Hur man installerar WordPress – Komplett WordPress installationshandledning

WordPress är känt som den mest populära webbplatsbyggaren i världen. Det ger över 33% av alla webbplatser på internet. Det främsta skälet till detta är att WordPress är lätt att installera vilket gör det enkelt för alla att skapa en webbplats.


Alla bästa WordPress webbhotellföretag låter dig installera WordPress med bara några klick. Under de flesta förhållanden är installation av WordPress en enkel process som tar mindre än fem minuter att slutföra.

I denna handledning är vårt mål att erbjuda en komplett WordPress-installationshandledning för både nybörjare och avancerade användare.

För nybörjare kommer vi att visa dig hur du installerar WordPress på alla topphotellplattformar genom att använda 1-klick installationsskript som Fantastico, Softaculous och QuickInstall.

Vi kommer också att förklara hur man installerar WordPress manuellt med FTP för våra mellananvändare.

Slutligen, för våra nybörjare och utvecklare, visar vi dig hur du installerar WordPress på en lokal dator (Windows, Mac och Linux).

Förutom att du visar hur du installerar WordPress kommer vi också att ge dig tips om saker du kan göra efter att du installerat WordPress.

Hur du enkelt installerar WordPress

Saker du behöver innan du installerar WordPress

Innan du installerar WordPress behöver du först ett domännamn och ett bra webbhotellföretag som känner WordPress.

Vi rekommenderar starkt att du använder Bluehost eftersom de ger dig en gratis domän och 60% rabatt på deras värdplan (speciellt för WPBeginner-användare).

Anledningen till att vi rekommenderar Bluehost är att de är ett av världens största värdföretag. De är också en officiellt rekommenderad WordPress-webbhotell.

Eftersom detta är en mycket lång och detaljerad handledning, använd navigeringen nedan för att komma till rätt avsnitt.

 • Hur man installerar WordPress på Bluehost
 • Hur man installerar WordPress med Softaculous
 • Hur man installerar WordPress med QuickInstall
 • Hur man installerar WordPress med Fantastico
 • Hur man installerar WordPress med FTP
 • Hur du installerar WordPress i din dator
 • Hur du installerar WordPress på ditt språk
 • Hur man installerar ett WordPress Multisite Network
 • Saker att göra efter installation av WordPress

Hur man installerar WordPress på Bluehost

Bluehost är en officiellt rekommenderad WordPress-värdleverantör och ett av världens största värdföretag. De känner WordPress inifrån och ut och har den mest nybörjande vänliga WordPress-installationsprocessen.

Bluehost installerar automatiskt WordPress på ditt domännamn när du registrerar dig. När du loggar in på ditt Bluehost-konto hittar du din WordPress-webbplats under fliken “Mina webbplatser”.

Bluehost logga in på din WordPress-webbplats

Du kan helt enkelt klicka på “Logga in på WordPress” -knappen, så tar du dig direkt till WordPress-administrationsområdet.

Förutom deras ‘Grundläggande’ plan, låter Bluehost dig också installera WordPress på obegränsade webbplatser med alla deras värdplaner.

Klicka bara på knappen “Skapa webbplats” under fliken “Mina webbplatser” för att komma igång.

Installera ny WordPress-webbplats i Bluehost

Detta startar Bluehost-guidade WordPress-installationsguiden. Först kommer det att be dig att ange en sidtitel och eventuellt en tagline.

Ange en sidtitel för din nya WordPress-webbplats

Klicka på knappen “Nästa” för att fortsätta.

Därefter blir du ombedd att välja ett domännamn och en sökväg för din webbplats. Om du redan har köpt ett domännamn kan du välja det från rullgardinsmenyn. Du kan alltid köpa och lägga till nya domännamn till ditt konto genom att besöka sidan ‘Domäner’ från värdpanelen.

Välj domännamn och viktiga plugins

När du har valt ditt domännamn kan du lämna katalogvägen tom och låta Bluehost välja det åt dig. Installationsprogrammet visar också några viktiga plugins som du kan installera.

Du kan nu klicka på knappen ‘Nästa’ för att fortsätta.

Installationsprogrammet ställer in din WordPress-webbplats, vilket kan ta några ögonblick. Efter det ser du ett framgångsmeddelande med dina WordPress-webbplatsinformation.

WordPress installerat på Bluehost

Du kommer också att få dessa uppgifter via e-post. Du kan nu klicka på knappen Logga in till WordPress för att komma in på den nya webbplatsens administrationsområde.

Grattis, du har installerat WordPress på ditt Bluehost-värdkonto. Det var inte så illa rätt.

Hur man installerar WordPress på HostGator

HostGator är en annan populär delad WordPress-värdleverantör bland nybörjare. De gör det också superlätt att installera WordPress med bara några få klick.

Först måste du logga in på ditt HostGator-värdkontos instrumentpanel. Härifrån måste du klicka på ikonen ‘QuickInstall’ under avsnittet ‘Software’.

Installera WordPress på HostGator

På nästa skärm måste du klicka på ‘WordPress’ för att starta installationsguiden.

Kör WordPress-installationsprogram på HostGator

Nu blir du ombedd att välja domännamnet där du vill installera WordPress och ange en katalogväg.

De flesta nybörjare vill installera WordPress i roten till deras domännamn (till exempel wpbeginner.com). I så fall måste du lämna katalogfältet tomt.

Välj ditt domännamn

Klicka på nästa knapp för att fortsätta.

Installatören kommer nu att be dig ange WordPress-webbplatsinformation. Du måste ange en sidtitel, admin-användarnamn, för- och efternamn och en admin-e-postadress. Se till att du har tillgång till den e-postadressen eftersom det är här du får ditt WordPress-lösenord återställt e-postmeddelande.

HostGator WordPress-installationsinställningar

När du har angett all information klickar du på knappen ‘Installera’ för att fortsätta.

Installationsprogrammet körs nu i bakgrunden för att installera WordPress för dig. När du är klar ser du ett framgångsmeddelande med ditt admin användarnamn och lösenord.

HostGator WordPress-installationen är klar

Du kan nu klicka på knappen ‘Logga in’ för att komma åt WordPress-administrationsområdet.

Grattis, du har installerat WordPress på ditt HostGator-konto.

Hur man installerar WordPress på SiteGround

SiteGround är ett populärt val bland WordPress-nybörjare. De är kända för sitt utmärkta stöd och mycket optimerade WordPress-värdplaner.

SiteGround erbjuder snabba och smärtfria WordPress-installatörer med alla sina planer. Du kan installera WordPress direkt från din webbhotell.

Vi visar dig två olika metoder för att installera WordPress på SiteGround. Du kan välja en som fungerar för dig.

1. Installera WordPress på SiteGround som ny användare

Om du precis registrerade dig med SiteGround, kommer du att hälsas av en välkomstpop vid din första inloggning. Det kommer att fråga om du vill ställa in din webbplats nu.

SiteGround ny WordPress installationsguide

Du måste välja “Starta en ny webbplats” och sedan klicka på WordPress.

Installationsguiden kommer nu att be om installationsinformation för WordPress. Du måste ange en e-postadress, ett admin-användarnamn och lösenord för din nya WordPress-webbplats.

Ange inloggningsinformation för WordPress för din installation

Klicka på knappen “Bekräfta” för att fortsätta.

På nästa skärm ser du detaljer om ditt val. Du kan också välja ytterligare webbplatsförbättringar men vi hoppar över dem för närvarande, du kan lägga till dem senare om det behövs.

Slutför installationen av WordPress på ett nytt SiteGround-konto

Gå vidare och klicka på den kompletta installationsknappen. Installatören kommer nu att installera WordPress för dig i bakgrunden och du kommer att se ett framgångsmeddelande när det är klart.

WordPress installerades på ett nytt SiteGround-konto

Du kan nu klicka på knappen ‘Fortsätt till kundområdet’. Härifrån hittar du din nya webbplats under fliken “Mina konton”.

Besök WordPress adminpanelen

Du kan klicka på “Besök adminpanelen” för att komma in i WordPress adminområde.

Grattis! Du har installerat WordPress på ditt nya SiteGround-konto.

2. Installera WordPress på SiteGround som befintlig kund

SiteGround gör det extremt enkelt att installera WordPress från ditt värdkonto när som helst. Logga bara in på ditt värdkonto och besöka cPanel-instrumentpanelen.

Besök cPanel-instrumentpanelen i SiteGround

Detta laddar cPanel-instrumentpanelen, som i princip är ett webbaserat gränssnitt för att hantera ditt värdkonto.

Härifrån måste du bläddra ner till avsnittet “Autoinstallatörer” och klicka på WordPress.

Starta WordPress-installationsprogrammet i SiteGround

Detta kommer att starta auto-installationsskriptet med WordPress förval. Du måste klicka på installationsknappen och sedan välja ett webbplatsprotokoll http eller https och domännamn.

Om du nu har aktiverat SSL-certifikat i domännamnet kan du välja https som ditt protokoll, annars kan du välja http. Du kan senare byta WordPress till HTTPS / SSL.

SiteGround WordPress-installationsprogram

Nedanför måste du ange din sidtitel, adminens användarnamn, lösenord och e-postadress.

WordPress-webbplatsinställningar

Du kommer också att se andra alternativ för att välja språk, installera plugins och mer. Du kan ändra dessa alternativ eller lämna dem inte markerade.

Slutligen ser du alternativet WordPress Starter. Du måste hålla den kontrollerad eftersom den leder dig genom installationen efter installationen för att ställa in din webbplats.

Valfria inställningar

Klicka nu på ‘Installera’ för att fortsätta.

Installationsprogrammet körs nu i bakgrunden och ställer in en WordPress-installation. När du är klar ser du ett framgångsmeddelande med en länk till din WordPress-webbplatss administrationsområde.

WordPress-installationen är klar

Om du klickar på länken adminområde kommer du till din webbplats och starta guiden för webbplatsinställning. Den här stegvisa guiden hjälper dig komma igång med WordPress. Klicka på knappen “Starta nu” för att fortsätta.

SiteGround WordPress-starter

Först kommer startguiden att be dig välja en design för din WordPress-webbplats. Det visar dig handplockade formgivningsmallar som är organiserade i olika kategorier.

SiteGround WordPress-startdesignalternativ

Vi rekommenderar att du väljer en enkel design som liknar vad du har i åtanke. Kom ihåg att varje tema har anpassningsalternativ och du kan ändra hur det ser ut efter din egen smak.

Därefter blir du ombedd att välja funktioner du vill lägga till på din webbplats. Den väljer automatiskt ‘Kontaktformulär’ för dig eftersom varje webbplats behöver ett kontaktformulär.

Välj funktionalitet

Alternativt kan du välja Shop (för att skapa en onlinebutik), kalender eller JetPack.

Klicka på nästa knapp för att fortsätta.

Nu blir du ombedd att välja marknadsföringsalternativ för att marknadsföra din nya webbplats. Det visar MonsterInsights för Google Analytics, Yoast SEO och OptinMonster för blygenerering.

Vi rekommenderar att du väljer alla tre, eftersom de hjälper dig att växa din webbplats.

Därefter klickar du på knappen komplett och startguiden slutför installationen för dig. Du kommer nu att se ett framgångsmeddelande med en länk för att gå in i WordPress-instrumentpanelen.

Färdigt att konfigurera din webbplats

Nu kommer du att se WordPress admin-instrumentpanelen med anpassade genvägar för att skapa innehåll, anpassa design och börja arbeta på din webbplats.

SiteGround anpassad WordPress admin-instrumentpanel

Det är allt. Du har installerat WordPress på ditt SiteGround-värdkonto.

Hur man installerar WordPress på WP Engine

WP Engine är den bäst hanterade WordPress-värdleverantören. Ett hanterat värdkonto är i princip en conciergetjänst för din WordPress-webbplats.

De tar hand om dina WordPress-webbplatsuppdateringar, installation och prestandaoptimering medan du fokuserar på att växa ditt företag.

Som ett förvaltat WordPress-värdföretag installerar WP Engine automatiskt WordPress när du registrerar dig. Beroende på din värdplan kan du också skapa ytterligare webbplatser när du behöver dem.

Logga helt enkelt in på din WP Engine-instrumentpanelen och besöka sidan “Webbplatser”. Du kommer att se en lista över alla dina WordPress-webbplatser. Klicka på knappen “Skapa webbplats” för att lägga till en ny WordPress-installation.

WP Engine skapar en ny webbplats

På nästa skärm blir du ombedd att ange ett namn på din produktionsmiljö. Ange ett namn som hjälper dig att enkelt identifiera denna webbplats och klicka sedan på knappen “Skapa miljö”.

Lägg till en produktionsmiljö WordPress-webbplats

WP Engine installerar nu din WordPress-miljö. Det kommer att ta lite tid innan DNS-ändringar sprider sig.

Efter det kommer du att kunna komma åt WordPress adminområdet genom att klicka på länken i sidofältet. Du kommer också att kunna se dina inloggningsuppgifter på samma sida.

Logga in på din WordPress-miljö i WPEngine

För att lägga till en domän till din webbplats måste du klicka på länken till lägg till domän. Eftersom WP Engine inte är en domänregistrator måste du peka domänens DNS-inställningar till WP Engine.

För att göra detta behöver du din webbplats IP-adress och CNAME. Du kan hitta den här informationen på översiktssidan på din webbplats.

Kopiera DNS-informationen

Nu kommer vi att visa dig hur du anger denna information på Domain.com. De grundläggande inställningarna är desamma för alla domänregistratorer, du behöver bara hitta DNS-inställningarna.

Logga in på ditt Domain.com-konto och klicka på inställningar för DNS och Nameserver för ditt domännamn.

Domänens DNS och namnserverinställningar

På nästa skärm måste du först ändra A-posten med @ -tecknet som dess namn. Klicka på Redigera för att ändra dess inställningar.

Ändra A-postinställningar

Därefter måste du ange IP-adressen som tillhandahålls av WP Engine som postens värde och sedan klicka på Uppdatera DNS-knappen.

Byta ut ett postvärde

Därefter måste du se om du har en CNAME-post med www som dess namn. Om du gör det, måste du redigera CNAME-posten. Annars går du vidare och klickar på knappen “Lägg till DNS-post”.

Lägger till CNAME-posten

Lägg till CNAME-underdomänet som tillhandahålls av WPEngine i fältet Värde och klicka sedan på knappen Lägg till DNS.

Det är allt du framgångsrikt har pekat ditt domännamn till din WordPress-webbplats som är värd på WP Engine.

Hur man installerar WordPress från cPanel

Cpanel är en populär mjukvara som används av många webbhotellföretag. Det ger webbplatsägare ett enkelt webbaserat gränssnitt för att hantera sitt värdkonto.

Det är en åtkomst till flera användbara verktyg inklusive auto-installationsskript som hjälper dig att installera WordPress.

Värdföretag väljer vilket automatiskt installerande skript de vill använda. I allmänhet är Softaculous, QuickInstall och Fantastico de mest populära alternativen.

Vi visar dig hur du installerar WordPress med alla tre autoinstallatörer. Du kan följa instruktionerna, baserat på det installationsprogram som du ser på din cPanel-instrumentbräda.

Hur man installerar WordPress med Softaculous

Softaculous är ett populärt skript för automatisk installation. Det låter dig enkelt installera populära webbapplikationer som WordPress med bara några få klick. Hostingföretag som SiteGround och InMotion Hosting använder Softaculous i sin kontrollpanel.

Logga bara in på ditt cPanel-konto och leta efter Softaculous eller WordPress installationsikon. Du hittar dem under avsnittet Autoinstallatörer.

Softaculous ikon

Om du klickar på någon av dessa ikoner startar Softaculous auto-installerare för WordPress. Först ser du en översikt över WordPress. Du måste klicka på fliken Installera för att fortsätta.

Klicka på installationsfliken för att fortsätta installera WordPress med Softaculous

Softaculous kommer nu att fråga dig var du vill installera WordPress. Du måste välja http: // eller http: // www. som protokoll.

Om din webbplats har SSL och HTTPS kan du välja https: // eller https: // www. som protokoll.

Efter det måste du välja domännamnet där du vill installera WordPress. De flesta användare vill installera WordPress i deras domäns rotkatalog, som exempel.com. I så fall måste du se till att fältet ‘In Directory’ är tomt.

Rulla ner lite så ser du avsnittet om webbplatsinställningar.

Softaculous WordPress-webbplatsinställningar

Under detta avsnitt måste du först ange en titel och en beskrivning för din WordPress-webbplats. Oroa dig inte för att du enkelt kan ändra dem från ditt WordPress adminområde efter installationen.

Därefter måste du välja ett admin-användarnamn, lösenord och e-postadress. Softaculous fyller automatiskt in användarnamn och lösenordsfält för dig. Det kommer att använda ett icke-ordbok ord för användarnamn och ett starkt lösenord.

Du kan ändra dem om du vill så att de är lätta att komma ihåg för dig. Vi uppmanar dig dock starkt att alltid använda ett starkt lösenord. Se vår guide om det bästa sättet att hantera lösenord för WordPress-nybörjare för att lära dig hur du enkelt kan hantera starka lösenord.

Se till att du anger rätt e-postadress i admin-e-postfältet. Det är här WordPress skickar aviseringar och länk till återställning av lösenord om du någonsin glömt ditt lösenord.

Resten av alternativen på skärmen är valfria. Du kan nu klicka på installationsknappen för att köra installationsprogrammet.

Valfritt WordPress-inställningar i Softaculous

Softaculous kör installationsprogrammet med de inställningar du angav. Du ser en framstegsfält med installationsstatus. Det kommer att ta några minuter. Stäng inte fönstret förrän framstegsfältet når 100% annars kan det påverka din WordPress-installation.

Softaculous installation av WordPress

Du ser ett framgångsmeddelande när installationen är klar. Det kommer också att visa dig länkar till din webbplats och till ditt WordPress admin-område.

Softaculous WordPress-installation klar

Hur man installerar WordPress med QuickInstall

QuickInstall är en annan populär bilinstallatör som används av många värdföretag som HostGator och andra. Vi kommer att använda HostGators cPanel-instrumentpanelen i skärmdumparna här, men det skulle inte vara mycket annorlunda om du använder någon annan värd som har QuickInstall.

Först måste du logga in på ditt webbhotells cPanel-instrumentbräda. Bläddra ner till avsnittet Programvara och klicka sedan på QuickInstall-ikonen.

QuickInstall-ikonen i cPanel-instrumentpanelen

Detta tar dig till sidan 1-klicka på installationsprogram i QuickInstall. Du kommer att se att det erbjuder installationer för de mest populära webbapplikationerna inklusive WordPress. Du måste klicka på WordPress för att starta installationsprogrammet för WordPress.

Välj WordPress för att påbörja installationen

Installationsprogrammet visar dig nu WordPress-översikten. Du blir ombedd att välja ditt domännamn från rullgardinsmenyn.

De flesta nybörjare vill installera WordPress på roten till sin webbplats, till exempel wpbeginner.com. I så fall måste du lämna katalogfältet tomt.

Starta WordPress-installationsprogram i QuickInstall

Klicka nu på nästa knapp för att fortsätta. Installatören kommer nu att be dig ange WordPress-detaljer som användarnamn, e-postadress och sidtitel.

Snabbinstallera WordPress-webbplatsinställningar

När du har fyllt i all information klickar du på knappen Installera.

QuickInstall installerar nu WordPress för dig. Efter det ser du ett framgångsmeddelande med dina inloggningsuppgifter som användarnamn och lösenord.

WordPress installerades med hjälp av QuickInstall

Du kan nu klicka på knappen ‘Logga in’ för att komma in i WordPress adminområdet.

Det är allt, du har installerat WordPress med hjälp av QuickInstall.

Hur man installerar WordPress med Fantastico

Fantastico är ett autoinstallationsskript som används av flera WordPress-värdleverantörer. Det liknar de andra installationsskripten i den här guiden och erbjuder ett enklare sätt att snabbt installera WordPress.

Först måste du logga in på din cPanel-instrumentpanelen och bläddra ner till avsnittet programvara och tjänster, och där hittar du Fantastico-ikonen.

Fantastisk ikon i cPanel-instrumentbrädan

Om du klickar på Fantastico-ikonen startar manuset för automatisk installation.

Vissa värdleverantörer använder fortfarande en äldre version av Fantastico. I den här tutorialen kommer vi att visa dig skärmdumpar från Fantastico F3-version.

Om Fantastico på din värd ser annorlunda ut, oroa dig inte. Grundläggande installationssteg är desamma, och du bör enkelt kunna följa dem.

På huvudskärmen Fantastico ser du en lista över webbapplikationer till vänster. Du måste klicka på Bloggar, och där hittar du WordPress listat bland många andra applikationer.

Om du klickar på WordPress visar du en översikt över applikationen med knappen ‘Installera’.

Fantastico WordPress installerare

Klicka bara på knappen “Klicka här för att installera WordPress” för att fortsätta.

Fantastico auto-installerare för WordPress kommer nu att be dig fylla i dina installationsinställningar. Först måste du välja domänen där du vill installera WordPress.

Fantastico WordPress installationsinställningar

Om du vill installera WordPress i en underkatalog kan du ange underkatalognamnet i fältet nedan. Kontrollera annars att fältet är tomt.

Under avsnittet “Administratörsinformation” måste du ange administratörskontoinformation. Ange ett användarnamn, lösenord och e-postadress för ditt WordPress-administratörskonto.

Klicka på Skicka-knappen för att fortsätta.

Fantastico kommer nu att installera WordPress för dig. När det är klart att installera WordPress ser du ett framgångsmeddelande.

Hur man installerar WordPress med FTP

Manuell installation av WordPress är också känd som den berömda 5 minuters installationen. Det kräver några tillagda steg, och du behöver en FTP-klient för att manuellt installera WordPress.

Ta en titt på vår nybörjarguide om hur du använder FTP för att ladda upp WordPress-filer.

Det första du behöver göra är att ladda ner den senaste versionen av WordPress.

WordPress-paketet kommer som en zip-fil. Du måste packa upp filen och inne i den hittar du en WordPress-mapp. Den här mappen innehåller alla WordPress-filer du behöver ladda upp till din webbserver.

WordPress-filer

Gå nu vidare och anslut FTP-klienten till din värdserver. När du är ansluten använder du FTP-klienten för att ladda upp WordPress-filerna från din dator till din webbplatsserver.

ladda upp WordPress-filer med en FTP-klient

Om du vill installera WordPress på ditt root-domännamn (som exempel.com), måste du ladda upp WordPress-filer till din webbplatss rotkatalog. Vanligtvis heter den här katalogen / public_html /.

Å andra sidan, om du vill installera WordPress i en undermapp (som exempel.com/blog), ladda upp det i en mapp / public_html / blog /.

När du är klar med att ladda upp WordPress går du till din värdkontrollpanel för att skapa en databas. Vi visar dig hur du gör det med cPanel. Om din webbhotell har en annan kontrollpanel behöver du bara leta efter MySQL-databaser. Resten av inställningarna kommer att vara ganska lika.

Klicka på ikonen ‘MySQL-databaser’ från din cPanel-instrumentbräda.

MySQL-databasikonen i cPanel

Du ser ett fält för att skapa en ny databas. Ange ett namn för din databas och klicka på “Skapa databas”.

Skapa databas

Nu när du har skapat din databas behöver MySQL fortfarande ett användarnamn. Detta användarnamn har åtkomst till att utföra åtgärder i databasen.

På sidan MySQL-databaser i ditt cPanel-konto bläddrar du ner till avsnittet MySQL-användare. Ange bara ett användarnamn och lösenord för din nya användare och klicka på knappen “Skapa en användare”.

Lägg till en MySQL-användare

Den här nya användaren har fortfarande inte åtkomst till databasen du skapade tidigare. För det måste du lägga till användaren i databasen och ge dem behörighet att utföra alla åtgärder.

På samma MySQL-databas-sida i ditt cPanel-konto bläddrar du ner till avsnittet “Lägg till användare i en databas”. Välj databasanvändaren du skapade från rullgardinsmenyn bredvid användaren, välj sedan databasen och klicka på knappen Lägg till.

Lägg till användare i databasen

Du kommer nu att bli ombedd för de behörigheter du vill tillåta den här användaren. Markera alla behörigheter och klicka på knappen Gör ändringar.

Din MySQL-databas och användare är nu redo. Ange ditt databasnamn och MySQL-användarnamn och lösenord. Du behöver den informationen senare.

Gå bara till URL: en där du laddade upp WordPress. Om det finns i huvuddomänen anger du ditt domännamn i webbläsarfönstret, som yoursite.com eller www.yoursite.com.

Du kommer att se språkvalssidan. Du kan välja ett språk här så att resten av installationen visas på ditt eget språk. Du kan också använda engelska för nu och då senare ändra språket.

Välj WordPress-språk

Klicka på Fortsätt-knappen för att fortsätta.

Nu ser du några installationsinstruktioner. I princip kommer WordPress nu att berätta att det kommer att behöva ditt databasnamn, lösenord och MySQL-värdinformation.

WordPress installationskrav

Klicka på knappen “Låt oss gå” för att fortsätta.

WordPress visar nu ett formulär. Du måste ange databasinformationen som du skapade tidigare.

Ange databasinformation för WordPress-installation

Fyll i informationen och klicka sedan på knappen “Skicka”. WordPress ansluter till din databas och visar dig ett framgångsmeddelande.

WordPress kan nu ansluta till din databas

Klicka på knappen “Kör installationen” för att fortsätta.

WordPress skapar nu tabeller i din databas och skickar dig sedan till nästa steg i installationen.

Nu måste du tillhandahålla lite information för WordPress för att konfigurera din webbplats. Detta inkluderar sidtitel, användarnamn, lösenord och admin-e-postadress.

Om du inte vill att din webbplats ska vara synlig för sökmotorer kan du markera rutan bredvid sökmotorns synlighet. Senare när du är redo kan du ändra detta från WordPress-inställningar. Om du är osäker på vad du ska göra, låt det helt enkelt inte avmarkeras.

Ställa in din webbplats under WordPress-installationen

Klicka på Installera WordPress-knappen för att fortsätta. WordPress kommer att skapa din webbplats och slutföra installationen.

Du kommer att se ett framgångsmeddelande som visar ditt användarnamn. Du kan nu klicka på Logga in-knappen för att logga in på din WordPress-webbplats.

Manuell WordPress-installation avslutad

Hur du installerar WordPress i din dator

Många av våra användare på nybörjarnivå frågar oss ofta om de kan prova WordPress på sin dator? Svaret är ja, men de flesta nybörjare bör inte göra det.

Anledningen till att vissa människor installerar WordPress i en lokal servermiljö är att bygga teman, plugins eller testa saker.

Om du vill köra en blogg för andra att se, behöver du inte installera WordPress på din dator. Om du installerar WordPress lokalt på din dator, är den enda personen som kan se webbplatsen du.

Om du vill göra din WordPress-webbplats tillgänglig för internet (resten av världen), måste du skaffa ett webbhotellkonto och installera WordPress med hjälp av en av metoderna som vi visade ovan.

Med det sagt, om du verkligen är intresserad av att installera WordPress lokalt på din dator för att lära dig mer om temautveckling, testplugins etc, så uppmuntrar vi dig att göra det.

Om du använder en Windows-dator rekommenderar vi att du laddar ner och ställer in WAMP. Om du använder en Mac måste du ladda ner och installera Mamp.

När du har spelat med WordPress på din dator kanske du vill flytta din lokala installation till en verklig live-webbplats. Vi har en stegvis steghandledning om hur du flyttar WordPress från lokal server till en live-webbplats.

Hur du installerar WordPress på ditt språk

Precis som Windows, Mac, iPhone och Android kan du använda WordPress på ditt eget språk.

WordPress finns på många språk inklusive engelska, spanska, franska, arabiska, koreanska, tyska, hebreiska, hindi, japanska, vietnamesiska, kinesiska (han), portugisiska och många andra.

Du kan välja ett språk under WordPress-installationen eller ändra det genom att besöka Inställningar »Allmänt i WordPress-administrationsområdet.

Ändra språk i WordPress-inställningar

Mer information finns i vår artikel om hur du installerar WordPress på andra språk.

WordPress används också ofta för att skapa tvåspråkiga och flerspråkiga webbplatser. Se vår handledning om hur du enkelt skapar en flerspråkig WordPress-webbplats med TranslatePress.

Hur man installerar ett WordPress Multisite Network

WordPress levereras med inbyggd flersidig funktionalitet. Det multisite nätverket låter dig skapa flera WordPress-webbplatser med samma WordPress-installation. Det kan automatiskt skapa nya webbplatser på underdomäner eller i undermappar.

Detta är vettigt för företag, ideella organisationer, regeringar med undersidor för olika platser eller regioner. Många utbildningsinstitut använder också WordPress multisite-nätverk för att studenter ska kunna skapa sina egna bloggar.

Inställningen för en multisite är lite komplex, men vi har skapat en komplett steg-för-steg-handledning om hur du installerar och konfigurerar WordPress multisite-nätverk.

Saker att göra efter installation av WordPress

Nu när du har installerat WordPress är det här några saker att komma igång med din nya WordPress-webbplats.

Att välja ett tema

Det visuella utseendet på din WordPress-drivna webbplats styrs av teman. Det finns tusentals WordPress-teman tillgängliga för dig att välja mellan. Med så många val kan det bli lite förvirrande för nybörjare. Det är därför vi har satt ihop en guide för att välja det perfekta temat för WordPress.

Vi publicerar regelbundet listor över WordPress-teman som vi gillar i vårt Showcase-avsnitt. Följande är några av våra populära temavisningar.

 • Bästa gratis WordPress-bloggteman
 • Bästa WordPress Business teman
 • Bästa minimalistiska WordPress-teman för författare
 • Bästa WordPress-teman för fotografer

Installera och använda WordPress Plugins

Den verkliga kraften i WordPress kommer från den massiva samlingen av plugins. De är som appar för din WordPress-webbplats, så att du kan utöka funktionaliteten och lägga till nya funktioner på din webbplats.

Det finns mer än 54 000 gratis plugins tillgängliga bara i WordPress plugin-katalogen. Fler plugins är tillgängliga från tredje parts webbplatser som betalda plugins.

Om du undrar vilka plugins du vill installera, ta en titt på vår expertval av de viktiga WordPress-plugins för alla webbplatser. Du kanske också vill kolla in de plugins vi använder på denna webbplats genom att titta på vår .

Vi har en nybörjar steg-för-steg-guide för hur du installerar WordPress-plugins.

Börja lära sig WordPress

WordPress är det enklaste att använda CMS på marknaden. Miljontals människor från hela världen använder det varje dag. Ibland kan du emellertid behöva lite hjälp.

Det är här WPBeginner kan hjälpa till. Vi är den största gratis WordPress resurswebbplatsen i världen, och publicerar regelbundet handledning och guider skrivna specifikt för bloggare och småföretag.

Här är några av de användbara resurserna som du hittar på WPBeginner (alla är helt gratis).

 • WPBeginner Blogg – Den centrala platsen för alla våra WordPress tutorials och guider.
 • WPBeginner Dictionary – Vår WordPress-ordlista är det bästa stället att bekanta dig med WordPress-lingo
 • WPBeginner-videor – Nya WordPress-användare kan börja med dessa 23 videor för att behärska WordPress.
 • – Behöver du fler videoinstruktioner? Prenumerera på vår YouTube-kanal med mer än 128 000 prenumeranter och 12 miljoner + visningar.
 • – Kolla in plugins, verktyg och tjänster som vi använder på WPBeginner.
 • – Exklusiva rabatter på WordPress-produkter och tjänster för WPBeginner-användare.

Slutsats

Vi hoppas att denna WordPress-installationshandledning hjälpte dig att lära dig hur du enkelt installerar WordPress. Du kanske vill kolla in vår lista med dessa 40 användbara verktyg som hjälper dig att hantera och växa din WordPress-webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me