Cum să instalați un plugin WordPress – Pas cu pas pentru începători

După instalarea WordPress, primul lucru pe care trebuie să-l învețe fiecare începător este cum să instalați un plugin WordPress.


În cuvinte simple, pluginurile WordPress sunt ca aplicații pentru site-ul dvs. WordPress. Acestea vă permit să adăugați funcții noi pe WordPress, cum ar fi un formular de contact, prezentare de diapozitive, coș de cumpărături și multe altele.

Există mii de pluginuri gratuite și plătite disponibile pentru WordPress. În acest ghid pas cu pas, vă vom arăta cum să instalați un plugin WordPress.

Instalarea unui plugin WordPress - un ghid pentru începători

Inainte sa incepi

Dacă utilizați WordPress.com, atunci nu puteți instala pluginuri.

Adesea primim reclamații de la utilizatori care spun că nu pot vedea meniul de pluginuri în tabloul de bord WordPress. Se datorează faptului că utilizați WordPress.com, care are limitele sale.

Nu puteți instala pluginuri pe WordPress.com decât dacă faceți upgrade la planul lor de afaceri. Pe de altă parte, puteți instala orice plugin pe care îl doriți pe site-ul dvs. WordPress.org găzduit chiar din casetă (Consultați diferențele dintre WordPress.org și WordPress.com).

Dacă doriți să treceți de la WordPress.com la WordPress.org, citiți tutorialul nostru despre cum să vă deplasați corect de la WordPress.com la WordPress.org.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire asupra modului de instalare a unui plugin WordPress pe site-ul dvs. web.

Cum să instalați un plugin WordPress

Pentru a face mai ușor, am creat un tutorial video despre cum să instalați un plugin WordPress pe care îl puteți urmări mai jos.

Abonați-vă la WPBeginner

Cu toate acestea, dacă doriți doar să urmați instrucțiuni text, atunci puteți urma tutorialul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

Am acoperit toate cele trei metode: instalarea unui plugin WordPress folosind căutarea, încărcarea unui plugin WordPress și instalarea manuală a unui plugin WordPress folosind FTP.

Gata? Să începem.

Instalați un plugin utilizând WordPress Plugin Search

Cel mai simplu mod de instalare a unui plugin WordPress este să folosești căutarea pluginului. Singurul dezavantaj al acestei opțiuni este că un plugin trebuie să se afle în directorul de pluginuri WordPress, care este limitat doar la pluginuri gratuite.

Primul lucru pe care trebuie să îl vizitați Pluginuri »Adaugă nou pagina din zona dvs. de administrare WordPress.

Căutarea de pluginuri pentru instalarea în zona de administrare WordPress

Veți vedea un ecran precum cel din imaginea de mai sus. Găsiți pluginul tastând numele pluginului sau funcționalitatea pe care o căutați. După aceea, veți vedea o serie de înregistrări precum exemplul de mai jos:

Plugin rezultatele căutării

Puteți alege pluginul care vă este cel mai potrivit. Întrucât în ​​căutarea noastră, căutam WPForms, care este cel mai bun plugin pentru formularul de contact WordPress, vom face clic pe butonul „Instalare acum” de lângă acesta.

WordPress va descărca și instala acum pluginul pentru dvs. După aceasta, veți observa că butonul „Instalare acum” se va schimba în butonul „Activare”.

Activarea unui plugin WordPress

Un plugin WordPress poate fi instalat pe site-ul dvs., dar nu va funcționa decât dacă îl activați. Așa că mergeți mai departe și faceți clic pe butonul de activare pentru a începe să utilizați acel plugin pe site-ul dvs. WordPress.

Cu toate acestea, ați instalat cu succes primul plugin WordPress.

Următorul pas este să configurați setările pluginului. Aceste setări vor varia pentru fiecare plugin, prin urmare nu vom acoperi cele din această postare.

Instalați un plugin folosind încărcarea pluginului de administrare WordPress

Pluginurile WordPress plătite nu sunt listate în directorul pluginurilor WordPress. Aceste pluginuri nu pot fi instalate folosind prima metodă.

Acesta este motivul pentru care WordPress vine cu metoda de încărcare pentru a instala astfel de pluginuri. Vă vom arăta cum să instalați plugin-uri WordPress folosind opțiunea de încărcare în zona de administrare.

În primul rând, trebuie să descărcați pluginul de la sursă (care va fi un fișier zip). În continuare, trebuie să accesați zona de administrare WordPress și să vizitați Pluginuri »Adaugă nou pagină.

După aceea, faceți clic pe butonul „Încărcare plugin” din partea de sus a paginii.

Încărcați butonul pluginului

Aceasta va dezvălui formularul de încărcare a pluginului. Aici trebuie să faceți clic pe butonul „Alegeți fișierul” și selectați fișierul de plugin pe care l-ați descărcat mai devreme pe computer.

Selectați fișierul zip plugin pentru a încărca și instala în WordPress

După ce ați selectat fișierul, trebuie să faceți clic pe butonul „Instalare acum”.

WordPress va încărca acum fișierul plugin de pe computer și îl va instala pentru tine. Veți vedea un mesaj de succes ca acesta după terminarea instalării.

Activați pluginul

Odată instalat, trebuie să faceți clic pe linkul Activare plugin pentru a începe să utilizați pluginul.

Ar trebui să configurați setările pentru a se potrivi nevoilor dvs. Aceste setări vor varia pentru fiecare plugin, prin urmare nu vom acoperi cele din această postare.

Instalați manual un plugin WordPress folosind FTP

În unele cazuri rare, furnizorul dvs. de găzduire WordPress poate avea restricții de fișiere care vă pot limita capacitatea de a instala un plugin din zona de administrare.

În această situație, cel mai bun pariu este să instalați pluginul manual folosind FTP.

Metoda managerului FTP este cea mai puțin prietenoasă pentru începători.

Mai întâi, va trebui să descărcați fișierul sursă al pluginului (va fi un fișier zip). În continuare, trebuie să extrageți fișierul zip din computer.

Extragerea fișierului zip plugin va crea un nou folder cu același nume. Acesta este folderul pe care trebuie să îl încărcați manual pe site-ul dvs. web folosind un client FTP.

Va trebui să vă accesați gazda prin intermediul managerului FTP. Dacă nu aveți numele de utilizator și parola FTP, contactați furnizorul dvs. de găzduire WordPress și adresați-le.

Deschideți clientul FTP pe computer și conectați-vă la site-ul dvs. web utilizând datele de autentificare furnizate de gazda dvs. web. Odată conectat, trebuie să accesați / wp-content / plugins / folderul de pe site-ul dvs. web.

În continuare, încărcați folderul pe care l-ați extras din fișierul zip în folderul / wp-content / plugins / pe serverul dvs. web.

Încărcarea unui plugin prin FTP

După încărcarea fișierelor, trebuie să accesați zona de administrare WordPress și să faceți clic pe butonul Plugin-uri link în meniul admin. Veți vedea pluginul dvs. instalat cu succes pe pagina pluginurilor.

Activați pluginul instalat

Trebuie să faceți clic pe linkul Activare de sub plugin pentru a începe să îl utilizați.

După activare, poate fi necesar să configurați setările pluginului. Pluginurile WordPress vin cu setările proprii, care diferă de la un plugin la altul, așa că nu le vom descrie aici.

Întrebări frecvente despre instalarea pluginurilor WordPress

Ca începători, este posibil să aveți puține întrebări despre instalarea pluginurilor WordPress. Ca cel mai mare site de resurse WordPress, le-am auzit pe toate.

Iată câteva dintre cele mai frecvente întrebări despre instalarea pluginurilor WordPress.

1. Cum găsesc cele mai bune plugin-uri WordPress pentru a fi instalate pe site-ul meu web?

Există mai mult de 55.000 de plugin-uri WordPress doar în directorul gratuit pentru pluginuri WordPress. Multe altele sunt disponibile sub formă de plugin-uri premium. Acest lucru face un pic dificil pentru începători să găsească cel mai bun plugin pentru funcția de care au nevoie.

Am compilat o listă cu toate pluginurile esențiale WordPress de care au nevoie majoritatea site-urilor WordPress.

De asemenea, avem un tutorial detaliat despre alegerea celui mai bun plugin WordPress unde vă arătăm ce să căutați atunci când căutați un plugin.

2. Care este diferența dintre pluginurile instalate și cele active?

WordPress vă permite să instalați un plugin și să nu-l utilizați deloc. Pentru a utiliza un plugin pe site-ul dvs., trebuie să-l „Activați”.

Puteți vedea plugin-uri active accesând pagina „Plugin-uri” din zona de administrare WordPress. Acestea vor fi evidențiate cu un fundal albastru.

Plugin-uri instalate și active

Pluginurile cu fundalul alb sunt instalate pe site-ul dvs. web, dar nu sunt active.

3. Ar trebui să șterg pluginuri inactive?

Dacă nu utilizați un plugin, atunci este recomandat să îl ștergeți de pe site-ul dvs. web. Pentru mai multe despre acest subiect, consultați articolul nostru despre motivul pentru care ar trebui să ștergeți pluginurile inactive din WordPress.

4. Câte pluginuri pot instala în WordPress?

Puteți instala cât mai multe plugin-uri WordPress. Numărul de pluginuri nu afectează viteza site-ului dvs., ci calitatea acestor pluginuri. Pentru mai multe informații, consultați articolul nostru despre câte plugin-uri WordPress ar trebui să instalați.

5. Cum dezinstalez un plugin WordPress

Puteți dezinstala un plugin WordPress accesând pagina Plugin-uri din zona de administrare WordPress. Dacă pluginul pe care doriți să îl eliminați este activ în prezent, atunci mai întâi va trebui să îl dezactivați. După aceea, puteți pur și simplu să faceți clic pe linkul de ștergere pentru al elimina de pe site-ul dvs. web.

Dezinstalați un plugin WordPress

Pentru instrucțiuni mai detaliate, consultați ghidul nostru despre cum să dezinstalați corect un plugin WordPress.

Sperăm că acest lucru v-a ajutat să învățați cum să instalați pluginurile WordPress.

De asemenea, poate doriți să vedeți categoria noastră de plugin-uri unde scriem despre cele mai bune plugin-uri WordPress pe care le puteți utiliza pentru a realiza orice doriți. Fiecare dintre aceste articole vine cu instrucțiuni pas cu pas despre modul de configurare a pluginurilor individuale.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map