Cum să obțineți un certificat SSL gratuit pentru site-ul dvs. WordPress (Ghid pentru începători)

Știați că Google arată toate site-urile non-SSL drept „Nu sunt sigure”. Aceasta înseamnă că dacă nu utilizați un certificat SSL pe site-ul dvs. web, veți pierde încrederea clienților.


Deoarece certificatul SSL ajută la protejarea datelor site-ului dvs. web, este de fapt o cerință pentru acceptarea plăților online.

În mod normal, certificatele SSL plătite sunt destul de costisitoare. Dacă începi doar un blog sau creezi un site web de afaceri DIY, atunci probabil că vrei să menții costurile reduse.

Din fericire, există mai multe modalități de a obține un certificat SSL gratuit pentru a reduce costul site-ului. În acest articol, vă vom arăta cum puteți obține cu ușurință un certificat SSL gratuit pentru site-ul dvs. WordPress și să îl configurați singur.

Obținerea unui certificat SSL gratuit pentru site-ul dvs. WordPress

Vom aborda, de asemenea, următoarele subiecte:

 • Ce este un certificat SSL?
 • De ce ai nevoie de un certificat SSL pentru site-ul tău WordPress
 • Cum funcționează certificatul SSL pentru a păstra informațiile în siguranță
 • Cât costă certificatele SSL
 • Cum puteți obține un certificat SSL gratuit
 • Cum se instalează un certificat SSL gratuit în WordPress

Gata? Să începem.

Ce este SSL?

SSL înseamnă Secure Sockets Layer. Este un protocol de internet pentru asigurarea transferului de date între browserul utilizatorului și site-ul web pe care îl vizitează.

Fiecare utilizator de internet transferă informații atunci când vizitează site-urile web. Aceste informații pot fi adesea sensibile precum detaliile de plată, informațiile cardului de credit sau datele de autentificare.

Utilizarea protocolului HTTP normal înseamnă că aceste informații pot fi deturnate de hackeri. Aici intră SSL sau HTTPS.

Site-urile web au nevoie de un certificat SSL emis de una dintre autoritățile emitente de certificate recunoscute. Acest certificat este verificat și evidențiat în bara de adrese a browserului utilizatorului cu un semn de lacat și HTTPS în loc de HTTP.

Bara de adrese care prezintă pictograma de blocare securizată SSL cu HTTP

Am nevoie de un certificat SSL pentru site-ul meu WordPress?

SSL / HTTPS este recomandat pentru toate site-urile de pe internet. Cu toate acestea, este absolut necesar pentru toate site-urile web care colectează informații despre utilizator precum detalii de autentificare, informații de plată, carduri de credit și multe altele.

Dacă executați un magazin de comerț electronic, un site web de apartenență sau solicitați utilizatorilor să se autentifice, atunci trebuie să obțineți un certificat SSL imediat.

Majoritatea serviciilor de plată online necesită site-ului dvs. web să utilizeze SSL / HTTP înainte de a putea primi plăți.

În afară de securitate, certificatul SSL creează, de asemenea, o impresie pozitivă asupra mărcii dvs. printre utilizatori. De asemenea, Google recomandă utilizarea SSL, iar cercetările arată că site-urile activate SSL se situează puțin mai ridicate în rezultatele căutării.

Nu în ultimul rând, dacă site-ul dvs. web nu utilizează un certificat SSL, atunci Google Chrome le va arăta utilizatorilor că site-ul dvs. nu este securizat.

Etichetă sigură nu este afișată în browserul web Google Chrome

Această pictogramă afectează imaginea de marcă și încrederea utilizatorului pe site-ul dvs. web.

Cum funcționează certificatul SSL?

Acum că am explicat ce este SSL și de ce este important, s-ar putea să vă întrebați cum funcționează de fapt un certificat SSL?

SSL protejează informațiile prin criptarea transferului de date între browserul utilizatorului și site-ul web.

Când un utilizator vizitează un site SSL / HTTPs, browserul său verifică mai întâi dacă certificatul SSL al site-ului este valid.

Dacă totul se verifică, browserul folosește cheia publică a site-ului pentru a cripta datele. Aceste date sunt apoi trimise înapoi la serverul intenționat (site-ul web) unde sunt decriptate folosind cheia publică și o cheie privată secretă.

Cum funcționează SSL pentru a proteja transferul de date

Cât costă certificatele SSL?

Costul certificatelor SSL diferă de la o autoritate de certificare la alta. Prețul lor ar putea fi oriunde între 50-200 USD / an. Unii furnizori oferă servicii suplimentare cu certificatele lor, care pot afecta și costul certificatului SSL.

Dacă doriți să achiziționați un certificat SSL, atunci vă recomandăm să folosiți Domain.com. Sunt unul dintre cele mai mari servicii de înregistrare a numelor de domeniu din lume și oferă cea mai bună ofertă la certificatele SSL.

Acestea oferă planuri simple de certificare SSL începând de la 35,99 USD / an și vin cu o garanție de securitate de 10 000 USD împreună cu sigiliul site-ului TrustLogo. După ce ați achiziționat un certificat SSL, puteți cere furnizorului dvs. de găzduire să îl instaleze pentru dvs..

Dar înainte de a face asta, ar trebui să verificați dacă puteți obține gratuit certificatul SSL.

Cum pot obține un certificat SSL gratuit?

Mulți proprietari de site-uri sunt reticenți în utilizarea SSL din cauza costurilor suplimentare. Acest lucru a lăsat multe site-uri web vulnerabile la furtul de date și informații.

Un proiect non-profit numit Let’s Encrypt a decis să remedieze acest lucru prin instituirea unei autorități de certificare gratuite.

Scopul acestei autorități de certificare este de a facilita proprietarii site-urilor web să obțină un certificat SSL gratuit. Internetul devine un loc mai sigur dacă tot mai multe site-uri web încep să utilizeze SSL.

Datorită semnificației proiectului, acesta a câștigat rapid sprijinul unor companii importante precum Google, Facebook, Shopify, WordPress.com și multe altele.

Provocarea este că instalarea certificatului SSL gratuit de către Let’s Encrypt pentru un utilizator începător este destul de dificilă, deoarece necesită cunoștințe de codare și cunoștințe despre sisteme server.

Din fericire, toate cele mai bune companii de găzduire WordPress oferă acum un certificat SSL gratuit cu toate planurile lor de găzduire (unele utilizează Let’s Encrypt).

Alegerea unuia dintre acești furnizori vă va salva de dificultatea instalării pe cont propriu a certificatului SSL gratuit.

Iată principalele companii de găzduire WordPress care oferă certificat SSL gratuit cu planurile de găzduire.

 • Bluehost
 • SiteGround
 • HostGator
 • WPEngine
 • Dreamhost
 • Gazduire InMotion
 • GreenGeeks
 • iPage
 • Web lichid

Dacă utilizați deja una dintre aceste companii, atunci puteți activa certificatul SSL gratuit din tabloul de bord de găzduire. Pur și simplu conectați-vă la tabloul de bord cPanel al contului dvs. de găzduire și derulați până la secțiunea „Securitate”.

Activați certificatul SSL gratuit de la cPanel

Utilizatorii Bluehost vor găsi opțiunea SSL gratuită accesând pagina Site-urile mele »Gestionați site-ul. De aici, puteți trece la fila de securitate și puteți activa certificatul SSL gratuit pentru site-ul dvs. web.

SSL gratuit Bluehost

În funcție de compania dvs. de găzduire, panoul de control de găzduire web poate arăta diferit de imaginea de mai sus. Dacă aveți probleme în localizarea opțiunii SSL gratuite, puteți solicita furnizorului dvs. de găzduire să o activeze pentru dvs..

Dacă compania dvs. de găzduire web nu oferă SSL gratuit, atunci puteți urma cu ușurință ghidul nostru pentru a schimba găzduirea și a vă muta site-urile către una dintre companiile de mai sus.

Instalarea certificatului SSL gratuit și configurarea WordPress

După ce ați activat certificatul SSL gratuit, va trebui să configurați WordPress pentru a începe să utilizați HTTPS în loc de HTTP în toate adresele URL..

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin instalarea și activarea plugin-ului SSL foarte simplu pe site-ul dvs. web. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

După activare, pluginul va verifica dacă certificatul SSL este activat. După aceea, va activa HTTP la redirecționare HTTPS și va schimba setările site-ului dvs. web pentru a începe să utilizați SSL / HTTP.

SSL activat în WordPress

Pentru a face site-ul dvs. complet securizat, trebuie să vă asigurați că adresele URL ale site-ului dvs. web se încarcă folosind protocolul HTTPS. Pluginul SSL într-adevăr simplu face asta automat prin fixarea adreselor URL la încărcarea paginii.

Chiar dacă o singură adresă URL încă se încarcă folosind protocolul HTTP nesigur, browserele vor trata întregul site web ca nefiind pe deplin sigure.

Conexiunea nu este complet securizată

Pentru a remedia aceste adrese URL, va trebui să utilizați instrumentul de inspecție al browserului pentru a le găsi și apoi să le înlocuiți cu adresele URL HTTP corecte. Pentru mai multe detalii, consultați tutorialul nostru despre cum să remediați eroarea de conținut mixtă în WordPress.

Pluginul SSL într-adevăr simplu face foarte ușor să configurați un certificat SSL gratuit în WordPress. Acesta este motivul pentru care îl recomandăm tuturor începătorilor.

Cu toate acestea, prinde URL-uri nesigure la încărcarea paginii, ceea ce crește puțin timpul de încărcare a paginii. Acesta este motivul pentru care utilizatorii avansați care sunt preocupați de viteza WordPress utilizează metoda manuală pentru configurarea certificatului SSL gratuit.

Am creat instrucțiuni detaliate pas cu pas pentru a vă ajuta să treceți corect WordPress de la HTTP la HTTPS (care arată atât metoda manuală, cât și metoda pluginului).

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să obții un certificat SSL gratuit pentru site-ul tău WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru pas cu pas despre cum puteți crea o adresă de e-mail de afaceri gratuită pentru site-ul dvs. WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me