Hva er: Underdomene

Et underdomen er en tilleggsdel til hoveddomenenavnet ditt. Underdomener er opprettet for å organisere og navigere til forskjellige deler av nettstedet ditt. Du kan opprette flere underdomener eller underdomener på hoveddomenet ditt.


For eksempel:

store.yourwebsite.com

I dette eksemplet er “butikk” underdomenet, “nettstedet ditt” er det primære domenet og “.com” er toppnivådomenet (TLD). Du kan bruke hvilken som helst tekst som underdomen, men du vil forsikre deg om at det er enkelt å skrive og huske.

Hva er underdomene

Det er forskjellige grunner til at selskaper bruker underdomener. La oss se på noen tilfeller av toppdomen som bruker bruk.

Bruk tilfeller av underdomene

Det vanligste brukssaken til et underdomen er å lage en test- eller iscenesettelsesversjon av et nettsted. Ofte vil utviklere teste nye plugins og oppdateringer på et underdomenescenesettingssted før de publiserer dem live på Internett.

En annen vanlig bruk av et underdomen er å opprette en online e-handelsbutikk. Ofte vil selskaper ha et eget underdomen for å håndtere transaksjoner fordi e-handelssider vanligvis krever en mer kompleks oppsetting.

Vi har også sett selskaper bruke underdomener for sine mobile nettsteder (m.yoursite.com), stedsspesifikke nettsteder (uk.yoursite.com), og opprette underdeler av nettstedet.

Du kan installere WordPress på underdomenet ditt, og det vil fungere som en egen installasjon fra hovednettstedet.

Du kan bruke et underdomen til å betjene en bestemt gruppe brukere på nettstedet ditt, som “guest.yourwebsite.com”, “user.yourwebsite.com” og mer. Slik tilbyr nettstedsbyggerplattformer som WordPress.com, blogger.com og andre tilpassede nettsteder til brukere.

Underdomener kan være veldig nyttige når du skal organisere nettstedets innhold mer effektivt. Riktig bruk av et underdomen påvirker ikke SEO på hovednettstedet. Når du er i tvil, anbefaler vi imidlertid å beholde alt på samme domene og unngå å bruke et underdomen for offentlige nettsteder.

Hvordan lage et underdomene

Du kan enkelt opprette et underdomen i domeneregistratoren din eller din WordPress hosting-konto. I dette eksemplet vil vi opprette et underdomen ved å bruke vertsselskapet Bluehost, men prosessen er lik på alle plattformer.

For å opprette et underdomen i Bluehost, må du logge inn på webhotellkontoen din. Klikk deretter på “Domener” -fanen til venstre. Dette vil åpne en undermeny med flere alternativer.

Opprett underdomene

Nå, klikk på “Underdomener” -fanen på listen.

Opprett underdomene 2

Feltet til høyre inneholder domenenavnet ditt. Du trenger ikke å endre noe hvis du bare har ett domene på webhotellkontoen din. Hvis du har mer enn ett domene, vil det bli oppført i rullegardinmenyen. I vårt eksempel har vi bare ett domene, “yourdomain.org”.

Skriv deretter et navn på det nye underdomenet i feltet til høyre. Du kan legge inn ting som blogg, galleri, butikk eller hva du vil bruke. For dette eksempelet vil vi bruke “demo”.

Når du har skrevet inn navnet på underdomenet, klikker du på “Opprett” -knappen.

Opprett underdomene 3

Du vil umiddelbart se det nye underdomenet nederst på skjermen. Underdomeneadressen din vil nå vises foran på domenenavnet ditt. Ved å bruke vårt eksempel, endret det fra “yourdomain.com” til “demo.yourdomain.com”. Legg merke til at det nye underdomenet ditt fylles ut automatisk i hjemmemappefeltet for underdomenet.

Gratulerer! Du har nettopp opprettet det første underdomenet ditt.

Opprett underdomene 4

Underdomener vs underkataloger for SEO

Søkemotorer viser underdomener og underkataloger annerledes. La oss se på hvorfor dette stemmer, og hvordan bruk av et underdomen vs en underkatalog påvirker SEO.

Underdomene vs underkatalog for SEO

Underdomener blir sett av Google og andre søkemotorer som et annet nettsted. Dette betyr at søkemotorer må gjennomsøke og indeksere hvert underdomen separat.

Det er viktig å huske at “koblingsjuice” opprettet fra tilbakekoblinger til ditt hovedside ikke deles mellom domenet og underdomenene. Å bygge siderangering for nøkkelord for et underdomen er like vanskelig som for et helt eget nettsted.

Du bør bare bruke underdomener hvis du har en god grunn til det. Du kan for eksempel bruke underdomener til å rangere etter forskjellige søkeord, målrette mot et spesifikt marked eller nå et annet sted eller tjene et annet språk enn hovednettstedet..

underkataloger er filer som er funnet under ditt primære domene. Google og andre søkemotorer ser ikke underkataloger som separate nettsteder, så “link juice” og SEO deles mellom domenet ditt og underkatalogene.

For bloggere, startups eller små bedrifter med begrenset tid og ressurser, vil bruk av underkataloger hjelpe deg med å rangere nettstedet ditt raskere enn å bruke et underdomener.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me