Cum să verificați cu ușurință ce versiune WordPress utilizați

Recent, unul dintre utilizatorii noștri ne-a întrebat cum să verificăm ce versiune WordPress foloseau? Uneori este posibil să aveți nevoie de aceste informații pentru a vedea dacă site-ul dvs. web este actualizat. În acest articol, vă vom arăta cum puteți verifica cu ușurință ce versiune WordPress utilizați.


Găsirea numărului de versiune WordPress

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă conectați la zona de administrare a site-ului dvs. WordPress. În pagina de bord, derulați în jos.

Veți găsi linia „Mulțumiri pentru crearea cu WordPress”. Alături, veți vedea numărul versiunii WordPress.

Găsirea versiunii WordPress în tabloul de bord admin

În aceeași pagină de pe tablou de bord, puteți găsi și numărul versiunii dvs. WordPress în widget-ul Administrator At a Glance.

În imaginea de mai sus, folosim versiunea WordPress 4.4.2. Acesta este cel mai simplu mod de a găsi ce versiune WordPress utilizați.

Dacă nu găsiți informații despre versiunea WordPress în tabloul de bord, atunci există alte modalități de a le găsi.

Pentru a face mai ușor, am creat un tutorial video despre cum să verificați ce versiune WordPress utilizați.

Abonați-vă la WPBeginner

Cu toate acestea, dacă doriți doar să urmați instrucțiuni text, atunci puteți urma tutorialul nostru pas cu pas despre cum să verificați ce versiune WordPress utilizați.

Cum să descoperiți versiunea WordPress de aproape orice site web

În unele cazuri, este posibil să nu puteți vedea informațiile despre versiune în zona de administrare WordPress.

 • Este posibil ca dezvoltatorul dvs. să fi dezactivat informațiile despre versiune în zona de administrare.
 • Este posibil să nu aveți acces de administrator la zona de administrare
 • Pur și simplu încercați să aflați versiunea WordPress a unui site pe care nu îl dețineți sau îl controlați.

Presupunem că nu aveți acces FTP la un site web și nu vă puteți autentifica în zona de administrare WordPress.

Vă rugăm să rețineți că aceste metode pot să nu funcționeze pe multe site-uri web. Unii proprietari de site-uri conștiente de securitate ascund aceste informații pentru a proteja site-ul lor împotriva amenințărilor comune.

Acestea fiind spuse, iată câteva dintre metodele prin care puteți încerca să aflați versiunea WordPress a unui site web.

Metoda 1: Căutați eticheta generatorului în codul sursă

Pur și simplu accesați site-ul web într-o fereastră a browserului. Faceți clic dreapta pe orice zonă goală de pe ecran și selectați Vezi sursa paginii din meniul browserului.

Vezi sursa paginii

Aceasta va încărca codul sursă al site-ului în fereastra browserului. Apăsați CTRL + F și apoi căutați „generator”.

Căutați eticheta generatorului în codul sursă al unui site WordPress

Dacă este un site WordPress și dacă proprietarul site-ului nu a dezactivat informațiile despre versiune, atunci veți putea vedea o etichetă ca aceasta:

Această meta tag este folosită de WordPress pentru a arăta că un site este creat folosind WordPress. Mulți proprietari de site-uri elimină numărul versiunii WordPress, deci este posibil ca această etichetă să nu apară pe unele site-uri WordPress.

Metoda 2: Vizualizarea fișierului readme.html

Fiecare instalare WordPress adaugă un fișier readme.html din folderul rădăcină al site-ului. Dacă proprietarul site-ului nu a dezactivat accesul la acest fișier, îl puteți accesa adăugând readme.html la sfârșitul adresei URL a site-ului..

http://www.example.com/readme.html

Fișierul readme vă va arăta versiunea WordPress deasupra.

Fișier readme WordPress

Această metodă poate să nu funcționeze dacă un site este protejat de firewallul Sucuri.

Metoda 3: Vizualizarea codului sursă al ecranului de conectare WordPress

Ecranul de conectare WordPress conține, de asemenea, informații din codul sursă care ar dezvălui versiunea WordPress a unui site web.

Cu toate acestea, această metodă ar funcționa numai dacă proprietarul site-ului WordPress nu a dezactivat accesul la pagina de conectare sau la zona de administrare prin .htaccess.

Pur și simplu adăugați wp-login.php la adresa URL a unui site WordPress.

http://www.example.com/wp-login.php

Când pagina se încarcă, faceți clic dreapta pe orice zonă goală de pe ecran. Selectați View Source Source din meniul browserului.

Aceasta va deschide codul sursă al ecranului de conectare. Apăsați CTRL + F și căutați „ver =”. Veți putea observa parametrul de versiune adăugat la foile de stil. Ar arăta astfel:

Aflați ce versiune de plugin utilizați

Cel mai simplu mod de a afla ce versiune a pluginului utilizați este vizitând pagina de plugin-uri din zona de administrare WordPress.

Găsirea numărului de versiune a unui plugin

Acolo veți putea vedea versiunea pluginului sub numele pluginului pentru fiecare plugin instalat pe site-ul dvs. WordPress.

Cu toate acestea, dacă nu aveți acces la zona de administrare, atunci șansele de a afla informațiile despre versiunea unui plugin sunt reduse.

Unele plugin-uri precum Yoast SEO adaugă automat informații despre versiune în codul sursă al unui site. Puteți vizita un site web, faceți clic dreapta într-o zonă goală și apoi selectați Vizualizare sursa paginii din meniul browserului.

Eticheta adăugată de Yoast ar arăta astfel:

Informații meta adăugate de pluginurile WordPress

Alte plugin-uri încarcă fișiere CSS sau JavaScript și uneori folosesc numărul de versiune al pluginului anexat la adresele URL de scripturi sau foi de stil, astfel:

Găsirea versiunii pluginului în cod

Aceasta nu este o metodă fiabilă pentru a afla numărul versiunii unui plugin. De exemplu, numărul versiunii ar putea fi numărul de versiune de script jQuery pe care îl încărcă un plugin.

Un alt mod ciudat de a afla versiunea pluginului este vizitând fișierul readme al pluginului pe un site web. Dacă știți ce nume de director va fi pluginul, puteți încerca să accesați fișierul readme.txt.

De exemplu, dacă un site are instalată versiunea gratuită a WPForms, atunci puteți accesa fișierul readme astfel:

http://www.example.com/wp-content/plugins/wpforms-lite/readme.txt

Această metodă poate să nu funcționeze dacă un site este protejat de firewallul Sucuri.

Asta este totul, sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să verifici ce versiune WordPress folosești. De asemenea, poate doriți să consultați sfaturile noastre expertizate pentru a vă proteja zona de administrare WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map