Cum să schimbați parola în WordPress (Ghidul începătorului)

Vrei să înveți cum să schimbi parola WordPress? Uneori s-ar putea să uitați parola sau să fie nevoie să o schimbați din motive de securitate.


Deși există o legătură de parolă pierdută pe pagina de conectare care vă permite să vă resetați parola, uneori e-mailul de resetare a parolei WordPress nu îl face niciodată la inbox, deoarece compania dvs. de găzduire WordPress nu o are configurată corect.

În alte cazuri, este posibil să doriți să forțați să schimbați parola WordPress pentru fiecare utilizator de pe site-ul dvs. web, din motive de securitate.

În acest ghid pentru începători, vă vom arăta patru moduri diferite de a schimba parola WordPress pentru a acoperi fiecare scenariu posibil.

Cum să vă schimbați parola în WordPress

Înainte de a vă schimba parola WordPress

Nu putem sublinia suficient faptul că parolele reprezintă prima ta linie de apărare împotriva încercărilor de hacking.

De multe ori utilizatorii ajung să folosească o parolă slabă, deoarece este ușor de reținut. Vă rugăm să nu faceți asta. Puteți utiliza unul dintre numeroșii manageri de parole gratuite și sigure.

Uneori poate fi tentant să împărtășești parolele WordPress cu membrii echipei sau chiar cu dezvoltatorii de contracte. Niciodată nu ar trebui să faci asta.

În schimb, vă recomandăm crearea unui cont de utilizator nou cu rolul de utilizator potrivit, astfel încât să puteți gestiona permisiunile.

În acest fel, puteți să vă ștergeți cu ușurință contul atunci când nu mai fac parte din echipa dvs. fără a fi nevoie să vă modificați parola principală.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la diferite modalități de a schimba parola WordPress.

Cum să vă schimbați parola WordPress în 2 minute

Acesta este cel mai simplu mod de a schimba parola WordPress.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă conectați la site-ul dvs. WordPress. Puteți face acest lucru introducând URL-ul dvs. de conectare WordPress (de exemplu, https://example.com/login/) în browserul dvs..

După ce v-ați autentificat, accesați Utilizatori »Profilul dvs. din meniul WordPress.

Pagina ta de profil în WordPress

Pe profilul WordPress, trebuie să derulați în jos în secțiunea Administrare cont, unde veți vedea opțiunea Parolă nouă. Continuați și faceți clic pe „Generați parolă” pentru a adăuga o nouă parolă.

Generați parola în WordPress

WordPress va crea automat o parolă puternică pentru dvs..

Parolă automată în WordPress

Puteți continua cu această parolă puternică sau o puteți schimba cu o nouă parolă proprie.

După aceea, faceți clic pe butonul „Actualizați profilul” pentru a vă salva noua parolă.

Creați o parolă WordPress puternică și salvați-o

După ce ați terminat, veți vedea o notificare actualizată a profilului în partea de sus. De asemenea, WordPress vă va trimite o notificare de modificare a parolei în căsuța de e-mail.

Profil WordPress Actualizat cu parolă nouă

Cum să vă resetați parola WordPress atunci când este blocată

Metoda de mai sus vă permite să vă schimbați parola atunci când aveți acces la tabloul de bord WordPress.

Dar dacă ați pierdut parola și nu vă puteți autentifica?

Nu intrați în panică, există o modalitate foarte ușoară de a recupera parola pierdută în WordPress.

Puteți pur și simplu accesa pagina de conectare WordPress (https://example.com/wp-login.php) și faceți clic pe linkul „Ați pierdut parola?”.

Recuperarea parolei pierdute în WordPress

După ce faceți clic pe asta, vă va duce la pagina de resetare a parolei. Trebuie să introduceți numele de utilizator sau adresa de e-mail pentru a reseta parola pe contul dvs..

Ecran de recuperare a parolei WordPress

Odată terminat, WordPress va trimite un link de resetare a parolei la adresa de e-mail asociată contului de utilizator.

Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru despre cum puteți recupera o parolă pierdută în WordPress.

Cum să schimbați parola WordPress din baza de date

Metoda „Parolă pierdută” de mai sus este prietenoasă pentru începători, dar uneori nu veți putea utiliza această metodă dacă nu aveți acces la adresa de e-mail asociată contului sau dacă site-ul dvs. WordPress nu reușește să trimită un e-mail.

Dacă apare o astfel de situație, va trebui să vă resetați parola WordPress direct în baza de date. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este folosind phpMyAdmin.

În primul rând, trebuie să vă conectați la panoul de control al contului dvs. de găzduire WordPress. După aceea, faceți clic pe opțiunea phpMyAdmin din secțiunea Baze de date.

phpMyAdmin în cPanel

Notă: ecranul dvs. ar putea arăta diferit, deoarece fiecare furnizor de hosting are propriul panou de control. Dacă aveți dificultăți în localizarea link-ului phpMyadmin, contactați asistența de găzduire.

După lansarea aplicației phpMyAdmin, veți vedea o listă cu toate bazele de date. Trebuie să selectați baza de date asociată site-ului dvs. WordPress.

Selectați baza de date WordPress

După aceea, veți vedea lista de tabele din baza de date WordPress. Trebuie să căutați tabelul wp_users din această listă și să faceți clic pe linkul „Navigați” de lângă acesta.

Căutați în tabelul utilizatorului

Aceasta vă va afișa o listă cu toți utilizatorii de pe site-ul dvs. WordPress. În această pagină, trebuie să faceți clic pe linkul de editare de lângă contul de utilizator.

Editați contul de utilizator în phpMyAdmin

PhpMyAdmin vă va arăta un formular cu toate câmpurile de informații pentru utilizatori.

Va trebui să ștergeți valoarea din câmpul user_pass și să o înlocuiți cu noua dvs. parolă. În coloana de funcții, selectați MD5 din meniul derulant și faceți clic pe butonul Go.

Schimbați parola

Cu toate acestea, v-ați schimbat cu succes parola WordPress.

Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru despre cum să resetați o parolă WordPress de la phpMyAdmin.

Cum să forțați să schimbați parola WordPress pentru toți utilizatorii

Dacă site-ul dvs. web a fost piratat sau dacă industria dvs. are anumite reglementări privind respectarea datelor, atunci este posibil să fie necesar să forțați să schimbați parola WordPress pentru toți utilizatorii.

Acest lucru poate fi realizat cu ușurință folosind un plugin de expirare a parolei.

Avem un ghid pas cu pas despre cum să forțați modificarea parolelor în WordPress.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să aflați cum să schimbați parola în WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru pas cu pas despre securitatea WordPress pentru începători.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me