Vad är: Kommentarer

Bloggkommentarer är skriftliga reaktioner som läsarna kan lägga till i dina blogginlägg. Att lämna en kommentar på ett blogginlägg är ett enkelt sätt för dina besökare att kommunicera med dig och andra läsare.


Kommentarer visas vanligtvis på din webbplats direkt efter innehållet i blogginlägget, tillsammans med kommentarens namn, datum och tid då de lämnade kommentaren.

Ett livligt kommentarområde kan vara ett bra sätt för dig och dina läsare att bygga ett samhälle runt din blogg. Besökare kan ge feedback, ställa frågor, erbjuda sin egen syn på ämnet och mer.

Vad är kommentarer

WordPress-inlägg, sidor och andra inläggstyper kan acceptera kommentarer om du väljer att tillåta dem. Det är dock upp till dig att engagera användare på din webbplats och uppmuntra dem att lämna kommentarer.

Låt oss titta på hur man hanterar och godkänner kommentarer först.

Kommentarsskärmen i WordPress

Alla kommentarer på en WordPress-webbplats visas på kommentarer i ditt WordPress-administrationsområde. Som standard visar det alla kommentarer.

WordPress kommentator moderator instrumentpanelen

Du kan ändra vyn för att se Kommentarer som väntar, godkänd, skräppost och papperskorgen:

  • I väntan på kommentarer har lämnats in av besökare, men de kommer inte att synas i dina blogginlägg om du inte godkänner dem.
  • Godkänd kommentarer har publicerats och är synliga för alla dina besökare på dina blogginlägg.
  • spam kommentarer har flaggats som eventuellt oönskade eller irrelevanta och är inte synliga för dina besökare.
  • Skräp kommentarer har markerats som oönskade och raderas automatiskt för gott efter 30 dagar.

Att flytta musen till en kommentar visar åtgärdslänkar för den. Du kan godkänna en kommentar för att göra den synlig för alla dina webbplatsbesökare, eller ta bort godkännandet för att sätta den i väntande status igen.

Du kan också svara på kommentarer. Genom att svara på en specifik kommentar visas ditt svar direkt under den kommentaren. Detta kallas “gängade” eller “kapslade” kommentarer.

Du kan också välja att redigera någons kommentarer på din egen webbplats. De Snabbredigering alternativet öppnar ett textområde så att du kan redigera kommentaren utan att ladda om sidan. Redigera, å andra sidan ger dig fler alternativ för att redigera namn, e-postadress och mer.

redigera kommentar i wordpress

Om du ser en kommentar markerad som skräppost som verkligen är en riktig kommentar kan du markera den som Ej spam genom att föra musen över den.

Kommentarer i soporna är kommentarer som har tagits bort av dig. Alla kommentarer i papperskorgen kan återställas genom att klicka på Återställ. Kommentarer i papperskorgen finns kvar i 30 dagar efter det att WordPress tar bort dem permanent.

Vad är diskussionsinställningar i WordPress?

WordPress-kommentarsystemet har många alternativ som du kan konfigurera från Inställningar »Diskussion sida. Det första avsnittet av dessa alternativ är för standardartikelinställningar. Dessa inställningar gäller alla dina inlägg, sidor, bilagor och anpassade inläggstyper.

Standardinställningar för WordPress-kommentarer

Om du markerar “Försök att meddela alla bloggar som är länkade till från artikeln” skickas trackbacks eller pingbacks till artiklarna som du har länkat i ditt inlägg. Med den här funktionen kan du meddela andra bloggägare att du har länkt till deras artiklar.

Om webbsidan du har länkt till använder ett pingback-aktiverat system som WordPress, kommer ägaren till den webbplatsen att se ett meddelande med en länk till din artikel. Då kan webbplatsägaren besluta att visa din trackback i deras webbplats kommentarsektion.

Precis som alternativet ovan kan du också aktivera din WordPress-webbplats att acceptera pingbacks från andra webbplatser genom att markera “Tillåt länkmeddelanden från andra bloggar”.

Du ser pingbacks från andra webbplatser på skärmen Kommentarer. Du ser också dina pingbacks när du länkar en av dina artiklar i ett nytt inlägg.

För mer information, se vår guide om trackbacks och pingbacks i WordPress.

Varje WordPress-webbplats behöver inte ha kommentarer aktiverade. Du kan inaktivera dem genom att avmarkera rutan bredvid alternativet ”Tillåt människor att posta kommentarer på nya artiklar”.

Inaktivering av kommentarer raderar inte äldre kommentarer som redan publicerats på din webbplats. Det kommer bara att sluta acceptera nya kommentarer. Du kan aktivera dem när du vill också.

För mer information, titta på vår guide om hur du helt avaktiverar kommentarer i WordPress.

Vad är kommentar Moderation?

Kommentarmoderering är en WordPress-funktion som gör det möjligt för webbplatsägare att godkänna eller ta bort kommentarer publicerade av besökare på deras webbplats. Inställningar för kommenteringsmoderering kan ändras från Inställningar »Diskussion skärm.

Gå till om du vill aktivera moderering Inställningar »Diskussion och kontrollera alternativet “Kommentar måste godkännas manuellt”.

Godkänn alla WordPress-kommentarer manuellt

Kommenteringsmoderering gör det möjligt för webbplatsägare att förhindra potentiellt skadligt, missbrukande eller skräppostinnehåll från att publiceras på deras webbplats. Om du använder kommenteringsmoderering med ett spam-skyddsplugin som Akismet kan det avsevärt minska risken för att någon spam-kommentar publiceras.

Tillåt bara registrerade användare att kommentera

Om du vill kan du bara tillåta registrerade användare att kommentera din webbplats. För att göra det måste du först öppna din WordPress-webbplats för registrering. Gå till Inställningar »Allmänt och kryssa i rutan bredvid “Vem som helst kan registrera”.

Om du inte vill att nya användare ska skriva inlägg på din webbplats ska du se till att du har det Abonnent som den Ny användare standardroll innan du sparar ändringar.

Registrera prenumerant

Gå tillbaka till efter att ha öppnat din webbplats för registrering Inställningar »Diskussion skärm. Markera rutan bredvid “Användare måste vara registrerade och inloggade för att kommentera” under avsnittet “Andra kommentarinställningar”..

Endast registrerade användare kommenterar

Få meddelanden via e-post för WordPress-kommentarer

Från Inställningar »Diskussion på sidan, kan du också ställa in alternativen för att få e-postmeddelanden när någon lämnar en kommentar på din webbplats eller kommentar väntar på att bli godkänd. Om du kontrollerar dessa alternativ kommer du också att skicka ett e-postmeddelande när en webbplats skickar dig trackback eller pingback.

Du kommer dock inte att få några e-postmeddelanden för kommentarer eller trackbacks markerade som skräppost.

Kommentar E-postmeddelande

Om du inte får e-postmeddelanden efter att du har aktiverat dessa kryssrutor ska du kontrollera e-postadressen i Inställningar »Allmänt för att se till att det är korrekt. Om e-postadressen är korrekt, kolla sedan dina e-postmappar, eller se vår guide om hur du fixar WordPress som inte skickar e-post.

Aktivera eller inaktivera kommentarer på ett enda inlägg i WordPress

Du kan åsidosätta standardkommentarerna för artiklar genom att aktivera eller inaktivera kommentarer på ett enda inlägg, sida eller anpassad inläggstyp. När du redigerar inlägget avmarkerar du bara rutorna för att inaktivera kommentarer och trackbacks, eller markera dem för att aktivera kommentarer och trackbacks.

Aktivera Avaktivera kommentarer

Vad är en Avatar eller Gravatar?

I onlinemiljöer används ordet Avatar för en användares profilbild. Gravatar är en webbaserad tjänst som gör att användare kan använda samma avatarbild på tusentals webbplatser som använder Gravatars. Gravatars.com ägs av Automattic som är ett företag som grundades av WordPresss grundare Matt Mullenweg.

När en användare skapar ett konto eller lämnar en kommentar letar WordPress efter en gravatar-bild som matchar deras e-postadress. Om användaren har ett Gravatar-konto med en bild, visar WordPress den här bilden som sin profilbild med sina kommentarer.

Om en användares e-postadress inte stämmer med ett Gravatar-konto, visar WordPress en standardavbild.

Standardavbilden i WordPress kallas Mystery Person. Detta kan ändras i Inställningar »Diskussion under Avataravsnittet.

Avatar Gravatar Kommentarinställningar

Du kan välja att inte använda Avatar-bilder på din webbplats genom att avmarkera “Visa avatarer” alternativ. Men eftersom de flesta WordPress-teman har mallar utformade för att visa Gravatars, kanske det inte ser bra ut på framsidan av din webbplats.

Du kan välja ett högsta betyg för din Avatar-bild. Standardalternativet är G som är lämpligt för alla målgrupper. Men om en användare har en Avatar-bild som kan vara stötande, visar Gravatar automatiskt den standard Gravatar-bild du valt för din webbplats istället.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig allt om WordPress-kommentarer och hur de fungerar. Kolla nedan nedan för att lära dig mer.

Du kan också prenumerera på vår YouTube-kanal för steg-för-steg WordPress-videoläsningar och följa oss på Twitter och Facebook för de senaste uppdateringarna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me