Cum să redimensionați și să faceți imagini mai mari, fără a pierde calitatea

Ați încercat vreodată să redimensionați o imagine pentru a o face mai mare? Acest lucru duce, de obicei, la pierderea calității, în cazul în care imaginea mărită pare neclară și neprofesionistă. Recent, unul dintre utilizatorii noștri ne-a întrebat dacă este posibil să redimensionați o imagine mică și să o măriți fără a pierde calitatea. În acest articol, vă vom arăta modul de redimensionare a imaginilor pentru a le face mai mari fără a pierde calitatea.


De ce imaginile pierd calitatea atunci când sunt mărite?

Bitmap este formatul de imagine cel mai des utilizat pe web. Toate fișierele dvs. JPEG și PNG sunt fișiere imagine Bitmap. O imagine bitmap este formată din mii de pixeli. Dacă măriți, puteți vedea acei pixeli drept pătrate.

Pixeli într-o imagine pe harta de biți

Fiecare dintre acești pixeli este mapat într-o locație fixă ​​a imaginii, de unde și numele Bitmap.

Cele mai multe programe de editare a imaginilor micșorează sau măresc acești pixeli pentru a redimensiona o imagine. Acesta este motivul pentru care atunci când redimensionați o imagine la o dimensiune mai mică, nu există pierderi de calitate vizibile. În principal, deoarece acei pixeli devin și mai puțin vizibili.

Pe de altă parte, când redimensionați o imagine pentru a o face mai mare, acești pixeli măriți devin mai vizibili, ceea ce face ca imaginea să arate neclară și pixelată. Asa:

O imagine neclară mărită

Care este soluția?

Soluția este de a compensa fiecare pixel mărit, astfel încât să se potrivească proprietăților celui mai apropiat pixel. Această metodă se numește interpolare fractală sau pur și simplu fractale. Produce un rezultat mult mai bun atunci când o imagine este mărită folosind această tehnică.

Iată cum se utilizează această metodă în cele mai comune programe de editare a imaginilor.

Metoda 1: Utilizarea redimensionării perfecte cu Adobe Photoshop

Perfect Resize este un software care vă permite să redimensionați imaginile în mod inteligent. Este disponibil ca software independent, precum și plugin pentru Adobe Photoshop.

Versiunea obișnuită costă 50 USD, iar versiunea premium care conține plugin pentru Adobe Photoshop costă 150 USD. Ambele versiuni sunt de asemenea disponibile pentru o încercare gratuită de 30 de zile. Dacă redimensionați imaginile în mod regulat, atunci vă recomandăm să mergeți pentru redimensionare perfectă. Este scump, dar este cel mai bun mod de a mări imagini.

Notă: nu suntem afiliați în niciun fel cu redimensionarea perfectă. Suntem doar utilizatori foarte fericiți ai produsului.

După instalarea software-ului, deschideți fișierul de imagine pe care doriți să îl redimensionați în Photoshop. Pur și simplu mergeți la Fișier »Automatizare și selectați Redimensionare perfectă.

Deschiderea unei imagini în redimensionare perfectă de la Adobe Photoshop

Aceasta va deschide imaginea în aplicația Dimensiune perfectă. Puteți alege o presetare din meniul din stânga sau introduceți dimensiunea proprie în Dimensiunea documentului.

Redimensionarea unei imagini pentru ao mări în redimensionare perfectă

După introducerea dimensiunii documentului, trebuie să accesați Fișier »Aplicați pentru a salva modificările și pentru a le aplica fișierului din Photoshop.

Acum puteți exporta acest fișier salvându-l ca imagine web.

Cu toate acestea, imaginea redimensionată va arăta mult mai bine acum decât redimensionarea normală.

Compararea redimensionării normale cu redimensionarea perfectă

Metoda 2: Utilizarea software-ului Gimp gratuit

Gimp este o alternativă gratuită la Adobe Photoshop. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a mări imagini cu pierderi minime de calitate. Cu toate acestea, ar trebui să vă avertizăm că rezultatul nu va fi la fel de bun ca Perfect Resize.

Iată cum să faceți imagini mici mai mari în Gimp fără a pierde calitatea.

Deschideți imaginea pe care doriți să o redimensionați în Gimp. Pur și simplu mergeți la Image »Scale Image. Introduceți dimensiunile dorite. În secțiunea Calitate alegeți Sinc (Lanczos3) ca metodă de interpolare și faceți clic pe butonul Scale Image.

Redimensionarea unei imagini în Gimp

Cu toate acestea, puteți exporta acum această imagine pe web. Iată un exemplu pentru a compara. Imaginea din stânga a fost redimensionată folosind reamplasare bicubică în Photoshop. Imaginea din dreapta a fost redimensionată folosind Sinc (Lanczos3) ca metodă de interpolare. Veți observa că există o diferență foarte mică în ambele imagini.

Compararea redimensionării Gimp cu redimensionarea normală

Metoda 3: Măriți imaginile folosind Irfanview

Irfanview este un program compact de editare a fotografiilor. Este disponibil numai pentru sistemele de operare bazate pe Windows. Irfanview oferă un mod mai inteligent de a redimensiona imaginile și de a le face mai mari.

Pur și simplu deschideți imaginea în Irfanview și accesați Imagine »Redimensionare / Redimensionare.

Redimensionarea unei imagini în Irfanview

Aceasta va genera fereastra pop-up de redimensionare a imaginii. În primul rând, trebuie să introduceți dimensiunea dorită a imaginii în Setare dimensiune imagine. După aceea, trebuie să selectați resmaple sub metoda Size. Din meniul derulant filtru alegeți Lanczos (cel mai lent). În sfârșit, bifați caseta de lângă „Aplicați claritate după eșantionare”.

Redimensionarea imaginilor pentru a le face mai mari în Irfanview

Irfanview va redimensiona acum imaginea, pe care o puteți salva apoi pe computer.

Compararea redimensionării normale cu redimensionarea irfanview

După cum observați că instrumentele gratuite nu fac o treabă foarte bună atunci când redimensionați o imagine pentru a o face mai mare. Cu toate acestea, prin ajustarea clarității și contrastului imaginii puteți mări imaginile și reduce la minimum pierderea de calitate în acest proces.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map