Ghid pentru începători: Ce este un nume de domeniu și cum funcționează domeniile?

Adesea suntem întrebați de începători: ce este un nume de domeniu și cum funcționează domeniile? Dacă sunteți începători, este posibil să fi auzit că aveți nevoie de un domeniu pentru a face un site web.


Cu toate acestea, mulți începători confundă numele de domeniu cu un site web sau un serviciu de găzduire de site-uri web. Dacă tocmai începeți, atunci toți acești termeni diferiți pot suna prea tehnici.

În acest ghid pentru începători, vom răspunde ce este un nume de domeniu și cum funcționează domeniile. Scopul este să vă ajute să înțelegeți și să alegeți numele de domeniu potrivit pentru site-ul dvs. web.

Nume de domenii și cum funcționează?

Iată o prezentare rapidă a subiectelor pe care le vom aborda în acest ghid.

  Ce este un nume de domeniu?

  Numele de domeniu este adresa site-ului dvs. web pe care oamenii le introduc în bara URL a browserului pentru a vă vizita site-ul.

  În termeni simpli, dacă site-ul dvs. web a fost o casă, numele dvs. de domeniu va fi adresa acestuia.

  O explicație mai detaliată:

  Internetul este o rețea uriașă de computere conectate între ele printr-o rețea globală de cabluri. Fiecare computer din această rețea poate comunica cu alte computere.

  Pentru identificarea lor, fiecărui computer i se atribuie o adresă IP. Este o serie de numere care identifică un anumit computer pe internet. O adresă IP tipică arată astfel:

  66.249.66.1

  Acum, o adresă IP ca aceasta este destul de dificil de reținut. Imaginează-ți dacă ar trebui să folosești astfel de numere pentru a vizita site-urile tale favorite.

  Numele de domenii au fost inventate pentru a rezolva această problemă.

  Dacă doriți să vizitați un site web, nu trebuie să introduceți un șir lung de numere. În schimb, îl puteți vizita tastând un nume de domeniu ușor de reținut în bara de adrese a browserului. De exemplu, wpbeginner.com.

  Cum funcționează de fapt numele de domenii?

  Pentru a înțelege cum funcționează efectiv numele de domenii, vom arunca o privire la ce se întâmplă când îl introduceți în browser.

  Cum funcționează domeniile

  Când introduceți un nume de domeniu în browserul dvs. web, acesta trimite mai întâi o solicitare către o rețea globală de servere care formează Sistemul de nume de domeniu (DNS).

  Aceste servere caută apoi serverele de nume asociate domeniului și înaintează solicitarea către serverele de nume.

  De exemplu, dacă site-ul dvs. web este găzduit pe Bluehost, atunci informațiile despre serverul de nume vor fi astfel:

  ns1.bluehost.com
  ns2.bluehost.com

  Aceste servere de nume sunt computere administrate de compania dvs. de găzduire. Compania dvs. de găzduire va înainta solicitarea dvs. către computerul unde este stocat site-ul dvs. web.

  Acest computer se numește server web. Are instalat software special (Apache, Nginx sunt două software populare de server web). Serverul web preia acum pagina web și informații asociate cu aceasta.

  În final, apoi trimite aceste date înapoi în browser.

  Cum diferă numele de domeniu de un site Web și de găzduire web?

  web hosting

  Un site web este format din fișiere precum pagini HTML, software de construire a site-urilor web, imagini și multe altele.

  Dacă numele de domeniu este adresa web a site-ului dvs. web, găzduirea web este casa în care trăiește site-ul dvs. web.

  Acesta este computerul în care sunt stocate fișierele site-ului dvs. web. Astfel de computere se numesc servere și sunt oferite ca servicii de către companiile de găzduire.

  Pentru a crea site-ul dvs., aveți nevoie atât de nume de domeniu, cât și de găzduire web.

  Cu toate acestea, este important să rețineți că sunt două servicii separate și le puteți cumpăra de la două companii diferite.

  Acum s-ar putea să vă întrebați, cum ar funcționa dacă le-ați cumpăra de la două companii separate?

  Trebuie doar să editați setările numelui de domeniu și să introduceți informațiile Server Server furnizate de compania dvs. de găzduire. Informațiile serverului de nume definește unde să trimiteți cererile utilizatorului pentru numele dvs. de domeniu.

  Vă recomandăm să obțineți atât numele dvs. de domeniu, cât și găzduirea de la aceeași companie. Acest lucru vă permite să le gestionați cu ușurință sub același cont.

  Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru cu privire la diferența dintre numele de domeniu și web hosting.

  Diferite tipuri de nume de domeniu

  Numele de domeniu sunt disponibile în mai multe extensii diferite. Cea mai populară este .com. Există multe alte opțiuni, cum ar fi .org, .net, .tv, .info, .io și multe altele. Cu toate acestea, recomandăm întotdeauna utilizarea extensiei de domeniu .com.

  Să aruncăm o privire mai detaliată asupra diferitelor tipuri de nume de domeniu disponibile.

  Domeniu de nivel superior – TLD

  Domeniul de nivel superior sau TLD sunt extensii generice de domeniu care sunt listate la cel mai înalt nivel în sistemul de nume de domeniu.

  Există sute de TLD-uri, dar cele mai populare sunt .com, .org și .net. Alte TLD sunt mai puțin cunoscute și nu recomandăm utilizarea acestora. De exemplu, .biz, .club, .info, .agency și multe altele.

  Domeniul de nivel superior al codului țării – ccTLD

  Domeniul de nivel superior al codului de țară sau ccTLD sunt nume de domeniu specifice țării care se termină cu extinderea codului de țară, cum ar fi .uk pentru Regatul Unit, .de pentru Germania, .in pentru India.

  Acestea sunt utilizate de site-urile web care doresc să vizeze publicul într-o anumită țară.

  Domeniul de nivel superior sponsorizat – sTLD

  Domeniul de nivel superior sau sTLD sponsorizat este o categorie de TLD-uri care are un sponsor reprezentând o comunitate specifică deservită de extensia domeniului.

  De exemplu, .edu pentru organizații legate de educație, .gov pentru guvernul Statelor Unite, .mil pentru armata Statelor Unite și multe altele.

  Cine este responsabil pentru sistemul de nume de domeniu?

  Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) administrează sistemul de nume de domeniu. Este o organizație non-profit care creează și implementează politicile pentru numele de domeniu.

  ICANN acordă permisiunea companiilor numite Registratori de domenii pentru vânzarea numelor de domeniu. Acești registratori de domenii au voie să facă modificări în registrul numelor de domeniu în numele dvs..

  Registratorii de nume de domeniu pot vinde nume de domeniu, gestiona înregistrările, reînnoirile și transferurile către alte registre.

  Ca proprietar al unui nume de domeniu, sunteți responsabil să spuneți registratorului unde să trimiteți cererile. De asemenea, sunteți responsabil pentru reînnoirea înregistrării dvs. de domeniu.

  Cum să alegeți un nume de domeniu pentru site-ul dvs. web?

  Alegerea numelui de domeniu

  În prezent, există mai mult de 350 de milioane de nume de domeniu înregistrate și alte mii sunt înregistrate în fiecare zi.

  Aceasta înseamnă că toate cele bune sunt deja înregistrate sau vor fi înregistrate foarte curând. Acest lucru exercită o presiune mare asupra noilor utilizatori pentru a veni cu o idee de domeniu pentru site-ul lor web.

  Iată câteva sfaturi rapide care vă ajută să alegeți un nume de domeniu pentru următorul dvs. site web.

  • Lipiți un nume de domeniu .com, deoarece este cel mai popular, ușor de reținut și ușor de promovat.
  • Asigurați-vă că este mai scurt și ușor de reținut
  • Faceți ușor de pronunțat și de ortografiat
  • Nu folosiți cifre sau cratime
  • Folosiți generatoare de nume de domeniu pentru a crea idei inteligente de nume de domeniu

  Pentru mai multe sfaturi și sfaturi practice, consultați ghidul nostru despre cum să alegeți cel mai bun nume de domeniu pentru site-ul dvs. web.

  Cum să cumpărați un nume de domeniu?

  Puteți cumpăra nume de domeniu de la unul dintre numeroșii registratori de nume de domeniu. Un nume de domeniu costă de obicei 14,99 pe an. Unele companii de nume de domeniu populare sunt:

  • Domain.com (Utilizați acest cupon Domain.com pentru a obține reducere)
  • Hai tăticu

  Cu toate acestea, cumpărarea domeniului nu vă oferă automat servicii de găzduire. Pentru asta, veți avea nevoie și de un cont de găzduire de site-uri web.

  Multe companii de găzduire WordPress oferă și servicii de înregistrare a domeniilor. Acest lucru vă permite să gestionați ambele servicii sub un singur cont și, de asemenea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la modificarea setărilor serverului de nume pentru domeniul dvs..

  Vă recomandăm să folosiți Bluehost. Acestea oferă utilizatorilor WPBeginner a nume de domeniu gratuit și 60% reducere la găzduire. Practic, puteți începe cu 2,75 USD / lună.

  Întrebări frecvente despre numele domeniilor

  De-a lungul anilor, am ajutat mii de începători să-și înceapă primele site-uri web. Am auzit aproape toate întrebările posibile despre numele de domenii la care vă puteți gândi.

  Urmează răspunsurile la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre numele de domeniu.

  1. Ce este un subdomeniu?

  Un subdomeniu este practic un domeniu copil sub numele principal de domeniu. De exemplu, videos.wpbeginner.com este un subdomeniu al wpbeginner.com.

  După ce înregistrați un domeniu, aveți permisiunea de a crea subdomenii pentru el singur.

  Subdomeniile sunt utilizate în mod obișnuit de site-uri web pentru a crea site-uri pentru copii sub același nume de domeniu. De exemplu, un site web de afaceri poate crea un subdomeniu pentru blogul sau pentru magazinul lor online ca store.example.com sau blog.example.com

  2. Îmi pot anula înregistrarea unui nume de domeniu?

  Unii registratori de domeniu vă permit să anulați înregistrarea de domeniu în orice moment. Dacă vă anulați înregistrarea, va deveni disponibil pentru alții să se înregistreze.

  Alți registratori de nume de domeniu vă permit să lăsați pur și simplu înregistrarea de domeniu să expire.

  În cele mai multe cazuri, nu veți primi nicio rambursare pentru înregistrarea domeniului. Cu toate acestea, unii înregistratori de domenii au politici de rambursare pe care poate doriți să le discutați înainte de a anula înregistrarea.

  Dacă nu aveți funcția de reînnoire automată activată, numele dvs. de domeniu va expira pur și simplu după perioada de înregistrare pentru care ați plătit.

  3. Pot să-mi mut site-ul pe un alt nume de domeniu?

  Da, poti. Puteți indica numele de domeniu către serverul dvs. de găzduire. Puteți păstra ambele nume de domeniu îndreptate către același site web.

  Cu toate acestea, motoarele de căutare consideră că este conținut duplicat și asta va afecta clasamentul dvs. de căutare.

  Avem un ghid pas cu pas despre cum să mutați în mod corespunzător un site web către un nou nume de domeniu și redirecții de configurare, astfel încât să nu vă răniți SEO.

  4. Pot vinde un nume de domeniu?

  Da, puteți vinde numele de domeniu. Numele de domeniu sunt ca imobiliare pentru web. Există o cerere uriașă de nume de domeniu personalizate bune de marcare.

  Numele de domenii comerciale sunt o industrie de mai multe milioane de dolari. Deoarece numele de domeniu sunt atât de ieftine, antreprenorii inteligenți caută întotdeauna idei de nume de domeniu grozave pentru a-și pune mâna pe mâna lor.

  Dacă doriți să vă vindeți numele de domeniu, atunci există multe site-uri de piață precum Sedo, GoDaddy și altele în care vă puteți enumera domeniul de vânzare.

  Registrele populare precum Domain.com vă permit să cumpărați domenii premium chiar din funcția de căutare a domeniului lor.

  Înrudit: Consultați cele mai bune alternative GoDaddy pentru cumpărarea domeniilor.

  5. Ce este confidențialitatea domeniului? Am nevoie?

  ICANN solicită persoanelor care înregistrează nume de domeniu să furnizeze un e-mail, o adresă fizică, un număr de telefon și alte informații personale care să fie puse la dispoziția publicului.

  Confidențialitatea domeniului este un serviciu suplimentar separat vândut de către registratorii de domenii. Vă permite să afișați informații despre proxy în loc de informațiile personale reale.

  Nu trebuie să cumpărați confidențialitate în domeniu dacă nu doriți. Cu toate acestea, dacă vă preocupă confidențialitatea, atunci puteți cumpăra acest serviciu cu costuri reduse.

  6. Pot să cumpăr mai multe nume de domeniu?

  Da, puteți cumpăra oricâte nume de domeniu doriți.

  7. Unde pot afla mai multe despre crearea de site-uri web?

  Chiar aici. WPBeginner este cel mai mare site de resurse WordPress din lume pentru începători. Avem tutoriale, ghiduri pas cu pas și videoclipuri create special pentru utilizatorii începători.

  Iată câteva dintre resursele utile pe care le vei găsi pe WPBeginner (Toate sunt complet gratuite).

  • Cum se face un site web (ghid pas cu pas pentru începători)
  • Videoclipuri WPBeginner – Seriale noastre tutoriale video WordPress pentru începători
  • WPBeginner Dictionary – Glosarul nostru de termeni pentru a vă ajuta să înțelegeți limbajul WordPress
  • WPBeginner Blog – Acesta este locul în care publicăm tutorialele noastre WordPress, cum sunt și ghiduri pas cu pas.
  • WPBeginner pe YouTube – Aveți nevoie de mai multe instrucțiuni video? Abonați-vă la canalul nostru YouTube cu peste 126.000 de abonați și 12 milioane de vizualizări.

  Sperăm că acest articol v-a ajutat să aflați ce este un nume de domeniu și cum funcționează domeniile. De asemenea, poate doriți să vedeți lista noastră cu cele mai bune generatoare de nume de domeniu gratuite pentru a găsi idei interesante pentru următorul dvs. nume de domeniu.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me