De ce este WordPress gratuit? Care sunt costurile? Ce este Captura?

Una dintre cele mai dese întrebări de către utilizatorii noștri este „Trebuie să plătesc pentru a folosi WordPress?”. Le spunem că WordPress este un software gratuit și open source, care este de obicei urmat de „De ce este WordPress gratuit?”.


În acest articol, vom discuta de ce este gratuit WordPress, care sunt costurile pentru rularea unui site WordPress și care este captura?

WordPress este gratuit

WordPress este un software open source. Este liber în sensul libertate nu în sensul berii gratuite. Puteți întreba care este diferența dintre aceste două?

Software-ul open source vine cu libertatea de a utiliza, modifica, construi și redistribui software-ul în orice fel doriți, fără a plăti taxe.

Cu toate acestea, pot exista costuri implicate în alte domenii. Vom discuta despre costul utilizării software-ului WordPress open source mai târziu în acest articol.

De ce nu vând WordPress ca software?

De multe ori suntem întrebați, de ce nu o vând oamenii și companiile din spatele WordPress? Dacă WordPress ar fi la fel de bun cum spune toată lumea, atunci, în mod evident, ar câștiga mulți bani prin vânzarea acestuia.

Această afirmație ar face are sens, dacă o singură companie sau o persoană fizică WordPress deține.

WordPress este un proiect de comunitate open source în care zeci de mii de oameni talentați au adus contribuții pentru a-l transforma într-un software excelent pe care îl are astăzi.

Există o echipă principală de dezvoltatori care conduc dezvoltarea proiectului, dar oricine poate contribui cu patch-uri, să remedieze erorile, să facă funcții, să sugereze funcții etc..

Mai mult, liderii de proiect se schimbă de la o versiune la alta. Dacă te implici profund în comunitate, atunci poți deveni și un contribuabil de bază la WordPress.

Filozofia din spatele software-ului Open Source

Filosofia din spatele mișcării software-ului Open Source este că software-ul nu este ca alte produse tangibile. Odată creat un software, acesta poate fi copiat de mai multe ori cu costuri reduse.

Să luăm exemplul unei fabrici de jucării. Fiecare jucărie fabricată are diferite piese și fiecare parte are un cost. Costul de fabricație al acestor piese poate fi calculat de către fabrică pentru a decide o marjă de profit rezonabilă pentru produs.

Pe de altă parte, costul pentru crearea de software și realizarea copiilor acestuia nu este același. Unele grupuri consideră că, cu fiecare copie vândută, marja de profit a software-ului devine mai nedreaptă.

Pentru a înțelege mai multe despre idealurile de software open source, consultați Filosofia GNU.

Cum câștigă oamenii cu WordPress?

Cele două părți principale profitabile ale oricărui software open source sunt produsele și serviciile bazate pe același software open source.

Oamenii confundă adesea WordPress cu WordPress.com, dar de fapt sunt două lucruri diferite. WordPress (adesea denumit WordPress sau WordPress.org) este o platformă gratuită de bloguri și creatoare de site-uri web.

Matt Mullenweg, dezvoltator co-fondator al WordPress, a lansat o companie numită Automattic, care oferă serviciul gratuit de restricționare a blogului la WordPress.com și puteți plăti / actualiza pentru a debloca funcții și a elimina anunțurile..

Cu toate acestea, pentru a obține întreaga putere a WordPress pe platforma WordPress.com, va trebui să vă înscrieți cu serviciul lor VIP WordPress. Aceasta costă peste 5000 de dolari pe lună pentru găzduire + taxa de configurare de 5000 $.

Automattic a strâns un total de 317,3 milioane USD în finanțare pe parcursul a 7 runde. Ultima lor finanțare a fost ridicată la 1 ianuarie 2015 dintr-o rundă de risc. (Sursă)

Alți dezvoltatori au avansat, de asemenea, pentru a construi afaceri de succes de mai multe milioane de dolari în jurul WordPress prin crearea de pluginuri comerciale, teme comerciale și chiar oferirea de găzduire WordPress.

Câteva exemple de companii WordPress de succes cu mai multe milioane de dolari sunt:

 • WPEngine – o companie administrată de găzduire WordPress care a strâns peste 290 milioane de dolari și care deține acum și teme comerciale StudioPress.
 • Awesome Motive – condus de Syed Balkhi este o altă companie de mai multe milioane de dolari cu sediul în jurul WordPress. Compania gestionează WPBeginner, OptinMonster, WPForms, MonsterInsights, SeedProd și alte pluginuri populare WordPress.
 • Yoast – este compania din spatele popularului plugin WordPress SEO, folosit de peste 5 milioane de site-uri web.
 • Elegant Themes – o companie cu tema de mai multe milioane de dolari în spatele drag-ului popular & constructor de pagini drop: Divi și alte câteva plugin-uri.

Legate de: Vedeți lista noastră cu 20 de companii WordPress de top.

Dezvoltatorii și consultanții WordPress buni fac, de asemenea, un venit confortabil cu normă întreagă prin crearea de site-uri web, aplicații și pluginuri personalizate în jurul WordPress pentru clienții lor. Mulți dintre ei obțin peste șase cifre în câștiguri anuale de unul singur.

Este gratuit Copyright WordPress?

Nu, WordPress nu este protejat de drepturi de autor. Este licențiat într-un mod care permite tuturor să-l folosească, dar fiecare contribuție adusă software-ului este protejată de drepturi de autor.

Este eliberat sub GPL, astfel încât să aveți libertatea de a utiliza, modifica și redistribui codul. Veți avea drepturile de autor asupra modificărilor pe care le faceți software-ului, nu întregului cod.

GPL necesită ca orice lucrare derivată pe care o eliberați sau să o distribuiți să fie licențiată și în cadrul GPL. Este posibil să aveți drepturile de autor pentru a face orice vă place, lucrarea dvs. derivată moștenește automat licența GPL, astfel încât alții sunt liberi să vă utilizeze, să modifice și să redistribuie codul dvs., în orice mod pe care îl aleg.

Aceasta înseamnă că toate temele și pluginurile WordPress premium sunt GPL licențiate?

Conform unei postări oficiale pe blog pe WordPress.org, temele sunt și GPL. Imaginile, CSS și Javascript-urile utilizate în teme și plugin-uri pot fi excluse, dar toate părțile PHP și HTML ale temelor și plugin-urilor folosesc pe larg funcționalitatea WordPress, astfel încât sunt o lucrare derivată, prin urmare, sunt autorizate sub GPL..

În timp ce unii oameni nu sunt de acord cu asta, cele mai de încredere întreprinderi WordPress respectă regulile comunității.

Conținutul publicat cu WordPress moștenește și GPL?

Nu, aveți dreptul să vă licențați conținutul în orice mod doriți. Cu excepția cazului în care conținutul pe care îl publicați este de fapt o lucrare derivată a WordPress sau a oricărei alte lucrări autorizate GPL.

De exemplu, dacă împărtășiți articolele, fotografiile sau orice altă lucrare de pe blogul dvs., aveți drepturi de autor complete ale acesteia.

Cu toate acestea, dacă scrii o postare pe blog care le arată oamenilor cum să utilizeze o funcție WordPress cu exemple, atunci acea postare pe blog ar putea fi licențiată diferit. Codul utilizat în exemple este de fapt o lucrare derivată și moștenește automat licența GPL.

Marca WordPress

Codul WordPress ca software este lansat sub GPL, însă cuvintele WordPress, WordCamp și sigla WordPress sunt mărci înregistrate deținute de Fundația WordPress.

Pentru a face diferența între un site sau o resursă oficială sau administrată de comunitate, fundația le cere oamenilor să nu folosească „WordPress” în numele lor de domeniu.

Acesta este motivul pentru care site-ul nostru se numește WPBeginner în loc de WordPressBeginner. Orice site web, curs de pregătire sau resursă pe care îl vedeți are WordPress pe numele lor de domeniu este probabil condus de cineva care nu știe suficient de multe despre WordPress. Aceasta înseamnă că probabil nu ar trebui să le plătiți niciun ban :)

Majoritatea afacerilor legitime construite în jurul WordPress sunt conștiente de politicile privind mărcile și respectă regulile.

Costul utilizării WordPress

WordPress ca software este gratuit pentru a putea descărca și utiliza. Cu toate acestea, pentru a utiliza WordPress pe web, veți avea nevoie de Gazduire WordPress.

Puteți utiliza WordPress.com pentru a crea un blog gratuit, dar fiți conștienți că există unele diferențe. Consultați comparația noastră dintre WordPress.com și WordPress.org pentru mai multe detalii.

Costul utilizării WordPress este relativ minim și este valabil și pentru rularea oricărui alt tip de site web. Singurul cost real este găzduirea web (7,99 USD pe lună) și numele domeniului (14 USD / an).

Cu toate acestea, utilizatorii WPBeginner pot primi un nume de domeniu gratuit și 60% din reducerea găzduirii web de la Bluehost, ceea ce înseamnă că puteți porni un site web cu prețul de până la 2,75 USD pe lună. Bluehost este un furnizor de hosting de WordPress recomandat oficial.

Legate de: Cum să începeți un blog WordPress (Ghid Ultimate)

Costurile suplimentare pot fi teme comerciale WordPress cunoscute și sub denumirea de teme premium WordPress. Cu toate acestea, nu trebuie să le utilizați, deoarece există peste 6000 de teme WordPress gratuite pe care le puteți utiliza.

Oamenii folosesc adesea plugin-uri comerciale, dar nu vi se solicită să le utilizați, deoarece există peste 54.000 de pluginuri WordPress gratuite disponibile.

Am creat un ghid detaliat despre cât costă într-adevăr construirea unui site WordPress cu instrucțiuni despre cum să porniți un site web la buget și să economisiți bani.

Sperăm că acest articol a răspuns la întrebările dvs. despre licențiere WordPress, costurile de funcționare a unui site WordPress și afacerea din jurul WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți lista noastră de idei de afaceri online ușor de pornit care de fapt fac bani.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map