Ghidul începătorilor pentru rolurile și permisiunile utilizatorului WordPress

WordPress vine cu un sistem de gestionare a rolurilor utilizatorului, care definește ceea ce un utilizator specific poate și nu poate face pe site-ul dvs. web. Cunoașterea acestor roluri și permisiuni ale utilizatorului sunt esențiale pe măsură ce site-ul dvs. WordPress crește. În acest ghid pentru începători cu privire la rolurile utilizatorilor WordPress, vom compara fiecare dintre rolurile și permisiunile utilizatorilor WordPress într-o informație ușor de urmărit.


În afara casetei când instalați WordPress, există cinci roluri de utilizator implicite:

 1. Administrator
 2. Editor
 3. Autor
 4. colaborator
 5. Abonat

Puteți vedea o comparație completă între fiecare rol de utilizator vizualizând infograficul de mai jos:

Ghidul începătorilor pentru rolurile utilizatorului WordPress Infografic [Miniatură]

În mod alternativ, puteți citi mai jos rezumatul permisiilor de rol ale utilizatorului. Vom include, de asemenea, modul de a crea noi roluri de utilizator și / sau personaliza rolurile de utilizator WordPress existente.

Tutorial video

Abonați-vă la WPBeginner

Dacă nu vă place videoclipul sau aveți nevoie de mai multe instrucțiuni, continuați să citiți.

Să începem analizând fiecare rol implicit de utilizator și permisiunile acestora.

1. Administrator

La o instalare regulată a WordPress, Administrator este cel mai puternic rol de utilizator. Utilizatorii cu rolul de administrator pot adăuga noi postări, edita orice postare de către utilizatori de pe site și chiar șterge aceste postări.

Acestea pot instala, edita și șterge pluginuri, precum și teme. Cel mai important este că un utilizator administrator poate adăuga utilizatori noi pe site, poate modifica informații despre utilizatorii existenți, inclusiv parolele lor, precum și șterge orice utilizator (da, de asemenea, alți administratori).

Acest rol este rezervat practic proprietarilor de site-uri și vă oferă controlul complet asupra site-ului dvs. WordPress. Dacă executați un site WordPress cu mai multe utilizatori, atunci trebuie să fiți foarte atenți cui atribuiți un rol de utilizator de administrator.

Vă recomandăm, de asemenea, să citiți acest articol: Ar trebui să dați acces administratorilor dezvoltatorilor de pluginuri pentru remedierea erorilor?

2. Editor

Utilizatorii cu rol de editor în WordPress au control deplin asupra secțiunilor de conținut a site-ului dvs. web. Acestea pot adăuga, edita, publica și șterge orice postare pe un site WordPress, inclusiv cele scrise de alții. Un editor poate modera, edita și șterge comentariile.

Editorii nu au acces pentru a schimba setările site-ului, pentru a instala plugin-uri și teme sau pentru a adăuga noi utilizatori.

3. Autor

După cum sugerează și numele, utilizatorii cu rolul autorului pot scrie, edita și publica propriile postări. De asemenea, își pot șterge propriile postări, chiar dacă sunt publicate.

Atunci când scriu postări, autorii nu pot crea categorii, însă pot alege dintre categoriile existente. Pe de altă parte, pot adăuga etichete la postările lor (a se vedea: Categorii vs etichete – Care este mai bun pentru SEO?).

Autorii pot vizualiza comentarii chiar și cele care sunt în curs de examinare, dar nu pot modera, aproba sau șterge niciun comentariu.

Acestea nu au acces la setări, pluginuri sau teme, deci este un rol de utilizator cu riscuri reduse pe un site, cu excepția capacității de a șterge propriile postări după ce au fost publicate.

4. Contribuitor

Participanții pot adăuga postări noi și își pot edita propriile postări, dar nu pot publica nici măcar postări. Atunci când scriu postări, acestea nu pot crea categorii noi și vor trebui să aleagă dintre categoriile existente. Cu toate acestea, pot adăuga etichete la postările lor.

Cel mai mare dezavantaj al unui rol de contribuabil este că nu pot încărca fișiere (ceea ce înseamnă că nu pot adăuga imagini pe propriul articol).

Participanții pot vedea comentarii chiar și pe cei care așteaptă moderație. Dar nu pot aproba sau șterge comentarii.

Acestea nu au acces la setări, pluginuri sau teme, deci nu pot modifica nicio setare de pe site-ul dvs..

5. Abonat

Utilizatorii cu rolul de utilizator abonat se pot autentifica pe site-ul dvs. WordPress și își pot actualiza profilurile de utilizator. Își pot schimba parolele dacă doresc. Nu pot scrie postări, să vizualizeze comentarii sau să facă orice altceva în zona dvs. de administrare WordPress.

Acest rol al utilizatorului este deosebit de util dacă doriți ca utilizatorii să se autentifice înainte de a putea citi o postare sau de a lăsa un comentariu.

Bonus: Super Admin

Acest rol al utilizatorului este disponibil numai pe o rețea multisite WordPress. Utilizatorii cu rol de utilizator super admin pot adăuga și șterge site-uri dintr-o rețea multisolată. De asemenea, pot instala plugin-uri și teme, adăugați utilizatori și pot efectua acțiuni la nivel de rețea pe o configurație multi-site WordPress.

Personalizarea rolurilor utilizator existente

Rolurile implicite ale utilizatorilor WordPress sunt concepute pentru a avea funcții care se potrivesc cerinței majorității site-urilor web. De exemplu, dacă rulați un site de reviste, atunci puteți atribui rolul de utilizator Editor personalului superior și rolul utilizatorului autorului personalului superior. Puteți atribui rolul de utilizator contribuabil autorilor dvs. invitați și rolul utilizatorului de abonat pentru vizitatorii site-ului dvs..

Dar dacă doriți să modificați permisiunile unui rol de utilizator WordPress existent?

Un lucru care nu ne place la rolul autorului este că nu numai că își pot publica propriile postări, dar le pot șterge și după ce au fost publicate. Acest lucru poate submina întregul flux de lucru editorial. De asemenea, poate fi dezastruos dacă un autor plătit pleacă în condiții incorecte și decide să șteargă toate postările pe care le-a scris (cele pentru care le-ați plătit).

Să presupunem că doriți să modificați rolul utilizatorului autorului, astfel încât autorii să nu își poată șterge postările după ce au fost publicate.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați și să activați plugin-ul îmbunătățit al Capability Manager. După activare, accesați Utilizatori »Capabilități pentru a modifica rolurile utilizatorului.

Editarea funcțiilor utilizatorilor în WordPress

Apoi, selectați rolul de utilizator pe care doriți să-l editați din caseta de sus din coloana din dreapta, apoi faceți clic pe butonul de încărcare. Aceasta va încărca capabilitățile utilizatorilor în casetele din stânga.

Tot ce trebuie să faceți este să debifați funcțiile pe care doriți să le eliminați din rolul de utilizator. De exemplu, în acest caz dorim să eliminăm capacitatea de a șterge postările publicate de la autori. Vom debifa funcția „Ștergeți publicarea”. După ce ați terminat, derulați în josul paginii și faceți clic pe butonul Salvare modificări pentru a stoca setările.

Crearea propriilor dvs. roluri de utilizator personalizate în WordPress

Puteți să vă creați propriile roluri de utilizator personalizate în WordPress cu setul dvs. de funcții, utilizând același plugin îmbunătățit pentru capabilitatea Managerului. După instalarea și activarea pluginului, accesați Utilizatori »Capabilități și introduceți numele de rol al utilizatorului sub „Creați un nou rol”.

Adăugarea unui rol de utilizator personalizat în WordPress

De exemplu, un site de reviste poate avea nevoie de un membru al personalului pentru a modera activ comentariile. În acest caz, poate doriți să creați un rol de utilizator care poate modera doar comentariile. Tot ce trebuie să faceți este să creați un nou rol de utilizator, apoi să selectați opțiunea de comentariu de moderație din „Alte capabilități WordPress”..

Pentru instrucțiuni mai detaliate, vă rugăm să consultați tutorialul nostru despre cum să adăugați / eliminați funcțiile la rolurile utilizatorilor din WordPress.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să înțelegeți rolurile și permisiunile utilizatorilor WordPress. De asemenea, poate doriți să consultați ghidul nostru cu 21 de plugin-uri excelente pentru a gestiona eficient blogurile multi-autori în WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map