Cum să găzduiești un site web (Ghid simplu pentru începători) în 2020

Vrei să înveți cum să găzduiești un site web? Constructorii de site-uri self-hosting ca WordPress vă oferă libertate deplină pentru a construi orice fel de site-uri.


Provocarea este că majoritatea începătorilor nu știu cea mai bună modalitate de a găzdui un site web. Mulți chiar cred că necesită abilități tehnice speciale pentru a găzdui propriile site-uri web.

Pur și simplu nu este adevărat.

Dacă alegeți abordarea potrivită, puteți găzdui cu ușurință propriul dvs. site în doar câteva minute. În cele mai multe cazuri, este la fel de ușor ca crearea unui cont de facebook.

În acest ghid pentru începători, vă vom arăta pașii exacti pentru a găzdui un site web fără a învăța abilități tehnice.

Vom explica, de asemenea, cum funcționează totul în culise. Acest lucru vă va ajuta să obțineți o înțelegere de bază a diferitelor moduri de a găzdui un site web.

Gata? Să începem.

Cum să găzduiești un site web

Iată ce veți învăța în acest ghid.

  Ce înseamnă să găzduiești un site web?

  Găzduirea unui site web înseamnă că așezați fișierele site-ului dvs. web pe un computer special numit server. Acest computer face ca fișierele site-ului dvs. să fie accesibile publicului pe internet, astfel încât oricine îl poate vizita.

  Pentru ca alți oameni din întreaga lume să vadă site-ul, aceste computere speciale au instalat un set special de software. Acest software se numește server web.

  Sarcina de bază a unui server web este de a primi cereri primite și de a răspunde trimițând pagina solicitată browserului utilizatorului.

  Găzduirea unui site web

  Acum toate acestea pot suna ca o grămadă de jargon tehnic și așa este.

  Cu toate acestea, nu trebuie să înveți cum să faci toate aceste lucruri pentru a găzdui site-ul tău web. Din fericire, există mii de companii care oferă acest lucru ca un serviciu (la costuri foarte mici).

  Toate site-urile de pe internet utilizează o companie de găzduire web pentru a-și găzdui site-urile web. Chiar și gigantii tehnologici precum Netflix (găzduit pe Amazon) și PayPal (găzduit de Google Cloud hosting) folosesc furnizori de servicii terți pentru găzduirea lor.

  Există doar o serie de companii precum Google, Microsoft și Amazon care își găzduiesc complet toate serviciile pe propriile lor platforme.

  Ei pot face acest lucru, deoarece au resursele tehnice și financiare pentru a-și asuma o sarcină atât de mare. Toate celelalte afaceri (inclusiv noi) folosesc o companie de găzduire web pentru a-și găzdui site-ul.

  Ce aveți nevoie pentru a găzdui un site web

  Veți avea nevoie de următoarele două lucruri pentru a găzdui un site web.

  • Furnizor de servicii de găzduire web
  • Numele domeniului

  Furnizorii de servicii de găzduire web vă oferă servere web gata de utilizare pentru a vă găzdui site-ul. Ei au grijă de toate lucrurile tehnice și oferă proprietarilor de site-uri web instrumente ușor de utilizat pentru a-și gestiona găzduirea.

  Acum, cum ajung utilizatorii să ajungă la site-ul dvs. propriu găzduit? Aici intră numele de domeniu.

  Un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. web pe care oamenii îl introduc în browser pentru a vă vizita site-ul. De exemplu, wpbeginner.com vă va aduce pe acest site web.

  Practic, un nume de domeniu este o modalitate prietenoasă pentru om de a conecta browserele utilizatorului la serverul de internet asociat cu numele de domeniu. Pentru a afla mai multe, consultați ghidul nostru despre ce este un nume de domeniu și cum funcționează domeniile.

  cum funcționează numele de domeniu

  Puteți achiziționa un nume de domeniu de la unul dintre acești registratori de domeniu de top. Este vorba despre companii autorizate să vândă înregistrări de nume de domeniu.

  Pentru a înțelege relația dintre găzduire și domenii, consultați ghidul nostru despre diferența dintre gazduirea web și numele domeniului.

  Notă: mai târziu în acest articol, vă vom arăta cum puteți obține un nume de domeniu gratuit.

  Dar mai întâi, să aruncăm o privire asupra diferitelor tipuri de planuri de găzduire web și să evaluăm care dintre ele ar fi potrivite pentru a găzdui site-ul dvs..

  Tipuri de servicii de găzduire site-uri web

  Nu toate site-urile web sunt la fel. Unele sunt mai mici și au trafic redus, în timp ce altele sunt mai mari, cu mai mult conținut și vizitatori.

  Un site web mai mic necesită mai puține resurse. Pe de altă parte, un site web mai mare și mai popular va avea nevoie de mai multe resurse pentru a rula eficient.

  Companiile de găzduire de site-uri web furnizează diferite tipuri de oferte de găzduire concepute pentru a răspunde nevoilor specifice ale site-ului web. Iată câteva dintre cele mai comune servicii de găzduire.

  1. Gazduire comună

  Un serviciu de găzduire partajat este potrivit pentru site-uri web, bloguri și întreprinderi mici care abia încep.

  Aceștia sunt capabili să își reducă costurile permițând mai multor site-uri web să partajeze aceleași resurse de server. Acest lucru face ca găzduirea site-ului dvs. să fie accesibilă.

  Prețuri: începând de la 2,75 pe lună la 7,99 USD pe lună

  Potrivit pentru: Pornirea unui nou blog, site-ului pentru afaceri mici

  Furnizorul nostru de găzduire partajată recomandat: Bluehost

  Pentru a afla mai multe, consultați ghidul nostru despre adevărul despre cele mai bune hostinguri web partajate.

  2. Gazduire VPS

  Gazduirea VPS (Virtual Private Server hosting) este încă un mediu de găzduire partajat. Cu toate acestea, oferă un set flexibil de resurse pentru a gestiona vârfurile mari de trafic.

  Obțineți un partiționat de server privat pentru site-ul dvs. web pe care îl puteți gestiona de la panoul de control al găzduirii. Acest lucru vă oferă cel mai bun din ambele lumi, costul redus al găzduirii partajate cu flexibilitatea resurselor dedicate.

  Preț: începând de la 29,99 USD / lună

  Potrivit pentru: companii de dimensiuni medii, bloguri populare și magazine de comerț electronic.

  Compania noastră de găzduire VPS recomandată: HostGator

  Pentru a afla mai multe, consultați articolul nostru despre momentul în care aveți nevoie de găzduire VPS pentru site-ul dvs..

  3. Gazduit WordPress găzduit

  Găzduirea WordPress administrată este un serviciu de găzduire specializat creat special pentru WordPress. Este ca un serviciu de concierge pentru site-ul dvs. WordPress.

  Pe o platformă administrată de găzduire, compania de găzduire are grijă de actualizări, copii de rezervă și de memorie în cache a site-ului dvs. web. Acest lucru vă permite să vă concentrați pe crearea de conținut și creșterea afacerii.

  Prețuri: începând de la 35,00 USD pe lună

  Potrivit pentru: bloguri populare, site-uri web de afaceri, site-uri de membru

  Compania noastră de găzduire WordPress administrată recomandată: WP Engine

  Pentru mai multe detalii, consultați articolul nostru care explică când aveți nevoie într-adevăr de o găzduire WordPress gestionată.

  4. Gazduire dedicată

  Un server dedicat de găzduire vă oferă întregul server dedicat propriului dvs. site web. Obțineți toate resursele serverului, instrumente avansate pentru gestionarea serverului, capacitatea de a instala propriul software și chiar propriul sistem de operare.

  Vei gestiona propriul server, care poate necesita anumite abilități tehnice. Este o opțiune avansată pentru site-urile web mai mari care au nevoie de performanțe ridicate pentru a aborda un volum mai mare de trafic.

  Preț: începând de la 79,99 USD lunar

  Potrivit pentru: întreprinderi la nivel de companie, site-uri web foarte populare, magazine de comerț electronic

  Compania noastră de găzduire dedicată recomandată: SiteGround sau HostGator

  Notă: Folosim servere dedicate HostGator pentru a găzdui site-ul web WPBeginner.

  Alegerea planului potrivit pentru a găzdui un site web

  După cum vedeți, toate planurile de găzduire diferite vin cu configurare și prețuri diferite ale serverului. Va trebui să alegeți un plan care să se potrivească nevoilor și bugetului dvs..

  La WPBeginner, recomandăm utilizatorilor să înceapă cu un plan de găzduire partajat cu costuri mici și apoi să actualizeze pe măsură ce afacerea lor crește. Acest lucru vă permite să economisiți bani și să plătiți numai pentru serviciile de care aveți nevoie de fapt.

  Planurile de găzduire partajate încep de la 7,99 USD pe lună (plătite anual) și 14,99 USD pentru un nume de domeniu.

  Acum, dacă abia începeți, atunci aceasta este încă o investiție semnificativă.

  Din fericire, Bluehost a acceptat să ofere utilizatorilor noștri un discount la găzduire și nume de domeniu gratuit. Practic, veți putea începe cu 2,75 USD pe lună.

  Sunt una dintre cele mai mari companii de hosting din lume și un furnizor de hosting de WordPress recomandat oficial.

  → Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost ←

  Pentru alte planuri de găzduire partajate, consultați comparația noastră dintre cele mai bune companii de găzduire.

  După ce v-ați înscris pentru un cont de găzduire, următorul pas este să vă creați site-ul. Pentru instrucțiuni detaliate, consultați ghidul nostru despre cum să faceți un site web.

  Cât costă să găzduiești un site web

  Până acum am acoperit costurile companiilor de găzduire web. Cu toate acestea, costurile dvs. de găzduire a unui site web pot varia în funcție de mai mulți factori.

  Primul lucru este planul de găzduire pe care îl alegeți. Vă recomandăm să începeți cu planuri de găzduire partajate mai mici și apoi să faceți upgrade pe măsură ce afacerea și site-ul dvs. web cresc.

  După ce începeți să construiți un site web, poate fi necesar să cheltuiți bani pentru alte lucruri, precum șabloane de site-uri web, extensii de software și alte servicii.

  Scopul tău ar fi să cumperi ceea ce ai nevoie de fapt și să folosești instrumente gratuite ori de câte ori poți.

  Avem un ghid excelent cu privire la costul construirii unui site WordPress și cum să evităm cheltuielile.

  Cum să găzduiești un site web pe computerul tău

  Utilizatorii noștri sunt adesea întrebați dacă pot găzdui un site web pe propriul computer.

  Da, poti.

  Cu toate acestea, singurul motiv pentru care ar trebui să găzduiești un site web pe computer este atunci când vrei să testezi un site local înainte de a-l pune pe internet.

  Mulți începători consideră că este util să învețe dezvoltarea web, WordPress și codarea prin instalarea unui server local pe computerul lor.

  Consultați tutorialele noastre despre configurarea serverului local pe Windows și Mac.

  Acest lucru vă va permite să instalați un server local fără a-l face public disponibil.

  Nu recomandăm să folosiți un server local pentru a găzdui un site web și a-l face public disponibil. Cu toate acestea, vă vom arăta cum să faceți acest lucru pentru utilizatorii care se simt aventuros.

  Punerea online a serverului dvs. gazdă locală

  După ce găzduiești un site web pe serverul tău local, acesta îți va fi disponibil numai. Va trebui să schimbați setările pentru a pune site-ul dvs. pe internet.

  Mai întâi, localizați fișierul de configurare al software-ului serverului dvs. web numit httpd.conf.

  Dacă utilizați WAMP pe Windows, atunci îl veți găsi în folderul C: \ wamp \ bin \ apache \ apache [versiunea #] \ conf].

  Utilizatorii MAMP de pe Mac o vor găsi în interior / Aplicații / MAMP / conf / apache / folder.

  Puteți deschide acest fișier folosind un editor de text simplu, cum ar fi Notepad sau TextEdit. După aceea, trebuie să găsiți linia care începe cu

  Ascultă 80

  Trebuie să o înlocuiți cu adresa IP și numărul de port. Puteți găsi adresa IP prin simpla funcție Google „care este adresa mea IP”, vă va afișa un șir numeric separat prin puncte. Iată un exemplu despre cum ar trebui să arate acest cod cu IP-ul dvs.:

  Ascultă 64.233.160.1:80

  În continuare, trebuie să găsiți următoarea linie:

  ServerName localhost: 80

  Continuați și modificați-l înlocuind localhost: 80 cu adresa dvs. IP.

  Nume Server 64.233.160.1

  În continuare, trebuie să găsiți următoarea linie pentru WAMP:

  Dacă utilizați MAMP, atunci căutați următoarea linie:

  Sub această linie, veți vedea permisiunile de acces, pe care trebuie să le înlocuiți cu următoarele:

  Comandați Permiteți, refuzați
  Permiteți din toate

  Acum puteți salva fișierul de configurare și reporni serverul local cu noile permisiuni.

  Acum, oricine poate folosi adresa dvs. IP pentru a accesa site-ul dvs. web în loc de localhost. Aceasta nu este o situație ideală, deoarece ar fi greu pentru utilizatorii să-și amintească adresa IP.

  Acolo numele de domenii vin la îndemână.

  Indicați numele dvs. de domeniu către un site găzduit local

  Dacă îndrepți numele de domeniu către un site web pe care îl găzduiești pe propriul computer, îi va permite utilizatorilor să îl acceseze așa cum ar face cu orice alt site.

  În primul rând, trebuie să editați setările DNS ale numelui dvs. de domeniu. Folosim Domain.com în capturile de ecran de mai jos:

  Editarea setărilor DNS pentru numele de domeniu

  După aceea, trebuie să editați înregistrarea A cu nume @ semn ca Nume. Dacă nu aveți unul, apoi faceți clic pe butonul Adăugare înregistrare nouă pentru a continua.

  Adăugarea unei înregistrări pentru domeniul dvs.

  În câmpul valoric, trebuie să introduceți adresa IP a computerului și să faceți clic pe butonul Actualizare DNS pentru a vă salva modificările.

  Dacă computerul cu serverul dvs. local este conectat direct la internet, atunci sunteți gata.

  Cu toate acestea, dacă computerul dvs. este conectat la internet prin router, atunci trebuie să redirecționați porturile. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă conectați la interfața de administrare a routerului dvs. introducând adresa IP a routerului în bara de adrese a browserului dvs..

  În funcție de producător, interfața de router poate părea ușor diferită. Va trebui să găsiți opțiunea de redirecționare a portului, server virtual sau NAT.

  Port forwarding

  În continuare, trebuie să redirecționați traficul web sau HTTP către portul 80. În câmpul adresă IP, trebuie să introduceți adresa IP a computerului dvs. în rețeaua locală. Această adresă IP este adresa internă care identifică computerul dvs. în rețeaua locală.

  După aceea, trebuie să aplicați modificările și să reporniți routerul.

  Dezavantajele găzduirii unui site Web de către dvs. înșivă

  Găzduirea site-ului dvs. web pe un computer local este o idee proastă. Acesta este motivul pentru care chiar și gigantii tehnologici cu suficiente resurse, abilități și know-how preferă să meargă cu un furnizor de servicii de hosting.

  Următoarele sunt doar câteva dezavantaje ale găzduirii unui site web pe computerul local.

  • Pentru a rula un server web, trebuie să îl puneți pe un computer conectat la o conexiune la internet de mare viteză 24 de ore pe zi.
  • De asemenea, trebuie să instalați actualizări pentru software-ul serverului web, să păstrați copii de rezervă, să planificați pe un server de rezervă și multe altele.
  • Calculatorul care găzduiește site-ul dvs. web va fi, de asemenea, deschis tentativelor de hacking, injecția de malware și atacurilor DDOS. Acest lucru ar putea afecta și securitatea tuturor celorlalte computere din rețeaua ta.
  • Va trebui să achiziționați o adresă IP statică de la furnizorul de servicii de internet, care vă va costa în plus.

  Pentru a face toate acestea va fi nevoie de mult timp, efort și abilități tehnice. Acesta este motivul pentru care este o idee proastă să găzduiești site-ul tău pe un computer local singur.

  Întrebări frecvente despre găzduirea site-urilor web

  După ce am ajutat mii de începători să-și deschidă propriile site-uri web, am auzit toate întrebările posibile. Următoarele sunt câteva dintre cele mai frecvente întrebări ale persoanelor care doresc să găzduiască un site web.

  1. De ce am nevoie de un furnizor de hosting care să găzduiască un site web?

  Furnizorii de servicii de găzduire sunt specializați în menținerea unei platforme pentru servirea site-urilor web. Au angajați și administratori de sistem în personalul lor care își monitorizează serverele 24/7.

  Acest lucru vă permite să vă concentrați pe construirea site-ului dvs. web și creșterea afacerii dvs. în loc să gestionați software-ul serverului.

  2. Pot cumpăra un nume de domeniu și găzduire de la două companii?

  Da, poti. Totuși, cumpărarea lor de la aceeași companie vă permite să le gestionați pe amândouă sub același tablou de bord. De asemenea, unii furnizori precum Bluehost oferă chiar un domeniu gratuit ca stimulent pentru a-și folosi serviciul.

  3. Pot să cumpăr un nume de domeniu și să găzduiesc site-ul meu ulterior?

  Da, puteți cumpăra un nume de domeniu singur. Cu toate acestea, nu va îndrepta către site-ul dvs. web până când nu alegeți un furnizor de hosting.

  Vă recomandăm Domain.com pentru înregistrarea unui nume de domeniu. Acestea oferă instrumente prietenoase de administrare a domeniului, ceea ce va facilita conectarea domeniului dvs. la orice furnizor de găzduire ulterior.

  4. Îmi pot găzdui site-ul web pe computerul meu local și îl pot muta ulterior la un furnizor de hosting?

  Da, poți face asta. Cu toate acestea, dacă sunteți serios în a face un site web, atunci este mai bine să începeți cu un furnizor de hosting.

  5. Pot găzdui un site web cu un furnizor și apoi să-l schimb în alt furnizor?

  Da, puteți muta site-ul dvs. web în orice altă companie de găzduire în orice moment. Consultați articolul nostru despre cum să mutați site-ul dvs. web într-o nouă gazdă pentru instrucțiuni detaliate.

  6. Unde gazduiesc site-ul meu web?

  Există atât de multe companii de găzduire, încât devine dificil pentru începători să aleagă corect.

  De-a lungul anilor, am colaborat cu toate cele mai importante companii de hosting de pe piață. Acest lucru ne-a oferit informații despre ceea ce face o platformă bună de găzduire.

  Pentru site-urile de start, vă recomandăm Bluehost. Instalează automat WordPress și oferă un tablou de bord prietenos pentru începători, memorie în cache încorporată, securitate și multe altele. În plus, oferă cititorilor WPBeginner reduceri la găzduire + nume de domeniu gratuit.

  Pentru mai multe recomandări, consultați lista noastră completă a celor mai bune companii de găzduire cu argumente pro și contra.

  Există puține companii care oferă gazduire web gratuită, dar vă recomandăm să fiți foarte atenți la acestea.

  Sperăm că acest articol v-a ajutat să învățați cum să vă găzduiți site-ul. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru despre cum puteți obține o adresă de e-mail gratuit pentru site-ul dvs. web.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me