Vad är: cPanel

cPanel är ett online Linux-baserat grafiskt gränssnitt (GUI) som används som en kontrollpanel för att förenkla webbplats- och serverhantering. cPanel låter dig publicera webbplatser, hantera domäner, organisera webbfiler, skapa e-postkonton och mer.


Vad är cPanel

cPanel är en av de mest populära kontrollpanelerna i USA. Många webbhotellföretag levererar cPanel till kunder som en del av deras värdpaket.

cPanel har två gränssnitt, ett användargränssnitt som heter cPanel och ett serverhanteringsgränssnitt som heter Web Host Manager (WHM). Denna kombination gör det möjligt för användare att hantera sin webbplats och förser värdleverantörer med verktyg för att hantera servern.

Är cPanel gratis?

cPanel är inte gratis eftersom det är en tredjepartsapplikation. De flesta värdleverantörer inkluderar emellertid cPanel i sina värdplaner utan extra kostnad. Det finns vissa leverantörer som kommer att leverera cPanel gratis det första året och sedan ta ut en avgift för följande år.

År 2019 ökade cPanel sina priser och många webbhotellföretag överväger att byta från cPanel till andra webbplatser kontrollpaneler.

Är cPanel privat?

Ja, ditt cPanel-konto är privat. Om du är webbplatsägare ska du hålla ditt användarnamn och lösenord säkert. Detta är viktigt för att skydda din webbplatsinformation och inställningar.

cPanel

Hur man loggar in på cPanel

Du kan logga in på din cPanel med adressfältet i din webbläsare. Skriv in din webbplatsadress följt av en kolon och sedan 2083. Åtkomst till din cPanel ser ut så här https://yoursite.com:2083.

Du kan också logga in på din cPanel genom att skriva in / cpanel efter din webbplatsadress. När du använder den här metoden för att logga in på din cPanel så ser det ut så här: https://yoursite.com/cpanel.

Om du har en ny webbplats och DNS-posterna ännu inte har spridits på servern kan du istället använda IP-adressen. Att komma åt din cPanel via IP ser ut så här: https: //10.10.10: 2083.

Om du behöver att cPanel-gränssnittet ska visas på ett annat språk väljer du ditt språk från listan längst ner på cPanel-inloggningsskärmen.

Innan du loggar in på cPanel, kan det vara bra att bokmärka din cPanel-sida, så att du enkelt kan återgå till den senare.

När du är på cPanel-inloggningsskärmen anger du ditt användarnamn och lösenord och klickar på knappen Logga in. Efter det kommer du att omdirigeras till din webbplats kontrollpanel där du ser alla inställningar.

Bästa cPanel-värdalternativ

Att välja den bästa cPanel-värden för att tillgodose behoven på din WordPress-webbplats är viktigt. Du bör vara noga med att välja en webbhotell baserat på deras tillförlitlighet, prestanda, kundsupport, funktioner och prissättning.

De bästa webbhotellarna som använder cPanel är:

Bluehost är en av de största och bäst rankade webbhotellleverantörerna som använder cPanel. Bluehost är väl respekterad och ett av de äldsta webbhotellföretagen. De tillhandahåller automatiska WordPress-installationer, en gratis domän och SSL-certifikat och 24/7 support. WordPress rekommenderar dem officiellt som värdleverantör.

Hostgator använder cPanel och är värd för miljontals domäner. Det är en av de populäraste webbhotellleverantörerna i branschen. HostGator förser sina kunder med ett klick på WordPress-installationer, 99,9% drifttid och support dygnet runt. Vi anser att de är en av de bästa webbhotellleverantörerna för företag.

GreenGeeks har blivit en välkänd webbhotell som använder cPanel. GreenGeeks har också ett klick på WordPress-installationer, gratis migrering av webbplatser, gratis CDN och bra support. GreenGeeks är miljövänligt och är värd för över 500 000 webbplatser.

Hur man installerar WordPress på cPanel?

Vi har skrivit en fullständig steg-för-steg handledning om installation av WordPress med cPanel på de ledande webbhotellföretagen. Den här guiden visar hur du använder 1-klickskript som Fantastico, Quickinstall och Softaculous för att installera WordPress.

För mellanliggande WordPress-användare kommer vi också att förklara hur man använder FTP för att installera WordPress. Slutligen, för mer avancerade användare kommer vi att visa dig hur du installerar WordPress på en lokal dator.

Vad hanteras WordPress Hosting?

Managed WordPress Hosting är en värdmiljö speciellt utrustad för WordPress-webbplatser. Hanterad WordPress-värd ger högre prestanda, säkerhet och support.

WordPress-webbplatser som använder hanterad hosting laddar snabbare, uppdateras automatiskt, har dagliga säkerhetskopior och har stöd från WordPress-experter. Hanterad WordPress-värd kostar mer eftersom webbhotellleverantören hanterar webbplatsens miljö.

Hanterad WordPress Kontrollpanel

Ska du använda en hanterad WordPress-plattform?

Om du försöker välja den bästa värdplanen eller undrar om hanterad WordPress-värd är för dig är svaret enkelt.

Om du funderar på att starta en blogg eller bara är nybörjare behöver du inte hantera WordPress-hosting.

Hanterad WordPress-värd är ett bra val för små till medelstora företag eller bloggar som redan har ett mycket stort antal besökare.

Företag och populära bloggar som har mycket trafik drar mest nytta av en hanterad WordPress-plan. Det beror på att företag och populära webbplatser måste fokusera på kundservice och innehåll, så de behöver en problemfri webbplats med hög prestanda.

Var är cPanel i Managed WordPress Hosting?

Du hittar inte cPanel på ett hanterat WordPress-konto, eftersom webbhotellen tar hand om grundläggande webbhotelluppgifter.

Hanterad WordPress-värd inkluderar installation av WordPress, hantering av cache på servernivå, skapa säkerhetskopior av din webbplats och hantering av WordPress-kärnuppdateringar.

Hanterade värdföretag som WP Engine och Liquid Web använder sina egna kontrollpaneler i stället för det egna cPanel.

Många webbhotellleverantörer byter bort från cPanel och ersätter det med ett anpassat användargränssnitt för att minska kostnaderna och ge en mer integrerad kundupplevelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map