Cum să configurați o adresă de e-mail profesională cu Gmail și G Suite

După crearea unui site web, primul lucru de care are nevoie fiecare proprietar de afaceri este o adresă de e-mail profesională cu numele afacerii sale.


O adresă profesională de e-mail vă va ajuta să câștigați încredere atunci când aveți de-a face cu alte companii și clienți.

G Suite este suita de productivitate Google care vă permite să utilizați Gmail cu propria dvs. adresă de e-mail profesională. În acest articol, vă vom arăta cum puteți configura o adresă de e-mail profesională de marcă personalizată cu Gmail și G Suite.

Configurarea adresei de e-mail profesionale cu G Suite și Gmail

Ce este o adresă de e-mail profesională?

O adresă de e-mail profesională este cea care are numele companiei în ea. De exemplu, [email protected] este o adresă de e-mail profesională.

Conturile de e-mail de pe serviciile de e-mail gratuite precum [email protected] nu sunt bune pentru afaceri, deoarece nu arată profesional. Clienții dvs. și alte companii vor găsi o adresă de e-mail profesională mai de încredere.

Pentru o adresă de e-mail profesională, veți avea nevoie de un nume de domeniu și un site web. Avem ghiduri pas cu pas despre cum să alegeți un nume de domeniu și cum să faceți rapid un site web.

Dacă aveți deja un nume de domeniu și un site web, atunci sunteți pregătit să aveți propria dvs. adresă de e-mail profesională.

De ce să folosiți G Suite pentru adresa de e-mail de marcă profesională?

S-ar putea să vă gândiți de ce utilizați G Suite atunci când majoritatea companiilor de găzduire WordPress oferă conturi de e-mail nelimitate cu propriul nume de domeniu?

Email-ul este unul dintre cele mai importante instrumente de comunicare pentru proprietarii de afaceri. Dacă vă lipsește un e-mail important, atunci acesta vă poate răni afacerea.

Majoritatea serverelor de e-mail de găzduire web sunt fiabile, restrictive, izolate și mai puțin sigure. Nici nu ar fi știut dacă e-mailul trimis a fost livrat de fapt.

Aici intră G Suite și Gmail.

Gmail este liderul industriei în e-mail cu 1,5 miliarde de utilizatori activi lunar. G Suite este suita de aplicații pentru productivitate Google pentru proprietarii de afaceri, care include Gmail și este deja folosită de peste 4 milioane de companii și 80 de milioane de studenți / educatori.

G Suite funcționează cu propriul nume de domeniu, ceea ce vă permite să utilizați Gmail pentru a crea adresa dvs. de e-mail de marcă profesională.

Iată câteva dintre avantajele utilizării G Suite și Gmail pentru o adresă de e-mail profesională:

 • Adresa de e-mail profesional de afaceri pe propriul dvs. domeniu.
 • Filtrele de securitate solide și spam de Gmail.
 • 30 GB – Dublați stocarea unui cont Gmail gratuit.
 • Gestionează e-mailul chiar și atunci când este offline folosind aplicația Gmail pe dispozitive mobile.
 • Funcționează oriunde pe web, mobil, tabletă, îl numiți.
 • Funcționează excelent cu Outlook și poate chiar sincroniza conturi vechi Outlook.
 • Fiecare utilizator poate avea până la 30 de aliasuri de e-mail.
 • Utilizați Google Calendar, Google Hangouts pentru apeluri de chat, video și voce pe propria adresă de e-mail de afaceri.
 • Fără reclame și asistență profesională 24/7 ori de câte ori ai nevoie de ajutor.
 • Funcționează perfect cu site-ul dvs. WordPress.
 • Cel mai important dintre toate, livrabilitate ridicată, fără întârzieri, fără sfârșit în folderul spam.

Acum că știți de ce este important să utilizați G Suite pentru e-mailuri profesionale, să aruncăm o privire la modul de configurare a unei adrese de e-mail profesioniste cu G Suite.

Nota editorului: Folosim G Suite pentru toate adresele noastre de e-mail profesionale și putem spune sincer că este cel mai bun.

Configurarea unei adrese de e-mail profesionale cu Gmail (G Suite)

Mai întâi va trebui să vă înscrieți pentru un cont G Suite.

Costă în jur de 5 USD / lună pentru fiecare utilizator. Dacă plătiți anual, primiți 2 luni gratuit (50 USD / an pe utilizator).

G Suite oferă, de asemenea, o probă gratuită de 14 zile, care vă permite să testați totul înainte de a vă gândi. Practic, toate funcțiile puternice pe care le-ați folosit de Gmail, Drive, Calendar etc. (dar acum sunt pentru afacerea dvs.).

Pur și simplu accesați site-ul G Suite și faceți clic pe butonul Obțineți început pentru planul pe care doriți să îl utilizați.

Începeți cu G Suite

În continuare, trebuie să introduceți numele companiei, numărul de angajați și țara în care vă aflați. Puteți alege doar dvs. pentru un cont de utilizator sau puteți alege numărul de angajați.

Alegeți utilizatorii

Faceți clic pe butonul următor pentru a continua.

La pasul următor, vi se va cere să introduceți informațiile dvs. de contact personale, inclusiv numele și adresa de e-mail.

Introduceți informațiile de contact

După aceea, vi se va cere să alegeți un nume de domeniu. Dacă aveți deja un nume de domeniu, faceți clic pe „Da, am unul pe care îl pot folosi”. În caz contrar, faceți clic pe „Nu, am nevoie de unul” pentru a înregistra un nume de domeniu.

Alegeți numele de domeniu

Dacă trebuie să înregistrați un nou nume de domeniu, atunci vi se va percepe separat pentru înregistrarea unui nou nume de domeniu (sfat: iată cum se înregistrează gratuit un nume de domeniu).

Dacă utilizați un nume de domeniu existent, atunci va trebui să verificați proprietatea numelui de domeniu. Vă vom arăta cum să faceți asta mai târziu în acest articol.

În pasul următor, vi se va cere să vă creați contul de utilizator G Suite, introducând un nume de utilizator și o parolă.

Acest nume de utilizator va fi, de asemenea, prima dvs. adresă de e-mail profesională, deci trebuie să alegeți un nume de utilizator pe care doriți să-l utilizați ca adresă de e-mail profesională.

Creați primul cont de utilizator G Suite

Ați creat cu succes contul G Suite. Acum puteți face clic pe butonul „Mergeți la configurare”

Configurarea contului G Suite a fost finalizată

Pe ecranul de configurare, vi se va solicita să adăugați mai multe persoane în contul dvs. Dacă doriți să creați mai multe conturi pentru angajații sau departamentele dvs., puteți face asta aici.

Puteți de asemenea să faceți clic pe „Am adăugat toate adresele de e-mail ale utilizatorului” și faceți clic pe butonul următor.

Nu uitați, puteți adăuga întotdeauna mai mulți utilizatori în contul dvs. și le puteți crea adresele de e-mail ulterior, atunci când este nevoie.

Utilizatori adăugați cu succes

Dacă ați înregistrat numele de domeniu în altă parte, vi se va solicita acum să vă verificați dreptul de proprietate asupra numelui de domeniu.

După aceea, veți vedea un fragment de cod HTML pe care trebuie să îl adăugați pe site-ul dvs. web.

Copiați eticheta meta pentru a vă verifica proprietatea asupra numelui de domeniu

Există și alte modalități de a verifica proprietatea site-ului dvs. web. Puteți încărca un fișier HTML pe site-ul dvs. web utilizând un client FTP sau o aplicație manager de fișiere în tabloul de bord al contului dvs. de găzduire.

Dacă nu aveți un site web, puteți utiliza și metoda MX Record. Veți vedea instrucțiuni pas cu pas pentru a face asta odată ce alegeți această metodă.

De dragul acestui tutorial, presupunem că aveți deja un blog WordPress și vă vom arăta cum să adăugați fragmentul de cod HTML de verificare în WordPress.

Treceți la zona de administrator WordPress într-o nouă filă browser pentru a instala și activa pluginul Insert Headers and Footer. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

După activare, accesați Setări »Introduceți anteturi și subsol pagina și lipiți codul HTML pe care l-ați copiat din G Suite în secțiunea „Scripturi în antet”.

Cod de verificare a site-ului pentru G Suite și Gmail

Nu uitați să faceți clic pe butonul „Salvați” pentru a vă stoca setările.

Acum reveniți la ecranul de configurare al G Suite și faceți clic pe caseta de selectare „Am adăugat eticheta meta pe pagina mea de pornire”.

Domeniu verificat pentru adresa de e-mail profesională cu G Suite și Gmail

În continuare, vi se va cere să introduceți înregistrări MX pentru numele dvs. de domeniu.

Notă: Trebuie să adăugați înregistrări MX doar dacă aveți un nume de domeniu și un site web existente. Utilizatorii care și-au înregistrat numele de domeniu prin Google, nu trebuie să adauge înregistrări MX.

Deoarece numele dvs. de domeniu nu este înregistrat la Google, e-mailurile dvs. vor ajunge la numele dvs. de domeniu, dar nu și la serverele Google.

Va trebui să configurați înregistrările MX potrivite în setările numelui dvs. de domeniu, astfel încât serverele Google să poată trimite și primi e-mailuri pentru compania dvs..

Pentru a face acest lucru, va trebui să vă conectați la contul de găzduire web sau la contul dvs. de înregistratori de domeniu.

Vă vom arăta cum să adăugați înregistrări MX în Bluehost, dar conceptul de bază este același la toate gazdele și registratorii de domeniu. Practic, veți căuta setări DNS sub numele dvs. de domeniu.

Conectați-vă la tabloul de bord de găzduire Bluehost și faceți clic pe „Domenii”. În pagina următoare, selectați numele dvs. de domeniu și apoi faceți clic pe linkul „Gestionați” de lângă opțiunea Editor zonă DNS.

Setări de domeniu

Bluehost vă va deschide acum editorul de zone DNS. Trebuie să reveniți la ecranul de configurare al G Suite și bifați caseta care scrie „Am deschis panoul de control al numelui meu de domeniu”.

Acesta vă va arăta acum înregistrările MX pe care trebuie să le introduceți. Veți vedea, de asemenea, un link către documentația care vă arată cum să adăugați aceste înregistrări la zeci de furnizori de servicii de hosting și domeniu.

Iată cum veți adăuga aceste informații la setările dvs. DNS Bluehost:

Adăugarea înregistrărilor MX la numele dvs. de domeniu

Faceți clic pe butonul „Adaugă înregistrare” pentru ao salva. După aceea, repetați procesul pentru a adăuga toate cele cinci linii sub formă de înregistrări MX.

După ce ați terminat, treceți la configurarea G Suite și bifați caseta de lângă „Am creat noile înregistrări MX”.

Înregistrări MX create

Vi se va solicita să ștergeți orice înregistrare MX existentă încă îndreptată către găzduirea site-ului dvs. web sau registratorul de nume de domeniu.

Pentru a face acest lucru, trebuie să reveniți la editorul dvs. de zonă DNS și să derulați în secțiunea MX înregistrări. Veți vedea înregistrările MX pe care le-ați creat anterior, împreună cu o înregistrare MX mai veche, care indică încă site-ul dvs. web.

Ștergeți înregistrarea MX veche

Faceți clic pe butonul de ștergere de lângă vechea înregistrare MX pentru a o șterge.

După aceea, reveniți la ecranul de configurare al G Suite și bifați caseta care scrie „Am șters înregistrările MX existente”.

Salvați înregistrări MX

Acum vi se va cere să vă salvați înregistrările MX. Pentru unii furnizori, după ce adăugați înregistrări MX, acestea sunt deja salvate, pentru alții, este posibil să fie nevoie să salvați manual înregistrări MX.

După ce ați salvat înregistrările MX, bifați caseta care scrie „Am salvat înregistrările MX” în configurarea G Suite.

Verificați configurarea domeniului

După aceea, trebuie să faceți clic pe butonul „Verificați domeniul de e-mail și configurarea” pentru a ieși din asistentul de configurare.

Utilizarea e-mailului dvs. profesional cu G Suite și Gmail

Contul dvs. de e-mail funcționează ca orice alt cont Gmail. Îl puteți accesa accesând site-ul Gmail și vă conectați cu adresa dvs. de e-mail, de ex. [email protected]

De asemenea, vă puteți gestiona contul G Suite vizitând consola de administrare.

Panoul de control admin G Suite

Aici puteți adăuga / elimina utilizatori noi pe numele dvs. de domeniu. Fiecare dintre utilizatorii dvs. vor avea 30 GB stocare și toate aceleași funcții, dar nu vor avea acces la consola de administrare. Puteți elimina acei utilizatori în orice moment doriți.

Depanarea G Suite Setare domeniu

Este posibil ca gazda dvs. web să nu folosească un tablou de bord, așa cum am arătat în capturile de ecran de mai sus.

G Suite are documentație detaliată pentru mulți dintre cei mai populari furnizori de servicii de găzduire web și înregistrare de domenii. Accesați, configurați înregistrările MX (pași specific gazdei) și apoi localizați registrul de domeniu sau gazda web din listă.

Dacă nu găsiți furnizorul dvs. de servicii în listă, atunci le puteți solicita direct pentru a vă ajuta să configurați G Suite pentru numele dvs. de domeniu.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să configurați o adresă profesională de e-mail cu G Suite și Gmail. De asemenea, poate doriți să vedeți lista noastră cu peste 19 instrumente Google gratuite pe care fiecare blogger WordPress ar trebui să le utilizeze.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me