. Cercetează-ți numele de domeniu

  Înainte de a înregistra un nume de domeniu, încercați să aflați dacă există deja o companie înregistrată folosind același nume.

  Puteți efectua o căutare a mărcii comerciale pentru a vedea dacă există deja un nume similar sau exact deja înregistrat pe marcă.

  Cercetează mărci comerciale pentru a evita numele de domeniu conflictuale

  De asemenea, puteți efectua o căutare pe Google și puteți verifica disponibilitatea numelui pe site-urile de top ale rețelelor de socializare, cum ar fi Twitter, Facebook, Instagram, etc..

  Un nume similar sau care se potrivește nu ar provoca doar confuzie, dar ar putea avea, de asemenea, implicații juridice severe, care vă pot costa mulți bani.

  După ce ați funcționat propriul site web, puteți afla mai multe despre cum să marcați și protejați drepturile de autor numele și sigla site-ului dvs..

  10. Utilizați generatoare de nume de domeniu pentru idei celebre

  În prezent, există mai mult de 360 ​​de milioane de nume de domeniu înregistrate. Acest lucru duce la multe persoane care spun că toate domeniile bune sunt deja luate.

  Căutarea manuală a numelui de domeniu poate dura foarte mult.

  De aici vin generatoare de nume de domeniu. Aceste instrumente gratuite caută în mod automat cuvintele cheie definite pentru a găsi sute de idei inteligente de nume de domeniu.

  Instrument generator de domeniu Nameboy

  Vă recomandăm să folosiți Nameboy, care este unul dintre cele mai vechi și mai populare instrumente generatoare de nume de domeniu online. Puteți utiliza, de asemenea, generatorul de domeniu al IsItWP pentru a găsi mai multe idei de nume de domeniu.

  11. Acționează rapid înainte ca cineva să-l ia

  În fiecare zi sunt înregistrate mii de nume de domeniu noi din toate părțile lumii. Dacă ați găsit un nume de domeniu care vă place, atunci nu așteptați prea mult.

  Numele de domeniu sunt ca imobiliare. Mii de oameni caută în mod activ nume de domeniu bune pe care să le poată înregistra în viitor pentru rate mai bune.

  Dacă nu acționați rapid, atunci cineva poate merge înainte și să vă înregistreze ideea de domeniu.

  Întrucât numele de domenii sunt relativ ieftine, recomandăm mereu cititorilor noștri să acționeze rapid. Dacă vă răzgândiți mai târziu, atunci puteți lăsa pur și simplu să expire.

  Cele mai bune locuri pentru a cumpăra un nume de domeniu

  Cum să vă înregistrați propriul nume de domeniu și cum să obțineți unul gratuit

  Există sute de înregistratori de domeniu pe web. Este important să alegeți cu atenție, deoarece poate fi dificil să vă mutați domeniul mai târziu.

  La fel ca în cazul găzduirilor web, prețurile pentru înregistrările de domeniu pot varia de la 9 la 24 de dolari. Puteți obține chiar gratis *.

  Să aruncăm o privire asupra modului în care puteți cumpăra cu ușurință un nume de domeniu.

  Înregistrare domeniu gratuită cu Gazduire Web

  Majoritatea companiilor de găzduire web oferă, de asemenea, înregistrarea domeniului ca serviciu. Unele dintre aceste companii oferă înregistrare gratuită de domenii cu noi conturi de găzduire.

  Dacă începeți un nou site web, atunci este o idee inteligentă să profitați de această ofertă și să obțineți gratuit numele dvs. de domeniu.

  Mai jos sunt cele două companii de găzduire WordPress care oferă utilizatorilor noștri peste 60% din reducere de găzduire web, certificat SSL gratuit și un nume de domeniu gratuit:

  Bluehost este unul dintre cele mai vechi și mai mari nume de marcă atunci când vine vorba de gazduire web. Sunt un furnizor oficial de hosting de tip „WordPress” recomandat.

  iPage are peste 1 milion de site-uri web și este cel mai prietenos furnizor de gazduire web pe web. 1,99 USD / lună pentru găzduire web și veți primi un nume de domeniu gratuit.

  Este important să rețineți că majoritatea gazdelor oferă înregistrări de domenii gratuite doar pentru un an. După primul an, înregistrarea domeniului dvs. se va reînnoi cu aproximativ 14 dolari pe an.

  O mulțime de utilizatori profită de domeniul gratuit pentru primul an, deoarece ar trebui să plătiți pentru numele domeniului, indiferent de ce să nu îl primiți gratuit.

  Cei mai populari registratori de domenii

  Dacă doriți doar să înregistrați un nume de domeniu fără a cumpăra găzduire, atunci puteți face asta achiziționându-l de la un registrator de nume de domeniu.

  Domain.com este unul dintre cei mai buni registratori de domeniu de pe piață. Acestea oferă toate numele de domeniu de nivel superior, cu o funcție de căutare inteligentă, domenii premium și toate instrumentele necesare pentru a gestiona numele dvs. de domeniu.

  Căutați numele de domeniu pe Domain.com

  Domain.com oferă cititorilor WPBeginner o reducere de 25%, iar cuponul nostru domain.com ar trebui să fie aplicat automat la achiziția dvs..

  GoDaddy este cel mai mare registrator de domenii din lume. Gestionează peste 63 de milioane de nume de domeniu pentru peste 14 milioane de clienți.

  De asemenea, oferă planuri de găzduire web. Dacă utilizați codul nostru cupon GoDaddy, puteți obține un nume de domeniu gratuit.

  Legate de: 7 cele mai bune alternative GoDaddy care sunt mai ieftine și mai fiabile.

  Gânduri finale

  Dacă inițiați un blog pentru prima dată, atunci puteți găsi ghidul nostru suprem despre cum să începeți un blog WordPress util, deoarece vă parcurge totul pas cu pas.

  De asemenea, poate doriți să consultați pagina noastră pentru WordPress și cupoane pentru blogging pentru a găsi cele mai bune oferte la alte instrumente și servicii web.

  Pentru mai multe idei de nume de domeniu, puteți vedea postarea noastră pe cele mai bune 14 generatoare de nume de domeniu gratuite.

  Asta e tot. Sperăm că acest articol v-a ajutat să înțelegeți cum să alegeți un nume de domeniu perfect pentru blogul sau afacerea dvs..

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me