Ultimate WordPress SEO-guide för nybörjare (steg för steg)

Att förbättra din WordPress SEO är avgörande för att få mer trafik till din webbplats. Tyvärr är de flesta WordPress SEO-guider för tekniska för att nya användare ska komma igång.


Om du ser allvar med att öka din webbplatstrafik måste du vara uppmärksam på bästa praxis för WordPress SEO.

I den här guiden kommer vi att dela de bästa WordPress SEO-tips som hjälper dig att förbättra din WordPress SEO och få mer organisk trafik.

WordPress SEO för nybörjare

Du kanske har hört experter som säger att WordPress är SEO-vänligt. Det är faktiskt därför många människor väljer WordPress att starta en blogg eller en webbplats.

Medan WordPress ser till att koden den genererar följer SEO bästa praxis, finns det mycket mer du behöver göra om du vill maximera dina SEO-ansträngningar.

Vi har ett antal handlingsbara åtgärder som du måste vidta för att korrekt optimera din WordPress SEO.

För att göra det enkelt har vi skapat en som hjälper dig att enkelt navigera genom vår ultimata SEO-guide för WordPress.

Introduktion

  Grunderna i WordPress SEO

   Det bästa WordPress SEO-pluginet

    WordPress SEO Best Practices

     Hastighet och säkerhet för WordPress SEO

      Slutligen, se för att ta din WordPress SEO ännu längre.

      Introduktion

      Vi vet att idén att optimera för WordPress SEO kan vara skrämmande för nybörjare, särskilt om du inte är en teknisk geek.

      Men oroa dig inte – det behöver inte vara komplicerat. Börja här för att lära dig grunderna, och sedan kan du börja tillämpa dem på din egen webbplats.

      Vad är SEO?

      Vad är SEO

      SEO är en förkortning som står för sökmotoroptimering. Det är en strategi som används av webbplatsägare för att få mer trafik genom att ranka högre i sökmotorerna.

      Sökmotoroptimering handlar inte om att lura Google eller spela systemet. Det handlar helt enkelt om att skapa en webbplats som har optimerad kod och formatering som gör det enkelt för sökmotorer att hitta din webbplats.

      När människor söker på nätet efter de ämnen du skriver om visas ditt sökmotoroptimerade innehåll högre i sökresultaten och du får fler att klicka igenom till din webbplats.

      []

      Varför SEO är viktigt

      Sökmotorer är ofta den största källan till trafik för de flesta webbplatser.

      Google och andra sökmotorer använder avancerade algoritmer för att förstå och rangordna sidor på rätt sätt i sökresultaten. Dessa algoritmer är dock inte perfekta – de behöver fortfarande din hjälp för att förstå vad ditt innehåll handlar om.

      Om ditt innehåll inte är optimerat vet inte sökmotorerna hur de ska rankas. När människor söker efter ämnen du skriver om visas din webbplats inte i sökresultaten och du kommer att missa all den trafiken.

      Det är verkligen viktigt för alla företagare att göra sin webbplats sökmotor vänlig, så att de kan maximera sin söktrafik.

      []

      Grunderna i WordPress SEO

      SEO kan bli tekniskt, men det behöver inte vara det. Att bara lära sig några grundläggande SEO-tips för att optimera din webbplats kan ge dig en märkbar ökning i din webbplatstrafik.

      Du behöver inte vara ett tekniskt geni för att använda teknikerna nedan. Om du redan använder WordPress så har du vad som krävs!

      Låt oss börja optimera din webbplats.

      Kontrollera webbplatsens synliga inställningar

      WordPress har ett inbyggt alternativ för att dölja din webbplats från sökmotorer. Syftet med detta alternativ är att ge dig tid att arbeta på din webbplats innan den är redo att offentliggöras.

      Ibland kan detta alternativ dock kontrolleras av misstag och det gör att din webbplats inte är tillgänglig för sökmotorer.

      Om din webbplats inte visas i sökresultaten, är det första du behöver göra att se till att det här alternativet är avmarkerat.

      Logga bara in på adminområdet på din WordPress-webbplats och besöka Inställningar »Läsning sida.

      Inställningar för sökmotors synlighet i WordPress

      Du måste bläddra ner till avsnittet “Sökmotorssynlighet” och se till att rutan bredvid “Avskräcka sökmotorer från att indexera den här webbplatsen” är avmarkerad.

      Glöm inte att klicka på knappen “Spara ändringar” för att lagra dina ändringar.

      []

      Använda SEO-vänliga URL-strukturer i WordPress

      SEO-vänliga webbadresser innehåller ord som tydligt förklarar innehållet på sidan, och de är lätta att läsa av både människor och sökmotorer.

      Några exempel på SEO-vänliga webbadresser är:

      https://www.wpbeginner.com/how-to-install-wordpress/
      https://www.wpbeginner.com/common-wordpress-errors-and-how-to-fix-them/

      Lägg märke till att dessa webbadresser är läsbara och en användare kan gissa vad de ser på sidan bara genom att titta på URL-texten.

      Så hur ser en icke-SEO-vänlig URL ut?

      https://www.wpbeginner.com/?p=10467
      http://example.com/archives/123

      Observera att dessa webbadresser använder siffror som inte är relaterade till innehållet, och en användare kan inte gissa vad de kommer att hitta på sidan genom att titta på webbadressen.

      Att använda SEO-vänlig permalänkstruktur förbättrar dina chanser att få bättre positioner i sökresultaten.

      Så här kan du kontrollera och uppdatera din WordPress-webbplatss permalänkstruktur.

      Du måste besöka Inställningar »Permalinks sida. Välj alternativet för postnamn och klicka sedan på knappen “Spara ändringar” för att lagra dina inställningar.

      SEO-vänlig URL-struktur i WordPress

      För mer detaljerade instruktioner, titta på vår guide om vad som är en SEO-vänlig URL-struktur i WordPress.

      Notera: Om din webbplats har körts i mer än 6 månader, ändra inte din permalänkstruktur om du inte använder numret. Om du använder dag och namn eller månad och namn kan du fortsätta använda det.

      Genom att ändra din permalänkstruktur på en etablerad webbplats kommer du att förlora allt ditt sociala medieandelsantal och riskerar att förlora din befintliga SEO-ranking.

      Om du måste ändra din permalänkstruktur, anställa en professionell så att de kan ställa in riktiga omdirigeringar. Du kommer fortfarande att förlora dina sociala andelar på sidorna.

      []

      WWW vs icke-WWW

      Om du precis börjar med din webbplats måste du välja om du vill använda www (http://www.example.com) eller icke-www (http://example.com) i webbplatsens URL.

      Sökmotorer anser att dessa är två olika webbplatser, så det betyder att du måste välja en och hålla fast vid den.

      Du kan ställa in dina önskemål genom att besöka Inställningar »Allmänt sida. Lägg till din önskade URL i fälten ‘WordPress Address’ och ‘Site Address’.

      Icke-www eller www i WordPress URL: er

      Trots vad någon annan kan säga, från SEO-synvinkel är det ingen fördel att använda ett eller annat.

      För mer detaljerad information om detta ämne, ta en titt på vår guide om www vs icke-www – vilket är bättre för WordPress SEO.

      []

      Det bästa WordPress SEO-pluginet

      En av de bästa delarna med WordPress är att det finns en plugin för allt, och SEO är inget undantag. Det finns tusentals WordPress SEO-plugins som gör det svårare för nybörjare att välja den bästa WordPress SEO-plugin.

      Istället för att installera separata plugins för enskilda SEO-uppgifter hjälper vi dig att välja den bästa WordPress SEO-plugin som gör allt, och det är 100% gratis.

      Att välja det bästa WordPress SEO-pluginet

      Välja den bästa WordPress SEO-plugin

      När det gäller att välja det bästa WordPress SEO-pluginet kommer du troligen att begränsa dina val till de två mest populära lösningarna: Yoast SEO eller All in One SEO Pack.

      De är båda effektiva lösningar, och vi har gjort en fördelar och nackdelar med Yoast SEO mot allt i ett SEO-paket.

      På WPBeginner använder vi Yoast SEO, så i den här tutorialen kommer vi att använda Yoast SEO för skärmdumpar och exempel.

      Oavsett, vi har en steg-för-steg-guide för korrekt installation av vart och ett av dessa plugins:

      • Hur du installerar och konfigurerar Yoast SEO-plugin i WordPress
      • Användarguide för Allt i ett SEO-paket

      []

      Lägg till XML-webbplatskartor i WordPress

      Lägg till XML-webbplatskarta i WordPress

      En XML-webbplatskarta är en speciellt formaterad fil som listar varje sida på din webbplats. Detta gör det enkelt för sökmotorer att hitta allt ditt innehåll.

      Medan du lägger till en XML-webbplatskarta förbättrar inte din webbplats sökrankning, hjälper det sökmotorerna att hitta sidorna snabbt och börja rangordna dem.

      Om du använder Yoast SEO-pluginet skapar det automatiskt en XML-webbplatskarta för dig. För att hitta din webbplatskarta går du bara till den här webbadressen (glöm inte att ersätta example.com med ditt eget domännamn):

      http://example.com/sitemap_index.xml

      Vi visar dig hur du skickar in din XML-webbplatskarta till Google i nästa steg.

      []

      Lägg till din webbplats i Google Search Console

      Google Search Console

      Google Search Console, även känd som Webmaster Tools, är en uppsättning verktyg som erbjuds av Google för att ge webbplatsägare en titt på hur deras innehåll ses av sökmotorn.

      Den tillhandahåller rapporter och data som hjälper dig att förstå hur dina sidor visas i sökresultaten. Du får också se de verkliga söktermen som människor använder för att hitta din webbplats, hur varje sida visas i sökresultaten och hur ofta du klickar på dina sidor.

      All denna information hjälper dig att förstå vad som fungerar på din webbplats och vad som inte är det. Du kan sedan planera din innehållsstrategi i enlighet därmed.

      Google Search Console varnar dig också när det är något fel på din webbplats, till exempel när sökrobotar inte kan komma åt den, hitta duplicerat innehåll eller begränsade resurser.

      Vi har en steg-för-steg-guide om hur du lägger till din WordPress-webbplats till Google Search Console.

      Om du använder Yoast SEO följer du steg 6 i vår installationsguide för Yoast SEO.

      Om du inte använder Yoast SEO kan du titta på vår video som visar ett alternativt sätt:

      Prenumerera på WPBeginner

      När du har lagt till din webbplats i Google Search Console klickar du på webbplatskartan från vänster-menyn och klistrar sedan in den sista delen av webbadressen till webbplatskartan.

      Lägga till webbplatskarta i Google Search Console

      Klicka på skicka-knappen för att spara dina ändringar.

      Google Search Console kommer nu att kontrollera din webbplatskarta och använda den för att förbättra din webbplats genomsökning.

      När du väl har lagt till din webbplatskarta kommer den att visas som väntande. Det tar Google lite tid att genomsöka din webbplats. Efter några timmar skulle du kunna se statistik om din webbplatskarta. Den visar hur många länkar den hittade i din webbplatskarta, hur många av dem som har indexerats, ett förhållande mellan bilder och webbsidor osv..

      Vi rekommenderar att du kontrollerar din Search Console minst varje månad för att få insikter och se webbplatsens SEO-framsteg.

      []

      Optimera dina blogginlägg för SEO

      Ofta gör nybörjare misstaget att tro att installation och aktivering av ett WordPress SEO-plugin är allt som behövs. SEO är en pågående process som du måste följa med om du vill se maximalt resultat.

      Alla topp-SEO-plugins tillåter dig att lägga till en titel, beskrivning och fokus sökord till varje blogginlägg och sida. Den visar också en förhandsgranskning av vad användare kommer att se när de Google din webbplats.

      Vi rekommenderar att du optimerar din titel och din beskrivning för att få maximala klick.

      När du skriver ditt blogginlägg bläddrar du bara ner till SEO-avsnittet och drar full nytta av det.

      Yoast SEO-blogginlägg

      Om du undrar hur du väljer ett fokus nyckelord eller fokus nyckelfras, vad är en bra titel eller vad är en bra metabeskrivning, så har vi behandlat det i detaljer i vår nybörjarguide för att optimera dina blogginlägg för SEO.

      Vi rekommenderar starkt att du läser den eftersom SEO på sidan är avgörande för din framgång.

      Gör sökordsundersökningar för din webbplats

      Många nybörjare använder sina bästa gissningar för att ta reda på vilka ämnen människor letar efter och vad de borde lägga till på sina bloggar och webbplats.

      Det är som att skjuta en pil i mörkret. Du behöver inte göra det när du kan använda riktiga data för att ta reda på vad människor letar efter.

      Sökordforskning är en forskningsteknik som används av innehållsskapare och SEO-experter. Det hjälper dig att upptäcka ord som användare går in i sökmotorer för att hitta innehåll, produkter och tjänster i din bransch.

      Du kan sedan använda dessa ord och fraser på din webbplats för att få mer söktrafik.

      Det finns massor av sökordsverktyg (både gratis och betalt) som du kan använda. Vi rekommenderar att du använder SEMRush, det hjälper dig att upptäcka nyckelord och till och med ta reda på nyckelorden där dina konkurrenter rankas.

      För mer information, se vår nybörjarguide om hur du gör sökordundersökningar för din WordPress-webbplats.

      []

      WordPress SEO Best Practices

      Om du följer grunderna i WordPress SEO och använder den bästa WordPress SEO-plugin kommer du redan att ligga före de flesta webbplatser.

      Men om du vill ha ännu bättre resultat måste du följa WordPress SEO bästa praxis nedan.

      Dessa är inte för tekniska och de flesta kräver inte ens att du rör någon kod. Men de kommer att göra en stor skillnad om du följer dem.

      Korrekt använda kategorier och taggar i WordPress

      Kategori vs Tagg

      Med WordPress kan du sortera dina blogginlägg i kategorier och taggar. Detta gör det enkelt för dig att hantera ditt innehåll efter ämnen och för dina användare att hitta det innehåll de letar efter.

      Kategorier och taggar hjälper också sökmotorer att förstå din webbplatsstruktur och innehåll.

      Ofta blir nybörjare förvirrade över hur man bäst använder kategorier och taggar. Efter att ha förklarat det för tusentals läsare, här följer vi kategorier och taggar.

      Kategorier är avsedda för bred gruppering av dina inlägg. Om din blogg var en bok, kommer kategorier att vara innehållsförteckningen.

      På en personlig blogg kan du till exempel ha kategorier som musik, mat, resor osv. Kategorier är hierarkiska, så du kan lägga till barnkategorier till dem.

      Å andra sidan är taggar mer specifika nyckelord som beskriver innehållet i ett enskilt inlägg. Till exempel kan ett blogginlägg som lagts in under matkategorin ha taggar som sallad, frukost, pannkakor, etc. Tänk på dessa som indexavsnitt i en lärobok..

      Mer information om detta ämne finns i vår guide om kategorier kontra taggar och bästa metoder för SEO för att sortera ditt innehåll.

      Genom att använda kategorier och taggar korrekt gör du det enkelt för dina användare att surfa på din webbplats. Eftersom det är lätt för användare gör det också lättare för sökmotorer att surfa på din webbplats.

      []

      Gör intern koppling till en vana

      Lägga till interna länkar i WordPress

      Sökmotorer tilldelar varje sida på din webbplats en poäng (sidautoritet). Receptet på denna poäng hålls hemligt så att människor inte kan spela resultaten. Men de vanligaste myndigheternas signaler är länkar.

      Det är därför det är viktigt att du länkar till ditt eget innehåll från dina andra blogginlägg och sidor.

      Du bör göra det till en vana att koppla samman dina egna inlägg när det är möjligt. Om du har flera författare kan du skapa en checklista över blogginlägg som förut publiceras som kräver att de sammanlänkar minst tre andra blogginlägg.

      Detta hjälper dig att öka dina sidvisningar, ökar den tid som användarna spenderar på din webbplats och i slutändan kommer du att förbättra SEO-poängen för dina enskilda blogginlägg och sidor.

      []

      Optimera WordPress-kommentarer

      Optimera WordPress-kommentarer

      Kommentarer kan vara en stark indikation på användarnas engagemang på din webbplats. Engagerade användare betyder fler länkar tillbaka till din webbplats, mer trafik och förbättrad SEO.

      Du måste dock se till att dina kommentarer är verkliga och inte skräppost. Spammare skickar kommentarer med dåliga länkar som kan påverka och till och med förstöra din sökrankning.

      Det är därför vi rekommenderar alla att börja använda Akismet. Det är en av de två plugins som förinstalleras med alla WordPress-webbplatser, och det hjälper dig att bekämpa skräppost från kommentarer.

      Om Akismet ensam inte kan hantera kommentarspam, se dessa tips och verktyg för att bekämpa kommentarspam i WordPress.

      Om dina blogginlägg lockar många äkta, skräppostfria kommentarer, bör du klappa dig själv på axeln för att bygga en så engagerande webbplats!

      Men för många kommentarer på ett inlägg kan göra att det laddar långsammare vilket också påverkar din sökmotors ranking. (Fortsätt läsa nedan för att ta reda på mer om hur snabbt påverkar SEO.)

      För att förbereda din webbplats så att den kan hantera de belastningskommentarer som läggs på din server och hastighet kan du dela kommentarer i flera sidor. Se vår handledning om hur du paginerar kommentarer i WordPress.

      (Om du vill få fler kommentarer på din webbplats, kolla in dessa 11 sätt att få fler kommentarer på dina WordPress-blogginlägg.)

      []

      NoFollow externa länkar i WordPress

      Som nämnts ovan hjälper länkar sökmotorer att avgöra vilka sidor som är viktiga. När du länkar till en webbplats överför du en del av webbplatsens SEO-poäng till den länken. Denna SEO-poäng kallas “länkjuice.”

      För bra sökresultat måste du se till att du får mer länkjuice från andra webbplatser än du ger bort.

      Genom att lägga till “nofollow” -attributet till externa länkar (länkar till webbplatser som du inte äger) instrueras sökmotorer att inte följa dessa länkar. Detta hjälper dig att spara länkjuice.

      En normal extern länk ser ut så här i HTML:

      Exempel på webbplats

      En extern länk med attributet nofollow ser ut så här:

      rel ="nofollow">Exempel på webbplats

      Som standard kommer WordPress inte med ett alternativ att göra länkar nofollow. Men du kan fortfarande enkelt göra det genom att manuellt ändra länkar.

      Välj bara blocket som innehåller din länk och klicka sedan på den 3 vertikala prickikonen som finns i övre fältet.

      Redigera som HTML

      Detta öppnar en meny där du behöver klicka på alternativet “Redigera som HTML”.

      Nu ser du HTML-koden för din länk. Gå vidare för att lägga till rel = ”nofollow” -attributet till länkelementet.

      Lägga manuellt nofollow-attribut till en länk manuellt

      Om du ser attributet rel = ”noopener noreferrer” i HTML-koden, lägg sedan till ett mellanslag efter noreferrer och lägg till nofollow efter det.

      För mer information och alternativa metoder, se vår guide om hur du lägger till nofollow-länkar i WordPress.

      []

      Fullständiga inlägg vs sammanfattningar eller utdrag

      Fullständiga inlägg vs sammanfattning eller utdrag

      WordPress visar och länkar till dina inlägg från ett antal sidor som hemsida, kategoriarkiv, taggararkiv, datumarkiv, författarsidor osv..

      Som standard visar det hela artikelinnehållet på alla dessa sidor. Detta påverkar webbplatsens SEO, eftersom sökmotorer kan finna att det är duplikatinnehåll. Fullständiga artiklar gör att dina arkivsidor laddas långsammare.

      Att visa hela artiklar överallt påverkar också dina sidvyer. Användare som prenumererar på ditt RSS-flöde kan till exempel läsa hela artikeln i sin flödesläsare utan att besöka din webbplats.

      Det enklaste sättet att lösa detta är genom att visa sammanfattningar eller utdrag istället för fullständiga artiklar.

      Du kan göra detta genom att gå till Inställningar »Läsning och välj sammanfattning.

      För detaljerade instruktioner, se vår guide för hur du anpassar WordPress-utdrag utan kodning.

      []

      Hastighet och säkerhet för WordPress SEO

      Även om du följer alla WordPress SEO-tips och bästa praxis ovan, om din webbplats är långsam eller tas bort av en hacker, kommer din sökmotorrangering att bli en stor hit.

      Så här kan du förhindra att din webbplats förlorar sökmotortrafik på grund av långsam prestanda eller slapp säkerhet.

      Optimera webbplatsens hastighet och prestanda

      Optimera din WordPress-webbplats hastighet och prestanda

      Forskning visar att under internetåldern är den genomsnittliga mänskliga uppmärksamhetsperioden kortare än för en guldfisk.

      Webbanvändarexperter tror att användare bestämmer om de vill stanna eller lämna inom några sekunder efter att de besökt en webbplats.

      Det betyder att du som webbplatsägare bara har några sekunder att presentera ditt innehåll och engagera användare. Du vill inte slösa bort denna dyra tid att få din besökare att vänta på att din webbplats laddas. Sökmotorer som Google rankar nu snabbare webbplatser högre än webbplatser med långsam laddning.

      Om du behöver förbättra webbplatsens hastighet kan du kolla in detta expertråd om 18 användbara trick för att påskynda WordPress och öka prestandan.

      []

      Optimera bilder i WordPress för SEO

      Bilder är mer engagerande än text men de tar också mer tid att ladda. Om du inte är försiktig med bildstorlekar och kvalitet kan de bromsa din webbplats.

      Du måste se till att du använder bilder som är optimerade för att ladda snabbare. Se vår guide om hur du påskyndar WordPress genom att optimera bilder för webben.

      Ett annat trick du kan använda för att optimera dina bilder för sökmotorer är att använda en beskrivande titel och alt-taggar. Dessa taggar hjälper sökmotorer att förstå vad din bild handlar om. De hjälper också användare med nedsatt syn eftersom deras skärmläsare kan läsa alttexten för dem.

      Med WordPress kan du enkelt lägga till titel- och alt-taggar när du laddar upp en bild.

      Lägga till alt-text och titel till bilder i WordPress

      Om du är en fotograf eller lägger till en hel del bilder på din WordPress-webbplats måste du använda ett galleriplugin.

      Vi rekommenderar att du använder Envira Gallery. I våra hastighetstest tyckte vi att det var den snabbaste WordPress gallery plugin. Det är också helt lyhörd och SEO-vänlig ur lådan.

      För fler tips, se vår kompletta nybörjarguide för SEO-bilder.

      []

      Säkerhet och säkerhet på din WordPress-webbplats

      WordPress-säkerhet

      Varje vecka svartlistar Google cirka 20 000 webbplatser för skadlig programvara och cirka 50 000 för phishing. När en webbplats är svartlistad visas den inte i några sökresultat alls.

      Detta innebär att säkerheten på din WordPress-webbplats är avgörande för en bra ranking. Du vill inte att allt ditt hårda arbete med SEO ska gå till spill om din webbplats äventyras av en hacker.

      Den goda nyheten är att det inte är så svårt att hålla din WordPress-webbplats säker – se steg för steg-instruktioner i vår ultimata säkerhetsguide för WordPress.

      På WPBeginner använder vi Sucuri för att skydda vår webbplats mot attacker. För att se varför vi rekommenderar den här tjänsten, kolla in vår fallstudie av hur Sucuri hjälpte oss att blockera 450 000 WordPress-attacker på tre månader.

      []

      Börja använda SSL / HTTPS

      En webbplats som är säkrad med SSL och HTTPS

      SSL (Secure Sockets Layer) är en teknik som krypterar anslutningen mellan en användares webbläsare och servern de ansluter till. Detta lägger till ett ytterligare säkerhetslager till din WordPress-webbplats.

      Webbplatser som är skyddade med SSL indikeras av ett hänglåsskylt i webbläsarens adressfält. Detta gör din webbplats mer pålitlig och den krävs om du driver en onlinebutik med WordPress och behandlar känslig betalningsinformation.

      Alla bästa WordPress-värdföretag erbjuder gratis SSL-certifikat med Let’s Encrypt. Se vår guide om hur du får ett gratis SSL-certifikat för din webbplats för mer information.

      Om du vill ha ett premium-wildcard-SSL-certifikat eller bara ett vanligt certifikat med säkerhetsgaranti, rekommenderar vi att du använder Domain.com.

      Deras SSL-certifikat levereras med minst 10 000 $ säkerhetsgaranti och upp till 1,75 miljoner säkerhetsgaranti. Du får också en TrustLogo-webbplatsställe som ska visas på din webbplats för ökad trovärdighet.

      []

      Fler SEO-verktyg och resurser

      När du väl har tagit hand om bästa praxis för WordPress SEO vill du ta dina kunskaper ännu längre för att komma framför din tävling.

      Vi har sammanställt en lista över de bästa WordPress SEO-plugins och verktyg som du bör använda för att öka din SEO. Om du är redo att prova några mer avancerade tekniker kan du också kolla vårt arkiv med WordPress SEO-artiklar.

      []

      Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du optimerar din WordPress-webbplats för SEO. Gå vidare och implementera några av dessa WordPress SEO-tips, och du bör se en ökning i din trafik inom några månader när sökmotorerna bearbetar dina ändringar.

      Jeffrey Wilson Administrator
      Sorry! The Author has not filled his profile.
      follow me