Cum să creați o adresă de e-mail de afaceri gratuită în 5 minute (pas cu pas)

Doriți să creați gratuit o adresă de e-mail profesional pentru afaceri? O adresă de e-mail de afaceri folosește numele companiei dvs. în loc de contul generic gmail sau yahoo. În acest articol, vă vom arăta cum puteți crea cu ușurință o adresă de e-mail de afaceri gratuită în mai puțin de 5 minute.


Cum să creați o adresă de e-mail de afaceri gratuită

Ce este o adresă de e-mail de afaceri și de ce ai nevoie?

O adresă profesională de e-mail de afaceri are numele companiei dvs. în locul contului generic gmail sau yahoo, de exemplu: [email protected]

Majoritatea începătorilor utilizează conturi de e-mail de afaceri gratuite generice fără un nume de domeniu care nu este foarte profesional. De exemplu: [email protected] sau [email protected]

Deoarece oricine poate crea aceste conturi de e-mail generice, devine mai greu pentru clienți și alte companii să aibă încredere în astfel de adrese de e-mail, cum ar fi conturile de e-mail legitime de afaceri.

Mai jos se află primele 4 motive pentru care ai nevoie de o adresă de e-mail profesională pentru afacerea ta:

 • O adresă de e-mail personalizată pentru afaceri pare mai profesională.
 • De asemenea, este scurt și ușor de reținut.
 • O adresă profesională de e-mail de afaceri vă ajută să câștigați încrederea clienților ca o companie legitimă.
 • Trimiterea de e-mailuri cu propriul nume de companie vă permite să vă promovați marca cu fiecare e-mail pe care îl trimiteți.

Partea cea mai bună este că puteți obține gratuit adresa dvs. de e-mail personalizată de afaceri, ceea ce înseamnă că nu există nicio scuză pentru a nu o primi.

Dacă doriți ca clienții dvs. și alte companii să vă ia în serios, atunci trebuie să începeți imediat să folosiți o adresă profesională de e-mail pentru afaceri.

Ce aveți nevoie pentru a crea o adresă de e-mail de afaceri?

Va trebui să aveți un nume de domeniu și un site web pentru a crea o adresă de e-mail de afaceri gratuită.

După aceea, veți avea nevoie de un furnizor de servicii de e-mail pentru a vă gestiona e-mailurile de afaceri.

Există câteva soluții diferite pe care le puteți utiliza pentru a crea o adresă de e-mail profesional de afaceri.

Vă vom arăta două metode diferite și o puteți alege pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs..

Prima metodă este gratuită și destul de ușor de configurat, în timp ce a doua metodă are o taxă mică, dar oferă mult mai multe funcții.

Metoda 1. Crearea gratuit a unei adrese de e-mail de afaceri

Această metodă este ușoară și disponibilă aproape tuturor celor care au un site web. Vă permite să creați gratuit o adresă de e-mail de afaceri.

Atunci când creați un site web pentru afaceri mici, va trebui să cumpărați un domeniu și să vă înscrieți pentru găzduire web.

Ceea ce majoritatea începătorilor nu știu este că multe companii de găzduire WordPress oferă funcții gratuite de e-mail de afaceri ca parte a pachetului.

În mod normal, un nume de domeniu costă 14,99 pe an, iar găzduirea site-ului web începe de la 7,99 USD pe lună. Dacă ar trebui să utilizați un serviciu de e-mail plătit, puteți adăuga încă 5 dolari pentru fiecare cont de e-mail.

Din fericire, Bluehost, una dintre cele mai mari companii de hosting WordPress din lume, a acceptat să ofere utilizatorilor WPBeginner un nume de domeniu gratuit și cu 60% reducere la găzduire.

Acest lucru înseamnă că puteți începe site-ul dvs. de afaceri pentru 2,75 USD pe lună (și vine cu o adresă de e-mail de afaceri gratuită).

Iată instrucțiunile pas cu pas complete pentru a crea adresa dvs. de e-mail de afaceri gratuită cu Bluehost.

Pasul 1. Configurați adresa dvs. de afaceri (nume de domeniu)

În primul rând, trebuie să accesați site-ul Bluehost și să faceți clic pe butonul verde „Începeți acum”.

Bluehost începe butonul

Acest lucru vă va duce la o pagină de prețuri unde trebuie să faceți clic pe butonul „Selectați” sub planul pe care doriți să îl utilizați.

Planurile Basic și Plus sunt cele mai populare printre întreprinderile mici care abia încep.

Selectați planul

După selectarea planului dvs., vi se va cere să alegeți numele dvs. de domeniu. Trebuie să introduceți numele companiei și să faceți clic pe butonul „Următorul”.

Alegeți un nume de domeniu

Bluehost va verifica acum pentru a vedea dacă un nume de domeniu care se potrivește cu numele companiei dvs. este disponibil. Dacă nu, atunci vă va arăta câteva sugestii alternative sau puteți căuta un alt nume de domeniu.

Iată câteva sfaturi rapide despre alegerea numelui de domeniu perfect pentru adresa dvs. de e-mail de afaceri.

 • Alegeți întotdeauna un nume de domeniu .com. Consultați articolul nostru despre diferența dintre numele de domeniu .com și .net pentru a afla mai multe.
 • Păstrați numele dvs. de domeniu scurt, ușor de reținut și de pronunțat.
 • Nu folosiți numere sau cratime în numele dvs. de domeniu
 • Încercați să utilizați cuvinte cheie și locația companiei pe numele dvs. de domeniu pentru a-l face unic. De exemplu, dacă stargardening.com nu este disponibil, atunci căutați stargardeninghouston.com

Pentru mai multe sfaturi, consultați ghidul nostru despre cum să alegeți cel mai bun nume de domeniu pentru afacerea dvs..

Alegerea unui nume de domeniu bun este crucială pentru afacerea dvs., dar nu cheltuiți prea mult timp pentru asta sau nu veți trece niciodată peste acest pas.

După alegerea numelui dvs. de domeniu, va trebui să adăugați informațiile contului dvs. și să finalizați informațiile despre pachet pentru a finaliza procesul.

Pe acest ecran, veți vedea accesorii opționale pe care le puteți achiziționa. Nu recomandăm să le alegeți în acest moment. Dacă aveți nevoie de ele, atunci le puteți adăuga întotdeauna mai târziu din cont.

Finalizați informațiile contului

În sfârșit, trebuie să introduceți informațiile dvs. de plată pentru a termina achiziția.

Vei primi un e-mail cu detalii despre modul de conectare la panoul de control al găzduirii tale web. Aici gestionați orice, inclusiv gestionarea site-ului web, conturile de e-mail de afaceri și alte setări.

Pasul 2. Crearea adresei dvs. de e-mail de afaceri gratuite

În tabloul de bord al contului de găzduire, trebuie să faceți clic pe secțiunea „E-mail”, apoi faceți clic pe fila „Adăugare cont e-mail”.

Adaugă un cont de e-mail nou

Introduceți un nume de utilizator și o parolă pentru contul de e-mail, apoi faceți clic pe butonul „Creare cont”.

Bluehost va crea acum contul de e-mail și veți vedea un mesaj de succes.

Pasul 3. Utilizarea contului dvs. de e-mail de afaceri

Acum că ați creat contul dvs. gratuit de e-mail de afaceri, următorul pas este să aflați cum să îl utilizați pentru a trimite și primi e-mailuri.

În secțiunea „Email” din contul de găzduire, treceți la fila „Conturi de e-mail”. Veți vedea adresa dvs. de e-mail recent creată listată acolo.

Gestionați-vă contul de e-mail

Puteți face clic pe linkul „Accesați e-mailul web” și Bluehost vă va duce la o interfață de e-mail. Aceasta este o opțiune bună dacă nu doriți să utilizați un client de e-mail pe desktop sau mobil.

Dezavantajul este că va trebui să vă autentificați în contul de găzduire de fiecare dată când doriți să vă verificați e-mailul. O modalitate mai bună este să faceți clic pe dispozitivele de conectare și apoi să faceți clic pe linkul „Configurați clientul de poștă”.

Bluehost vă va arăta informațiile necesare pentru a utiliza adresa de e-mail de afaceri cu orice client sau aplicație de e-mail. Puteți utiliza aceste informații pentru a configura e-mail-ul de afaceri în Opțiune, Gmail sau orice aplicație Mail pentru telefonul mobil sau desktop.

Notă: procesul de creare a unui e-mail de afaceri este aproape același cu alte companii de hosting care oferă cPanel precum SiteGround, HostGator și InMotion Hosting.

Metoda 2. Crearea unei adrese de e-mail de afaceri utilizând G Suite

Google oferă o adresă profesională de e-mail de afaceri cu G Suite, care include Gmail, Docs, Drive și Calendar pentru companii.

Această metodă nu este gratuită, dar vă permite să utilizați Gmail pentru e-mailul de afaceri profesional cu propriul nume de afaceri.

Cu toate că există un cost mic, acesta oferă multe avantaje:

  • Vei folosi interfața și aplicațiile familiare Gmail pentru a trimite și primi e-mailuri.
  • Google dispune de o tehnologie mult superioară, care vă asigură că e-mailurile dvs. sunt livrate imediat și nu vor ajunge în dosarele de spam.
  • Compania dvs. de găzduire de site-uri dispune de resurse server. Aceasta înseamnă că nu doresc să trimiteți prea multe e-mailuri. Pe de altă parte, Gmail vă va permite să trimiteți până la 2000 de e-mailuri pe zi.

Folosim G Suite pentru adresa noastră de e-mail de afaceri aici, la WPBeginner.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la modul de configurare a unei adrese de e-mail de afaceri utilizând G Suite.

Pasul 1. Înscrieți-vă pentru un cont G Suite

Planul de bază G Suite costă 5 dolari pe utilizator în fiecare lună. Vă oferă acces la Gmail, Documente, Drive, Calendar și conferințe audio / video cu 30 GB stocare cloud pentru fiecare utilizator.

De asemenea, veți avea nevoie de un nume de domeniu, pe care îl puteți achiziționa în timpul înregistrării. Dacă aveți deja un nume de domeniu și un site web, atunci puteți utiliza domeniul existent cu G Suite.

Pentru a începe, accesați site-ul G Suite și faceți clic pe butonul Start.

Începeți cu G Suite

Pe ecranul următor, vi se va cere să introduceți numele companiei, numărul de angajați și țara în care vă aflați. Puteți alege doar dvs. pentru un cont de utilizator sau puteți alege numărul de angajați.

Introduceți numele companiei și utilizatorii

Notă: Vei fi taxat pentru fiecare cont de utilizator, deci este mai bine să începi mic. Puteți adăuga oricând mai mulți utilizatori atunci când este nevoie.

Faceți clic pe butonul următor pentru a continua.

La pasul următor, vi se va cere să introduceți informațiile dvs. de contact personale, inclusiv numele și adresa de e-mail.

Introduceți informațiile de contact

După aceea, vi se va cere să alegeți un nume de domeniu. Dacă aveți deja un nume de domeniu, faceți clic pe „Da, îl pot utiliza”.

Dacă nu aveți un domeniu, apoi faceți clic pe „Nu, am nevoie de unul” pentru a înregistra un nume de domeniu.

Alegeți un nume de domeniu

Dacă trebuie să înregistrați un nou nume de domeniu, atunci veți fi taxat separat pentru înregistrarea unui nou nume de domeniu. Costul unui nume de domeniu va fi afișat pe ecran și, de obicei, începe de la 14,99 USD.

Dacă utilizați un nume de domeniu existent, atunci va trebui să verificați dacă dețineți acest nume de domeniu. Vă vom arăta cum să faceți asta mai târziu în acest articol.

După alegerea numelui dvs. de domeniu, vi se va cere să vă creați contul de utilizator introducând un nume de utilizator și o parolă.

Acest nume de utilizator va fi, de asemenea, prima dvs. adresă de e-mail de afaceri, deci trebuie să alegeți un nume de utilizator pe care doriți să-l utilizați ca adresă de e-mail de afaceri.

creează cont

După aceea, veți vedea un mesaj de succes și un buton pentru a continua cu configurarea.

Continuați cu configurarea

Pasul 2. Configurarea e-mailului de afaceri cu G Suite

În acest pas, veți finaliza configurarea G Suite prin adăugarea de utilizatori și conectarea acesteia la site-ul dvs. web sau numele de domeniu.

Pe ecranul de configurare, vi se va solicita să adăugați mai multe persoane în contul dvs. Dacă doriți să creați mai multe conturi pentru angajații sau departamentele dvs., puteți face asta aici.

Puteți de asemenea să faceți clic pe „Am adăugat toate adresele de e-mail ale utilizatorului” și faceți clic pe butonul următor.

Nu uitați, puteți adăuga întotdeauna mai mulți utilizatori în contul dvs. și le puteți crea adresele de e-mail mai târziu, când este nevoie.

Adăugați utilizatori

Dacă utilizați G Suite cu un nume de domeniu existent, atunci vi se va cere să verificați dacă dețineți acest nume de domeniu. Pentru a face acest lucru, veți vedea acum un fragment de cod HTML pe care trebuie să îl adăugați pe site-ul dvs. web.

Copiați eticheta meta

Există și alte modalități de a vă verifica proprietatea. Puteți încărca un fișier HTML pe site-ul dvs. web utilizând un client FTP sau o aplicație manager de fișiere în tabloul de bord al contului dvs. de găzduire.

Dacă nu aveți un site web, atunci puteți utiliza metoda Înregistrare MX pentru a verifica dreptul de proprietate asupra numelui de domeniu. Veți vedea instrucțiuni pas cu pas pentru a face asta odată ce alegeți această metodă.

De dragul acestui articol, presupunem că aveți deja un site web WordPress și vă vom arăta cum să adăugați fragmentul de cod HTML de verificare în WordPress.

În primul rând, accesați zona de administrare a site-ului dvs. WordPress pentru a instala și activa pluginul Insert Headers and Footer. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

După activare, accesați Setări »Introduceți anteturi și subsol pagina și lipiți codul HTML pe care l-ați copiat din G Suite în secțiunea „Scripturi în antet”.

Verificarea site-ului

Nu uitați să faceți clic pe butonul „Salvați” pentru a vă stoca setările.

Acum reveniți la ecranul de configurare al G Suite și faceți clic pe caseta de selectare „Am adăugat eticheta meta pe pagina mea de pornire”.

Verificați numele de domeniu

După aceea, vi se va cere să introduceți înregistrări MX pentru numele dvs. de domeniu. Vă vom arăta cum să faceți asta în pasul următor.

Pasul 3. Adăugarea înregistrărilor de domeniu MX

Notă: Această secțiune este destinată utilizatorilor cu nume de domeniu și site-uri web existente. Dacă ați înregistrat un nume de domeniu nou prin Google, nu trebuie să citiți acest lucru.

Numele de domenii spun serverelor de internet unde să caute informații. Deoarece numele dvs. de domeniu nu este înregistrat la Google, e-mailurile dvs. vor ajunge la numele dvs. de domeniu, dar nu și la serverele Google.

Va trebui să configurați înregistrările MX potrivite pe setările numelui dvs. de domeniu, astfel încât serverele Google să poată trimite și primi e-mailuri pentru compania dvs..

Pentru a face acest lucru, va trebui să vă conectați la contul de găzduire web sau la contul dvs. de înregistrare de domenii.

În articolul nostru, vă vom arăta cum să adăugați înregistrări MX în Bluehost, dar setările de bază sunt aceleași pentru toate gazdele și registratorii de domeniu. Practic, veți căuta setări DNS sub numele dvs. de domeniu.

Conectați-vă la tabloul de bord de găzduire Bluehost și faceți clic pe „Domenii”. În pagina următoare, selectați numele dvs. de domeniu și apoi faceți clic pe linkul „Gestionați” de lângă opțiunea Editor zonă DNS.

Setări pentru nume de domeniu

Bluehost vă va deschide acum editorul de zone DNS. Trebuie să reveniți la ecranul de configurare al G Suite și bifați caseta care scrie „Am deschis panoul de control al numelui meu de domeniu”.

Înregistrări G Suite MX

Acesta vă va arăta acum înregistrările MX pe care trebuie să le introduceți. Veți vedea, de asemenea, un link către documentația care vă arată cum să adăugați aceste înregistrări la zeci de furnizori de servicii de hosting și domeniu.

Iată cum veți adăuga aceste informații la setările dvs. DNS Bluehost:

Adăugarea înregistrărilor MX în Bluehost

Faceți clic pe butonul „Adaugă înregistrare” pentru ao salva. După aceea, repetați procesul pentru a adăuga toate cele cinci linii sub formă de înregistrări MX.

După ce ați terminat, treceți la configurarea G Suite și bifați caseta de lângă „Am creat noile înregistrări MX”.

Crearea de noi înregistrări MX

Vi se va solicita să ștergeți orice înregistrare MX existentă încă îndreptată către găzduirea site-ului dvs. web sau registratorul de nume de domeniu.

Pentru a face acest lucru, trebuie să reveniți la editorul dvs. de zonă DNS și să derulați în secțiunea MX înregistrări. Veți vedea înregistrările MX pe care le-ați creat anterior, împreună cu o înregistrare MX mai veche, care indică încă site-ul dvs. web.

Ștergeți înregistrări MX vechi

Faceți clic pe butonul de ștergere de lângă vechea înregistrare MX pentru a o șterge.

După aceea, reveniți la ecranul de configurare al G Suite și bifați caseta care scrie „Am șters înregistrările MX existente”.

Salvați înregistrări MX

Acum vi se va cere să vă salvați înregistrările MX. Pentru unii furnizori, după ce adăugați înregistrări MX, acestea sunt deja salvate, pentru alții, este posibil să fie nevoie să salvați manual înregistrări MX.

După ce ați salvat înregistrările MX, bifați caseta care scrie „Am salvat înregistrările MX” în configurarea G Suite.

Verificați adresa de e-mail de configurare și domeniu

După aceea, trebuie să faceți clic pe butonul „Verificați domeniul de e-mail și configurarea” pentru a ieși din asistentul de configurare.

Pasul 4. Gestionarea e-mailului în G Suite

G Suite face mai ușor să vă gestionați contul de e-mail. Puteți pur și simplu vizita site-ul web Gmail pentru a verifica e-mailul dvs. sau pentru a utiliza aplicațiile oficiale Gmail de pe telefon pentru a trimite și primi e-mailuri.

Va trebui să vă conectați utilizând adresa de e-mail de afaceri ca nume de utilizator.

Pentru a crea mai multe adrese de e-mail de afaceri, mergeți pur și simplu la consola de administrare G Suite. De aici puteți adăuga utilizatori noi, efectua plăți și regla setările contului dvs. G Suite.

Panoul de control admin G Suite

Întrebări frecvente despre adresa de e-mail de afaceri

Următoarele sunt unele dintre cele mai frecvente întrebări de către utilizatorii noștri cu privire la adresele de e-mail de afaceri și cum să le folosească.

1. Pot crea gratuit mai multe adrese de e-mail personalizate pentru afacerea mea?

Dacă utilizați Bluehost, da, puteți merge mai departe și puteți crea mai multe conturi de e-mail gratuit (primiți 5 conturi de e-mail cu conturi de bază și nelimitate, cu planuri plus și alegere plus).

Dacă utilizați G Suite, atunci puteți crea aliasuri de e-mail care sunt adrese separate pentru același cont de e-mail. Cu toate acestea, dacă doriți să adăugați un cont de e-mail diferit sau un nou angajat, atunci veți fi taxat în funcție de planul dvs..

2. Pot crea e-mail de afaceri gratuit fără domeniu?

Nu, nu puteți crea un cont de e-mail de afaceri gratuit fără un domeniu. Puteți crea un cont de e-mail gratuit cu Gmail sau Hotmail, dar acesta nu va folosi numele companiei dvs., deci nu va fi considerat o adresă de e-mail de afaceri de către clienți și alte companii.

3. Pot folosi aplicații de e-mail desktop și mobile cu adresa mea de e-mail personalizată?

Da, puteți utiliza adresa de e-mail de afaceri cu orice aplicație de e-mail pentru desktop sau mobil. Majoritatea acestor aplicații pot descoperi automat setările de e-mail. Puteți obține aceste setări din documentația Bluehost sau G Suite.

4. Îmi pot schimba contul de e-mail de afaceri gratuit la alt furnizor, dacă este nevoie?

Da, puteți trece la orice alt serviciu de e-mail, găzduire de site-uri web sau registrator de domenii și puteți lua adresa de e-mail de afaceri cu dvs..

5. Care sunt câteva exemple de adrese de e-mail de afaceri pe care ar trebui să le folosesc?

Depinde de nevoile afacerii tale. De exemplu:

   • Puteți crea un e-mail de marcă personalizat pentru dvs. sau angajați individuali, cum ar fi: [email protected]
   • Puteți configura un cont de e-mail de afaceri pentru departamente precum vânzări, asistență, resurse umane, etc. [email protected]

6. Pot crea o adresă de e-mail de afaceri gratuită fără a face un site web?

Da, poti. Cu toate acestea, va trebui să plătiți în continuare pentru găzduirea site-ului web, deoarece primiți gratuit serviciul de e-mail și numele de domeniu cu pachetul de găzduire.

După ce v-ați înscris, puteți alege un domeniu și apoi creați doar adresa dvs. de e-mail.

Asta este totul, sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să creezi o adresă de e-mail de afaceri gratuită sau să creezi o adresă profesională cu G Suite. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru despre cum să remediați WordPress fără a trimite o problemă de e-mail.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me