YouTube vs Vimeo – Care este mai bun pentru videoclipurile WordPress?

Când vine vorba de încărcarea videoclipurilor online, YouTube și Vimeo sunt cele mai populare două platforme de pe piață. Acesta este motivul pentru care am fost deseori întrebați despre YouTube vs Vimeo – care este mai bine? Ambele sunt platforme excelente, cu avantajele și dezavantajele lor. În acest articol, vom compara YouTube cu Vimeo și vom împărtăși avantajele și contra lor pentru a vă ajuta să vă decideți pe platforma video.


YouTube vs Vimeo - alegerea celei mai bune platforme pentru videoclipuri WordPress

De ce să alegi YouTube sau Vimeo pentru videoclipurile WordPress

Dacă doriți să începeți un blog, atunci WordPress este cea mai populară platformă de blogging recomandată de experți.

În timp ce îți poți încărca videoclipurile direct pe WordPress, acesta nu este conceput pentru a transmite videoclipuri.

Videoclipurile sunt fișiere mari și majoritatea furnizorilor de găzduire WordPress nu oferă servere optimizate pentru streaming video. Dacă mai mulți utilizatori accesează videoclipuri pe site-ul dvs. simultan, atunci acest lucru vă poate bloca serverul.

În plus, fiecare utilizator are un tip diferit de conexiune la internet. Videoclipurile dvs. de înaltă calitate vor fi încărcate pentru totdeauna pe conexiuni la internet mai lente.

Video static

Pe de altă parte, platformele de găzduire video precum YouTube și Vimeo sunt concepute pentru a servi videoclipuri. Au resurse de server și tehnologie pentru a oferi o experiență de streaming video mult superioară decât WordPress.

Cel mai important, puteți încorpora cu ușurință aceste videoclipuri în WordPress.

Pentru mai multe despre acest subiect, consultați ghidul nostru de ce nu ar trebui să încărcați videoclipuri pe WordPress.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la YouTube vs Vimeo și care este mai bună pentru videoclipurile dvs. WordPress.

1. Prețul

Atât YouTube cât și Vimeo sunt companii cu scop lucrativ. Opțiunile lor de preț se bazează pe modul în care fac bani online.

YouTube:

YouTube este gratuit. În principal pentru că fac bani prin afișarea de reclame. Aceste reclame sunt afișate în interiorul playerului video, în bara laterală și în interiorul aplicației YouTube.

De asemenea, YouTube oferă spectatorilor un abonament plătit, numit YouTube Red. Acest serviciu permite telespectatorilor să scape de reclame, precum și să acceseze emisiunile originale YouTube.

YouTube Red

Cu toate acestea, ca creator de conținut, veți putea încărca gratis oricâte videoclipuri doriți.

Inițial, nu veți putea încărca videoclipuri mai mult de 15 minute. Cu toate acestea, puteți crește această limită verificând contul.

Vimeo:

Modelul de afaceri al lui Vimeo este cu totul altul decât YouTube. Își câștigă banii vânzând servicii de găzduire video, astfel încât editorii și întreprinderile să le ofere utilizatorilor lor o experiență de vizionare gratuită.

Acestea oferă o gamă de planuri de prețuri începând cu planul gratuit, care este limitat la 500 MB de stocare pe săptămână și 25 GB pe an.

După aceea, vă puteți alătura planurilor Vimeo Plus, Pro sau Business. Fiecare dintre ele oferă limite și caracteristici diferite de încărcare.

Planuri Vimeo

Planul gratuit este destul de limitat în ceea ce privește stocarea și caracteristicile. Puteți începe cu Vimeo Plus, costă 7 USD pe lună și vă va oferi 5 GB de stocare pe săptămână.

2. Limitele de încărcare

Ambele platforme au politici diferite cu privire la cât de mult conținut video puteți încărca.

YouTube:

În mod implicit, puteți încărca videoclipuri nelimitate, dar fiecare videoclip ar trebui să fie sub 15 minute. Cu toate acestea, după verificarea contului, puteți încărca videoclipuri cu până la 12 ore de redare sau dimensiune de fișier de 128 GB.

Acest lucru este foarte generos și destul de rezonabil pentru toate tipurile de creatori de conținut.

Vimeo:

Vimeo are diferite limitări ale dimensiunii de încărcare pentru fiecare plan.

  • Gratuit: 500 MB pe săptămână până la 25 GB pe an.
  • În plus: 5 GB pe săptămână până la 250 GB pe an
  • Pro: 20 GB pe săptămână până la 1 TB pe an
  • Afaceri: Nu există limite săptămânale și până la 5 TB de stocare totală

Vezi compararea detaliată a tuturor planurilor Vimeo.

3. Mărimea și atingerea publicului

Ambele platforme oferă opțiuni de partajare video, au comunități dedicate și funcții sociale coapte în produsul lor.

YouTube:

Când vine vorba de dimensiunea și atingerea audienței, YouTube are avantajul evident.

Statistici YouTube

Este deținut de Google, astfel încât este vizibil mai vizibil în toate celelalte produse ale acestora. Aproape toate telefoanele Android din lume vin cu aplicația YouTube preinstalată.

YouTube are o comunitate de peste 1 miliard de utilizatori, adică o treime din internet. De asemenea, este cel de-al doilea motor de căutare cel mai utilizat din lume.

Vimeo:

Vimeo are o bază de utilizatori mult mai mică decât YouTube, dar este totuși destul de mare. Vimeo are peste 170 de milioane de utilizatori și crește într-un ritm semnificativ. Vimeo găzduiește unii dintre cei mai creativi creatori de conținut din lume.

Vimeo Statistici

În afară de canale, are și o caracteristică Grupuri în care utilizatorii pot crea și participa la grupuri. Utilizatorii pot, de asemenea, să limiteze conținutul grupului vizibil numai membrilor săi.

Vimeo are o funcție de căutare destul de decentă, care permite utilizatorilor să caute videoclipuri, oameni, canale și grupuri. Funcția lor de descoperire a conținutului arată videoclipuri relevante în bara laterală. Cu toate acestea, prin design, acestea nu sunt la fel de vizibile ca pe YouTube.

4. Controale de confidențialitate

Nu toți editorii doresc ca conținutul lor să fie văzut de toată lumea. De exemplu, dacă vindeți cursuri online sau derulați un site de apartenență, atunci doriți să restricționați accesul video doar la abonații plătitori.

Să verificăm modul în care ambele platforme abilitează editorii să controleze confidențialitatea videoclipurilor lor.

YouTube:

Setări de confidențialitate video YouTube

YouTube oferă trei setări de confidențialitate pentru videoclipurile pe care le încărcați.

  • Public – Aceste videoclipuri sunt accesibile oricui. Acestea pot fi căutate, listate și afișate pe platforma YouTube.
  • Nelistate – Aceste videoclipuri pot fi accesibile de către oricine are adresa URL. Cu toate acestea, acestea nu vor apărea în căutarea YouTube sau în videoclipurile conexe
  • Privat – Aceste videoclipuri sunt vizibile numai pentru dvs. și pentru utilizatorii specifici pe care îi alegeți.

În afară de aceste setări, puteți dezactiva și comentariile la videoclipurile dvs. YouTube vă permite să nu permiteți încorporarea videoclipurilor dvs. pe orice site-uri web, dar acest lucru vă va împiedica să încorporați videoclipuri pe propriul site WordPress.

YouTube nu este o platformă ideală dacă doriți să găzduiți videoclipuri private.

Vimeo:

Confidențialitate video Vimeo

Vimeo oferă mai multe opțiuni de confidențialitate decât YouTube. Setările lor de confidențialitate vă permit să faceți videoclipuri publice, private sau nelistate. De asemenea, puteți partaja video doar cu utilizatorii pe care îi urmați.

Utilizatorii planului plătit pot, de asemenea, să restricționeze încorporarea video doar pe site-urile proprii Ele pot chiar să nu le permită vizionarea videoclipurilor lor chiar pe Vimeo.com.

De asemenea, puteți proteja videoclipuri cu parolă, iar utilizatorii vor trebui să introducă acea parolă pentru a vizualiza videoclipul. Puteți adăuga acele videoclipuri în postările protejate prin parolă de pe site-ul dvs. WordPress.

Dacă doriți să aveți mai mult control asupra celor care vă vizionează videoclipurile, atunci Vimeo este o platformă mult mai bună pentru dvs..

5. Editare video

Ambele platforme oferă instrumente excelente pentru încărcarea, editarea și gestionarea videoclipurilor dvs..

YouTube:

Editare video YouTube

YouTube oferă funcții puternice de editare video. Acestea oferă un editor video care vă permite să creați videoclipuri din videoclipurile, fotografiile, titlul și multe altele încărcate anterior.

De asemenea, puteți crea videoclipuri folosind videoclipurile și fotografiile dvs. în Google Photos. Instrumentele lor de editare video bazate pe web oferă un proces simplu și ușor de creare video.

De asemenea, YouTube vă permite să adăugați link-uri, adnotări, subtitrări și subtitrări la videoclipurile dvs. Oferă, de asemenea, o caracteristică de streaming în direct, unde puteți transmite live evenimente, știri sau doar vlog-uri casual.

Vimeo

Setări video Vimeo

Vimeo nu oferă atât de multe funcții de editare video ca YouTube. Cu toate acestea, oferă toate elementele de bază de care aveți nevoie.

Vă permite să adăugați titlul videoclipului, descrierea, categoria, etichetele, licența și evaluarea publicului. De asemenea, puteți încărca subtitrări și subtitrări în videoclipurile dvs. Vimeo nu are funcții de adnotare, deci nu puteți adăuga linkuri cu clic în videoclipurile dvs..

Cea mai bună parte despre Vimeo este însă că puteți înlocui videoclipul cu o versiune mai nouă, fără a fi necesar să schimbați URL-ul sau statisticile video. Este ceva ce nu puteți face pe YouTube fără a încărca un videoclip nou pe o adresă URL complet nouă.

Această caracteristică specifică este foarte utilă, deoarece dacă ați făcut o greșeală sau trebuie doar să actualizați capturile de ecran din tutorialele dvs., atunci puteți face acest lucru cu ușurință, păstrând numărul de vizualizări și aceleași URL-uri video pe site-ul dvs. de membru.

6. Opțiuni de monetizare

Ambele platforme permit utilizatorilor lor să câștige bani online din videoclipurile lor.

YouTube:

Faceți bani din videoclipurile de pe YouTube

YouTube le permite creatorilor de conținut să se alăture programului partener YouTube, înscriindu-se la Google Adsense pentru a-și monetiza videoclipurile. Creatorii video primesc reduceri pentru anunțurile afișate pe videoclipurile lor.

Cu toate acestea, mai întâi va trebui să acumulați cel puțin 10.000 de vizualizări pentru canalul dvs. înainte de a vă putea alătura programului.

De asemenea, YouTube permite creatorilor de conținut să utilizeze alte opțiuni de generare de bani. Editorii pot vinde produse în videoclipurile lor, adăuga recenzii plătite, se pot alătura programelor de afiliere, pot primi sponsori pentru videoclipurile lor, pot solicita donații și multe altele.

Mulți dintre cei mai populari creatori de conținut YouTube folosesc platforme precum Patreon, unde spectatorii își pot susține direct canalul cu donații.

Vimeo:

Vimeo la cerere

Vimeo se mândrește cu oferirea unei platforme video fără anunțuri. Nu au un program de publicitate la care te poți înscrie.

Cu toate acestea, ei oferă „Vimeo la cerere”. O platformă unde puteți vinde videoclipuri direct spectatorilor. Veți avea nevoie de cel puțin un cont Vimeo Pro pentru a vă alătura programului. Gândește-te la asta ca la propria ta versiune Netflix.

Vimeo vă permite, de asemenea, să menționați sponsori în videoclipurile dvs., să adăugați link-uri în descrierea videoclipului și să solicitați utilizatorilor să vă susțină canalul pe platforme precum Patreon.

Concluzie

YouTube și Vimeo sunt ambele platforme excelente pentru videoclipurile dvs. WordPress. În funcție de ceea ce încercați să faceți cu videoclipurile dvs., o platformă ar putea fi mai bună pentru dvs. decât cealaltă.

Dacă sunteți un blogger sau o afacere mică care dorește să utilizeze videoclipuri pentru a construi o bază de abonați și pentru a ajunge la o audiență mult mai mare, atunci YouTube va fi mai bun pentru obiectivele dvs..

Dacă faceți un site web cu opțiuni de membru sau vindeți cursuri, atunci aveți nevoie de mai multă confidențialitate și o experiență de vizionare de top. Atunci Vimeo este o alegere mai bună.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să aflați mai multe despre YouTube vs Vimeo și care este mai bine pentru videoclipurile dvs. WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru WordPress, pas cu pas, pentru începători.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me