Cum să alegi cel mai bun registrator de domenii în 2020 (comparativ)

Căutați cei mai buni registratori de domenii din 2020? Registratorii de domenii sunt companiile responsabile de înregistrarea și gestionarea numelor de domeniu pentru toate site-urile web din întreaga lume.


Alegerea registratorului de nume de domeniu potrivit este foarte importantă, deoarece există atât de multe modalități de a te păcăli. În acest articol, vă vom arăta cum să alegeți cel mai bun registrator de domeniu, comparând pro și contra.

Alegerea celui mai bun registrator de domenii

Sfat bonus: Dacă doriți să înregistrați gratuit un nume de domeniu, treceți la furnizorul # 2 din lista noastră.

Iată o prezentare rapidă a lucrurilor pe care le veți afla în acest ghid.

  Ce este un registrator de nume de domeniu

  Un registrator de nume de domeniu este o companie care vă permite să achiziționați și să înregistrați nume de domeniu. Toți registratorii de nume de domeniu sunt acreditați de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), o organizație non-profit responsabilă de gestionarea numelor de domeniu.

  Numele de domenii fac internetul ușor de utilizat pentru toată lumea. Fără nume de domeniu, va trebui să introduceți șiruri lungi de numere numite adrese IP pentru a vizita site-urile web.

  Numele de domenii rezolvă această problemă permițând site-urilor să aleagă adrese folosind cuvinte ușor de reținut, de exemplu, wpbeginner.com sau google.com.

  Cum funcționează numele de domeniu

  Pentru a afla mai multe, consultați ghidul începătorului nostru despre ce este un nume de domeniu și cum funcționează.

  Pentru ca numele domeniilor să fie disponibile pe scară largă, ICANN le permite companiilor să solicite acreditarea și să devină un registrator de domenii.

  Aceste companii concurează între ele pentru a vinde licențe de nume de domeniu, ceea ce vă permite să obțineți servicii și instrumente mai bune atunci când achiziționați numele dvs. de domeniu.

  Ce fac înregistrătorii de domenii cu adevărat?

  Toate înregistrările de nume de domeniu sunt stocate într-o bază de date centralizată numită registru. Pentru ca un nume de domeniu să fie recunoscut, acesta trebuie adăugat în acea bază de date cu toate informațiile conexe despre el.

  Un registrator de nume de domeniu primește permisiunea ICANN să efectueze modificări informațiilor numelui dvs. de domeniu din baza de date în numele dvs. Un registrator de nume de domeniu oferă, de asemenea, instrumente ușor de utilizat pentru a face aceste modificări folosind browserul dvs. web.

  Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la cum să alegeți cu ușurință cel mai bun registrator de domeniu pentru adresa site-ului dvs..

  Cum să alegeți registratorul de domeniu potrivit

  Nu toți registratorii de domeniu au licența de a vinde toate extensiile de nume de domeniu. De exemplu, unii registratori de domeniu pot vinde doar nume de domeniu cu extensii specifice fiecărei țări (cum ar fi .io, .in sau .ly).

  Fiecare registrator de domeniu poate oferi servicii diferite împreună cu înregistrarea numelor de domeniu. Unii registratori pot oferi domenii ieftine ca ofertă promoțională, în timp ce alții pot oferi suplimente gratuite pentru a atrage clienții.

  Atunci când alegem cel mai bun registrator de nume de domeniu, ne uităm la următoarele patru criterii:

  1. Prețul și perioada de înregistrare

  Primul lucru pe care doriți să îl verificați este prețurile numelor de domeniu. De exemplu, unii înregistratori de domeniu pot oferi prețuri mai mici pentru înregistrarea în primul an, dar prețurile lor de reînnoire pot fi diferite și semnificativ mai mari.

  Puteți înregistra un nume de domeniu pentru o perioadă minimă de 1 an. Cu toate acestea, unele companii pot necesita o perioadă mai mare de înregistrare, cum ar fi minim 2 ani. Puteți înregistra un nume de domeniu timp de până la 10 ani la un moment dat.

  Dacă cumpărați o nouă adresă web, atunci vă recomandăm să vă înregistrați numele de domeniu timp de 1 an. Puteți activa reînnoirea automată, astfel încât domeniul dvs. să nu expire.

  De asemenea, trebuie să verificați eventualele taxe suplimentare pentru transferuri de domenii, reînnoire și alte taxe.

  2. Transferuri de domenii

  Numele de domenii pot fi mutate de la un registrator de domeniu la altul. În mod normal, nu trebuie să transferați numele de domeniu imediat, dar dacă nu sunteți nemulțumit de registratorul dvs. de domeniu, atunci această opțiune ar trebui să fie ușor disponibilă.

  Primul lucru de care trebuie să țineți cont este că nu puteți transfera un nume de domeniu în primele 60 de zile de la înregistrare. Această perioadă inițială este decisă de ICANN. După aceea, aveți voie să o mutați la orice alt registrator pe care doriți.

  Majoritatea registratorilor de domenii facilitează transferul numelor de domeniu fără nicio taxă suplimentară. Cu toate acestea, unii ar putea încerca să se complice sau să perceapă o taxă suplimentară.

  Asigurați-vă că examinați politica de transfer de domeniu înainte de a cumpăra un nume de domeniu de la un registrator.

  3. Politici de expirare a domeniului

  Numele de domeniu sunt înregistrate pentru o anumită durată. Puteți reînnoi înregistrarea domeniului dvs. înainte de data expirării acesteia. Cu toate acestea, dacă ați uitat să vă reînnoiți numele de domeniu, atunci expiră și oricine îl poate înregistra.

  Pentru companii, aceasta înseamnă că cineva poate prelua numele de domeniu. Pentru a vă asigura că acest lucru nu se va întâmpla, puteți configura reînnoirile automate pentru numele dvs. de domeniu.

  Chiar dacă utilizați funcția de reînnoire automată, este o idee bună să verificați politica de expirare a registratorilor de domeniu. Unii registratori de domeniu oferă o perioadă de grație chiar și după expirare. Această perioadă de grație vă permite să vă reînnoiți numele de domeniu expirat.

  Am auzit zeci de povești de groază ale proprietarilor de afaceri care își pierd numele de domeniu, deoarece cardul lor de credit a expirat, iar registratorul lor nu a avut o perioadă de grație. Acesta este unul dintre numeroasele motive pentru care este extrem de important să alegem registratorul de nume de domeniu potrivit.

  4. Servicii suplimentare

  De asemenea, poate doriți să consultați ce alte servicii sunt oferite de registratorul dvs. de domeniu. Deși este posibil să nu aveți nevoie de aceste servicii acum, este bine să știți că le au.

  Aceste servicii suplimentare pot include confidențialitatea domeniului, parcarea pe domenii, protecția extinsă la expirare și multe altele. Unii registratori de domenii pot vinde chiar și serviciul de găzduire WordPress, serviciul de găzduire prin e-mail, constructorii de site-uri web, servicii de email marketing și multe altele.

  Top 3 lucruri de care trebuie să aveți grijă atunci când alegeți un registrator de nume de domeniu

  Datorită concurenței în activitatea de înregistrare a domeniilor, veți întâlni companii cu câteva oferte foarte atractive. În timp ce aceste oferte pot arăta bine, pot exista unele dezavantaje pe care nu le puteți observa imediat.

  Următoarele sunt câteva lucruri de care trebuie să aveți grijă atunci când alegeți un registrator de nume de domeniu.

  1. Preț suplimentar

  Unii registratori de nume de domeniu pot verifica automat serviciile de adăugare atunci când achiziționați un nume de domeniu. Dacă nu debifați aceste opțiuni, atunci aceasta vă va crește în mod semnificativ factura. De obicei, un nume de domeniu .com nu ar trebui să vă coste mai mult de 14,99 USD / an. Dacă o face, atunci ar trebui să ridice un steag roșu.

  Trebuie să fiți atenți la pagina de checkout și să debifați orice servicii suplimentare de care nu aveți nevoie. În plus, este întotdeauna o idee bună să verificați de două ori suma totală pe care o percepeți în extrasele de pe cardul dvs. de credit.

  2. Experiență proastă a utilizatorului

  Majoritatea registratorilor de domenii încearcă să facă site-ul lor ușor de utilizat, astfel încât să vă poată păstra în calitate de client. Cu toate acestea, unii registratori de domeniu fac exact opusul.

  Acest lucru vă va îngreuna schimbarea setărilor numelui dvs. de domeniu. Va trebui să faceți acest lucru dacă doriți să transferați un domeniu către o nouă gazdă sau un registrator de domenii nou.

  Cel mai simplu mod de a căuta acest lucru este căutând recenziile online ale registratorului de domeniu. Rețineți că foarte puțini clienți fericiți lasă recenzii online, așa că este important să citiți cu atenție recenziile.

  3. Taxe ascunse

  De asemenea, poate fi necesar să căutați costurile și taxele ascunse atunci când alegeți un registrator de domeniu.

  Unii registratori de domenii pot avea oferte speciale pentru domenii mai ieftine pentru înregistrările pentru prima dată. Majoritatea începătorilor nu își dau seama, dar costurile de reînnoire a domeniului sunt adesea destul de diferite și chiar mai mari.

  Toate registrele bune de domeniu facilitează transferul numelui dvs. de domeniu către o altă companie. Cu toate acestea, unii vor plăti o taxă suplimentară.

  Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la unii dintre cei mai buni registratori de nume de domeniu și cum se compară între ei.

  Cei mai buni registratori de domeniu pentru a cumpăra un nume de domeniu

  Alegerea registratorului de domeniu potrivit vă scutește de posibile probleme viitoare. Acesta nu numai că vă ajută să vă protejați numele de marcă, dar, de asemenea, face ușor să vă mutați site-ul către o nouă gazdă sau furnizor de servicii.

  Pe baza criteriilor pe care le-am discutat anterior, aceștia sunt principalii registratori de domeniu din care să vă cumpărați numele de domeniu.

  1. Domeniul.com

  Domain.com

  Început în 2000, Domain.com este unul dintre cei mai populari registri de nume de domeniu de pe planetă. Acestea vă permit să înregistrați toate extensiile de nume de domeniu (TLD) și chiar zeci de domenii de nivel de cod de țară (ccTLD).

  Domain.com are un instrument de căutare rapidă a domeniului pe care îl puteți utiliza pentru cercetarea numelor de domeniu. Căutarea lor vă arată, de asemenea, domenii premium.

  Obțineți acces la toate instrumentele de gestionare a domeniului pe care v-ați aștepta de la un registrator de domeniu de top, inclusiv înregistrare privată, protecție a confidențialității whois, whois gratuit, înregistrare în vrac, transferuri ușoare, gestionare simplă DNS, cont de e-mail și alte servicii suplimentare. Puteți cumpăra chiar și gazduire web de la ei dacă doriți.

  Dacă aveți întrebări, puteți contacta asistența lor de ajutor prin chat live sau e-mail.

  Domain.com oferă cititorilor WPBeginner 25% reducere la produsele din domeniu. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe linkul de pe site-ul nostru web, sau să folosiți codul nostru promoțional domain.com: nameboy

  Dacă trebuie să înregistrați doar un nume de domeniu fără găzduire web, atunci vă recomandăm cu ardoare Domain.com. Cu toate acestea, dacă doriți să porniți un blog sau un site web, atunci opțiunea nr. 2 ar putea fi mai bună pentru dvs., deoarece puteți obține un nume de domeniu gratuit.

  2. Bluehost

  Bluehost

  Bluehost este una dintre cele mai mari companii de găzduire din lume și este un partener oficial de găzduire WordPress. Ca parte a serviciului lor de găzduire web, aceștia oferă și înregistrarea numelor de domeniu.

  Bluehost oferă utilizatorilor WPBeginner un nume de domeniu gratuit, un certificat SSL și o reducere la găzduire web, care este o afacere perfectă pentru oricine dorește să facă un site web.

  Practic, puteți începe cu 2,75 USD pe lună și puteți obține un nume de domeniu gratuit.

  3. HostGator

  HostGator

  HostGator este o altă companie populară care oferă proprietarilor de site-uri un magazin unic pentru nume de domenii și găzduire de site-uri comune. Acestea oferă o selecție plăcută de extensii, confidențialitate de domeniu și instrumente de gestionare DNS ușor de utilizat.

  Acestea au un instrument de căutare a domeniului ușor de utilizat, care vă ajută să găsiți rapid un nume de domeniu potrivit pentru afacerea dvs. Zona lor de gestionare a domeniilor este prietenoasă pentru începători și bine documentată, ceea ce face ușor transferul domeniilor dacă trebuie.

  În afară de numele de domeniu și de găzduire, au introdus și un nou drag & producător de site-uri numit Gator. Oferă nume de domeniu gratuit și găzduire cu toate planurile de constructor de site-uri web.

  4. GoDaddy

  Hai tăticu

  GoDaddy este una dintre cele mai vechi și mai populare companii de înregistrare de domenii. Administrează peste 77 de milioane de nume de domeniu pentru peste 18 milioane de clienți.

  Acestea oferă o mare varietate de extensii populare de nume de domeniu din care să alegeți. Prețurile lor sunt foarte competitive și este posibil să obțineți chiar o reducere semnificativă la primul an de înregistrare a domeniului dvs..

  GoDaddy are o interfață puternică ușor de utilizat de gestionare a domeniului, care vă permite să transferați numele de domeniu sau să-i modificați setările.

  Legate de: Vezi cele 7 cele mai bune alternative GoDaddy care sunt mai ieftine și mai fiabile.

  5. Namecheap

  NameCheap

  Namecheap este un alt registrator de domenii de top pe piață. Acestea au un instrument puternic de căutare a domeniului care vă ajută să găsiți numele de domeniu potrivit și face sugestii atunci când numele dvs. de domeniu preferat nu este disponibil.

  De asemenea, oferă servicii de adăugare de domenii precum confidențialitatea domeniului și DNS premium. Zona lor de gestionare a domeniului este curată, dar nu este la fel de ușor de utilizat ca noua interfață a lui GoDaddy.

  Un lucru frumos despre NameCheap este faptul că oferă private domenii gratuite cu toate numele lor de domeniu.

  Foloseam NameCheap, dar am sfârșit prin a transfera domeniile noastre principale către alți furnizori, deoarece pur și simplu aveam prea multe probleme de conectare la panoul de administrare a domeniilor..

  6. DreamHost

  DreamHost

  DreamHost este un alt popular registrator de nume de domeniu și furnizor de servicii de găzduire web. Aceștia oferă cititorilor noștri un nume de domeniu gratuit, cu confidențialitate de domeniu inclusă pentru oricine se înscrie în planul lor de găzduire partajată nelimitat.

  Puteți, de asemenea, înregistra un nume de domeniu fără a cumpăra găzduire prin intermediul acestora pentru 8,99 USD / an, care include, de asemenea, înregistrarea privată gratuită.

  DreamHost oferă 400+ TLD-uri și vine cu toate instrumentele de gestionare a domeniilor la care vă puteți aștepta de la un furnizor mare de domenii precum DreamHost.

  7. Shopify

  Shopify

  Shopify este o platformă populară de comerț electronic care permite oricui să pornească cu ușurință un magazin de comerț electronic fără nicio abilitate tehnică. De asemenea, sunt un registrator de nume de domeniu popular și vă permit să configurați rapid un magazin folosind numele dvs. de domeniu personalizat.

  Shopify vine de asemenea cu un generator de nume de afaceri puternic, care vă ajută să alegeți un nume de domeniu disponibil pentru afacerea dvs. Puteți muta numele de domeniu la orice alt serviciu dacă doriți.

  Un dezavantaj este că nu oferă adrese de e-mail pentru nume de domeniu. În schimb, puteți utiliza expeditori de e-mail sau puteți utiliza un serviciu de e-mail de la terți precum G Suite sau Office365.

  Înregistrare bonus de domeniu premium

  8. CumpărăDomini

  Buydomains

  BuyDomains vă permite să căutați nume de domeniu premium care se potrivesc termenilor dvs. de căutare. Numele de domeniu premium sunt nume de domeniu care sunt deja înregistrate, dar care sunt disponibile pentru vânzare de la terți. Aceste domenii sunt adesea mai memorabile, mai scurte și marcabile, motiv pentru care sunt mai scumpe.

  Dacă nu găsiți un nume de domeniu adecvat și aveți bugetul, atunci puteți utiliza BuyDomains pentru a căuta un nume de domeniu premium..

  Gânduri finale – cel mai bun registrator de domenii

  Există literalmente sute de alți registratori și distribuitori de domenii pe piață pe care nu i-am inclus în listă, inclusiv Hover, Domenii Google, Tucows, 1&1 Ionos, soluții de rețea etc.

  Motivul se datorează faptului că toate oferă în primul rând aceleași servicii și dorim să le ușureze utilizatorilor să aleagă cel mai bun și mai sigur registru de domeniu, fără a provoca paralizie la alegere.

  În opinia noastră, Domain.com este cel mai bun registrator de domenii de pe piață pentru întreprinderile mici, precum și pentru companiile mari. Acestea oferă cele mai rezonabile prețuri și au toate caracteristicile.

  Dacă doriți să construiți un site web, atunci puteți obține un nume de domeniu gratuit atât de la Bluehost cât și de la HostGator atunci când vă înscrieți pentru găzduirea lor web.

  Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să alegi cel mai bun registrator de domenii pentru afacerea ta. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru despre cum puteți obține o adresă de e-mail gratuit pentru site-ul dvs. web.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me