Lista de verificare: 15 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a schimba temele WordPress

Dacă ați folosit WordPress, atunci ați schimbat probabil teme cel puțin o dată în viață. Dacă nu ați făcut-o, iar aceasta este prima oară, atunci este și mai bine. Frumusețea WordPress este că face foarte ușor pentru utilizatori să schimbe teme. Este literalmente câteva clicuri. Dar schimbarea temelor este mult mai mult decât simpla apăsare a activării. În acest articol, vă vom oferi o listă de verificare a lucrurilor pe care trebuie să le faceți înainte de a schimba temele WordPress. Acești pași sunt esențiali pentru a vă asigura că procesul decurge fără probleme, altfel puteți ajunge să pierdeți elemente pe care nu vroiați să le pierdeți.


1. Luați note cu privire la tema dvs. actuală

Luați note cu privire la actuala dvs. temă WordPress

Mulți utilizatori WordPress navighează pe web pentru a găsi soluții la problemele lor. Adesea, găsesc aceste soluții sub formă de fragmente pe care le adaugă manual în tema lor, cum ar fi funcțiile.php sau un alt fișier. Deoarece aceste schimbări au fost făcute o dată, oamenii au tendința de a nu-și aminti de ele. Parcurgeți fișierele dvs. tematice și notați tot codul suplimentar adăugat. De asemenea, doriți să verificați timpul de încărcare al temei dvs. actuale, deoarece în acest fel puteți compara cele două. Accesați un site precum Pingdom Tools sau folosiți YSlow pentru a testa diferite pagini (Da pagini diferite, nu doar pagina principală).

2. Fii prudent cu barile laterale

Fii prudent de Sidebars

Trebuie să vă asigurați că noua dvs. temă este pregătită pentru widget. Widget-urile din bara laterală sunt foarte ușor de utilizat, prin urmare, o mulțime de utilizatori îl utilizează pentru a-l personaliza. Observăm că barele laterale sunt probabil cea mai personalizată zonă a site-urilor WordPress. Oamenii realizează tone de modificări, cum ar fi adăugarea de texte, imagini, link-uri, reclame și alte widget-uri. Dacă utilizați o temă activată pentru widget și treceți la o temă care nu este pregătită pentru widget, veți pierde toate acestea. Dacă utilizați o temă WordPress activată pentru widget, atunci aceasta nu este o problemă.

Tot ceea ce modificați în fișierul sidebar.php al temei vechi, va fi suprascris. Așadar, asigurați-vă că adăugați codurile respective în bara laterală a temei noi.

3. Nu pierdeți urmărirea

Analytics pentru prepararea programelor

Majoritatea bloggerilor folosesc un fel de analiză, fie că este vorba de Google Analytics, fie de unul dintre celelalte servicii. Mulți dintre noi nu folosim pluginuri pentru a adăuga codurile de urmărire. Unii dintre noi deschidem fișierul footer.php și modificăm codurile. Unele dintre temele noastre au un loc pentru a plasa codul adsense. Indiferent de cazul dvs., doriți să vă asigurați că copiați și lipiți codul de urmărire la noua dvs. temă. Acesta este unul dintre lucrurile care sunt foarte frecvent ignorate de către utilizatori. Pentru că este atât de simplu, majoritatea dintre noi uităm de asta.

4. Bunul „ol RSS” lucrezi?

Mulți dintre noi folosim FeedBurner pentru RSS Feed-urile noastre WordPress. Una dintre părțile integrării FeedBurner în WordPress este îndreptarea fluxurilor dvs. implicite către FeedBurner, astfel încât să aveți analize pe abonații dvs. de feed. Multe teme precum Genesis, Standard Theme și altele vă permit să integrați FeedBurner din panoul de setări. Trebuie să vă asigurați că păstrați fluxul direcționat către FeedBurner, altfel vor exista două fluxuri RSS pentru blogul dvs. Principalul WordPress și cel FeedBurner care preia informațiile din RSS Feed-ul dvs. WordPress. Cu excepția, veți pierde numărul de abonați pe care l-ați avut deoarece au fost abonați folosind / feed / url care nu mai indică FeedBurner. Din nou, acest lucru nu înseamnă că le pierzi, ci înseamnă că nu le poți vedea în numărul FeedBurner.

5. Backup!!

Copia de rezervă a fișierelor

Nu aveți niciodată nimic de pierdut prin crearea unei copii de rezervă. Ca măsură de precauție, ar trebui să faceți o copie de rezervă a tuturor fișierelor dvs. tematice, a pluginurilor și a bazei de date. Deși nu ar trebui să se întâmple nimic, dar niciodată nu poți fi prea în siguranță. Puteți utiliza BackupBuddy pentru a crea un Back-site complet pentru dvs..

6. Mod de întreținere

Mod de întreținere WordPress

Probabil nu doriți ca utilizatorii dvs. să vadă în timp ce efectuați comutarea, deoarece vor ajunge să vadă un site rupt sau un astfel de lucru. Cel mai bine este să porniți modul de întreținere timp de 15 – 20 de minute, pentru a vă asigura că totul funcționează corect. După ce ați configurat modul Întreținere, sunteți bine să mergeți înainte și să activați noua temă.

7. Testarea tuturor funcționalităților și a pluginurilor

După ce ați activat noua temă, trebuie să vă asigurați că păstrați toate funcționalitățile și pluginurile încă funcționează. Amintiți-vă acea listă de note bune pe care ați creat-o la pasul 1. Acesta este momentul în care poate fi util. Mergeți înapoi și adăugați orice funcționalitate pe care doriți să o aduceți din tema veche în noua temă, dacă nu ați făcut-o deja. Încercați toate funcțiile, inclusiv, dar fără a se limita la procesul de comentarii, pagini de postare unice, căutare, 404 pagini, pagina de arhivă, pagina de contact etc. Asigurați-vă că toate widget-urile sunt încă acolo și funcționează..

Pe partea din față a pluginului, doriți doar să vă asigurați că formatarea este în continuare aceeași. O mulțime de pluginuri utilizează stilurile dvs. existente pentru a afișa rezultatele lor. Deci, probabil că doriți să vă asigurați că vor arăta în continuare bine cu noua temă.

8. Compatibilitatea browser-ului încrucișat

Compatibilitatea încrucișată a browserului

Testează-ți site-ul în toate browserele la care ai acces. Navigatorii au tendința de a redă lucrurile diferit. Mai ales Internet Explorer. Vrei să te asiguri că designul tău arată bine în browserele principale. Unele teme destul de căutate au tendința de rupere în diverse browsere. Așadar, dacă o mulțime de spectatori utilizează Internet Explorer, atunci doriți să vă asigurați că acesta este încă accesibil pentru ei.

9. Faceți ca acele articole de la terți să pară destul de frumoase

Dacă utilizați Google Adsense sau o altă companie publicitară care vă permite să le formatați, atunci cel mai bun pariu este să le personalizați. De exemplu, site-ul dvs. anterior a fost portocaliu, deci aveți linkuri portocalii pentru Google Adsense. Acum, dacă este albastru, atunci probabil că doriți să țineți cont de asta.

Același lucru este valabil și pentru widgetul twitter, butoanele de tip facebook, etc. Reglați-le cu noua dvs. culoare de culoare. Dacă treceți de la un design luminos la unul întunecat sau invers, atunci trebuie să faceți aceste schimbări.

10. Anunțați-vă utilizatorii

Anunţ

Dezactivați modul de întreținere și scrieți o postare rapidă pe blog pentru a informa utilizatorii. Observați, ați petrecut doar 15 – 20 de minute pentru verificarea lucrurilor. Nu există nicio cale prin care să poți să surprinzi toate erorile. Informând utilizatorii, vă puteți aștepta să primiți rapoarte despre erori. Adesea cerem cititorilor noștri de pe Twitter (@wpbeginner) testarea erorilor. Adresați-vă publicului dvs. prin twitter, facebook etc pentru a vedea dacă site-ul arată bine în browserul lor. Dacă spun DA, atunci veștile sale bune. Dacă spun NU, atunci roagă-i să te rog să faci o captură de ecran a problemei. Puteți arunca o privire asupra problemei și încercați să o remediați. Dacă nu o puteți remedia, atunci cereți dezvoltatorului temei să o rezolve. Notificare: cu excepția cazului în care ați plătit pentru tema, acești dezvoltatori NU sunt obligați să remedieze GRATUIT aceste probleme.

Oamenii au tot felul de browsere, rezoluții de ecran etc., așa că obținerea opiniei este importantă. Nu uitați să vă reamintiți cititorilor dvs. RSS să viziteze site-ul, astfel încât să poată vedea bunătățile.

11. Pluginuri de tăiere

Temele vin acum preîncărcate cu o mulțime de funcții. De exemplu, dacă utilizați Genesis sau o altă temă care are BreadCrumbs, atunci puteți scăpa de pluginul dvs. Breadcrumb. Conceptul este simplu. Scapă de lucrurile de care nu ai nevoie. Un lucru pe care ar trebui să vă asigurați că este de multe ori plugin-uri poate face treaba mai bine. De exemplu, multe teme vin cu tone de funcții SEO. Geneză, teză, temă standard și toți ceilalți se mândresc cu caracteristicile lor SEO. Mai degrabă, vom folosi un plugin mult mai puternic precum WordPress SEO de către Yoast. Faceți alegerile cu înțelepciune.

12. Faceți pașii copilului la schimbare

Pași de bebeluș

Lucrați cu o nouă temă aici, așa că este cel mai bine să faceți modificări cu atenție. Modificați elemente mai mici pentru a vă asigura că se comportă corect în toate browserele. Apoi, odată ce sunteți suficient de confortabil, puteți face schimbări drastice. Este important să aflați structura și semantica noii teme înainte de a face schimbări uriașe. Acest lucru vă va permite să detectați problema imediat.

13. Timpul de încărcare a testului

Luați numerele de timp de încărcare pe care le aveți pe tema dvs. veche (din articolul 1 din această listă de verificare) și comparați-le pe cele două. Vedeți ce puteți face pentru a îmbunătăți timpul de încărcare, consultând prezentarea lui Syed pe Slideshare.

14. Monitorizați rata de respingere

După comutarea temelor, doriți să vă asigurați că monitorizați rata de respingere. Unele teme sunt doar mai prietenoase decât altele când vine vorba de navigarea cititorilor de pe site-ul dvs. Dacă rata de respingere a crescut în comparație cu tema anterioară, atunci ar trebui să lucrați la asta. Adăugați widgeturi cu postări conexe, widgeturi pentru postări populare sau pur și simplu aveți un apel mai bun pentru cititori noi.

15. Ascultă-ți cititorii și îmbunătățește-ți

sugestii

Când apare un design nou, utilizatorii au întotdeauna sugestii. Fie iubesc o trăsătură specifică, fie urăsc o trăsătură specifică. Comunică cu publicul tău folosind sondaje sau sondaje Facebook. Vedeți ce le-ar plăcea să vadă îmbunătățit, apoi lucrați la realizarea acestui lucru.

Aveți o listă de verificare proprie atunci când schimbați temele WordPress? Mi-ar plăcea să o aud dacă am lipsi ceva.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me