Ghid pentru începători: Cum să restaurați WordPress din Backup

Aveți nevoie să restaurați WordPress dintr-un fișier de rezervă? Copiile de rezervă vă ajută să restaurați site-ul dvs. web în cazul în care ceva nu merge bine. Cu toate acestea, restaurarea WordPress dintr-un fișier de rezervă nu este ușor pentru începători. În acest articol, vă vom arăta cum să restaurați cu ușurință WordPress de la backup, pas cu pas.


Cum să restaurați WordPress din Backup

Întrucât acesta este un articol îndelungat, am adăugat pentru o navigare mai ușoară.

  Notă: Acest ghid este despre restaurarea unui site WordPress de la backup. Dacă încercați să mutați site-ul dvs. web într-un domeniu nou, atunci ar trebui să consultați ghidul nostru privind mutarea WordPress într-un domeniu nou, fără a pierde SEO.

  Dacă încercați să treceți de la localhost la un cont de gazduire web live, atunci urmați acest ghid despre cum să mutați WordPress de pe serverul local pe site-ul live.

  Înțelegerea copiilor de rezervă și restaurarea WordPress

  Există diferite modalități de a crea copii de rezervă pentru site-ul dvs. WordPress. Cea mai bună modalitate de a crea o copie de rezervă este folosind un plugin de backup WordPress.

  De asemenea, puteți crea o copie de rezervă manuală a bazei de date WordPress și descărcați fișierele dvs. WordPress folosind FTP.

  Restaurarea WordPress de la copii de rezervă depinde în totalitate de modul în care ați creat backup-ul. De exemplu, copiile de rezervă create folosind BackupBuddy sau UpdraftPlus pot fi restabilite folosind același plugin. În mod similar, backup-urile manuale trebuie refăcute manual.

  O mulțime de utilizatori WordPress nu își fac backup site-urile întregi. În schimb, își rezervă doar tema, directorul încărcărilor și baza de date WordPress. Acest lucru reduce dimensiunea copiilor de rezervă, dar mărește pașii necesari pentru restaurarea site-ului.

  Indiferent cum ai creat backup-ul, pașii de bază sunt identici.

  Să aruncăm o privire la modul de restaurare a site-ului dvs. WordPress din backup. Deoarece acoperim diferite metode de restaurare, treceți la secțiunea care vi se aplică.

  Restaurarea WordPress din fișierul BackupBuddy Backup

  BackupBuddy este un popular popular plugin de backup WordPress. Dacă ați utilizat BackupBuddy pentru a crea copii de rezervă, atunci această secțiune este pentru dvs..

  BackupBuddy oferă un mod foarte convenabil de a restabili WordPress dintr-o copie de rezervă. Trebuie să vă conectați la site-ul dvs. WordPress și să accesați BackupBuddy »Restaurare / Migrare pagină.

  Va trebui să descărcați o copie a fișierului importbuddy.php. În acest proces, vi se va solicita să furnizați o parolă pentru importbuddy. Această parolă va fi folosită la restaurarea site-ului dvs. web.

  Descărcați importbuddy

  În continuare, trebuie să descărcați o copie a copiei de rezervă dacă nu ați făcut-o deja. Îl poți descărca de pe BackupBuddy »Backups sau destinația pe care ai folosit-o pentru a stoca copiile de rezervă.

  După ce aveți fișierul zip de rezervă și importbuddy.php stocat pe computer, conectați-vă la site-ul dvs. web folosind FTP.

  Dacă aveți o copie de rezervă completă a site-ului dvs. web, ștergeți toate fișierele și folderele din server.

  Cu toate acestea, dacă aveți o copie de rezervă parțială, trebuie să descărcați mai întâi fișierele pe care nu le-ați salvat. După ce sunteți sigur că aveți totul susținut, continuați ștergerea tuturor fișierelor și dosarelor din directorul rădăcină al site-ului dvs..

  Ștergeți fișiere vechi WordPress

  În continuare, trebuie să încărcați fișierele BackupBuddy și importbuddy.php în folderul rădăcină al site-ului dvs..

  După ce ambele fișiere sunt încărcate pe server, vizitați importbuddy.php în browserul dvs. web. Se află în directorul rădăcină al site-ului dvs. web, astfel încât adresa URL va fi ceva de genul:

  http://www.example.com/importbuddy.php

  ImportBuddy va cere acum parola pe care ați creat-o când ați descărcat ImportBuddy.

  parola importbuddy

  Pe ecranul următor, ImportBuddy va afișa fișierul de rezervă pe care l-ați încărcat. În cazul în care nu ați încărcat fișierul dvs. de rezervă utilizând FTP, atunci puteți face clic pe fila de încărcare pentru a încărca fișierul de rezervă acum. Dacă aveți copiile de rezervă stocate în serviciul de stocare Stash al iTheme, atunci vă puteți conecta la acesta făcând clic pe fila stash acum. După ce ați selectat baza de date, faceți clic pe Pasul următor pentru a continua.

  Selectați fișierul dvs. de rezervă

  ImportBuddy va dezarhiva fișierul dvs. de rezervă și vă va afișa un mesaj de succes atunci când a extras fișierele. Faceți clic pe butonul următor pas pentru a continua.

  Pe ecranul următor, ImportBuddy vă va solicita să furnizați adresa URL a site-ului și informațiile bazei de date.

  Dacă restaurați un site WordPress hacked sau încercați să eliminați malware, atunci nu doriți să utilizați vechea dvs. bază de date.

  Puteți renunța la tabele din vechea dvs. bază de date folosind phpMyAdmin sau puteți crea o nouă bază de date folosind cPanel. După ce ați terminat crearea unei baze de date noi sau golirea acesteia, furnizați detaliile bazei de date.

  Pe de altă parte, dacă sunteți sigur că site-ul dvs. nu a fost hacked, atunci puteți utiliza aceleași detalii vechi ale bazei de date.

  setările bazei de date

  Faceți clic pe butonul următor pentru a continua și importbuddy va testa acum setările bazei de date și le va importa. După ce ați terminat, faceți clic pe următorul pas pentru a continua.

  Acum ImportBuddy va actualiza adresele URL ale site-ului, căile, etc. După aceea, vi se va cere să vă testați site-ul. Dacă totul funcționează bine, atunci v-ați restabilit cu succes site-ul.

  Revizuire și curățare

  În pagina importbuddy, faceți clic pe butonul „Curățați și eliminați fișierele temporare”. Aceasta va șterge datele temporare din baza de date și fișierele create în timpul restaurării.

  Restaurarea WordPress folosind Backup UpdraftPlus

  UpdraftPlus este un alt popular plugin de backup pentru WordPress. Vă permite să faceți backup și să restaurați cu ușurință site-ul dvs. WordPress.

  În primul rând, trebuie să vă asigurați că aveți o copie de rezervă completă a site-ului dvs. WordPress creat de UpdraftPlus. În continuare, trebuie să descărcați fișierele de rezervă pe computer.

  Dacă copiile de rezervă sunt stocate de UpdraftPlus pe o locație de stocare de la distanță, cum ar fi Dropbox, Google Drive, etc, atunci puteți descărca fișierele dvs. de backup din locațiile respective pe computerul dvs..

  În continuare, trebuie să vă conectați la un client FTP și să ștergeți toate fișierele WordPress. După aceea, trebuie să instalați din nou WordPress și să vă conectați la site-ul dvs. web.

  Va trebui să instalați și să activați pluginul UpdraftPlus. După activare, vizitați Setări »Backups UpdraftPlus pagina și faceți clic pe butonul Restaurare.

  Încărcați fișierele dvs. de rezervă

  În continuare, trebuie să faceți clic pe linkul „Încărcați fișiere de rezervă” și apoi să suprapuneți fișierele de rezervă pe care le-ați descărcat mai devreme.

  Încărcarea fișierelor de rezervă

  După ce fișierele dvs. de rezervă sunt încărcate, UpdraftPlus va scana aceste fișiere și le va afișa pe pagina copiilor de rezervă.

  Va trebui să faceți clic pe butonul „Restaurare” pentru a continua.

  Restaurați fișierele de rezervă

  Acest lucru va genera o fereastră în care trebuie să faceți din nou clic pe butonul Restaurare pentru a continua. Asigurați-vă că sunt selectate toate fișierele de rezervă disponibile, cum ar fi plugin-uri, bază de date, teme și altele.

  Restaurarea fișierelor de rezervă

  UpdraftPlus va începe acum să extragă și să restaureze date din acele fișiere. După succes, veți fi redirecționat către pagina de succes.

  Backup-ul a fost restabilit

  Cu toate acestea, v-ați restabilit cu succes site-ul dvs. WordPress dintr-o copie de rezervă UpdraftPlus.

  Restaurarea bazei de date WordPress din Backup folosind phpMyAdmin

  Când restaurați o copie de rezervă creată manual, puteți găsi două opțiuni posibile. Puteți crea o bază de date nouă și importa backup-ul în ea, sau puteți goli baza de date existentă și importa backup.

  Dacă curățați un site WordPress hacked, atunci este foarte important să schimbați numele de utilizator și parola MySQL înainte de a crea o bază de date nouă sau de a importa în baza de date existentă.

  Pentru a crea o nouă bază de date, conectați-vă la tabloul de bord cPanel al contului dvs. de găzduire WordPress și faceți clic pe pictograma bazelor de date MySQL.

  Baze de date MySQL în Cpanel

  În continuare, vi se va solicita să furnizați un nume pentru baza de date și apoi faceți clic pe butonul „Creare bază de date”.

  Creați o bază de date nouă

  După crearea noii baze de date, aveți nevoie de un utilizator MySQL asociat cu acea bază de date nouă. Derulați în jos la secțiunea utilizatorilor MySQL și adăugați un utilizator nou.

  Adăugați un nou utilizator de bază de date

  În continuare, trebuie să adăugați acest utilizator la baza de date MySQL. Derulați în jos până la secțiunea „Adăugare utilizator la baza de date” și selectați utilizatorul împreună cu baza de date din meniurile derulante, apoi faceți clic pe butonul Adăugare.

  Adăugați utilizator la db

  Acum noua dvs. bază de date este gata. Puteți să-l utilizați pentru a restabili backup-ul bazei de date WordPress.

  Întoarceți-vă din nou pe tabloul de bord cPanel și apoi faceți clic pe pictograma phpMyAdmin.

  Lansați phpMyAdmin

  În continuare, trebuie să faceți clic pe noul nume de bază de date, apoi pe butonul de import.

  Importarea bazei de date

  Faceți clic pe butonul „alegeți fișierul” pentru a selecta fișierul dvs. de rezervă a bazei de date WordPress și apoi faceți clic pe butonul de plecare din partea de jos a paginii pentru a continua.

  PhpMyAdmin va încărca acum copia de rezervă și o va importa în baza de date.

  La finalizare, veți vedea un mesaj de succes.

  Asta e tot. Ați importat cu succes baza de date WordPress. Acum următorul pas este să instalați WordPress folosind noua dvs. bază de date. Dacă ați instalat deja WordPress, adăugați setările bazei de date noi în fișierul dvs. wp-config.php și veți fi bine să mergeți.

  Restaurarea bazei de date WordPress cu Backup folosind cPanel

  Dacă ați creat manual o copie de rezervă a bazei de date WordPress folosind cPanel pe găzduirea partajată, puteți, de asemenea, să restaurați acea bază de date folosind cPanel.

  Conectați-vă în contul cPanel și în secțiunea fișiere faceți clic pe Backup.

  Backup în cPanel

  În pagina de copii de rezervă, derulați în jos până la „Restaurați o copie de rezervă a bazei de date MySQL”.

  Apoi, faceți clic pe butonul alegeți fișier și selectați fișierul de rezervă de pe hard disk. Odată terminat, faceți clic pe butonul de încărcare.

  Restaurați baza de date folosind cPanel

  Restaurarea manuală a fișierelor WordPress folosind FTP

  Dacă restaurați WordPress pentru a curăța un site hacked, atunci mai întâi trebuie să ștergeți toate fișierele și directoarele WordPress existente.

  Faceți acest lucru numai dacă backup-ul dvs. este actualizat și aveți totul personalizat, modificat sau încărcat pe site-ul dvs. web.

  Dacă aveți toate încărcările și personalizările, atunci puteți șterge cu siguranță tot ce este pe site-ul dvs. web folosind cpanel (mult mai rapid) sau folosind FTP.

  Pentru a șterge toate fișierele de pe site-ul dvs. web, conectați-vă la cPanel al găzduirii dvs. / hostingului VPS și în secțiunea fișiere faceți clic pe pictograma managerului de fișiere.

  Manager de fișiere în cPanel

  Mergeți înainte și alegeți rădăcina Web ca director și continuați. Interfața managerului de fișiere se va deschide acum într-o nouă filă browser. Va trebui să selectați toate fișierele WordPress și să le ștergeți. Acest mod este mult mai rapid.

  De asemenea, puteți șterge fișierele folosind FTP, dar este mai lent. Pur și simplu conectați-vă la site-ul dvs. web folosind un client FTP și selectați toate fișierele din directorul rădăcină WordPress pentru a le șterge.

  Ștergeți fișiere vechi WordPress

  În continuare, trebuie să descărcați o copie nouă a WordPress de pe WordPress.org și să o extrageți pe hard disk.

  Lansați clientul FTP și apoi încărcați toate fișierele WordPress pe serverul dvs..

  Încărcați fișiere WordPress

  După ce ați încărcat fișiere WordPress, puteți încărca fișierul wp-config.php din backup (numai dacă sunteți sigur că acesta este curat și nu este compromis).

  În mod alternativ, puteți redenumi fișierul wp-config-sample.php din fișierele dvs. WordPress recent încărcate în fișierul wp-config.php. După aceea, va trebui să editați fișierul wp-config.php și să introduceți informațiile bazei de date.

  Nu uitați să salvați fișierul și să îl încărcați înapoi pe site-ul dvs. web.

  În continuare, trebuie să încărcați alte fișiere din backup. Vă recomandăm să încărcați doar imaginile dvs. în / wp-content / upload / director.

  După ce le-ați încărcat, accesați site-ul dvs. web pentru a verifica dacă totul funcționează bine.

  În continuare, trebuie să vă conectați la zona dvs. de administrator WordPress și să începeți să instalați pluginuri pe care le aveți pe site-ul dvs..

  Acum puteți continua să instalați tema. Dacă v-ați personalizat tema WordPress sau ați folosit o temă pentru copii, atunci o puteți restaura din backup. Cu toate acestea, asigurați-vă că acele fișiere sunt curate.

  În cele din urmă, du-te la Setări »Permalink și ajustați setările de permalinkuri pentru a se potrivi cu site-ul dvs., apoi actualizați conexiunile permalink.

  Rezolvarea problemelor de restaurare a backupului WordPress

  Există câteva probleme comune pe care le puteți întâmpina atunci când restaurați site-ul dvs. WordPress. Avem ghiduri separate pentru fiecare dintre ei.

  • Eroare de instituire a unei conexiuni bază de date
  • Ecranul alb al morții
  • eroare interna a serverului
  • Problema Redirecționare sau actualizare a paginii de conectare
  • Mesaje unice care returnează eroarea 404

  Lucruri de făcut după restaurarea site-ului dvs. WordPress

  După ce v-ați restabilit cu succes site-ul, vă recomandăm să vă îmbunătățiți securitatea site-ului.

  Dacă nu ați făcut-o deja, vă rugăm să vă asigurați că aveți o copie de rezervă WordPress obișnuită cu unul dintre aceste plugin-uri de backup WordPress.

  Pentru securizarea site-ului dvs. web, vă recomandăm să schimbați imediat parola WordPress. Dacă executați un site web cu mai mulți utilizatori, atunci solicitați tuturor utilizatorilor să își actualizeze parolele imediat.

  Puteți instala, de asemenea, un firewall de pe site-ul web. La WPBeginner, folosim Sucuri pentru a monitoriza și consolida securitatea site-ului nostru web. Monitorizează amenințările la adresa securității și oferă, de asemenea, servicii de eliminare a programelor malware cu planurile de abonament. Vedeți cum Sucuri ne-a ajutat să blocăm 450.000 de atacuri în 3 luni.

  Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să restaurezi WordPress din backup. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru de securitate WordPress pas cu pas pentru începători.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me