Hva er: Kommentarer

Bloggkommentarer er skriftlige reaksjoner som leserne kan legge til i blogginnleggene dine. Å legge igjen en kommentar på et blogginnlegg er en enkel måte for besøkende å kommunisere med deg og andre lesere.


Kommentarer vises vanligvis på nettstedet ditt rett etter blogginnleggets innhold, sammen med kommentatorens navn, dato og klokkeslett da de forlot kommentaren.

Et livlig kommentarområde kan være en fin måte for deg og leserne dine å bygge et fellesskap rundt bloggen din. Besøkende kan gi tilbakemelding, stille spørsmål, tilby sitt eget synspunkt på temaet og mer.

Hva er kommentarer

WordPress-innlegg, sider og andre innleggstyper kan godta kommentarer, hvis du velger å tillate dem. Det er imidlertid opp til deg å engasjere brukere på nettstedet ditt og oppmuntre dem til å legge igjen kommentarer.

La oss se på hvordan du administrerer og godkjenner kommentarer først.

Kommentarsskjermen i WordPress

Alle kommentarer på et WordPress-nettsted vises på kommentarer -siden i WordPress-administratorområdet ditt. Som standard viser det alle kommentarer.

WordPress kommentator moderator instrumentpanel

Du kan bytte visning for å se pågående, godkjente, spam og søppel kommentarer:

  • Avventer kommentarer er sendt inn av besøkende, men de vil ikke være synlige i blogginnleggene dine med mindre du godkjenner dem.
  • godkjent kommentarer er publisert og er offentlig synlige på blogginnleggene dine av alle besøkende på nettstedet.
  • spam kommentarer er blitt flagget som muligens uønskede eller irrelevante, og er ikke synlige for nettstedets besøkende.
  • Søppel kommentarer er merket som uønskede og blir automatisk slettet for godt etter 30 dager.

Hvis du flytter musen over til en kommentar, vises handlingskoblingene for den. Du kan godkjenne en kommentar for å gjøre den synlig for alle besøkende på nettstedet, eller ikke godkjenne den for å sette den i venter på status igjen.

Du kan også svare på kommentarer. Ved å svare på en spesifikk kommentar, vil svaret ditt vises rett under den kommentaren. Dette kalles “gjengede” eller “nestede” kommentarer.

Du kan også velge å redigere noens kommentarer på ditt eget nettsted. De Rask redigering alternativet åpner et tekstområde slik at du kan redigere kommentaren uten å laste siden på nytt. Redigere, derimot, gir deg flere alternativer for å redigere navn, bruker-e-post og mer.

rediger kommentar i wordpress

Hvis du ser en kommentar merket som spam som faktisk er en ekte kommentar, kan du merke den som Ikke spam ved å holde musen over den.

Kommentarer i søppelområdet er kommentarer som er slettet av deg. Eventuell kommentar i papirkurven kan gjenopprettes ved å klikke på Restaurere. Kommentarer i søppel forblir der i 30 dager etter at WordPress sletter dem permanent.

Hva er diskusjonsinnstillinger i WordPress?

WordPress-kommentarsystemet har mange alternativer som du kan konfigurere fra Innstillinger »Diskusjon side. Den første delen av disse alternativene er for standard artikkelinnstillinger. Disse innstillingene gjelder alle innlegg, sider, vedlegg og tilpassede innleggstyper.

Standard WordPress-kommentarinnstillinger

Hvis du krysser av “Forsøk på å varsle alle blogger som er lenket til fra artikkelen”, vil du sende trackbacks eller pingbacks til artiklene du har lenket til i innlegget ditt. Denne funksjonen lar deg varsle andre bloggeiere om at du har lenket til artiklene deres.

Hvis nettsiden du har koblet til bruker et pingback-aktivert system som WordPress, vil eieren av det nettstedet se et varsel med en lenke til artikkelen din. Da kan den eieren av nettstedet bestemme seg for å vise trackbacken din i kommentardelen til nettstedet.

Akkurat som alternativet over, kan du også aktivere WordPress-nettstedet ditt til å godta tilbakekoblinger fra andre nettsteder ved å merke av for “Tillat koblingsvarsler fra andre blogger”.

Du ser pingbacks fra andre nettsteder under kommentarfeltet. Du ser også pingbacks når du kobler en av artiklene dine i et nytt innlegg.

For å lære mer, se vår guide for trackbacks og pingbacks i WordPress.

Hver WordPress-webside trenger ikke å ha kommentarer aktivert. Du kan deaktivere dem ved å fjerne merket i ruten ved siden av “Tillat folk å legge ut kommentarer til nye artikler”.

Deaktivering av kommentarer sletter ikke eldre kommentarer som allerede er publisert på nettstedet ditt. Det vil bare slutte å godta nye kommentarer. Du kan aktivere dem når som helst.

For mer informasjon, se på vår guide for hvordan du deaktiverer kommentarer i WordPress fullstendig.

Hva er kommentar Moderasjon?

Kommentar moderasjon er en WordPress-funksjon som lar nettstedseiere godkjenne eller slette kommentarer lagt ut av besøkende på deres nettsted. Innstillinger for kommenteringsmoderering kan endres fra Innstillinger »Diskusjon skjerm.

Gå til for å aktivere moderering Innstillinger »Diskusjon og sjekk alternativet “Kommentar må godkjennes manuelt”.

Godkjen alle WordPress-kommentarer manuelt

Kommentarmoderering lar eiere av nettstedet forhindre potensielt skadelig, krenkende eller spam-innhold fra å bli publisert på nettstedet deres. Hvis du bruker kommenteringsmoderering med en spambeskyttelsesplugin som Akismet, kan du redusere sjansene for at spam-kommentarer blir publisert betydelig.

Bare tillat registrerte brukere å kommentere

Hvis du vil, kan du bare la registrerte brukere kommentere nettstedet ditt. For å gjøre det, må du først åpne ditt WordPress-nettsted for registrering. Gå til Innstillinger »Generelt og merk av i ruten ved siden av “Alle kan registrere seg”.

Hvis du ikke vil at nye brukere skal skrive innlegg på nettstedet ditt, må du sørge for at du har det abonnent som Ny bruker standardrolle før du lagrer endringer.

Registrer abonnent

Etter å ha åpnet nettstedet ditt for registrering, gå tilbake til Innstillinger »Diskusjon skjerm. Under “Andre kommentarinnstillinger” merker du av for “Brukere må være registrert og logget inn for å kommentere”.

Bare registrerte brukere kommenterer

Motta e-postvarsler for WordPress-kommentarer

Fra Innstillinger »Diskusjon side, kan du også angi alternativene for å motta e-postvarsler hver gang noen legger igjen en kommentar på nettstedet ditt, eller kommentaren venter på å bli godkjent. Hvis du sjekker disse alternativene, vil du også sende deg en e-postvarsling når et nettsted sender deg trackback eller pingback.

Du vil imidlertid ikke motta e-postvarsler for kommentarer eller trackbacks merket som spam.

Kommentar E-postvarsling

Hvis du ikke mottar e-postvarsler etter at du har aktivert disse avmerkingsrutene, må du sjekke e-postadressen i Innstillinger »Generelt for å sikre at det stemmer. Hvis e-postadressen er korrekt, kan du sjekke e-post spam-mappene, eller se guiden vår for hvordan du fikser WordPress som ikke sender e-post.

Aktiver eller deaktiver kommentarer til et enkelt innlegg i WordPress

Du kan overstyre standardkommentarer for artikler ved å aktivere eller deaktivere kommentarer på et enkelt innlegg, side eller tilpasset innleggstype. Når du redigerer innlegget, er det bare å fjerne merket for boksene for å deaktivere kommentarer og trackbacks, eller krysse av for å aktivere kommentarer og trackbacks.

Aktiver Deaktiver kommentarer

Hva er en Avatar eller Gravatar?

I nettmiljøer brukes ordet Avatar for brukerens profilbilde. Gravatar er en nettbasert tjeneste som lar brukere bruke det samme avatarbildet på tusenvis av nettsteder som bruker Gravatars. Gravatars.com eies av Automattic som er et selskap stiftet av WordPress-medgründer Matt Mullenweg.

Når en bruker oppretter en konto eller legger igjen en kommentar, ser WordPress opp etter et gravatarbilde som samsvarer med e-postadressen deres. Hvis brukeren har en Gravatar-konto med et bilde, viser WordPress dette bildet som sitt profilbilde med sine kommentarer.

Hvis en brukers e-postadresse ikke samsvarer med en Gravatar-konto, viser WordPress et standard Avatar-bilde.

Standard Avatar-bildet i WordPress kalles Mystery Person. Dette kan endres i Innstillinger »Diskusjon under Avatar-seksjonen.

Avatar Gravatar Kommentarinnstillinger

Du kan velge å ikke bruke Avatar-bilder på nettstedet ditt ved å fjerne merket “Vis avatarer” alternativ. Men siden de fleste WordPress-temaer har maler designet for å vise Gravatars, ser det kanskje ikke bra ut på fronten av nettstedet ditt.

Du kan velge en maksimal rangering for ditt Avatar-bilde. Standardalternativet er G som passer for alle målgrupper. Imidlertid, hvis en bruker har et Avatar-bilde som kan være støtende, viser Gravatar automatisk standard Gravatar-bildet du valgte for nettstedet ditt i stedet.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære alt om WordPress-kommentarer og hvordan de fungerer. Sjekk ut nedenfor for å lære mer.

Du kan også abonnere på YouTube-kanalen vår for trinnvise WordPress-videotutorials, og følge oss på Twitter og Facebook for de siste oppdateringene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me