Hva er: cPanel

cPanel er et online Linux-basert grafisk grensesnitt (GUI) som brukes som et kontrollpanel for å forenkle administrasjon av nettsteder og servere. cPanel lar deg publisere nettsteder, administrere domener, organisere webfiler, opprette e-postkontoer og mer.


Hva er cPanel

cPanel er et av de mest populære kontrollpanelene i USA. Mange webhotellfirmaer leverer cPanel til kunder som en del av hostingpakken.

cPanel har to grensesnitt, et brukergrensesnitt kalt cPanel og et serveradministrasjonsgrensesnitt kalt Web Host Manager (WHM). Denne kombinasjonen lar brukere administrere nettstedet sitt og forsyner hostingleverandører med verktøy for å administrere serveren.

Er cPanel gratis?

cPanel er ikke gratis fordi det er en tredjeparts applikasjon. Imidlertid inkluderer de fleste vertsleverandører cPanel i sine hostingplaner uten ekstra kostnad. Det er noen leverandører som vil levere cPanel gratis det første året, og deretter belaste et gebyr for påfølgende år.

I 2019 økte cPanel prisene, og mange webhotellbedrifter vurderer å bytte bort fra cPanel til andre kontrollpaneler på nettstedet.

Er cPanel Private?

Ja, cPanel-kontoen din er privat. Hvis du er eieren av en webside, må du huske å holde brukernavnet og passordet ditt sikkert. Dette er viktig for å holde informasjonen og innstillingene for nettstedet ditt trygt.

cPanel

Hvordan logge inn på cPanel

Du kan logge inn på cPanel ved å bruke adressefeltet i nettleseren. Skriv inn webadressen din etterfulgt av en kolon og deretter 2083. Å få tilgang til cPanel vil se slik ut https://yoursite.com:2083.

Du kan også logge på cPanel ved å skrive inn / cpanel etter nettstedets adresse. Når du bruker denne metoden for å logge på cPanel, vil den se slik ut: https://yoursite.com/cpanel.

Hvis du har et nytt nettsted og DNS-postene ennå ikke har blitt forplantet på serveren, kan du bruke IP-adressen i stedet. Å få tilgang til cPanel via IP vil se slik ut: https: //10.10.10: 2083.

Hvis du trenger at cPanel-grensesnittet skal vises på et annet språk, velger du språket ditt fra listen nederst på cPanel-påloggingsskjermen.

Før du logger inn på cPanel, kan det være nyttig å bokmerke cPanel-siden, slik at du enkelt kan komme tilbake til den senere.

Når du er på cPanel-påloggingsskjermen, skriver du inn brukernavn og passord og klikker på Logg inn-knappen. Etter det blir du omdirigert til nettstedets kontrollpanel der du vil se alle innstillingene.

Beste cPanel vertsalternativer

Det er viktig å velge den beste cPanel-verten for å imøtekomme behovene dine på WordPress-nettstedet. Du må være forsiktig med å velge en webhost basert på deres pålitelighet, ytelse, kundesupport, funksjoner og priser.

De beste webvertene som bruker cPanel er:

Bluehost er en av de største og best rangerte hostingleverandørene som bruker cPanel. Bluehost er respektert og et av de eldste webhotellfirmaene. De tilbyr automatiske WordPress-installasjoner, et gratis domene og SSL-sertifikat, og 24/7 support. WordPress anbefaler dem offisielt som hostingleverandør.

HostGator bruker cPanel og er vertskap for millioner av domener. Det er en av de mest populære leverandørene av webhotell i bransjen. HostGator gir kundene ett-klikk WordPress-installasjoner, 99,9% oppetid og døgnet rundt støtte. Vi anser dem for å være en av de beste webhotellleverandørene for bedrifter.

GreenGeeks har blitt en anerkjent webvert som bruker cPanel. GreenGeeks har også ett-klikk WordPress-installasjoner, gratis migrering av nettsteder, gratis CDN og god støtte. GreenGeeks er miljøvennlig og har over 500 000 nettsteder.

Slik installerer du WordPress på cPanel?

Vi har skrevet en komplett trinn-for-trinn-tutorial om installasjon av WordPress ved bruk av cPanel på de ledende webhotellfirmaene. Denne guiden viser deg hvordan du bruker 1-klikks skript som Fantastico, Quickinstall og Softaculous for å installere WordPress.

For mellomliggende WordPress-brukere vil vi også forklare hvordan du bruker FTP for å installere WordPress. Til slutt, for mer avanserte brukere vil vi vise deg hvordan du installerer WordPress på en lokal datamaskin.

Hva er Managed WordPress Hosting?

Managed WordPress Hosting er et vertsmiljø spesielt utstyrt for WordPress nettsteder. Administrert WordPress-hosting gir høyere nivåer av ytelse, sikkerhet og støtte.

WordPress-nettsteder som bruker administrert hosting lastes raskere, oppdateres automatisk, har daglige sikkerhetskopier og har støtte fra WordPress-eksperter. Administrert WordPress-hosting koster mer fordi hostingleverandøren administrerer nettstedets miljø.

Administrert WordPress Kontrollpanel

Bør du bruke en administrert WordPress-plattform?

Hvis du prøver å velge den beste hostingplanen, eller lurer på om administrert WordPress hosting er noe for deg, er svaret enkelt.

Hvis du tenker på å starte en blogg eller bare er en nybegynner, trenger du ikke administrert WordPress-hosting.

Managed WordPress hosting er et godt valg for små til mellomstore bedrifter eller blogger som allerede har et veldig stort antall besøkende.

Bedrifter og populære blogger som har mye trafikk, drar mest nytte av en administrert WordPress-plan. Det er fordi bedrifter og populære nettsteder må fokusere på kundeservice og innhold, slik at de trenger et problemfritt nettsted med høy ytelse.

Hvor er cPanel i Managed WordPress Hosting?

Du vil ikke finne cPanel på en administrert WordPress-konto, fordi webhotellet tar seg av grunnleggende webhotelloppgaver.

Administrert WordPress-hosting inkluderer installering av WordPress, håndtering av hurtigbufring på servernivå, oppretting av sikkerhetskopier av nettstedet ditt og administrasjon av WordPress-kjerneoppdateringer.

Managed hosting selskaper som WP Engine og Liquid Web bruker sine egne kontrollpaneler i stedet for den proprietære cPanel.

Mange webhotellleverandører bytter bort fra cPanel og erstatter det med et tilpasset brukergrensesnitt for å redusere kostnader og gi en mer integrert kundeopplevelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me