36 разлога зашто имати „бесплатну веб страницу“ је лоша идеја

Помисао на добијање бесплатне веб странице примамљива је. Интернет је препун компанија које нуде бесплатан хостинг за веб локације чак и за ВордПресс који је домаћин. Вероватно се питате у чему је улов? Зашто сви други не користе бесплатну веб страницу ВордПресс? У овом чланку ћемо поделити 36 разлога због којих је бесплатна веб локација лоша идеја и нешто због чега бисте требали ИЗУЗЕТИ по сваку цену.


Зашто је бесплатна веб локација лоша идеја

Шта подразумевамо под бесплатном веб страницом?

Већина почетника који желе да покрену сопствену веб локацију желе да цене буду ниске, што је и разумљиво.

Тако обично користите Гоогле израз бесплатна веб локација и проналазите многе компаније које нуде бесплатне услуге хостинга бесплатно.

Помисао на бесплатни веб хостинг и изградњу веб странице без икаквог плаћања је примамљива.

Док не добијете проверу реалности. Једном када се пријавите на ове такозване „бесплатне услуге веб локација“, полако почињете откривати ограничења и многи од њих испадају да нису бесплатни.

Ако ви или ваш пријатељ размишљате о добијању бесплатне веб странице, престаните одмах.

И прочитајте ових 36 разлога због којих су бесплатне веб странице готово увијек лоша идеја.

1. Веома спори веб сајтови

Већина бесплатних провајдера за веб хостинг поставља стотине веб локација које деле исти сервер. Због тога се све њихове веб локације учитавају при врло малим брзинама. Споре веб странице стварају лоше корисничко искуство и лоше су за СЕО.

2. Непрофесионална веб адреса

Имати адресу веб локације попут мисмаллбусинесс.Фреевебсите.цом уопште не изгледа професионално. Посетиоцима ваше веб локације и потенцијалним купцима било би прилично тешко озбиљно схватити вашу веб локацију када немате ни одговарајуће име домене.

А када од ових компанија затражите прилагођени домен, обично морате да платите премију – нешто попут 19 до 25 долара за домен који обично кошта 10 долара.

3. Пробна услуга није заиста бесплатна

Многе од ових бесплатних сервиса за веб странице често се испостављају као ограничена испитивања. Након неког времена од вас се тражи да платите. У већини случајева та цена је обично знатно виша од уобичајених ВордПресс хостинг услуга. Ако сте додали кредитну картицу током регистрације, они могу да вам наплате без упозорења.

4. Скривени трошкови за бесплатну веб страницу

Као и било који други посао, и ове компаније за бесплатно коришћење веб локација морају да зараде. Неки од њих наплаћују своје кориснике за додатне услуге попут хостинга слика, налога е-поште, ФТП приступа, преноса веб страница итд. Те цене су често невероватно високе.

5. Они могу закључати ваше податке

Многи корисници који започну са бесплатном веб страницом, а затим желе да пређу на плаћену услугу, сматрају да је немогуће преместити податке својих веб локација. Ови провајдери услуга не нуде никакве алате за лако пресељење веб локације. Корисници на крају плаћају фрееланцерима да ручно извезе свој садржај што може брзо да повећа ваш рачун.

6. Небитне рекламе на вашој веб локацији

Већина ових бесплатних сервиса на веб локацији је подржана рекламама. Ви креирате садржај и правите веб страницу, али се за њих плаћа. Често су ови огласи одвратни, наметљиви и изгледају ружно.

Најгори део је што понекад паметни такмичари могу платити овим бесплатним компанијама за веб хостинг да се оглашавају на вашој веб локацији. Разговарајте о саботирању вашег предузећа.

7. Они могу угасити вашу веб страницу

Увјети и одредбе ових услуга јасно говоре да они могу у било којем тренутку искључити вашу веб страницу без да вам пруже разлог. Ако искључе веб локацију, обично не дају ваше податке или вам пружају начин да сачувате свој садржај.

Сајт није пронађен

8. Те компаније могу нестати у било које вријеме

У било ком тренутку компанија која се бави бесплатним веб локацијама може одлучити да спакује свој посао и крене. Они би једноставно угасили своје сервере, а ви ћете изгубити веб локацију и све податке. Њихови услови услуге пружају им потпуну правну заштиту да то учине.

9. Изгубићете адресу своје веб локације

Ако одлуче да затворе услугу или обуставе вашу веб локацију, тада ћете изгубити веб адресу. Већином је то поддомена повезана са услугом. Не можете копирати ту адресу нити преусмерити кориснике на вашу нову веб локацију негде другде.

10. Они могу продати ваше податке

Запамтите да ове услуге морају некако зарадити да би остале у послу. Добро правило је ако не плаћате, онда сте производ.

Ове компаније проналазе друге начине зараде, попут продаје адресе е-поште, личних података и адресе вашег веб локације другим компанијама. Њихови услови које нико заиста не чита пружају им потпуну законску имунитет.

11. Нема алата за изградњу сајта

За разлику од стварног веб хостинг сервиса, ове компаније нуде својим корисницима врло ограничене алате и услуге. Употребом ових алата веб страница коју ћете креирати изгледаће још непрофесионалније.

12. Нема ВордПресс-а

Многе од ових бесплатних сервиса не омогућавају вам да инсталирате ВордПресс на своју бесплатну веб локацију. ВордПресс захтева мало више ресурса него што то може да приушти бесплатна услуга веб локација.

13. Ограничена ВордПресс

Чак и ако вам омогућавају да хостујете ВордПресс, њихови сервери то једноставно нису у стању да га покрећу. Наићи ћете на многе грешке, а то ће вам упропастити ВордПресс искуство.

14. Дистрибуција злонамерног софтвера

Бесплатне услуге веб страница су познате по дистрибуцији злонамјерног софтвера. То би могло бити због њихове слабе сигурности или би то могли радити због новчаних користи. У оба случаја, то шкоди репутацији и СЕО сајту.

15. Можете постати део фарме веза

Разлог због којег ове услуге настављају да нестају, а затим се поново појављују, је тај што покушавају да генеришу новац неетичким методама. Изградња фарми веза са везама је једна таква пракса у којој продају хиљаде страница које су њихови корисници створили спамерима, лажним дрогама и веб локацијама за коцкање, мрежним преварама итд..

16. Ограничена ширина опсега

Ширина опсега је количина података која се преноси са сервера на прегледач корисника. То кошта новац, а већина бесплатних веб локација долази са веома ограниченим ограничењем пропусности.

17. Слаба меморија диска

Бесплатне компаније са веб локацијама смештају стотине веб локација које деле исти сервер и тврде дискове. Обично вам дају ограничен простор за складиштење података. Када достигнете ту границу, од вас се често тражи да платите више складишта.

18. Рањив је за покушаје хаковања

Хаковане веб странице

Због лоше сигурности, бесплатне веб странице често су осјетљивије на покушаје хакирања. Ако је ваша веб локација хакована, биће много теже вратити је натраг јер вам ове компаније дају врло ограничен приступ вашим датотекама и подацима.

19. Веб локације само за ХТМЛ са ограниченим бројем страница

Неке од ових бесплатних веб локација нуде само ограничен број страница на вашој веб локацији. Ако желите да додате још страница, мораћете да надоградите на плаћени план.

20. Низак кредибилитет међу вашим корисницима

Када се на вашој веб локацији налази бесплатна услуга, ваши корисници ће се осећати мање склонима да јој верују. Ако корисницима није пријатно делити своје податке, то ће убити целу сврху креирања веб странице.

21. Ограничени избор дизајна

Дизајн и изглед

За разлику од веб локације са ВордПресс-ом са домаћинима на којој можете бирати између хиљаде ВордПресс тема, бесплатне веб локације нуде само прегршт лоше дизајнираних шаблона. Не можете користити сопствене дизајне нити користити било који други дизајн са веба.

22. Нема помоћи или услуге купцима

Ове бесплатне веб странице не пружају помоћ корисницима. Морат ћете сами поставити веб локацију уз помоћ врло ограничене и слабо представљене документације. Прилично сте сами ако не можете то да схватите.

23. Не можете покренути рекламе или зарадити новац

Иако ваша компанија за бесплатне веб локације приказује своје огласе на вашој веб локацији, они вам не дозвољавају да покрећете огласе или зарађујете на својој веб локацији. Нећете бити у могућности да додате партнерске везе или додате Гоогле Адсенсе на своју веб локацију.

24. Нема резервних копија

На овим бесплатним веб локацијама не постоји концепт редовних резервних копија. Они не праве резервне копије ваших података и ако се нешто лоше догоди с вашом веб страницом, нема начина да обновите своје податке.

25. Тешко се решите

Компаније које нуде ове услуге често зарађују од садржаја креираног од стране корисника попут вас. Они вам намерно отежавају брисање властите веб странице. То значи да ће ваша веб локација остати на њиховим серверима, а ви ћете је тешко уклонити.

26. Нема статистике или пристојне аналитике

Уз добру компанију за хостинг, можете добити бесплатне статистике о посетиоцима ваше веб локације. Можете чак да инсталирате Гоогле Аналитицс или било који други бројач саобраћаја. На бесплатним веб локацијама не дозвољавају вам да додате Гоогле Аналитицс јер на свом вебсајту имају сопствени аналитички код.

27. Бићете усмерени на понуде путем е-поште

Не заборавите да ове компаније морају да покрију своје трошкове зарађивањем новца алтернативним методама. Они ће вам непрестано слати е-пошту са посебним понудама. Да не спомињем то да би вашу адресу е-поште могли продати и другим маркетиншким компанијама.

28. Нема подршке за мобилне уређаје

Не можете ажурирати своју веб локацију са својих мобилних или ручних уређаја. Компаније са бесплатним веб локацијама углавном имају контролне табле дизајниране за радне површине. Ово ће отежати ажурирање ваше веб локације са мобилног уређаја.

29. Без одзивних дизајна

Већина бесплатних компанија за веб локације нуди дизајне веб страница који су веома стари и не раде на мобилним телефонима. Корисници мобилне телефоније чине значајан део интернет саобраћаја. Ако немате прилагодљив дизајн, изгубит ћете све те кориснике.

30. Нема маркиране е-поште

Не можете да креирате налоге за е-пошту са сопственим именом домена. То значи да ћете морати да користите свој гмаил или хотмаил налог за е-пошту који не изгледа баш професионално.

31. Нема контакт образаца или е-маила за прослеђивање

Свакој веб страници на Интернету потребан је добар образац за контакт. Ове бесплатне компаније за веб локације немају начин да додате прилагођене контакт форме. Такође не можете да прослеђујете е-пошту примљене на сопственим лоше конфигурираним скриптама обрасца.

32. Ограничене функције преноса датотека

Са компанијама које плаћају хостинг, можете да учитате неограничене датотеке на своју веб локацију помоћу ФТП клијента или медија за учитавање медија у ВордПрессу. Компаније које нуде бесплатне веб локације нуде вам само интерфејс базиран на коме можете да отпремите једну датотеку.

34. Нема начина за подешавање преусмеравања

Уз ВордПресс можете поставити преусмеравање на много различитих начина. Ово је веома користан начин за одржавање СЕО резултата на вашој веб локацији. Са бесплатним веб локацијама не можете уопште да постављате било какве врсте преусмеравања. Чак и ако касније пређете на плаћену услугу, нећете моћи да преусмерите кориснике са ваше бесплатне веб странице.

35. Улагати време у бесплатан веб сајт није мудро

Ако имате озбиљну намеру да направите нешто на вебу, онда никада не бисте требали почети са бесплатном веб страницом. Као што сте прочитали у овом чланку, они су непоуздани, несигурни, тешки и озбиљно ограничавају ваше могућности раста.

36. Чак ни за праксу

Бесплатне веб странице су ужасне, чак и ако желите да вежбате.

Добре алтернативе бесплатној веб локацији

Најбоља алтернатива бесплатној веб страници је, наравно, плаћена веб локација. Постоји много хостинг услуга које нуде ВордПресс хостинг по врло ниским трошковима.

Можете почети са Блуехост-ом, они нуде заједничку услугу хостинга веб страница и једна су од званичних ВордПресс хостинг услуга. За читатеље ВПБегиннер нуде 60% додатног попуста и бесплатан домен.

Можете да пратите наш корак по корак водич о томе како направити веб страницу (на прави начин).

Ако не желите уопште да плаћате и само желите да учите, онда можете вежбати на сопственом рачунару. ВордПресс можете лако инсталирати на Виндовс рачунар помоћу Вамп или Мамп фор Мац.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да сазнате зашто је имати бесплатну веб страницу лоша идеја. Ево неколико сјајних разлога који објашњавају зашто би требало да користите ВордПресс.

Такође би вам било од помоћи да прочитате: Зашто је ВордПресс бесплатан, који су трошкови и шта је улов?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me