Hur man startar en modeblogg (och tjäna pengar) – steg för steg

Vill du starta en modeblogg men inte vet var du ska börja? Det är lätt att starta en blogg, men den svåra delen är att lyckas och tjäna pengar på den. I den här artikeln visar vi dig hur du startar en modeblogg och delar tips om hur du kan tjäna pengar på din modeblogg.


Starta en modeblogg och tjäna pengar

Varför du bör starta en modeblogg?

Om du brinner för mode och stil, måste du ha sett några toppmodebloggare och påverkare på Instagram.

Dessa modebloggar ger inte bara en plattform för bloggarna, utan de ger också många möjligheter. Du kommer att bli förvånad över att upptäcka de många sätt som modebloggare tjänar pengar på sina bloggar.

Enligt Harper’s Bazaar spenderar designers och toppmärken en miljon dollar varje år på att annonsera på Instagram ensam.

Topp 10 exempel på modeblogg som krossar det 2018

Exempel på modeblogg

Förutom pengar, låter en modeblogg dig uttrycka dig på det mest kreativa sättet. Här är några av de bästa exemplen på modeblogg som du kan följa för inspiration.

 1. We Wore What – (Danielle Bernstein)
 2. Med vänlig hälsning Jules – (Julie Sariñana)
 3. Den blonda sallad – (Chiara Ferragni)
 4. Gal möter Glam – (Julia Engel)
 5. Song of Style – (Aimee Song)
 6. Kayture – (Kristina Bazan)
 7. Wendys Lookbook – (Wendy Nguyen)
 8. Atlanten och Stilla havet – (Blair Eadie)
 9. Chriselle-faktorn – (Chriselle Lim)
 10. Gary Pepper Girl – (Nicole Warne)

En sak du kommer att märka med vart och ett av de bästa exemplen på modeblogg ovan är att de alla har sin egen unika röst, personlighet och smak på mode. Dessa modebloggare ger sitt eget unika perspektiv för att lyfta fram sina favoritprodukter, varor och varumärken.

Om du tror att du har ett unikt sätt på mode och stil, bör du definitivt starta en modeblogg.

Det är enkelt att ställa in modebloggdelen, som alla viktiga saker i livet att göra bloggen populär och tjäna pengar på det kräver ansträngning.

Men om du gör det rätt, kommer du säkert att upplevelsen är givande och uppfyllande.

Vad du behöver för att starta din modeblogg

Modebloggning

Först måste du välja rätt plattform för att bygga din egen modeblogg. Du har många val, men var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar (se vår jämförelse av de bästa bloggplattformarna).

Till exempel kan du starta en gratis blogg på en plattform som WordPress.com, Tumblr, Blogger, etc..

Dessa kallas gratis bloggar, och de är mycket begränsade när det gäller funktioner och flexibilitet när det gäller att växa ditt personliga varumärke. Den viktigaste begränsningen är din förmåga att tjäna pengar på ditt innehåll.

Vad sägs om att starta en modeblogg med Instagram?

Instagram är fantastiskt, men du äger inte det. Du kan bygga ett stort efterföljande och allt detta kan försvinna omedelbart om Instagram beslutar att ditt innehåll bryter mot en del av deras policy.

Vi säger inte att du inte bör använda Instagram. Du måste använda den för att bygga en stor publik, men du kommer att behöva en central plattform som du kan styra där du kan hålla publiken tillbaka i många år framöver.

Det bästa sättet att bygga din modeblogg är genom att skapa din egen webbplats med fullständigt ägande och full kontroll.

Nu är frågan hur kan en nybörjare utan kunskap om kodning bygga en webbplats?

Det är här WordPress.org kommer in. Det är en kraftfull webbplatsbyggare som ger dig absolut kontroll och fullt ägande av din webbplats. Det är viktigt att inte blanda WordPress.org med WordPress.com. De är två olika plattformar. (Se vår jämförelse av WordPress.com vs WordPress.org för mer information).

Det finns tre saker du behöver för att starta en modeblogg med WordPress.org:

 1. Domännamn – Detta kommer att vara din webbplats adress och vad användare kommer att skriva i webbläsaren för att besöka din blogg (Exempel, wpbeginner.com).
 2. Webbhotell – Detta kommer att vara din bloggs hem och där du lagrar alla dina webbplatsfiler.
 3. Din odelade uppmärksamhet i 30 minuter

Ja, du kan starta en helt ny modeblogg på 30 minuter och vi leder dig genom hela uppsättningen steg för steg.

I denna handledning täcker vi följande:

 • Hur du registrerar ett domännamn gratis
 • Hur man väljer det bästa webbhotellet
 • Hur man installerar WordPress
 • Hur man hittar det perfekta temat (webbdesign) för din modeblogg
 • Hur man lägger till innehåll till din modeblogg
 • Hur du får fler besökare till din modeblogg
 • Hur man tjänar pengar på din modeblogg
 • Resurser för att lära dig WordPress och växa din modeblogg

Redo? Låt oss börja.

Ställa in en modeblogg med WordPress

Ett domännamn kostar vanligtvis $ 14,99 / år och webbhotell kostar normalt $ 7,99 / månad.

Det är mycket för nybörjare som precis börjar.

Lyckligtvis erbjuder våra vänner på Bluehost en gratis domän, en gratis SSL och 60% rabatt på värd till våra läsare.

I princip kan du komma igång så lågt som $ 2,75 / månad.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande →

NOTERA: På WPBeginner tror vi på öppenhet. Om du registrerar dig med Bluehost med vår hänvisningslänk kommer vi att tjäna en liten provision utan extra kostnad för dig (du sparar faktiskt pengar och får en gratis domän). Vi skulle få denna kommission för att rekommendera nästan alla WordPress-värdföretag, men vi rekommenderar bara produkter som vi använder personligen och tror kommer att ge mervärde för våra läsare.

Låt oss gå vidare och konfigurera din webbhotell + domän så att du kan komma igång.

Först måste du gå till Bluehost-webbplatsen och klicka på startknappen.

På nästa skärm kommer du att bli ombedd att välja en plan. Vi rekommenderar antingen de grundläggande eller plus planerna. Du kan alltid uppgradera senare om du behöver.

Därefter kommer den att be dig att välja ett domännamn för din webbplats.

Välj domännamn

Domännamn är din webbplats adress och det är vad dina användare skriver i sina webbläsare för att besöka din blogg.

Du måste välja ett domännamn som återspeglar din personliga röst. Det borde vara unikt, kreativt och intressant. För mer information, se våra tips om att välja ett bra domännamn för din webbplats.

När du har angett ditt domännamn måste du fylla i dina uppgifter för att slutföra köpet.

Du kommer att få dina kontouppgifter i ett e-postmeddelande som skickas till den adress du angav under registreringen. Det här e-postmeddelandet innehåller din webbhotell-länk och inloggningsinformation.

När du har köpt hosting är nästa steg att installera WordPress. Du kan göra det genom att följa anvisningarna i vår steg-för-steg-guide om hur du startar en blogg.

Att välja en design för din modeblogg

Exempel på modebloggdesign

En blogg om mode och stil kan inte bara gå med en vanligt snygg verksamhet eller blogglayout. Din webbplats behöver en design som representerar din unika känsla av stil och kreativitet.

De flesta modebloggare är inte webbdesigners, så hur skapar du en webbplatsdesign som är unik, elegant, elegant och naturligtvis kreativ?

Lyckligtvis finns det tusentals färdiga WordPress-mallar som du kan välja mellan.

Våra redaktörer har valt ut de bästa WordPress-teman för modebloggar som du kan kolla in. Alla teman i listan har kreativa mönster med flexibla alternativ för att enkelt göra dem unikt ditt. Viktigast av allt är alla lyhörda (aka mobilvänliga) vilket innebär att de också ser bra ut på mobil och surfplattor.

Var och en av dessa teman har sin egen inställningssida. Det är här du ställer in temat, lägger till din webbplatslogotyp, väljer färger och väljer grundinställningar.

Beroende på vilket tema du väljer hittar du massor av anpassningsalternativ. Vi rekommenderar att du strävar efter enkelhet i din webbplats design för en renare look.

Lägg till användbart innehåll till din modeblogg

Gal möter Glam - en toppmodeblogg

När du har en fungerande design på plats kan du börja arbeta med innehåll. Vi rekommenderar att du lägger till det statiska innehållet först.

Statiskt innehåll är sidor som är vanliga bland alla webbplatser på internet. Detta inkluderar en kontaktformulärssida, om oss-sidan och en sekretesspolicy sida.

Om ditt tema innehåller ett sidbyggs-plugin kan du också använda det för att skapa andra statiska målsidor.

Därefter vill du börja lägga till artiklar / blogginlägg. Se vår guide om hur du lägger till ett nytt blogginlägg i WordPress och använder alla funktioner.

Det är här du kommer att utveckla din egen röst. Dina blogginlägg måste vara underhållande, informativa och hjälpsamma. Att driva en blogg betyder att du regelbundet måste komma med nya idéer för dina blogginlägg. Kolla in dessa 73 typer av blogginlägg som har visat sig fungera och du kan enkelt anpassa dem till din modeblogg.

Vi rekommenderar att du väljer en jämn frekvens för dina artiklar. Upptagen och större webbplatser publicerar nytt innehåll varje dag. Du kan börja med att lägga till några inlägg per vecka och sedan gradvis öka din frekvens till dagliga uppdateringar.

Besök populära bloggar i modebranschen för att få idéer om vanliga blogginlägg för att samla inspiration. Se vad dessa toppbloggar gör och replikera det på din blogg.

Hashtag-mode på Instagram

Vi säger inte att du bara ska stjäla / återskapa samma innehåll.

Du behöver bara samla ämnen, samla idéer och få inspiration. Efter det bör du använda dessa idéer på din blogg genom att lägga till din egen unika röst, stil och smak till den.

Optimera din modeblogg för att få fler besökare

När du börjar lägga till användbart innehåll är nästa steg att se till att användare kan hitta din webbplats.

Så här ser du till att din webbplats får besökare och att besökarna engagerar dig i ditt innehåll.

Börja arbeta med din webbplats SEO

Förbättra din blogg SEO

De populäraste bloggarna får en stor del av sin trafik från sökmotorer som Google och Bing. Marknadsförare använder SEO, Search Engine Optimization, för att optimera sin webbplats för högre ranking.

WordPress själv är ganska SEO-vänligt ur rutan, men det finns fortfarande saker du kan göra för att ytterligare optimera det. Följ vår steg för steg WordPress SEO guide för att förbättra din webbplats ranking.

Förbättra webbplatsens hastighet

Förbättra din blogghastighet

Hastighet är en av de viktigaste faktorerna som påverkar användarupplevelsen på din webbplats. Det påverkar också din webbplats sökmotorranking eftersom Google anser att hastigheten är en av de högst rankade faktorerna.

Du kan göra din webbplats betydligt snabbare genom att implementera vissa prestandajusteringar i WordPress. Vi har skapat en komplett steg-för-steg-guide för hur du påskyndar WordPress och ökar prestandan.

Spåra användarengagemang

Följ användaraktiviteter på din blogg

Saker som dina användare gör efter ankomsten till din webbplats kallas användarengagemang. Mycket engagerad publik betyder fler sidvisningar och mer framgång för din modeblogg.

Det är här du behöver Google Analytics. Den berättar var dina besökare kommer ifrån, vad de gör på din webbplats och hur du kan hålla dem tillbaka.

Gå bara till vår handledning om hur du installerar Google Analytics i WordPress, så kommer det att börja spåra din webbplatstrafik.

Google Analytics erbjuder mycket data. Hur räknar du ut var du ska leta efter den information du behöver?

För att svara på denna fråga har vi en separat artikel om hur man spårar användarmedverkan i WordPress med Google Analytics.

Börja tjäna pengar på din modeblogg

Tjäna pengar på din modeblogg

Har du någonsin undrat hur modebloggare har råd med sina kläder, smink och accessoarer? Egentligen behöver de inte. De mest framgångsrika modebloggarna marknadsför sponsrat innehåll där varumärken betalar dem för att marknadsföra produkter.

Betalt och sponsrat innehåll är den stora inkomstkällan för många modebloggare. Här listar vi de mest effektiva sätten du kan börja tjäna pengar på din modeblogg när du börjar.

1. Visa annonser med Google AdSense

De flesta webbplatser på internet är beroende av annonser för att generera intäkter. Med Google AdSense kan du enkelt visa annonser på din webbplats och tjäna pengar på din blogg även när du just har börjat.

Se vår steg för steg-guide om hur du adderar Google AdSense i WordPress för detaljerade instruktioner.

2. Affiliate Marketing

Affiliate-marknadsföring låter dig rekommendera produkter du älskar. Du får en remissprovision när dina användare köper en produkt efter att ha klickat på din länk.

För att tjäna pengar på affiliate-marknadsföring måste du hitta modeprodukter och varumärken med ett filialprogram. Den största anslutna partner du kan registrera dig är Amazon Affiliates. De har massor av produkter inom mode, kläder och accessoarer som du kan rekommendera och få betalt för det.

Se vår guide om hur du lägger till och hanterar affiliate-länkar i WordPress.

3. Bygg ett Instagramföljande

Instagram har placerat sig som det bästa sociala nätverket för påverkare av mode och stil. Du måste gå med på Instagram och börja posta med relevanta hashtags för att se till att dina inlägg når rätt publik.

Det bästa sättet att ta fram en Instagram-strategi är genom att följa andra toppmodebloggar på Instagram. Studera deras inlägg, beskrivningar och hashtags och försök att replikera samma effekt med dina Instagram-inlägg.

Du bör också nätverka med andra påverkare och göra S4S, dela för delning, kampanjer. I denna strategi kommer varje part att dela varandras Instagram-inlägg och tagga dem. Det hjälper båda människor att öka följande.

Ett annat enkelt sätt att bygga Instagram efter är genom att dela dina Instagram-inlägg på din WordPress-blogg.

4. Varumärkeskampanjer

Låt varumärken nå dig

Nå ut till märken, modestarter och byråer för att samarbeta med dem. Det bästa sättet att hitta vilka företag som gör bloggkampanjer är att hålla ett öga på toppmodebloggare och deras Instagram-inlägg.

För mer sätt att generera intäkter från din modeblogg, se vår guide om beprövade sätt att tjäna pengar på din blogg.

Behärska WordPress Färdigheter

WordPress är lätt att använda och nybörjarvänligt. Men när du börjar använda en ny plattform finns det alltid nya saker att upptäcka och lära sig. Det är här WPBeginner kan hjälpa till.

WPBeginner är den största gratis WordPress-resurswebbplatsen för nybörjare. Vi har massor av användbart innehåll som skapas specifikt för nybörjare, företagare och bloggare.

För att utöka dina WordPress-färdigheter bör du kolla in:

 • WPBeginner Dictionary – Vår WordPress-ordlista är det bästa stället att bekanta dig med WordPress-lingo
 • WPBeginner-videor – Nya WordPress-användare kan börja med dessa 23 videor för att behärska WordPress.
 • WPBeginner Blogg – Den centrala platsen för alla våra WordPress tutorials och guider.

Du kan också prenumerera på vår YouTube-kanal där vi regelbundet laddar upp nya videohandledning för att hjälpa dig lära dig WordPress.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att starta din modeblogg och tjäna pengar på den. Du kanske också vill se vår ultimata säkerhetsguide för WordPress för att skydda din blogg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me