Cum se instalează Google Analytics în WordPress pentru începători

Doriți să instalați Google Analytics în WordPress? Cunoașterea modului în care interacționează publicul dvs. cu site-ul dvs. este crucială pentru succesul dvs..


Cel mai bun mod de a-ți cunoaște audiența este prin statisticile de trafic și aceasta este ceea ce Google Analytics oferă GRATUIT.

În acest articol, vom împărtăși de ce este important Google Analytics și cum puteți instala cu ușurință Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress (pas cu pas).

Cum se instalează Google Analytics în WordPress

În primul rând, vă vom explica de ce este important Google Analytics și cum vă poate ajuta să vă creșteți site-ul.

După aceea, vă vom arăta cum să vă înscrieți la un cont Google Analytics și diferite metode de instalare a acestuia pe site-ul dvs. WordPress.

În cele din urmă, vă vom explica cum să vizualizați rapoartele de trafic în Google Analytics.

Iată o prezentare rapidă a ceea ce veți afla în acest articol.

 • (Recomandat)
 • (Avansat)
  • Gata să începem.

   Tutorial video

   Abonați-vă la WPBeginner

   Dacă nu doriți să urmăriți tutorialul video, puteți continua să citiți versiunea text de mai jos:

   De ce este important Google Analytics pentru bloggeri?

   Odată ce începeți un blog, obiectivul dvs. nr. 1 este să obțineți mai mult trafic și abonați. Google Analytics vă ajută să luați decizii bazate pe date arătându-vă statisticile care contează. Poti sa vezi:

   Cine vă vizitează site-ul?

   Această parte a analizelor răspunde care este locația geografică a audienței dvs., ce browser a folosit utilizatorul pentru a vizita site-ul dvs. și alte informații importante, cum ar fi rezoluția ecranului, asistența JavaScript, suportul Flash, limba și multe altele.

   Aceste date sunt extrem de utile și pot ajuta în numeroase moduri. Când obțineți un design personalizat, puteți utiliza datele utilizatorului pentru a vă asigura că site-ul dvs. va fi compatibil cu publicul dvs..

   Dacă majoritatea utilizatorilor dvs. nu au suport Flash, atunci ar trebui să evitați adăugarea elementului flash în site-ul dvs. Dacă majoritatea utilizatorilor dvs. se află pe rezoluții de ecran de 1280, asigurați-vă că designul dvs. este compatibil cu rezoluția respectivă sau mai mică.

   Ce fac oamenii când sunt pe site-ul dvs.?

   Puteți urmări locul în care utilizatorii merg pe site-ul dvs. web, cât timp stau pe site-ul dvs. web și care este rata de respingere (procentul de utilizatori ieși pe site-ul dvs. la prima vizită).

   Folosind aceste informații, puteți scădea rata de respingere și creșteți afișările paginii.

   De asemenea, puteți găsi cele mai populare articole, articole care nu merg atât de bine și ce fel de conținut caută utilizatorii dvs..

   Când oamenii vă vizitează site-ul?

   Analizând cele mai tari ore din zi pentru site-ul dvs., puteți alege momentul în care vă publicați postarea. Dacă fusul orar respectiv nu este compatibil cu al tău, atunci poți să-ți planifici postul pentru a respecta acea oră.

   Cum găsesc oamenii site-ul dvs.?

   Această secțiune a analizelor vă arată de unde au venit utilizatorii (de exemplu: Motoare de căutare, Linkuri directe, linkuri de trimitere de pe un alt site).

   De asemenea, vă arată ce procent din vizitatorii dvs. au provenit din fiecare din aceste surse. Google analytics vă oferă defalcarea fiecăreia dintre aceste categorii. Dacă este categoria motorului de căutare, atunci vă arată ce motor de căutare a obținut cel mai mult trafic, Google, Yahoo, Bing, etc..

   Defalcarea surselor de recomandare vă arată ce site-uri aveți nevoie pentru a lucra cel mai mult. Dacă sursa dvs. de referință principală este Facebook, atunci trebuie să aveți conținut exclusiv Facebook pentru a face publicul dvs. Facebook să se simtă special.

   Dacă sursa de referință de top este un site extern, atunci poate doriți să luați în considerare parteneriatul cu acel site web (schimb de postări pentru oaspeți sau altceva).

   Cum interacționează oamenii cu conținutul tău?

   Analiza Google arată modul în care utilizatorii interacționează cu conținutul site-ului dvs. Vă arată ce procent de utilizator a făcut clic pe linkul de pe site-ul dvs. și multe altele.

   Puteți rula teste A / B divizate creând experimente de conținut în Google Analytics pentru a înțelege ce funcționează cel mai bine pentru a vă atinge obiectivele.

   Văzând interactivitatea utilizatorului, puteți să vă prelucrați conținutul în jurul utilizatorilor. Văzând răspunsurile la întrebările de mai sus, vă puteți concentra pe strategiile care funcționează pentru site-ul dvs. și puteți evita strategiile care nu funcționează.

   Pur și simplu puneți, eliminați ghicitul și concentrați-vă pe statistici care contează, pentru a putea lua decizii bazate pe date.

   Cum să vă înscrieți cu Google Analytics

   Google Analytics este disponibil gratuit și tot ce ai nevoie este un cont Google sau Gmail pentru a te înscrie. Procesul de înregistrare este destul de simplu, urmați instrucțiunile pas cu pas de mai jos pentru a crea contul Google Analytics.

   Pasul 1: Mai întâi, trebuie să accesați înregistrarea Google Analytics.

   Vi se va cere să vă autentificați cu contul dvs. Google. Dacă aveți deja un cont Google sau Gmail, atunci îl puteți utiliza pentru a vă conecta. În caz contrar, puteți merge mai departe și vă puteți crea un cont Google.

   Conectați-vă cu contul dvs. Google

   Pasul 2: După ce vă conectați cu contul dvs. Gmail, vi se va solicita un ecran precum cel de mai jos. Aici vă veți înscrie pentru analize Google cu contul dvs. Gmail.

   Înscrieți-vă la Google Analytics

   După aceea, vi se va solicita să furnizați un nume de cont. Acest nume va fi utilizat intern, astfel încât să puteți folosi orice, cum ar fi numele dvs. de afaceri.

   Introduceți numele contului

   Pasul 3: Pe ecranul următor, vi se va alege să alegeți un site web sau o aplicație mobilă. Asigurați-vă că selectați site-ul web.

   Selectați site-ul web

   După aceea, trebuie să introduceți numele site-ului, URL-ul site-ului, țara și fusul orar.

   Furnizați detalii despre site-ul web

   După ce ați introdus aceste informații, faceți clic pe butonul Următorul. Vi se vor prezenta termenii și serviciul Google Analytics pe care trebuie să fiți de acord, așadar faceți clic pe butonul „Sunt de acord”.

   Pasul 4: Acum vi se va prezenta codul de urmărire Google Analytics. Puteți copia acest cod de urmărire, deoarece va trebui să îl introduceți pe site-ul dvs. WordPress, în funcție de metoda pe care o utilizați mai jos.

   Cod de urmărire Google Analytics

   Vă sugerăm să lăsați deschis fila browserului de analiză, deoarece este posibil să fie necesar să o revizitați, după ce ați instalat codul pe site-ul dvs. WordPress.

   După ce ați configurat un cont Google Analytics, să aruncăm o privire asupra modului de instalare a Google Analytics în WordPress.

   Cum se instalează Google Analytics în WordPress

   Există câteva moduri diferite de a configura Google Analytics în WordPress. Vă vom arăta trei metode în care prima opțiune este cea mai ușoară și ultima fiind cea mai grea.

   Îl poți alege pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

   1. Google Analytics pentru WordPress de MonsterInsights

   MonsterInsights este cel mai popular plugin Google Analytics pentru WordPress. Peste 1 milion de site-uri web îl folosesc, inclusiv Bloomberg, PlayStation, Zillow și multe altele.

   Este cel mai simplu și de departe cel mai bun mod de a adăuga Google Analytics pe WordPress (pentru toți utilizatorii începători și experți deopotrivă).

   MonsterInsights este disponibil ca ambele, un plugin premium plătit și o versiune gratuită. În acest tutorial, vom folosi versiunea gratuită MonsterInsights.

   Puteți utiliza versiunea MonsterInsights Pro dacă doriți funcții mai avansate, precum urmărirea comerțului electronic, urmărirea anunțurilor, urmărirea autorului etc. Procesul de configurare a acestora este același.

   Să începem.

   Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați și să activați pluginul MonsterInsights. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

   După activare, pluginul va adăuga un nou element de meniu etichetat „Perspective” în meniul dvs. de administrator WordPress. Făcând clic pe aceasta, va oferi asistentul de configurare MonsterInsights.

   Asistentul de configurare MonsterInsights

   În primul rând, vi se va cere să alegeți o categorie pentru site-ul dvs. web (un site de afaceri, un blog sau un magazin online). Selectați unul, apoi faceți clic pe butonul „Salvați și continuați”.

   În continuare, trebuie să faceți clic pe butonul „Conectați MonsterInsights”.

   Conectați MonsterInsights

   Aceasta va genera o fereastră care vă va duce la conturile Google unde vi se va solicita să vă conectați sau să selectați un cont Google dacă sunteți deja conectat.

   Conectați-vă sau selectați un cont Google pentru a continua

   În continuare, vi se va cere să permiteți MonsterInsights să acceseze contul dvs. Google Analytics.

   Permiteți MonsterInsights să vă acceseze contul Google Analytics

   Faceți clic pe butonul „Permite” pentru a continua.

   Ultimul pas este să selectați profilul pe care doriți să îl urmăriți. Pentru a continua, trebuie să selectați site-ul dvs. web, apoi să faceți clic pe butonul „Autentificare completă”.

   Selectați profilul site-ului dvs. web pentru a concura configurarea

   MonsterInsights va instala acum Google Analytics pe site-ul dvs. web. După aceea, vi se va solicita să selectați setările recomandate pentru site-ul dvs. web.

   Setări recomandate pentru Google Analytics

   Setările implicite ar funcționa pentru majoritatea site-urilor web. Dacă utilizați un plugin de legătură de afiliere, atunci trebuie să adăugați calea pe care o utilizați pentru a accesa legături de afiliere. Acest lucru vă va permite să urmăriți linkurile de afiliere din Google Analytics.

   Faceți clic pe butonul Salvați și continuați pentru a vă salva setările.

   În continuare, MonsterInsights vă va arăta suplimente plătite la care puteți accesa dacă faceți upgrade la PRO. Puteți pur și simplu faceți clic pe butonul „Salvați și continuați” pentru a sări peste acest pas.

   Upgrade la Pro

   După aceea, vi se va cere să instalați pluginul WPForms, care este cel mai bun plugin pentru formularul de contact WordPress. Îl puteți instala sau pur și simplu faceți clic pe „Salt la acest pas”

   Plugin recomandat

   Aceasta este tot ceea ce ați instalat și configurat cu succes Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress. Nu uitați, va fi nevoie de Google Analytics cândva înainte de afișarea statisticilor dvs..

   Google Analytics a fost instalat cu succes folosind MonsterInsights

   Cea mai bună parte despre MonsterInsights este că puteți vedea rapoartele Google Analytics în tabloul de bord WordPress. Pur și simplu vizitați Informații »Rapoarte pentru a vedea o imagine de ansamblu rapidă asupra datelor dvs. de analiză.

   Rapoartele Google Analytics din tabloul de bord WordPress

   Notă: MonsterInsights a fost cunoscut anterior ca Google Analytics pentru WordPress de către Yoast. Fondatorul WPBeginner, Syed Balkhi, a achiziționat pluginul în 2016 și l-a rebranțat la MonsterInsights. Acum face parte din familia noastră de plugin-uri premium WordPress.

   2. Introduceți pluginul pentru anteturi și subsoluri

   Această metodă nu este la fel de bună ca MonsterInsights, deoarece nu veți putea face o configurație avansată de urmărire și nu veți putea vedea datele Google Analytics în tabloul de bord WordPress..

   În primul rând, trebuie să instalați și să activați pluginul Insert Headers and Footers. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

   La activare, trebuie să vizitați Setări »Inserați anteturi și subsoluri pagină. Aici trebuie să inserați codul Google Analytics pe care l-ați copiat la pasul 4 în secțiunea anteturi.

   Adăugarea codului de urmărire Google Analytics utilizând pluginul Insert Headers and Footers

   Nu uitați să faceți clic pe butonul Salvați modificările pentru a vă stoca setările.

   Cu toate acestea, ați instalat cu succes Google Analytics pe site-ul dvs..

   3. Instalați Google Analytics în Tema WordPress

   Această metodă este destinată utilizatorilor avansați care sunt familiarizați cu codul. Este oarecum nesigur, deoarece codul dvs. va dispărea dacă schimbați sau actualizați tema. Nu recomandăm aproape niciodată utilizarea acestei metode.

   Dacă aceasta este prima dată când adăugați cod la fișierele dvs. WordPress, atunci ar trebui să consultați ghidul nostru despre cum să copiați fragmentele de cod pe WordPress în WordPress.

   Adăugați cod în fișierul header.php

   Pur și simplu editați fișierul header.php în tema dvs. WordPress și lipiți codul copiat la pasul 4 imediat după etichetă.

   Nu uitați să vă salvați modificările și să încărcați fișierul înapoi pe server.

   Adăugați prin fișierul funcții

   Puteți adăuga, de asemenea, codul de urmărire Google Analytics în fișierul cu funcții WordPress. Apoi va adăuga automat codul de urmărire la fiecare pagină de pe site-ul dvs. WordPress.

   Va trebui să adăugați acest cod în fișierul funcției.php al temei.

   <?php
   add_action (‘wp_head’, ‘wpb_add_googleanalytics’);
   function wpb_add_googleanalytics () { ?>

   // Lipiți codul Google Analytics de la pasul 4 aici

   <?php} ?>

   Vizualizarea rapoartelor pe site-ul Google Analytics

   Google Analytics este capabil să vă arate o comoară de date colectate din statisticile dvs. Puteți vizualiza aceste date accesând tabloul de bord Google Analytics.

   Raportare Google Analytics

   Veți vedea rapoartele Google Analytics încorporate în coloana din stânga. Fiecare secțiune este împărțită în file diferite și făcând clic pe o filă o va extinde pentru a afișa mai multe opțiuni.

   • Timp real Acest raport vă va arăta o vizualizare în timp real a traficului dvs..
   • Public fila va afișa rapoarte pentru a vă ajuta să înțelegeți utilizatorii.
   • Achiziţie rapoartele explorează de unde au venit utilizatorii.
   • Comportament rapoartele rezumă ce fac utilizatorii dvs. după ce ajung pe site-ul dvs..
   • Conversie rapoartele arată cât de bine te descurci împotriva obiectivelor tale.

   Profitarea maximă din Google Analytics

   Google Analytics este un instrument incredibil de puternic, cu tone de funcții nemaipomenite. Unele dintre ele sunt destul de evidente și ușor de utilizat, altele necesită o configurație suplimentară.

   Iată câteva dintre resursele care vă vor ajuta să profitați la maxim din rapoartele Google Analytics.

   • Urmăriți implicarea utilizatorilor în WordPress cu Google Analytics
   • Urmăriți clienții WooCommerce în Google Analytics
   • Urmăriți legăturile de ieșire din WordPress

   Google Analytics funcționează cel mai bine cu Google Search Console (anterior Google Webmaster Tools). Vă permite să vedeți cum merge site-ul dvs. în rezultatele căutării. Consultați ghidul nostru complet pentru Google Search Console pentru a afla cum să-l utilizați pentru a crește site-ul dvs. web.

   Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să instalezi Google Analytics în WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru SEO SEO final pentru începători.

   Jeffrey Wilson Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me