Den ultimata guiden för att öka WordPress-hastighet och prestanda

Vill du påskynda din WordPress-webbplats? Snabbbelastning av sidor förbättrar användarupplevelsen, ökar sidvisningarna och hjälper till med din WordPress SEO. I den här artikeln kommer vi att dela de mest användbara tips med WordPress-hastighetsoptimering för att öka WordPress-prestanda och påskynda din webbplats.


Hur man förbättrar WordPress hastighet och prestanda

Till skillnad från andra “X bästa WordPress-cache-plugin-listor” eller generiska “X-tips för att påskynda WordPress” -studier, är denna artikel en omfattande guide till optimering av WordPress-prestanda.

Vi försökte täcka allt från varför hastighet är viktig, vad som bromsar din WordPress-webbplats och handlingsbara åtgärder som du kan vidta för att förbättra din WordPress-hastighet omedelbart.

För att göra det enkelt har vi skapat ett för att hjälpa dig att navigera genom vår ultimata guide för att påskynda din WordPress-webbplats.

Grunderna i WordPress Performance

  Snabba upp WordPress i enkla steg (ingen kodning)

   WordPress Performance Optimization Best Practices

    Fininställning av WordPress för hastighet (avancerad)

     Varför hastighet är viktig för din WordPress-webbplats?

     Studier visar att mellan 2000 och 2016 har det genomsnittliga mänskliga uppmärksamhetsområdet minskat från 12 sekunder till 7 sekunder.

     Vad betyder detta för dig som webbplatsägare?

     Du har väldigt lite tid att visa användarna ditt innehåll och övertyga dem att stanna kvar på din webbplats.

     En långsam webbplats innebär att användare potentiellt kommer att lämna din webbplats innan den till och med laddas.

     Enligt en fallstudie från StrangeLoop som involverade Amazon, Google och andra större webbplatser, kan en försening på 1 sekund i sidbelastningstid leda till 7% förlust i konverteringar, 11% färre sidvisningar och 16% minskning av kundtillfredsställelse.

     Hur hastigheten påverkar din webbplats

     Dessutom har Google och andra sökmotorer redan börjat straffa långsammare webbplatser genom att trycka ner dem i sökresultaten vilket innebär lägre trafik för långsamma webbplatser.

     För att sammanfatta allt, om du vill ha mer trafik, prenumeranter och intäkter från din webbplats, måste du göra din WordPress-webbplats FAST!

     Hur du kontrollerar din WordPress-webbplatshastighet?

     Ofta tycker nybörjare att deras webbplats är OK bara för att den inte känns långsam på sin dator. Det är ett stort misstag.

     Eftersom du ofta besöker din egen webbplats lagrar moderna webbläsare som Chrome din webbplats i cachen och förhämtar den automatiskt så fort du börjar skriva en adress. Detta gör att din webbplats laddar nästan direkt.

     Men en vanlig användare som besöker din webbplats för första gången kanske inte har samma upplevelse.

     Faktum är att användare på olika geografiska platser får en helt annan upplevelse.

     Det är därför vi rekommenderar att du testar din webbplatshastighet med ett verktyg som IsItWP: s WordPress-hastighetstest.

     Det är ett gratis onlineverktyg som låter dig testa din webbplats hastighet.

     IsItWP hastighetstestverktyg

     När du har kört ditt webbplatshastighetstest undrar du kanske vad som är en bra webbplatshastighet som jag borde sikta efter?

     En god sidladdningstid är under 2 sekunder.

     Men ju snabbare du kan göra det, desto bättre är det. Några millisekunder förbättringar här och där kan lägga till en rakning på hälften eller till och med en hel sekund från din laddningstid.

     []

     Vad bromsar din WordPress-webbplats?

     Din hastighetstestrapport kommer troligen att ha flera rekommendationer för förbättring. Men det mesta är teknisk jargon som är svårt för nybörjare att förstå.

     Att lära sig vad som bromsar din webbplats är nyckeln till att förbättra prestanda och fatta smartare långsiktiga beslut.

     De främsta orsakerna till en långsam WordPress-webbplats är:

     • Webbhotell – När din webbhotell-server inte är korrekt konfigurerad kan det skada webbplatsens hastighet.
     • WordPress-konfiguration – Om din WordPress-webbplats inte serverar cachade sidor kommer den att överbelasta din server så att din webbplats går långsamt eller kraschar helt.
     • Sidstorlek – Främst bilder som inte är optimerade för webben.
     • Dåliga plugins – Om du använder ett dåligt kodat plugin kan det bromsa din webbplats avsevärt.
     • Externa skript – Externa skript som annonser, fontladdare osv. Kan också ha en stor inverkan på din webbplats prestanda.

     Nu när du vet vad som bromsar din WordPress-webbplats, låt oss ta en titt på hur du påskyndar din WordPress-webbplats.

     Betydelsen av bra WordPress Hosting

     Din WordPress-värdstjänst spelar en viktig roll i webbplatsens prestanda. En bra delad webbhotell som Bluehost eller Siteground vidtar de extra åtgärderna för att optimera din webbplats för prestanda.

     På delad hosting delar du dock serverresurserna med många andra kunder. Detta innebär att om din närliggande webbplats får mycket trafik kan det påverka hela serverns prestanda vilket i sin tur kommer att bromsa din webbplats.

     Å andra sidan, genom att använda en hanterad WordPress-webbhotell ger du de mest optimerade serverkonfigurationerna för att köra WordPress. Hanterade WordPress-värdföretag erbjuder också automatiska säkerhetskopior, automatiska WordPress-uppdateringar och mer avancerade säkerhetskonfigurationer för att skydda din webbplats.

     Vi rekommenderar WPEngine som vår favorithanterade WordPress-värdleverantör. De är också den mest populära i branschen. (Se vår speciella WPEngine-kupong).

     []

     Snabba upp WordPress i enkla steg (ingen kodning)

     Vi vet att att göra ändringar i din webbplatskonfiguration kan vara en skrämmande tanke för nybörjare, särskilt om du inte är en teknisk geek.

     Men oroa dig inte, du är inte ensam. Vi har hjälpt tusentals WordPress-användare att förbättra deras WordPress-prestanda.

     Vi visar hur du kan påskynda din WordPress-webbplats med bara några klick (ingen kodning krävs).

     Om du kan peka och klicka kan du göra det!

     Installera ett WordPress-cache-plugin

     WordPress-sidor är “dynamiska.” Detta innebär att de är byggda på språng varje gång någon besöker ett inlägg eller en sida på din webbplats.

     För att bygga dina sidor måste WordPress köra en process för att hitta önskad information, sätta ihop allt och sedan visa den till din användare.

     Den här processen innebär många steg, och den kan verkligen bromsa din webbplats när du har flera personer som besöker den på en gång.

     Det är därför vi rekommenderar att alla WordPress-webbplatser använder ett cache-plugin. Cachning kan göra din WordPress-webbplats var som helst från 2x till 5x snabbare.

     Så här fungerar det.

     Istället för att gå igenom hela sidgenereringsprocessen varje gång gör din cache-plugin en kopia av sidan efter den första laddningen och serverar sedan den cache-versionen till varje efterföljande användare.

     Sidcache

     Som du ser i grafiken ovan, när en användare besöker din WordPress-webbplats hämtar din server information från en MySQL-databas och dina PHP-filer. Därefter sammanförs allt till HTML-innehåll som serveras till användaren.

     Det är en lång process, men du kan hoppa över mycket av det när du använder cache i stället.

     Det finns många bra WordPress-cache-plugins tillgängliga, men vi rekommenderar att du använder antingen WP Rocket (premium) eller WP Super Cache (gratis) plugin.

     Kolla in vår steg-för-steg-guide för hur du installerar och konfigurerar WP Super Cache på din WordPress-webbplats. Det är inte svårt att ställa in, och dina besökare kommer att märka skillnaden.

     Många WordPress-värdföretag som Bluehost och SiteGround erbjuder också cachelösningar.

     SiteGround SuperCacher

     Om du använder SiteGround loggar du in på cPanel och aktiverar SuperCacher under ‘Verktyg för webbplatsförbättring’.

     Supercacher

     Efter det måste du installera och aktivera SG Optimizer-plugin i WordPress för att hantera SuperCacher-inställningar.

     Bluehost Caching

     Om du använder Bluehost, gå till Mina webbplatser »Prestanda avsnitt för att aktivera cache.

     Slår på Caching i Bluehost

     Om du använder en hanterad leverantör av WordPress-värd behöver du inte ett cache-plugin eftersom det är inbyggt och aktiverat som standard.

     Bonus: Du kan kombinera cache-plugins med en webbapplikationsbrandvägg som CloudFlare eller Sucuri för maximal prestandaökning.

     []

     Optimera bilder för hastighet

     Optimera bilder för hastighet

     Bilder ger ditt innehåll liv och bidrar till att öka engagemanget. Forskare har funnit att användningen av färgade bilder gör att människor är 80% mer benägna att läsa ditt innehåll.

     Men om dina bilder inte är optimerade kan de skada mer än att hjälpa. I själva verket är icke-optimerade bilder en av de vanligaste hastighetsproblemen som vi ser på nybörjarwebbplatser.

     Innan du laddar upp ett foto direkt från din telefon eller kamera rekommenderar vi att du använder programvara för fotoredigering för att optimera dina bilder för webben.

     I sina ursprungliga format kan dessa foton ha enorma filstorlekar. Men baserat på bildfilformat och den kompression du väljer i ditt redigeringsprogram, kan du minska din bildstorlek med upp till 5x.

     På WPBeginner använder vi bara två bildformat: JPEG och PNG.

     Nu undrar du kanske: vad är skillnaden?

     Väl, PNG bildformatet är okomprimerat. När du komprimerar en bild förlorar den viss information, så en okomprimerad bild blir av högre kvalitet med mer detaljer. Nackdelen är att det är en större filstorlek, så det tar längre tid att ladda.

     JPEG, å andra sidan är ett komprimerat filformat som något minskar bildkvaliteten, men det är betydligt mindre i storlek.

     Så hur bestämmer vi vilket bildformat vi ska välja?

     • Om vårt foto eller vår bild har många olika färger, använder vi JPEG.
     • Om det är en enklare bild eller om vi behöver en transparent bild använder vi PNG.

     Majoriteten av våra bilder är JPEG.

     Nedan visas ett jämförelsediagram över filstorlekar och olika komprimeringsverktyg som vi kunde ha använt för StrangeLoop-bilden som används ovan.

     Bildhastighetstabell

     Som du ser i diagrammet kan det bildformat du använder göra en enorm skillnad i webbplatsens prestanda.

     För detaljer om hur du optimerar dina bilder med hjälp av Photoshop och andra populära redigeringsverktyg, utan att offra kvaliteten, se vår steg för steg-guide för hur du sparar bilder optimerade för webben.

     []

     WordPress Performance Optimization Best Practices

     När du har installerat ett cache-plugin och optimerat dina bilder kommer du att märka att din webbplats börjar laddas mycket snabbare.

     Men om du verkligen vill hålla din webbplats så snabb som möjligt måste du använda de bästa metoderna som anges nedan.

     Dessa tips är inte för tekniska, så du behöver inte veta någon kod för att implementera dem. Men att använda dem förhindrar vanliga problem som kommer att bromsa din webbplats.

     Håll din WordPress-webbplats uppdaterad

     Håll WordPress uppdaterat

     Som ett väl underhållet open source-projekt uppdateras WordPress ofta. Varje uppdatering kommer inte bara att erbjuda nya funktioner utan kommer också att lösa säkerhetsproblem och buggar. Ditt WordPress-tema och plugins kan också ha regelbundna uppdateringar.

     Som webbplatsägare är det ditt ansvar att hålla din WordPress-webbplats, tema och plugins uppdaterade till de senaste versionerna. Om du inte gör det kan du göra din webbplats långsam och opålitlig och göra dig sårbar för säkerhetshot.

     För mer information om vikten av uppdateringar, se vår artikel om varför du alltid ska använda den senaste WordPress-versionen.

     []

     Optimera bakgrundsprocesser

     Bakgrundsprocesser i WordPress är schemalagda uppgifter som körs i bakgrunden på din WordPress-webbplats. Följande är några exempel på bakgrundsuppgifter som körs på en WordPress-webbplats:

     • WordPress Backup-pluginuppgifter
     • WordPress cron jobb för att publicera schemalagda inlägg
     • WordPress cron-jobb för att leta efter uppdateringar
     • Sökmotorer och andra sökrobotar som försöker hämta innehåll

     Uppgifter som cron-jobb för schemalagda inlägg och uppdateringar har minimal inverkan på webbplatsens prestanda.

     Emellertid kan andra bakgrundsförfaranden som backup-plugins och överdriven genomsökning av sökmotorer bromsa en webbplats.

     För backup-plugins måste du se till att ditt WordPress backup-plugin bara körs under låg trafiktid på din webbplats. Du måste också justera frekvensen för säkerhetskopior och data som måste säkerhetskopieras.

     Om du till exempel skapar en komplett daglig säkerhetskopia medan du bara publicerar nytt innehåll två gånger i veckan måste du justera det.

     Om du vill ha mer frekventa säkerhetskopior, till exempel säkerhetskopiering i realtid, rekommenderar vi att du använder en SaaS-lösning så att du inte beskattar din server.

     När det gäller genomsökning måste du hålla ett öga på dina genomsökningsrapporter i Google Search Console. Ofta genomsökningar som hamnar i fel kan göra att din webbplats bromsar eller blir svarslös.

     Se vår kompletta guide för Google Search Console för nybörjare för att lära dig hur du justerar genomsökningshastigheten.

     []

     Använd utdrag på hemsidan och arkiven

     Använda utdrag

     Som standard visar WordPress hela innehållet i varje artikel på din hemsida och arkiv. Detta innebär att din startsida, kategorier, taggar och andra arkivsidor kommer att ladda långsammare.

     En annan nackdel med att visa fullständiga artiklar på dessa sidor är att användare inte känner behov av att besöka själva artikeln. Detta kan minska dina sidvisningar och den tid dina användare spenderar på din webbplats.

     För att påskynda dina laddningstider för arkivsidor kan du ställa in din webbplats för att visa utdrag istället för hela innehållet.

     Du kan navigera till Inställningar »Läsning och välj “För varje artikel i ett flöde, visa: Sammanfattning” istället för “Fulltext.”

     Visa utdrag istället för fulltext för att öka WordPress-hastigheten

     För mer information om fördelar och nackdelar med att visa sammanfattningar, se vår artikel om fullständig post vs sammanfattning (utdrag) på dina WordPress arkivsidor.

     []

     Dela kommentarer i sidor

     Paginera kommentarer

     Få massor av kommentarer på dina blogginlägg? Grattis! Det är en stor indikator på en engagerad publik.

     Men nackdelen är att ladda alla dessa kommentarer kan påverka webbplatsens hastighet.

     WordPress kommer med en inbyggd lösning för det. Gå bara till Inställningar »Diskussion och markera rutan bredvid alternativet “Dela kommentarer till sidor”.

     Dela kommentarer i sidor

     För mer detaljerade instruktioner, se vår guide om hur du paginerar kommentarer i WordPress.

     []

     Använd ett innehållsleveransnätverk (CDN)

     Kom ihåg hur vi nämnde ovan att användare på olika geografiska platser kan uppleva olika laddningstider på din webbplats?

     Det beror på att platsen för dina webbhotell-servrar kan påverka din webbplatshastighet.

     Låt oss till exempel säga att ditt webbhotellföretag har sina servrar i USA. En besökare som också är i USA kommer i allmänhet att se snabbare laddningstider än en besökare i Indien.

     Användning av ett innehållsleveransnätverk (CDN) kan hjälpa till att påskynda laddningstiderna för alla dina besökare.

     Ett CDN är ett nätverk som består av servrar över hela världen. Varje server lagrar “statiska” filer som används för att skapa din webbplats.

     Dessa statiska filer inkluderar oföränderliga filer som bilder, CSS och JavaScript, till skillnad från dina WordPress-sidor som är “dynamiska” som förklarats ovan.

     När du använder ett CDN, varje gång en användare besöker din webbplats får de de statiska filerna från vilken server som är närmast dem. Din egen webbhotellserver kommer också att bli snabbare eftersom CDN gör mycket av arbetet.

     Du kan se hur det fungerar i den här infografin.

     Vad är ett CDN?

     Vi rekommenderar att du använder StackPath CDN. Vi har använt MaxCDN på alla våra webbplatser som nu också är en del av StackPath.

     Det fungerar bra med WordPress-webbplatser och komplimanger dina befintliga WordPress-cache-plugins för ännu snabbare laddningstider.

     []

     Ladda inte upp ljud- / videofiler direkt till WordPress

     Använd webbhotelltjänster som YouTube

     Du kan direkt ladda upp ljud- och videofiler till din WordPress-webbplats och de kommer automatiskt att visa dem i en HTML5-spelare …

     Men du ska ALDRIG göra det!

     Att höra ljud och videor kostar bandbredd. Du kan debiteras överskottsavgifter av ditt webbhotellföretag, eller de kan till och med stänga av din webbplats helt, även om din plan innehåller “obegränsad” bandbredd.

     Att hålla stora mediefiler ökar också dina backupstorlekar enormt och gör det svårt för dig att återställa WordPress från säkerhetskopian.

     Istället bör du använda en ljud- och videostyrningstjänst som YouTube, Vimeo, DailyMotion, SoundCloud, etc. och låta dem ta hand om det hårda arbetet. De har bandbredden för det!

     WordPress har en inbyggd video-inbäddningsfunktion, så att du kan kopiera och klistra in videans URL direkt i ditt inlägg och det bäddas in automatiskt.

     Läs mer om hur det fungerar i vår guide om inbäddning av videor i WordPress.

     Om du skapar en podcastwebbplats med WordPress, rekommenderar vi podcasthotelltjänst Blubrry för bästa prestanda.

     []

     Använd ett tema optimerat för hastighet

     Välj ett tema optimerat för hastighet

     När du väljer ett tema för din webbplats är det viktigt att vara särskilt uppmärksam på hastighetsoptimering. Vissa vackra och imponerande teman är faktiskt dåligt kodade och kan bromsa din webbplats långt ner.

     Det är vanligtvis bättre att gå med ett enklare tema än att välja ett tema som är uppblåst med komplexa layouter, flashiga animationer och andra onödiga funktioner. Du kan alltid lägga till dessa funktioner med WordPress-plugins av hög kvalitet.

     Premium WordPress-temabutiker som StudioPress, Themify, CSSIgniter erbjuder teman som är välkodade och optimerade för hastighet. Du kan också kolla in vår artikel om att välja det perfekta WordPress-temat för råd om vad du ska leta efter.

     Innan du aktiverar ditt nya tema, se vår guide om hur du ändrar ditt WordPress-tema på rätt sätt för en smidig övergång.

     []

     Använd snabbare plugins

     Välj snabbare plugins för din webbplats

     Dåligt kodade WordPress-plugins laddar ofta för mycket uppblåsning oavsett om din webbplats behöver det eller inte. Detta ökar din sidhastighet och saktar ner din webbplats.

     För att hjälpa dig att välja de bästa pluginsen publicerar vi ofta vårt expertutbud av de bästa WordPress-plugin-utställningarna. Vi ägnar särskild uppmärksamhet åt användarvänlighet, användarupplevelse och framför allt prestanda.

     Följande är några av våra val för de vanligaste WordPress-plugin-kategorierna.

     • WPForms – Snabbaste och mest nybörjare vänliga kontaktformulär plugin för WordPress.
     • Soliloquy – Om du vill lägga till reglage på din webbplats är Soliloquy det bästa WordPress-reglaget för plugin när det gäller prestanda och funktioner.
     • Envira Gallery – Plugins för fotogalleri kan också bromsa WordPress. Vi körde testen och fann att Envira Gallery var den snabbaste plugin för fotogalleri för WordPress.
     • Delade räkningar – Plugins för sociala medier laddar ytterligare skript och inte så graciöst. Shared Counts är en av de snabbaste plugins för sociala medier för WordPress.

     Förutom våra egna rekommendationer kan du köra dina egna tester. Kör bara hastighetstest före och efter installation av ett plugin för att jämföra dess påverkan på prestanda.

     []

     Fininställning av WordPress för hastighet (avancerad)

     Genom att använda bästa praxis för WordPress-optimering och grundläggande hastighetstips som anges ovan, bör du se en stor förbättring av din webbplats laddningstider.

     Men varje bråkdel av en sekund räknas. Om du vill få en så snabb hastighet som möjligt kommer du att göra några fler ändringar.

     Följande tips är lite mer tekniska, med vissa kräver att du ändrar dina webbplatsfiler eller har en grundläggande förståelse för PHP. Du vill se till att du säkerhetskopierar din webbplats först för fall.

     Dela långa inlägg i sidor

     Dela långa inlägg i sidor

     Läsarna tenderar att älska blogginlägg som är längre och mer djupgående. Längre inlägg tenderar till och med att rankas högre i sökmotorerna.

     Men om du publicerar artiklar i lång form med massor av bilder kan det skada dina laddningstider.

     Överväg istället att dela upp dina längre inlägg i flera sidor.

     WordPress levereras med inbyggd funktionalitet för att göra det. Lägg bara till tagg i din artikel där du vill dela upp den på nästa sida. Gör det igen om du också vill dela upp artikeln till nästa sida.

     För mer detaljerade instruktioner, se vår handledning om postpagination – hur du delar upp WordPress-inlägg i flera sidor.

     []

     Minska externa HTTP-förfrågningar

     Minska HTTP-förfrågningar över domäner

     Många WordPress-plugins och teman laddar alla typer av filer från andra webbplatser. Dessa filer kan innehålla skript, formatmallar och bilder från externa resurser som Google, Facebook, analystjänster och så vidare.

     Det är ok att använda några av dessa. Många av dessa filer är optimerade för att ladda så snabbt som möjligt, så det är snabbare än att värda dem på din egen webbplats.

     Men om dina plugins gör många av dessa förfrågningar, kan det bromsa din webbplats avsevärt.

     Du kan minska alla dessa externa HTTP-förfrågningar genom att inaktivera skript och stilar eller sammanfoga dem till en fil. Här är en handledning om hur du inaktiverar dina plugins CSS-filer och JavaScript.

     []

     Minska databassamtal

     Minska databassamtal

     Obs: Detta steg är lite mer tekniskt och kommer att kräva grundläggande kunskaper om PHP- och WordPress-mallfiler.

     Tyvärr finns det många dåligt kodade WordPress-teman där ute. De ignorerar WordPress standardmetoder och slutar ringa direkt databassamtal eller för många onödiga förfrågningar till databasen. Detta kan verkligen sakta ner din server genom att ge den för mycket arbete att göra.

     Även välkodade teman kan ha kod som gör databassamtal bara för att få din bloggs grundläggande information.

     I det här exemplet, varje gång du ser <?php, det är början på ett nytt databassamtal:

     Du kan inte skylla temautvecklare för det. De har helt enkelt inget annat sätt att ta reda på vilket språk din webbplats är på.

     Men om du anpassar din webbplats med ett barntema kan du byta ut dessa databassamtal med din specifika information för att minska alla databassamtal.

     Granska ditt föräldertema för fall som detta som enkelt kan ersättas med statisk information.

     []

     Optimera WordPress-databasen

     WordPress-databasoptimering

     Efter att ha använt WordPress ett tag kommer din databas att ha massor av information som du förmodligen inte behöver mer. För förbättrad prestanda kan du optimera din databas för att bli av med all den onödiga informationen.

     Detta kan enkelt hanteras med WP-Sweep-plugin. Det låter dig rensa din WordPress-databas genom att ta bort saker som papperskorgen, revisioner, oanvända taggar osv. Det kommer också att optimera databasens struktur med bara ett klick.

     Se vår guide om hur du optimerar och rensar upp din WordPress-databas för bättre prestanda.

     []

     Begränsa efter revisioner

     Begränsa inläggsversioner i WordPress

     Efter revideringar tar plats i din WordPress-databas. Vissa användare tror att revisioner också kan påverka vissa databasfrågor som körs av plugins. Om plugin-programmet inte specifikt utesluter revisioner efter inlägg, kan det sakta ner din webbplats genom att söka igenom dem onödigt.

     Du kan enkelt begränsa antalet revisioner som WordPress håller för varje artikel. Lägg bara till denna rad med kod i din wp-config.php-fil.

     definiera (‘WP_POST_REVISIONS’, 4);

     Den här koden kommer att begränsa WordPress till att bara spara dina sista 4 revisioner av varje inlägg eller sida och kassera äldre versioner automatiskt.

     []

     Inaktivera hotlinking och leaching av ditt innehåll

     Förhindra bildstöld i WordPress

     Om du skapar kvalitetsinnehåll på din WordPress-webbplats är den tråkiga sanningen att det antagligen kommer att bli stulen förr eller senare.

     Ett sätt detta händer är när andra webbplatser serverar dina bilder direkt från deras webbadresser på din webbplats istället för att ladda upp dem till sina egna servrar. I själva verket stjäl de din bandbredd för webbhotell och du får ingen trafik att visa för den.

     Lägg bara till den här koden till din .htaccess-fil för att blockera hotlinking av bilder från din WordPress-webbplats.

     #deaktiv hotlinking av bilder med förbjudet eller anpassat bildalternativ
     RewriteEngine on
     RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ $
     RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http (s)?: // (www \.)? Wpbeginner.com [NC]
     RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http (s)?: // (www \.)? Google.com [NC]
     RewriteRule \. (Jpg | jpeg | png | gif) $ – [NC, F, L]

     Obs: Glöm inte att byta wpbeginner.com med din egen domän.

     Du kanske också vill kontrollera vår artikel som visar fyra sätt att förhindra bildstöld i WordPress.

     Vissa innehållsskrapa webbplatser skapar automatiskt inlägg genom att stjäla ditt innehåll från ditt RSS-flöde. Du kan kolla in vår guide för att förhindra skrapning av blogginnehåll i WordPress för sätt att hantera automatiskt innehållstöld.

     []

     Använd Lazy Loading om det behövs

     Använd lat laddning i WordPress

     Om du lägger till många bilder, flera videoinbäddningar och fotogallerier till dina blogginlägg kan din webbplats dra nytta av lat laddning.

     Istället för att ladda alla dina bilder och videoklipp på en gång laddas lata laddningar bara ned de som är synliga på användarens skärm. Den ersätter alla andra bilder och videoinbäddningar med en platshållarbild.

     När en användare rullar ner laddar din webbplats bilder som nu är synliga i webbläsarens visningsområde. Du kan lata ladda bilder, videor och till och med WordPress-kommentarer och gravatarer.

     För bilder, iframes och videor kan du använda Lazy Load by WP Rocket-plugin. För WordPress-kommentarer se vår guide om hur du kan lata ladda kommentarer i WordPress.

     []

     Använd DNS-nivå Firewall på webbplatsen

     Använd DNS-brandvägg

     Ett WordPress-brandväggsplugin hjälper dig att blockera brute force-attacker, hackförsök och skadlig programvara. Men inte alla brandväggsplugin är desamma.

     Några av dem körs på din webbplats, det betyder att angripare redan kan nå din webbserver innan de blockeras. Detta är fortfarande effektivt för säkerhet, men inte optimalt för prestanda.

     Det är därför vi rekommenderar att du använder en DNS-brandvägg som Sucuri eller Cloudflare. Dessa brandväggar blockerar makliska förfrågningar redan innan de kommer till din webbplats.

     []

     Fixa HTTPS / SSL-fel utan plugin

     Använd inspektionsverktyget för att fixa blandat innehållsfel

     Om du byter din webbplats till HTTPS / SSL, är det troligt att du kan stöta på blandat innehållsfel.

     Det enklaste sättet att fixa detta är genom att installera ett plugin som Really Simple SSL. Problemet är dock att dessa insticksprogram fångar in alla webbadresser först och sedan ändrar dem till HTTPS innan de skickas till användarens webbläsare.

     Detta har en liten men märkbar prestandapåverkan. Du kan minska detta genom att manuellt fixa alla webbadresser. För mer information se vår artikel om hur du fixar vanliga SSL-problem i WordPress.

     []

     Använd den senaste PHP-versionen

     WordPress är huvudsakligen skrivet på PHP-programmeringsspråket. Det är ett serversidespråk, vilket innebär att det är installerat och körs på din värdserver.

     Alla bra WordPress-värdföretag använder den mest stabila PHP-versionen på sina servrar. Det är dock möjligt att ditt webbhotell kör en något äldre PHP-version.

     Den nyare PHP 7 är två gånger snabbare än sina föregångare. Det är en enorm prestationsökning som din webbplats måste dra nytta av.

     Du kan se vilken PHP-version din webbplats använder genom att installera och aktivera plugin-versionen Info.

     Efter aktivering kommer plugin att visa din PHP-version i sidfoten på din WordPress admin-instrumentpanel.

     PHP-version i WordPress admin-instrumentpanelen

     Om din webbplats använder en version som är lägre än PHP 7, be din webbhotell att uppdatera den åt dig. Om de inte kan göra det är det dags att hitta ett nytt WordPress-värdföretag.

     []

     Det är allt! Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du förbättrar wordpresshastighet och prestanda.

     Gå igång och prova dessa tekniker. Glöm inte att testa din webbplatshastighet före och efter implementering av dessa bästa metoder. Du blir förvånad över att dessa förändringar kommer att öka din WordPress-prestanda.

     Jeffrey Wilson Administrator
     Sorry! The Author has not filled his profile.
     follow me