Cum se creează o galerie de imagini în WordPress (pas cu pas)

Căutați să creați o galerie de imagini în WordPress?


O galerie de imagini vă permite să adăugați fotografii în rânduri și coloane. Acest lucru vă permite să afișați mai multe fotografii în mai puțin spațiu, asigurând în același timp utilizatorilor mai ușor.

În acest articol, vă vom arăta cum să creați cu ușurință o galerie de imagini în WordPress, care să vă facă fotografiile să arate și mai bine.

Cum se creează o galerie de imagini în WordPress

De ce să creați o galerie de imagini în WordPress?

WordPress face foarte ușor să adăugați o imagine în postările și paginile dvs. de blog. Trebuie doar să adăugați blocul de imagini și să încărcați imaginea.

Cu toate acestea, dacă adăugați mai multe imagini, toate acele imagini vor apărea una după alta. Nu arată grozav, iar utilizatorii dvs. vor trebui să deruleze mult pentru a le vedea pe toate.

Adăugarea mai multor imagini în postarea WordPress fără a crea o galerie

Prin crearea unei galerii, puteți afișa imagini într-un layout grilă cu coloane și rânduri. Puteți afișa miniaturi pentru fotografiile dvs., iar utilizatorii pot face clic pe ele pentru a vedea imaginea completă.

În acest fel, veți putea afișa mai multe fotografii într-un spațiu mai mic și va arăta mult mai profesionist.

Previzualizare galerie foto WordPress folosind bloc galerie implicită

WordPress vine de fapt cu o funcție de galerie încorporată pentru crearea rapidă de galerii foto. Noul editor de blocuri WordPress include un bloc Galerie pentru a vă permite să realizați o galerie WordPress în doar câteva clicuri.

Puteți utiliza, de asemenea, plugin-uri pentru galeria de imagini WordPress pentru a crea galerii și mai robuste cu mai multe funcții.

În acest tutorial, vă vom arăta ambele metode pentru a realiza o galerie foto în WordPress.

Să începem cu blocul implicit al galeriei WordPress.

Tutorial video

Abonați-vă la WPBeginner

Dacă nu vă place videoclipul sau aveți nevoie de mai multe instrucțiuni, continuați să citiți.

Metoda 1. Creați o galerie de imagini fără un plugin

WordPress vine cu o caracteristică încorporată care vă permite să creați o galerie. Această caracteristică este foarte de bază și nu are multe opțiuni, dar se termină.

Iată cum ați crea o galerie de imagini în WordPress fără a utiliza un plugin.

În primul rând, trebuie să editați postarea sau pagina în care doriți să adăugați galeria de imagini. În ecranul de editare post, faceți clic pe pictograma Adăugare bloc nou și selectați blocul Galerie.

Adăugați bloc galerie în editorul de postare WordPress

Acest lucru va adăuga blocul Galerie la editorul dvs. WordPress unde puteți face clic pe butonul „Încărcare” pentru a încărca fotografii de pe computer. Puteți selecta, de asemenea, fotografiile încărcate anterior în media media.

Opțiuni de încărcare a imaginilor în blocul de galerii WordPress

Dacă faceți clic pe butonul Încărcare, atunci în general puteți încărca o fotografie simultan. Cu toate acestea, puteți selecta și deschide mai multe imagini cu tasta Ctrl apăsată pe tastatură.

Încărcați imagini în Galeria dvs. de fotografii WordPress de pe computer

După ce ai încărcat toate imaginile, poți adăuga subtitrări imaginilor tale. Pur și simplu faceți clic pe fotografii și veți vedea opțiunea „Scrieți legendă…” unde trebuie să introduceți subtitrarea.

Scrieți titluri în imaginile dvs. de galerie

Dacă selectați butonul Media Library, atunci veți putea alege imagini pentru galeria dvs. toate simultan. Pe măsură ce selectați imagini, puteți introduce, de asemenea, imaginea alt text, titlu și legendă din panoul de detalii al anexei din partea dreaptă.

Selectați imagini din Media Media Library

Selectați imaginile pe care doriți să le adăugați și faceți clic pe butonul „Creați o galerie nouă” din colțul din dreapta jos.

În continuare, veți vedea pagina „Modificați galeria” unde puteți adăuga / revizui legendele de imagine. Odată terminat, faceți clic pe butonul „Actualizare galerie” din colțul din dreapta jos.

Actualizați-vă biblioteca WordPress

După aceea, ecranul de editare a postării se va deschide cu panoul de setări al blocului de galerii din partea dreaptă. Acum, puteți alege numărul de coloane pentru fiecare rând, activați sau dezactivați opțiunea Decupați imagini și alegeți unde să legați imaginile galeriei dvs..

Setări bloc galerie WordPress

Din linkul către opțiuni, puteți alege Nimeni dacă doriți ca utilizatorii dvs. să vă vadă doar fotografia. Această opțiune dezactivează funcția de clic pentru imaginile dvs..

Dacă selectați opțiunea Fișier media, atunci imaginile vor fi făcute clic, iar fișierul imagine se va deschide atunci când faceți clic. În mod similar, pagina de atașare se va deschide dacă selectați opțiunea Pagina de atașare.

După ce sunteți mulțumit de setări, puteți publica postarea și previzualiza galeria pe site-ul dvs. live.

De exemplu, iată cum a apărut galeria de imagini pe site-ul nostru demo.

Previzualizare galerie foto WordPress folosind bloc galerie implicită

Nu a fost atât de rapid și ușor?

Arată destul de mult. Cu toate acestea, dacă creați galerii de imagini în mod regulat, veți observa curând că îi lipsește anumite caracteristici esențiale.

De exemplu, imaginile dvs. nu vor putea fi făcute clic sau nu se vor deschide într-o pagină nouă. Dacă conectați imaginile galeriei dvs. la fișierul media sau la pagina de atașament, utilizatorii vor trebui să facă clic pe butonul din spate pentru a vedea din nou galeria..

Nu este ușor de utilizat, iar aspectul galeriei dvs. depinde de tema dvs. În cele mai multe cazuri, obțineți un singur stil foarte generic.

Nu vă puteți organiza galeriile în subiecte, albume, etichete, etc. Galeria dvs. nu este stocată nicăieri și dacă trebuie să adăugați din nou aceeași galerie, va trebui să o recreați.

Dacă doriți să adăugați mai multe galerii de imagini profesioniste pe site-ul dvs., ar trebui să utilizați următoarea metodă.

Metoda 2. Creați o galerie de imagini utilizând galeria Envira

Pentru această metodă, vom utiliza pluginul Envira Gallery. Este cel mai bun plugin de galerie de imagini WordPress de pe piață.

Envira vă permite să creați cu ușurință galerii de imagini moderne, pline de răspuns, frumoase și moderne. Este super rapid și vine cu multe caracteristici, cum ar fi pop-up-ul lightbox, navigarea ușoară a imaginilor, constructorul drag and drop și șabloane profesionale pentru galerie.

Să începem.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați și să activați plugin-ul Galerie Envira. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

După activare, trebuie să accesați Galeria Envira »Setări pentru a introduce cheia de licență. Puteți obține această cheie din contul dvs. pe site-ul Galerie Envira.

Introduceți cheia de licență a galeriei Envira

După verificarea cheii de licență, puteți să vă adresați Galeria Envira »Adaugă nou pagina pentru a crea prima ta galerie.

Crearea unei galerii noi cu plugin-ul WordPress Envira Gallery

În primul rând, trebuie să furnizați un titlu pentru galeria dvs., apoi faceți clic pe butonul „Selectează fișierele din computer” pentru a încărca imaginile.

Puteți selecta, de asemenea, fișierele din biblioteca dvs. media WordPress făcând clic pe butonul „Selectați fișiere din alte surse”.

După ce încărcați imaginile, acestea vor apărea în secțiunea Galerie.

Imagini în Envira Gallery Builder

Puteți face clic pe pictograma creion pe o imagine pentru a adăuga text, titlu și text alt pentru fiecare imagine.

Editați metadate de imagine de galerie

În continuare, trebuie să faceți clic pe fila „Configurare”.

De aici puteți modifica setările galeriei, cum ar fi numărul de coloane, încărcarea leneșă a imaginii, poziționarea titlului și a legendelor, marginile, înălțimile, dimensiunile miniaturii, dimensiunile imaginii, etc..

Configurați setările Envira Gallery

După aceea, trebuie să faceți clic pe fila „Lightbox”.

Pop-up-ul Lightbox permite utilizatorilor să mărească imaginile și să le răsfoiască fără a părăsi vreodată pagina.

Setările implicite vor funcționa foarte bine pentru majoritatea site-urilor web, dar puteți examina opțiunile și le puteți schimba dacă doriți.

Opțiuni Lightbox Gallery Envira

În continuare, puteți face clic pe fila „Mobil” pentru a configura setările galeriei pentru dispozitive mobile. Vă permite să alegeți dimensiunile imaginii pentru dispozitivele mobile, să activați sau să dezactivați lightbox și multe altele.

Setări galerie mobilă Envira

După aceea, puteți examina mai multe opțiuni, cum ar fi slug-ul galeriei și adăugați CSS personalizate din secțiunea „Diverse”.

Acum puteți publica galeria dvs., care o va face disponibilă pentru a fi adăugată oriunde pe site-ul dvs. WordPress.

În continuare, trebuie să editați o postare sau o pagină unde doriți să vă afișați galeria.

În ecranul de editare post, faceți clic pe pictograma Adăugare bloc nou și selectați blocul Envira Gallery.

Adăugați Envira Block la WordPress Post Editor

Dacă faceți clic pe acesta, veți adăuga blocul Envira Gallery din editorul de postări. Acum puteți căuta o galerie după numele acesteia sau o puteți găsi făcând clic pe pictograma săgeată derulantă.

Alegeți o galerie Envira pe care să o adăugați la postarea dvs. WordPress

După aceea, pluginul vă va încărca galeria în editorul de postări.

Galeria Envira adăugată la editorul de postare WordPress

În continuare, puteți examina setările galeriei încă o dată din panoul de setări ale blocului din partea dreaptă.

Setări bloc galerie Envira

Acum puteți salva postarea și previzualiza-o pentru a vedea galeria de pe site-ul dvs. live.

Galeria Foto WordPress Creată cu Galeria Envira

Făcând clic pe orice imagine din galerie, o va deschide în fereastra emergentă. Puteți răsfoi imagini în lightbox apăsând tastele săgeată stânga și dreapta pe ecran sau pe tastatură.

Imagine galerie Envira în fereastra pop-up Lightbox

Galeria dvs. va arăta la fel de grozav și pe mobil. Utilizatorii vor putea atinge o imagine pentru a o mări și glisa pentru a vizualiza imaginea următoare sau anterioară.

Galeria foto WordPress responsive

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să creezi o galerie de imagini în WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru despre cum să remediați probleme de imagine obișnuite în WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map