Hvordan starte en moteblogg (og tjene penger) – trinn for trinn

Ønsker du å starte en moteblogg, men vet ikke hvor du skal begynne? Det er lett å starte en blogg, men den vanskelige delen er å lykkes og tjene penger på den. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du starter en moteblogg, samt dele tips om hvordan du kan tjene penger på motebloggen din.


Å starte en moteblogg og tjene penger

Hvorfor du bør starte en moteblogg?

Hvis du brenner for mote og stil, må du ha sett noen topp motebloggere og påvirkere på Instagram.

Disse motebloggene gir ikke bare en plattform for bloggerne, men de har også mange muligheter på vei. Du vil bli overrasket over å oppdage de mange måtene mote bloggere tjener penger på bloggene sine.

I følge Harper’s Bazaar bruker designere og toppmerker over en BILLION dollar hver år på å annonsere på Instagram alene.

Topp 10 eksempler på moteblogger som knuser det i 2018

Topp mote blogg eksempler

Bortsett fra penger, lar en moteblogg deg uttrykke deg på den mest kreative måten. Her er noen av de beste eksemplene på moteblogger som du kan følge for inspirasjon.

 1. We Wore What – (Danielle Bernstein)
 2. Med vennlig hilsen Jules – (Julie Sariñana)
 3. Den blonde salaten – (Chiara Ferragni)
 4. Gal oppfyller Glam – (Julia Engel)
 5. Song of Style – (Aimee Song)
 6. Kayture – (Kristina Bazan)
 7. Wendys Lookbook – (Wendy Nguyen)
 8. Atlanterhavet-Stillehavet – (Blair Eadie)
 9. The Chriselle Factor – (Chriselle Lim)
 10. Gary Pepper Girl – (Nicole Warne)

En ting du vil legge merke til ved hvert av de beste mote-bloggeksemplene ovenfor, er at de alle har sin egen unike stemme, personlighet og smak på moten. Disse motebloggerne bringer sitt eget unike perspektiv for å fremheve sine favorittprodukter, varer og merkevarer.

Hvis du tror at du har et unikt inntrykk av mote og stil, bør du absolutt starte en moteblogg.

Selv om det er enkelt å sette opp moteblogg-delen, er det som alle viktige ting i livet å gjøre bloggen populær og tjene penger på den, kreve krefter.

Hvis du gjør det riktig, vil du imidlertid synes opplevelsen er givende og oppfylende.

Hva du trenger for å starte motebloggen din

Moteblogging

Først må du velge riktig plattform for å bygge din egen moteblogg. Du har mange valg, men hver og en av dem har sine fordeler og ulemper (se vår sammenligning av de beste bloggplattformene).

For eksempel kan du starte en gratis blogg på en plattform som WordPress.com, Tumblr, Blogger, osv.

Disse kalles gratis blogger, og de er veldig begrensede med tanke på funksjoner og fleksibilitet når det gjelder å vokse ditt personlige merke. Den viktigste begrensningen er din evne til å tjene penger på innholdet ditt.

Hva med å starte en moteblogg med Instagram?

Instagram er kjempebra, men du eier det ikke. Du kan bygge et stort påfølgende, og alt dette kan forsvinne umiddelbart hvis Instagram bestemmer at innholdet ditt brøt med noe av policyen deres.

Vi sier ikke at du ikke bør bruke Instagram. Du må bruke den til å bygge et stort publikum, men du vil trenge en sentral plattform som du kan kontrollere hvor du kan holde publikum tilbake i flere år fremover.

Den beste måten å bygge motebloggen din er ved å lage din egen webside med fullstendig eierskap og full kontroll.

Nå er spørsmålet, hvordan kan en nybegynner uten kunnskap om koding kunne bygge et nettsted?

Det er her WordPress.org kommer inn. Det er en kraftig nettstedbygger som gir deg absolutt kontroll og full eierskap til nettstedet ditt. Det er viktig å ikke forveksle WordPress.org med WordPress.com. De er to forskjellige plattformer. (Se vår sammenligning av WordPress.com vs WordPress.org for mer informasjon).

Det er tre ting du trenger for å starte en moteblogg ved hjelp av WordPress.org:

 1. Domenenavn – Dette vil være adressen til nettstedet ditt, og hva brukerne skriver inn nettleseren for å besøke bloggen din (eksempel, wpbeginner.com).
 2. Webhotell – Dette vil være hjemmet til bloggen din, og hvor du vil lagre alle nettstedfilene dine.
 3. Din udelte oppmerksomhet i 30 minutter

Ja, du kan starte en helt ny moteblogg på 30 minutter, og vi leder deg gjennom hele oppsettet trinn for trinn.

I denne opplæringen vil vi dekke følgende:

 • Hvordan registrere et domenenavn gratis
 • Hvordan velge det beste webhotellet
 • Slik installerer du WordPress
 • Hvordan finne det perfekte temaet (nettstedsdesign) for din moteblogg
 • Slik legger du til innhold i motebloggen din
 • Slik får du flere besøkende til motebloggen din
 • Hvordan tjene penger på motebloggen din
 • Ressurser for å lære WordPress og vokse motebloggen din

Klar? La oss komme i gang.

Sette opp en moteblogg ved hjelp av WordPress

Et domenenavn koster vanligvis $ 14.99 / år og webhotell koster normalt $ 7.99 / måned.

Det er mye for nybegynnere som akkurat begynner.

Heldigvis tilbyr våre venner på Bluehost et gratis domene, en gratis SSL og 60% rabatt på hosting til våre lesere.

I utgangspunktet kan du komme i gang så lavt som $ 2,75 / måned.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive Bluehost-tilbudet →

MERK: Hos WPBeginner tror vi på åpenhet. Hvis du registrerer deg med Bluehost ved å bruke vår henvisningslink, tjener vi en liten provisjon uten ekstra kostnad for deg (faktisk vil du spare penger og få et gratis domene). Vi vil få denne kommisjonen for å anbefale omtrent ethvert WordPress-vertsfirma, men vi anbefaler bare produkter som vi bruker personlig bruk og mener vil tilføre verdi til leserne våre.

La oss gå foran og konfigurere webhotell + -domenet slik at du kan komme i gang.

Først må du gå til Bluehost-nettstedet og klikke på startknappen.

På neste skjermbilde blir du bedt om å velge en plan. Vi anbefaler enten de grunnleggende eller pluss planene. Du kan alltid oppgradere senere hvis du trenger det.

Deretter ber den deg velge et domenenavn for nettstedet ditt.

Velg domenenavn

Domenenavn er adressen til nettstedet ditt, og det er dette brukerne dine vil skrive inn i nettleserne for å besøke bloggen din.

Du må velge et domenenavn som gjenspeiler din personlige stemme. Det skal være unikt, kreativt og interessant. For mer informasjon, se tipsene våre om å velge et flott domenenavn for nettstedet ditt.

Etter at du har oppgitt domenenavnet ditt, må du fylle ut detaljene dine for å fullføre kjøpet.

Du vil motta kontoinformasjonen din i en e-post sendt til adressen du oppga under påmeldingen. Denne e-posten inneholder linken til ditt webhotell-oversikt og påloggingsinformasjon.

Når du har kjøpt hosting, er neste trinn å installere WordPress. Du kan gjøre det ved å følge instruksjonene i vår trinnvise guide for hvordan du starter en blogg.

Velge et design for motebloggen din

Eksempler på design av moteblogger

En blogg om mote og stil kan ikke bare gå med en ren virksomhet eller blogging. Nettstedet ditt trenger et design som representerer din unike følelse av stil og kreativitet.

De fleste motebloggere er ikke nettsteddesignere, så hvordan kan du lage et nettsteddesign som er unikt, elegant, stilig og selvfølgelig kreativt?

Heldigvis finnes det tusenvis av ferdiglagde WordPress-maler som du kan velge mellom.

Redaktørene våre har valgt ut de beste WordPress-temaene for moteblogger som du kan sjekke ut. Alle temaene i listen har kreative design med fleksible alternativer som enkelt gjør dem unikt til deg. Det viktigste er at alle er lydhøre (også mobilvennlige), noe som betyr at de også ser bra ut på mobil og nettbrett.

Hvert av disse temaene har sin egen innstillingsside. Det er her du vil sette opp temaet, legge til nettstedets logo, velge farger og velge grunnleggende innstillinger.

Avhengig av hvilket tema du velger, vil du finne mange tilpasningsalternativer. Vi anbefaler å strebe etter enkelhet i nettstedets design for et renere utseende.

Legg til nyttig innhold i motebloggen din

Gal oppfyller Glam - en topp moteblogg

Når du har et fungerende design på plass, kan du begynne å jobbe med innhold. Vi anbefaler å legge til det statiske innholdet først.

Statisk innhold er sider som er vanlige blant alle nettsteder på internett. Dette inkluderer en kontaktskjema-side, om oss-siden og en personvernside.

Hvis temaet inkluderer en sidebygger-plugin, kan du bruke det til å opprette andre statiske destinasjonssider også.

Deretter vil du begynne å legge til artikler / blogginnlegg. Se vår guide for hvordan du legger til et nytt blogginnlegg i WordPress og bruker alle funksjonene.

Nå er det her du vil utvikle din egen stemme. Blogginnleggene dine må være underholdende, informative og nyttige. Å drive en blogg betyr at du regelmessig må komme med nye ideer til blogginnleggene dine. Sjekk ut disse 73 typene blogginnlegg som er bevist at de fungerer, og du kan enkelt tilpasse dem til motebloggen din.

Vi anbefaler å velge en jevn frekvens for artiklene dine. Travle og større nettsteder legger ut nytt innhold hver dag. Du kan starte med å legge til noen få innlegg per uke og deretter gradvis øke frekvensen til daglige oppdateringer.

For å komme med vanlige ideer til blogginnlegg, besøk populære blogger i motebransjen for å samle inspirasjon. Se hva disse toppbloggene gjør, og repliker det på bloggen din.

Hashtag-mote på Instagram

Vi sier ikke at du bare skal stjele / gjenskape det samme innholdet.

Du trenger bare å samle temaer, samle ideer og få inspirasjon. Etter det bør du bruke disse ideene på bloggen din ved å legge til din egen unike stemme, stil og smak til den.

Optimaliser motebloggen din for å få flere besøkende

Når du begynner å legge til nyttig innhold, er neste trinn å sørge for at brukere kan finne nettstedet ditt.

Slik sikrer du at nettstedet ditt får besøkende og at de besøkende engasjerer seg med innholdet ditt.

Begynn å jobbe med nettstedets SEO

Forbedre SEO-bloggen din

De mest populære bloggene får en stor del av trafikken fra søkemotorer som Google og Bing. Markedsførere bruker SEO, Search Engine Optimization, for å optimalisere nettstedet for høyere rangeringer.

WordPress er i seg selv ganske SEO-vennlig, men det er fremdeles ting du kan gjøre for å optimalisere det ytterligere. Følg vår trinnvise WordPress SEO-guide for å forbedre rangering av nettstedet ditt.

Forbedre nettstedets hastighet

Forbedre blogghastigheten din

Hastighet er en av de viktigste faktorene som påvirker brukeropplevelsen på nettstedet ditt. Det påvirker også nettstedets søkemotorrangeringer, da Google anser hastigheten som en av de beste rangeringsfaktorene.

Du kan gjøre nettstedet ditt betydelig raskere ved å implementere bestemte ytelsesjusteringer i WordPress. Vi har laget en komplett trinnvis guide for hvordan du kan øke hastigheten på WordPress og øke ytelsen.

Spor brukerengasjement

Følger brukeraktiviteter på bloggen din

Ting brukerne dine gjør etter ankomst til nettstedet ditt kalles brukerengasjement. Svært engasjert publikum betyr flere sidevisninger og mer suksess for motebloggen din.

Det er her du trenger Google Analytics. Den forteller deg hvor de besøkende kommer fra, hva de gjør på nettstedet ditt, og hvordan du kan holde dem tilbake.

Bare gå over til veiledningen vår om hvordan du installerer Google Analytics i WordPress, så begynner den å spore nettstedstrafikken din.

Google Analytics tilbyr mye data. Hvordan finner du ut hvor du skal se etter informasjonen du trenger?

For å svare på dette spørsmålet har vi en egen artikkel om hvordan du sporer brukerengasjement i WordPress ved hjelp av Google Analytics.

Begynn å tjene penger på motebloggen din

Tjen penger på motebloggen din

Noen gang lurt på hvordan motebloggere har råd til klær, sminke og tilbehør? Det trenger de faktisk ikke. Mest vellykkede motebloggere markedsfører sponset innhold der merkevarer betaler dem for å markedsføre produkter.

Betalt og sponset innhold er den viktigste inntektskilden for mange motebloggere. Her viser vi de mest effektive måtene du kan begynne å tjene penger på motebloggen på når du først begynner.

1. Vis annonser ved hjelp av Google AdSense

De fleste nettsteder på internett er avhengige av annonser for å generere inntekter. Google AdSense lar deg enkelt vise annonser på nettstedet ditt og tjene penger på bloggen din, selv når du nettopp har startet.

Se vår trinnvise guide for hvordan du kan legge til Google AdSense i WordPress for detaljerte instruksjoner.

2. Markedsføring av tilknyttede selskaper

Affiliate markedsføring lar deg anbefale produkter du er glad i. Du får en henvisningskommisjon når brukerne dine kjøper et produkt etter å ha klikket på lenken din.

For å tjene penger med tilknyttet markedsføring, må du finne moteprodukter og merker med et tilknyttet program. Den største tilknyttede partneren du kan registrere deg på er Amazon Affiliates. De har mange produkter innen mote, klær og tilbehør som du kan anbefale og få betalt for det.

Se vår guide for hvordan du legger til og administrerer tilknyttede lenker i WordPress.

3. Bygg en Instagram-følge

Instagram har plassert seg som det øverste sosiale nettverket for mote- og stilpåvirkere. Du må være med på Instagram og begynne å legge ut med relevante hashtags for å sikre at innleggene dine når riktig publikum.

Den beste måten å komme på en Instagram-strategi er ved å følge andre topp moteblogger på Instagram. Studer innlegg, beskrivelser og hashtags og prøv å gjenskape samme effekt med Instagram-innleggene dine.

Du bør også nettverk med andre påvirkere og gjøre S4S, dele for deling, kampanjer. I denne strategien vil hvert parti dele den andres Instagram-innlegg og merke dem. Det hjelper begge mennesker med å øke følget.

En annen enkel måte å bygge Instagram etterpå er ved å dele Instagram-innleggene dine på WordPress-bloggen din.

4. Merkekampanjer

Tillat merkevarer å nå ut til deg

Nå ut til merkevarer, motestarter og byråer for å samarbeide med dem. Den beste måten å finne hvilke selskaper som gjør bloggkampanjer er å følge med på topp motebloggere og Instagram-innleggene deres.

For flere måter å generere inntekter fra motebloggen din, se vår guide for påviste måter å tjene penger på bloggen din.

Mestring av WordPress ferdigheter

WordPress er enkelt å bruke og nybegynner vennlig. Hver gang du begynner å bruke en ny plattform, er det imidlertid alltid nye ting å oppdage og lære. Det er her WPBeginner kan hjelpe.

WPBeginner er det største gratis WordPress-ressurssiden for nybegynnere. Vi har mye nyttig innhold som er laget spesielt for nybegynnere, bedriftseiere og bloggere.

For å utvide WordPress ferdighetene dine bør du sjekke ut:

 • WPBeginner Dictionary – Vår WordPress-ordliste er det beste stedet å bli kjent med WordPress-lingo
 • WPBeginner-videoer – Nye WordPress-brukere kan starte med disse 23 videoene for å mestre WordPress.
 • WPBeginner Blog – Det sentrale stedet for alle våre WordPress tutorials og guider.

Du kan også abonnere på YouTube-kanalen vår der vi regelmessig laster opp nye videoopplæringer for å hjelpe deg med å lære WordPress.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å starte motebloggen din og tjene penger på den. Det kan også være lurt å se den ultimate WordPress-sikkerhetsguiden for å beskytte bloggen din.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map