Cum se creează un formular de contact în WordPress (pas cu pas)

Căutați să adăugați un formular de contact pe site-ul dvs. WordPress?


Fiecare site web are nevoie de un formular de contact, astfel încât vizitatorii vă pot contacta cu ușurință despre produsele și serviciile dvs. În mod implicit, WordPress nu vine cu un formular de contact încorporat, dar există o modalitate ușoară de a adăuga formulare de contact pe site-ul dvs..

În acest tutorial WordPress, vă vom arăta cum puteți crea cu ușurință un formular de contact în WordPress (pas cu pas) fără să atingeți o singură linie de cod.

Adăugați cu ușurință un formular de contact în WordPress

De ce ai nevoie de un formular de contact?

S-ar putea să vă întrebați de ce am nevoie de un formular de contact? Nu pot adăuga doar adresa mea de e-mail pe site-ul meu web, pentru ca oamenii să îmi poată trimite un e-mail?

Aceasta este o întrebare foarte frecventă pentru începători, deoarece se tem că adăugarea unui formular de contact necesită cunoștințe de cod.

Adevărul este că nu trebuie să știi niciun cod. Acest ghid pas cu pas pentru adăugarea unui formular de contact este scris pentru începători absoluti.

Mai jos sunt primele 3 motive pentru care un formular de contact este mai bun decât lipirea adresei de e-mail pe o pagină.

  • Protectie spam – Spam-urile de tip spam spam scot în mod regulat site-uri web pentru e-mailto: adresa de e-mail. Când postați adresa dvs. de e-mail pe site-ul web, veți începe să primiți o mulțime de e-mailuri spam. Pe de altă parte, când utilizați un formular de contact, puteți scăpa de aproape toate e-mailurile spam.
  • Informații consecvente – Când trimiteți prin e-mail, oamenii nu vă trimit întotdeauna toate informațiile de care aveți nevoie. Cu un formular de contact, puteți spune utilizatorului exact ce informații căutați (cum ar fi numărul de telefon, bugetul etc.).
  • Salveaza timp – Formularele de contact vă ajută să economisiți timp în mai multe moduri decât vă puteți imagina. În afară de informațiile consistente menționate mai sus, puteți utiliza, de asemenea, confirmări de formular pentru a spune utilizatorului care sunt următorii pași. Cum ar fi să vizionați un videoclip sau să așteptați până la 24 de ore pentru a primi un răspuns, deci nu vă trimit mai multe întrebări.

Mai jos este un exemplu de formular de contact WordPress pe care îl vom crea în acest tutorial.

Previzualizare pagină de contact

După crearea formularului de mai sus, vă vom arăta cum puteți să îl adăugați cu ușurință pe pagina dvs. de contact sau în bara laterală a site-ului dvs. utilizând un widget pentru formularul de contact WordPress.

Suna bine? Bine, haideți să începem.

Tutorial video

Abonați-vă la WPBeginner

Dacă preferați instrucțiunile scrise, atunci vă rugăm să continuați să citiți.

Pasul 1. Alegerea celui mai bun formular de contact

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să alegeți un plugin pentru formularul de contact WordPress.

Cu toate că există mai multe plugin-uri gratuite și plătite din formularul de contact WordPress pe care le puteți alege, noi folosim WPForms pe site-ul nostru și considerăm că este cea mai bună opțiune de pe piață.

Iată mai jos cele trei motive pentru care considerăm că WPForms este cel mai bun:

  1. Este cel mai prietenos formular de contact pentru formularul de contact disponibil. Puteți utiliza dragul & drop builder pentru a crea cu ușurință un formular de contact în doar câteva clicuri.
  2. WPForms Lite este gratuit 100% și îl puteți utiliza pentru a crea un formular de contact simplu (peste 3 milioane de site-uri îl folosesc).
  3. Când sunteți gata pentru funcții mai puternice, atunci puteți face upgrade la WPForms Pro.

Acum că am decis cu privire la pluginul formularului de contact, să mergem mai departe și să îl instalăm pe site-ul dvs..

Pasul 2. Instalați un plugin de formular de contact în WordPress

Pentru acest tutorial de formular de contact, vom folosi WPForms Lite, deoarece este gratuit și ușor de utilizat.

Puteți instala acest plugin pe site-ul dvs. conectându-vă la tabloul de bord WordPress și accesând Pluginuri »Adaugă nou.

În câmpul de căutare, tastați WPForms și apoi faceți clic pe butonul Instalare acum.

Instalați WPForms

După instalarea pluginului, asigurați-vă că activați pluginul.

Activați WPForms

Dacă nu vedeți meniul de pluginuri sau nu doriți instrucțiuni mai detaliate, atunci consultați ghidul nostru pas cu pas despre instalarea unui plugin WordPress.

Pasul 3. Creați un formular de contact în WordPress

Acum că ați activat WPForms, sunteți gata să creați un formular de contact în WordPress.

În tabloul de bord WordPress, faceți clic pe meniul WPForms și accesați Adăugare nou.

Adăugați o nouă formă

Acest lucru va deschide WPForms drag and drop build form. Începeți prin a da un nume formularului de contact și apoi selectați șablonul formularului de contact.

WPForms Lite vine doar cu șabloane de formular pre-construite, cum ar fi Blank, Formular de contact simplu, etc. Puteți utiliza acestea pentru a crea aproape orice tip de formular de contact pe care îl doriți.

De dragul acestui exemplu, vom merge înainte și vom selecta Formular de contact simplu. Acesta va adăuga câmpurile Nume, Email și Mesaj.

Crearea unui nou formular în WordPress cu WPForms

Puteți face clic pe câmpuri pentru a le edita. De asemenea, puteți utiliza mouse-ul pentru a trage și arunca ordinea câmpului.

Dacă doriți să adăugați un câmp nou, pur și simplu selectați dintre câmpurile disponibile din bara laterală din stânga.

Adăugarea unui câmp nou la formularul dvs. de contact

După ce ați terminat, faceți clic pe butonul Salvați buton.

Pasul 4. Configurarea notificării și confirmărilor formularului

După ce ați creat formularul dvs. WordPress, este important să configurați corect notificarea formularului și confirmarea formularului.

Confirmarea formularului este ceea ce vede vizitatorul site-ului dvs. web după ce au trimis formularul. Ar putea fi un mesaj de mulțumire sau le puteți redirecționa către o pagină specială.

Notificarea formularului este e-mailul pe care îl primiți după ce cineva trimite formularul de contact pe site-ul dvs. WordPress.

Puteți personaliza ambele, accesând fila Setări din constructorul de formular WPForms.

De obicei, lăsăm confirmarea formularului ca mesaj implicit Mulțumesc. Cu toate acestea, îl puteți schimba pentru a redirecționa către o anumită pagină, dacă doriți.

Configurarea confirmării formularului

Cea mai bună parte despre WPForms este că setările implicite sunt ideale pentru începători. Când accesați setările de notificare, toate câmpurile vor fi preumplute dinamic.

Configurarea notificărilor formularului

În mod implicit, notificările sunt trimise către e-mailul de administrator pe care l-ați configurat pe site-ul dvs..

Dacă doriți să o trimiteți la o adresă de e-mail personalizată, puteți să o modificați. Dacă doriți să trimiteți notificarea la mai multe e-mailuri, atunci separați fiecare adresă de e-mail cu o virgulă.

Subiectul e-mailului este completat în prealabil cu numele formularului. Câmpul de la nume este completat automat cu numele utilizatorului. Când răspundeți la anchetă, acesta va merge la e-mailul pe care utilizatorul dvs. l-a completat formularul de contact.

Avem un ghid detaliat despre modul de configurare a notificărilor de formular personalizate, astfel încât să puteți trimite formulare la mai mulți destinatari sau departamente diferite.

Pasul 5. Adăugarea formularului de contact WordPress într-o pagină

După ce ați terminat configurarea formularului de contact WordPress, este timpul să îl adăugați la o pagină.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este fie să creați o nouă pagină în WordPress, fie să editați o pagină existentă unde doriți să adăugați formularul de contact.

Vom folosi blocul WPForms pentru a adăuga formularul într-o pagină. Pur și simplu faceți clic pe butonul Adăugare bloc nou pentru a căuta WPForm și apoi faceți clic pentru a-l adăuga la pagina dvs..

Adăugați blocul de formular WPForms la pagina dvs.

Blocul WPForm va apărea acum în zona de conținut a paginii dvs. Trebuie să faceți clic pe meniul derulant pentru a selecta formularul creat anterior.

Selectați formularul de contact din blocul WPForms

WPForms va încărca previzualizarea formularului de contact în editor. Acum puteți salva sau publica pagina dvs. și accesați site-ul dvs. web pentru a o vedea în acțiune.

Iată cum ar arăta formularul într-un exemplu de pagină WordPress:

Previzualizare pagină de contact

Dacă doriți doar să adăugați formularul de contact pe pagină, ați terminat aici. Felicitări.

WPForms vine, de asemenea, cu un cod de scurtcircuit al formularului de contact WordPress. Puteți copia codul scurt al formularului de contact vizitând WPForms »Toate formularele apoi lipiți-o în orice postare sau pagină WordPress.

Formular de contact WordPress cod scurt pentru a fi utilizat în postări și pagini

Dacă doriți să adăugați un formular de contact pe o bară laterală sau o altă zonă pregătită pentru widget, atunci mergeți la pasul 6.

Pasul 6. Adăugarea formularului de contact WordPress într-o bară laterală

WPForms vine cu un widget pentru formularul de contact WordPress pe care îl puteți utiliza pentru a adăuga formularul de contact într-o bară laterală sau practic în orice altă zonă pregătită pentru widget-uri în tema dvs..

În zona dvs. de administrator WordPress, accesați Aspect »Widgets. Veți vedea un widget WPForms pe care îl puteți trage cu ușurință în orice zone pregătite pentru widget-uri ale temei dvs..

Adăugați formularul folosind un widget pentru bara laterală

Apoi, adăugați titlul pentru widget și selectați formularul pe care doriți să îl afișați. Salvați setările și vizitați site-ul dvs. pentru previzualizare.

Formular de contact cu bara laterală

Sperăm că acest articol v-a ajutat să creați un formular de contact simplu în WordPress. De asemenea, este posibil să doriți să consultați comparația noastră cu cele mai bune pluginuri de rezervă WordPress și ghidul nostru despre cum să remediați WordPress fără a trimite o problemă de e-mail.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me