Den ultimata säkerhetsguiden för WordPress – steg för steg (2020)

WordPress-säkerhet är ett ämne av enorm betydelse för varje webbplatsägare. Googles svarta listor över 10 000+ webbplatser varje dag för skadlig programvara och cirka 50 000 för phishing varje vecka.


Om du ser allvar med din webbplats måste du vara uppmärksam på bästa praxis för säkerhet i WordPress. I den här guiden kommer vi att dela alla de bästa WordPress-säkerhetstips som hjälper dig att skydda din webbplats mot hackare och skadlig programvara.

Komplett WordPress säkerhetsguide

Medan WordPress kärnprogram är väldigt säkert och granskas regelbundet av hundratals utvecklare, finns det mycket som kan göras för att hålla din webbplats säker.

På WPBeginner tror vi att säkerhet inte bara handlar om eliminering av risker. Det handlar också om riskminskning. Som webbplatsägare är det mycket du kan göra för att förbättra din WordPress-säkerhet (även om du inte är teknisk kunnig).

Vi har ett antal handlingsbara åtgärder som du kan vidta för att skydda din webbplats mot säkerhetsproblem.

För att göra det enkelt har vi skapat en innehållsförteckning som hjälper dig att enkelt navigera genom vår ultimata säkerhetsguide för WordPress.

Grunderna i WordPress Security

  WordPress-säkerhet i enkla steg (ingen kodning)

   WordPress-säkerhet för DIY-användare

    Redo? Låt oss börja.

    Varför webbplatssäkerhet är viktigt?

    En hackad WordPress-webbplats kan orsaka allvarliga skador på dina affärsintäkter och rykte. Hackare kan stjäla användarinformation, lösenord, installera skadlig programvara och till och med kunna distribuera skadlig programvara till dina användare.

    Värst kan det hända att du betalar ransomware till hackare bara för att få åtkomst till din webbplats.

    Varför WordPress-säkerhet är viktigt

    I mars 2016 rapporterade Google att mer än 50 miljoner webbplatsanvändare har varnats om en webbplats de besöker kan innehålla skadlig programvara eller stjäla information.

    Dessutom svartlistar Google cirka 20 000 webbplatser för skadlig programvara och cirka 50 000 för phishing varje vecka.

    Om din webbplats är ett företag måste du vara extra uppmärksam på din WordPress-säkerhet.

    I likhet med hur det är företagets ansvar att skydda sin fysiska butiksbyggnad, är det som onlineföretagare ditt ansvar att skydda din företagswebbplats.

    []

    Att hålla WordPress uppdaterat

    Att hålla WordPress uppdaterat

    WordPress är en öppen källkodsprogramvara som regelbundet underhålls och uppdateras. Som standard installerar WordPress automatiskt mindre uppdateringar. För större utgåvor måste du manuellt initiera uppdateringen.

    WordPress kommer också med tusentals plugins och teman som du kan installera på din webbplats. Dessa plugins och teman underhålls av tredjepartsutvecklare som regelbundet släpper uppdateringar också.

    Dessa WordPress-uppdateringar är avgörande för säkerheten och stabiliteten på din WordPress-webbplats. Du måste se till att din WordPress-kärna, plugins och tema är uppdaterade.

    []

    Starka lösenord och användarrättigheter

    Hantera starka lösenord

    De vanligaste WordPress-hackförsökena använder stulna lösenord. Du kan göra det svårt genom att använda starkare lösenord som är unika för din webbplats. Inte bara för WordPress admin-område, utan också för FTP-konton, databas, WordPress-värdkonto och dina anpassade e-postadresser som använder webbplatsens domännamn.

    Många nybörjare gillar inte att använda starka lösenord eftersom de är svåra att komma ihåg. Det bästa är att du inte behöver komma ihåg lösenord längre. Du kan använda en lösenordshanterare. Se vår guide om hur du hanterar WordPress-lösenord.

    Ett annat sätt att minska risken är att inte ge någon tillgång till ditt WordPress-administratörskonto såvida du inte absolut måste. Om du har ett stort team eller gästförfattare, se till att du förstår användarroller och funktioner i WordPress innan du lägger till nya användarkonton och författare till din WordPress-webbplats.

    []

    Rollen för WordPress Hosting

    Din WordPress-värdstjänst spelar den viktigaste rollen för säkerheten på din WordPress-webbplats. En bra delad webbhotell som Bluehost eller Siteground vidtar de extra åtgärderna för att skydda sina servrar mot vanliga hot.

    Så här fungerar ett bra webbhotellföretag i bakgrunden för att skydda dina webbplatser och data.

    • De övervakar kontinuerligt sitt nätverk för misstänkt aktivitet.
    • Alla bra värdföretag har verktyg på plats för att förhindra storskaliga DDOS-attacker
    • De håller sin serverprogramvara och maskinvara uppdaterad för att förhindra hackare att utnyttja en känd säkerhetsproblem i en gammal version.
    • De har redo att distribuera katastrofåterställnings- och olycksplaner som gör att de kan skydda dina uppgifter i händelse av större olyckor.

    I en delad värdplan delar du serverresurserna med många andra kunder. Detta öppnar risken för kontaminering på olika platser där en hackare kan använda en angränsande webbplats för att attackera din webbplats.

    Att använda en hanterad WordPress-värdstjänst ger en säkrare plattform för din webbplats. Hanterade WordPress-värdföretag erbjuder automatiska säkerhetskopior, automatiska WordPress-uppdateringar och mer avancerade säkerhetskonfigurationer för att skydda din webbplats

    Vi rekommenderar WPEngine som vår favorithanterade WordPress-värdleverantör. De är också den mest populära i branschen. (Se vår speciella WPEngine-kupong).

    []

    WordPress-säkerhet i enkla steg (ingen kodning)

    Vi vet att förbättring av WordPress-säkerhet kan vara en skrämmande tanke för nybörjare. Särskilt om du inte är teknisk. Gissa vad – du är inte ensam.

    Vi har hjälpt tusentals WordPress-användare att härda deras WordPress-säkerhet.

    Vi visar dig hur du kan förbättra din WordPress-säkerhet med bara några klick (ingen kodning krävs).

    Om du kan peka och klicka kan du göra det!

    Installera en WordPress-säkerhetskopieringslösning

    Installera en WordPress-säkerhetskopieringslösning

    Säkerhetskopior är ditt första försvar mot alla WordPress-attacker. Kom ihåg att ingenting är 100% säkert. Om statliga webbplatser kan hackas, kan du också göra det.

    Säkerhetskopior gör att du snabbt kan återställa din WordPress-webbplats om något dåligt skulle hända.

    Det finns många gratis och betalda WordPress-backup-plugins som du kan använda. Det viktigaste du behöver veta när det gäller säkerhetskopior är att du regelbundet måste spara säkerhetskopior på hela webbplatsen på en avlägsen plats (inte ditt värdkonto).

    Vi rekommenderar att du lagrar den på en molntjänst som Amazon, Dropbox eller privata moln som Stash.

    Baserat på hur ofta du uppdaterar din webbplats kan den ideala inställningen vara antingen en gång om dagen eller i realtid säkerhetskopior.

    Tack och lov kan detta enkelt göras genom att använda plugins som VaultPress eller UpdraftPlus. De är båda pålitliga och viktigast av enkla att använda (ingen kodning behövs).

    []

    Bästa WordPress-säkerhetsplugin

    Efter säkerhetskopiering är nästa sak vi behöver göra för att ställa in ett revisions- och övervakningssystem som håller reda på allt som händer på din webbplats.

    Detta inkluderar övervakning av filintegritet, misslyckade inloggningsförsök, skanning av skadlig programvara osv.

    Tack och lov kan allt detta tas om hand av den bästa gratis WordPress-säkerhetsplugin, Sucuri Scanner.

    Du måste installera och aktivera det gratis Sucuri Security-pluginet. För mer information, se vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

    Vid aktivering måste du gå till Sucuri-menyn i din WordPress-admin. Det första du blir ombedd att göra är att generera en gratis API-nyckel. Detta möjliggör revisionsloggning, integritetskontroll, e-postvarningar och andra viktiga funktioner.

    Generera Sucuri API-nyckel

    Nästa sak, du måste göra är att klicka på fliken “Härdning” från inställningsmenyn. Gå igenom varje alternativ och klicka på knappen “Använd härdning”.

    Sucuri säkerhetshärdning

    Dessa alternativ hjälper dig att låsa ner de viktiga områden som hackare ofta använder i sina attacker. Det enda härdningsalternativet som är en betald uppgradering är Web Application Firewall som vi kommer att förklara i nästa steg, så hoppa över det för nu.

    Vi har också täckt många av dessa “härdning” -alternativ senare i den här artikeln för dem som vill göra det utan att använda ett plugin eller de som kräver ytterligare steg som “Databasprefixändring” eller “Ändra administratörens användarnamn”.

    Efter härdningsdelen är standardinställningarna inställda tillräckligt för de flesta webbplatser och behöver inte ändras. Det enda vi rekommenderar att anpassa är “E-postvarningar”.

    Standardvarningsinställningarna kan röran din inkorg med e-postmeddelanden. Vi rekommenderar att du får varningar för nyckelåtgärder som ändringar i plugins, ny användarregistrering etc. Du kan konfigurera varningarna genom att gå till Sucuri-inställningar »Varningar.

    Ställ in säkerhets e-postvarningar

    Detta WordPress-säkerhetsplugin är väldigt kraftfullt, så bläddra igenom alla flikar och inställningar för att se allt det gör, till exempel skanning av skadlig programvara, granskningsloggar, misslyckad inloggning Försök spårning, etc..

    Aktivera Web Application Firewall (WAF)

    Det enklaste sättet att skydda din webbplats och vara säker på din WordPress-säkerhet är att använda en webbapplikationsbrandvägg (WAF).

    En webbplatsbrandvägg blockerar all skadlig trafik innan den ens når din webbplats.

    DNS-nivå Firewall för webbplatser – Dessa brandväggar dirigerar din webbplatstrafik genom deras molnproxy-servrar. Detta gör att de bara kan skicka äkta trafik till din webbserver.

    Programnivå-brandvägg – Dessa brandväggsplugin undersöker trafiken när den når din server men innan de laddar de flesta WordPress-skript. Den här metoden är inte lika effektiv som DNS-nivån för att minska serverbelastningen.

    För att lära dig mer, se vår lista över de bästa WordPress-firewall-plugins.

    Sucuri WAF

    Vi använda och rekommendera Sucuri som den bästa webbapplikationsbrandväggen för WordPress. Du kan läsa om hur Sucuri hjälpte oss att blockera 450 000 WordPress-attacker på en månad.

    Attacker blockerade av Sucuri

    Det bästa med Sucuris brandvägg är att den också har en skadlig rengöring av skadlig programvara och borttagning av svartlista. I grund och botten om du skulle bli hackad under deras klocka, garanterar de att de fixar din webbplats (oavsett hur många sidor du har).

    Detta är en ganska stark garanti eftersom det är dyrt att reparera hackade webbplatser. Säkerhetsexperter tar normalt 250 dollar per timme. Medan du kan få hela Sucuri-säkerhetsstacken för 199 dollar per år.

    Förbättra din WordPress-säkerhet med Sucuri Firewall »

    Sucuri är inte den enda DNS-brandväggsleverantören där ute. Den andra populära konkurrenten är Cloudflare. Se vår jämförelse av Sucuri vs Cloudflare (för- och nackdelar).

    []

    Flytta din WordPress-webbplats till SSL / HTTPS

    SSL (Secure Sockets Layer) är ett protokoll som krypterar dataöverföring mellan din webbplats och användarens webbläsare. Denna kryptering gör det svårare för någon att snifta runt och stjäla information.

    Hur SSL fungerar

    När du aktiverar SSL kommer din webbplats att använda HTTPS istället för HTTP, ser du också ett hänglåsskylt bredvid din webbplatsadress i webbläsaren.

    SSL-certifikat utfärdades vanligtvis av certifikatmyndigheter, och deras priser börjar från $ 80 till hundratals dollar varje år. På grund av extra kostnad valde de flesta webbplatsägare att fortsätta använda det osäkra protokollet.

    För att fixa detta beslutade en ideell organisation som heter Let’s Encrypt att erbjuda gratis SSL-certifikat till webbplatsägare. Deras projekt stöds av Google Chrome, Facebook, Mozilla och många fler företag.

    Nu är det lättare än någonsin att börja använda SSL för alla dina WordPress-webbplatser. Många värdföretag erbjuder nu ett gratis SSL-certifikat för din WordPress-webbplats.

    Om ditt webbhotell inte erbjuder ett, kan du köpa ett från Domain.com. De har den bästa och mest pålitliga SSL-affären på marknaden. Det levereras med en säkerhetsgaranti på 10 000 USD och en TrustLogo säkerhetssegla.

    WordPress-säkerhet för DIY-användare

    Om du gör allt som vi har nämnt hittills är du i ganska bra form.

    Men som alltid finns det mer du kan göra för att hårdna din WordPress-säkerhet.

    Vissa av dessa steg kan kräva kodningskunskap.

    Ändra användarnamnet “admin” som standard

    Förr i tiden var det förvalda användarnamnet för WordPress “admin”. Eftersom användarnamn utgör hälften av inloggningsuppgifterna gjorde det det enklare för hackare att göra brute-force-attacker.

    Tack och lov har WordPress sedan ändrat detta och kräver nu att du väljer ett anpassat användarnamn vid installationen av WordPress.

    Vissa 1-klickade WordPress-installatörer ställer fortfarande standardadministratörens användarnamn till “admin”. Om du märker att så är fallet är det förmodligen en bra idé att byta webbhotell.

    Eftersom WordPress inte tillåter dig att ändra användarnamn som standard finns det tre metoder du kan använda för att ändra användarnamn.

    1. Skapa ett nytt admin-användarnamn och ta bort det gamla.
    2. Använd plugin för användarnamnbyter
    3. Uppdatera användarnamn från phpMyAdmin

    Vi har täckt alla dessa tre i vår detaljerade guide om hur du ändrar ditt WordPress-användarnamn (steg för steg).

    Notera: Vi pratar om användarnamnet “admin”, inte administratörsrollen.

    []

    Inaktivera filredigering

    WordPress levereras med en inbyggd kodredigerare som låter dig redigera ditt tema och plugin-filer direkt från ditt WordPress adminområde. I fel händer kan den här funktionen vara en säkerhetsrisk, varför vi rekommenderar att du stänger av den.

    Inaktivera filredigering i WordPress

    Du kan enkelt göra detta genom att lägga till följande kod i din wp-config.php-fil.

    // Avvisa filredigering
    definiera (‘DISALLOW_FILE_EDIT’, sant);

    Alternativt kan du göra detta med 1-klick med hjälp av härdningsfunktionen i det gratis Sucuri-plugin som vi nämnde ovan.

    []

    Inaktivera exekvering av PHP-fil i vissa WordPress-kataloger

    Ett annat sätt att härda din WordPress-säkerhet är genom att inaktivera exekvering av PHP-fil i kataloger där det inte behövs, till exempel / wp-content / uploads /.

    Du kan göra detta genom att öppna en textredigerare som Anteckningar och klistra in den här koden:

    förneka från alla

    Därefter måste du spara den här filen som .htaccess och ladda upp den till / wp-content / uploads / mappar på din webbplats med en FTP-klient.

    För mer detaljerad förklaring, se vår guide om hur du inaktiverar PHP-körning i vissa WordPress-kataloger

    Alternativt kan du göra detta med 1-klick med hjälp av härdningsfunktionen i det gratis Sucuri-plugin som vi nämnde ovan.

    []

    Begränsa inloggningsförsök

    Som standard tillåter WordPress användare att försöka logga in så många gånger de vill. Detta gör att din WordPress-webbplats är sårbar för attacker av brute force. Hackare försöker knäcka lösenord genom att försöka logga in med olika kombinationer.

    Detta kan enkelt fixas genom att begränsa de misslyckade inloggningsförsök som en användare kan göra. Om du använder den tidigare nämnda webbapplikationsbrandväggen kommer det automatiskt att tas om hand.

    Men om du inte har brandväggsinställningen fortsätter du med stegen nedan.

    Först måste du installera och aktivera Login LockDown-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

    Besök vid aktivering Inställningar »Logga in LockDown sida för att ställa in plugin.

    Alternativ för inloggningslåsning

    För detaljerade instruktioner, titta på vår guide om hur och varför du bör begränsa inloggningsförsök i WordPress.

    []

    Lägg till tvåfaktorautentisering

    Tvåfaktors autentiseringsmetod kräver att användare loggar in med hjälp av en tvåstegs autentiseringsmetod. Det första är användarnamn och lösenord, och det andra steget kräver att du autentiseras med en separat enhet eller app.

    De flesta bästa webbsajter som Google, Facebook, Twitter låter dig aktivera det för dina konton. Du kan också lägga till samma funktionalitet på din WordPress-webbplats.

    Först måste du installera och aktivera plugin för tvåfaktorautentisering. Vid aktivering måste du klicka på länken “Två faktorer Auth” i WordPress admin sidfält.

    Två faktorautentiseringsinställningar

    Därefter måste du installera och öppna en autentiseringsapp på din telefon. Det finns flera av dem som Google Authenticator, Authy och LastPass Authenticator.

    Vi rekommenderar att du använder LastPass Authenticator eller Authy eftersom de båda låter dig säkerhetskopiera dina konton till molnet. Detta är mycket användbart om din telefon går förlorad, återställer eller om du köper en ny telefon. Alla dina kontoinloggningar återställs enkelt.

    Vi kommer att använda LastPass Authenticator för handledning. Instruktionerna liknar dock alla godkända appar. Öppna din autentiseringsapp och klicka sedan på knappen Lägg till.

    Lägg till webbplats

    Du blir tillfrågad om du vill skanna en webbplats manuellt eller skanna streckkoden. Välj alternativet för skanningsstreckkod och peka sedan telefonens kamera på QR-koden som visas på inställningssidan för insticksprogrammet.

    Det är allt, din autentiseringsapp sparar den nu. Nästa gång du loggar in på din webbplats kommer du att be om tvåfaktors autorisationskod efter att du har angett ditt lösenord.

    Ange din tvåfaktors autorisationskod

    Öppna helt enkelt autentiseringsappen på din telefon och ange koden du ser på den.

    []

    Ändra prefix för WordPress-databas

    Som standard använder WordPress wp_ som prefix för alla tabeller i din WordPress-databas. Om din WordPress-webbplats använder standarddatabasprefixet, gör det det enklare för hackare att gissa vad ditt tabellnamn är. Det är därför vi rekommenderar att du ändrar den.

    Du kan ändra ditt databasprefix genom att följa vår stegvisa handledning om hur du ändrar WordPress databasprefix för att förbättra säkerheten.

    Notera: Detta kan bryta din webbplats om den inte görs ordentligt. Fortsätt bara om du känner dig bekväm med dina kodfärdigheter.

    []

    Lösenordsskydd WordPress Admin och inloggningssida

    Lösenordsskydda WordPress adminområde

    Normalt kan hackare begära din wp-admin-mapp och inloggningssida utan några begränsningar. Detta gör att de kan prova sina hacktrick eller köra DDoS-attacker.

    Du kan lägga till ytterligare lösenordsskydd på servernivå, vilket effektivt blockerar dessa förfrågningar.

    Följ våra steg-för-steg-instruktioner om hur du lösenordsskyddar din WordPress admin (wp-admin) -katalog.

    []

    Inaktivera katalogindexering och surfa

    Inaktivera katalogsökning

    Katalogsökning kan användas av hackare för att ta reda på om du har några filer med kända sårbarheter, så de kan dra nytta av dessa filer för att få åtkomst.

    Katalogsökning kan också användas av andra människor för att undersöka dina filer, kopiera bilder, ta reda på din katalogstruktur och annan information. Det är därför det rekommenderas starkt att du stänger av katalogindexering och surfar.

    Du måste ansluta till din webbplats med FTP eller cPanels filhanterare. Sök sedan .htaccess-filen i din webbplatss rotkatalog. Om du inte kan se den där, se vår guide om varför du inte kan se .htaccess-filen i WordPress.

    Efter det måste du lägga till följande rad i slutet av .htaccess-filen:

    Alternativ -Indexer

    Glöm inte att spara och ladda upp .htaccess-filen tillbaka till din webbplats. Mer information om detta ämne finns i vår artikel om hur du inaktiverar katalogsökning i WordPress.

    []

    Inaktivera XML-RPC i WordPress

    XML-RPC aktiverades som standard i WordPress 3.5 eftersom det hjälper dig att ansluta din WordPress-webbplats till webb- och mobilappar.

    På grund av sin kraftfulla natur kan XML-RPC avsevärt förstärka brute-force attackerna.

    Till exempel traditionellt om en hackare ville prova 500 olika lösenord på din webbplats skulle de behöva göra 500 separata inloggningsförsök som kommer att fångas och blockeras av inloggningslåsningsprogrammet.

    Men med XML-RPC kan en hacker använda system.multicall funktion för att prova tusentals lösenord med säga 20 eller 50 förfrågningar.

    Därför rekommenderar vi att du inaktiverar det om du inte använder XML-RPC.

    Det finns tre sätt att inaktivera XML-RPC i WordPress, och vi har behandlat dem alla i vår stegvisa handledning om hur du inaktiverar XML-RPC i WordPress.

    Tips: .htaccess-metoden är den bästa eftersom den är den minst resurskrävande.

    Om du använder den webbapplikationsvägg som nämnts tidigare kan detta tas om hand av brandväggen.

    []

    Logga ut automatiskt Idle-användare i WordPress

    Inloggade användare kan ibland vandra bort från skärmen, och detta utgör en säkerhetsrisk. Någon kan kapa sin session, ändra lösenord eller göra ändringar på sitt konto.

    Det är därför många bank- och finanssidor automatiskt loggar ut en inaktiv användare. Du kan också implementera liknande funktioner på din WordPress-webbplats.

    Du måste installera och aktivera Inactive Logout-plugin. Besök vid aktivering Inställningar »Inaktiv utloggning sida för att konfigurera insticksinställningar.

    Utloggningsinaktiva användare

    Ställ bara in tidslängden och lägg till ett utloggningsmeddelande. Glöm inte att klicka på knappen Spara ändringar för att lagra dina inställningar.

    []

    Lägg till säkerhetsfrågor till inloggningsskärmen för WordPress

    Lägg till säkerhetsfråga på inloggningsskärmen

    Att lägga till en säkerhetsfråga till din inloggningsskärm för WordPress gör det ännu svårare för någon att få obehörig åtkomst.

    Du kan lägga till säkerhetsfrågor genom att installera WP-säkerhetsfrågor plugin. Vid aktivering måste du besöka sidan Inställningar »Säkerhetsfrågor för att konfigurera insticksinställningarna.

    För mer detaljerade instruktioner, se vår handledning om hur du lägger till säkerhetsfrågor till inloggningsskärmen för WordPress.

    []

    Skanna WordPress efter skadlig programvara och sårbarheter

    Malware-skanning

    Om du har installerat ett WordPress-säkerhetsplugin kontrollerar de plugin rutinmässigt efter skadlig programvara och tecken på säkerhetsbrott.

    Men om du ser en plötslig nedgång i webbplatstrafiken eller sökrankingen, kanske du vill köra en skanning manuellt. Du kan använda ditt WordPress-säkerhetsplugin, eller använda en av dessa skadliga program och säkerhetsskannrar.

    Att köra dessa online-skanningar är ganska rakt fram, du anger bara dina webbadresser och deras sökrobotar går igenom din webbplats för att leta efter känd skadlig programvara och skadlig kod.

    Tänk nu på att de flesta WordPress-säkerhetsskannrar bara kan skanna din webbplats. De kan inte ta bort skadlig programvara eller rensa en hackad WordPress-webbplats.

    Detta leder oss till nästa avsnitt, rensa upp skadlig programvara och hackade WordPress-webbplatser.

    []

    Fixa en hackad WordPress-webbplats

    Många WordPress-användare inser inte vikten av säkerhetskopior och webbplatssäkerhet förrän deras webbplats har hackats.

    Att rensa upp en WordPress-webbplats kan vara mycket svårt och tidskrävande. Vårt första råd skulle vara att låta en professionell ta hand om det.

    Hackare installerar bakdörrar på drabbade webbplatser, och om dessa bakdörrar inte fixas ordentligt kommer din webbplats troligen att bli hackad igen.

    Att låta ett professionellt säkerhetsföretag som Sucuri fixa din webbplats kommer att säkerställa att din webbplats är säker att använda igen. Det kommer också att skydda dig mot eventuella framtida attacker.

    För de äventyrliga och DIY-användare har vi sammanställt en steg för steg-guide för att fixa en hackad WordPress-webbplats.

    []

    Det är allt, vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig de bästa bästa praxis för WordPress-säkerhet samt upptäcka de bästa WordPress-säkerhetsplugins för din webbplats.

    Jeffrey Wilson Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me