Поређење Г Суите и Оффице 365 – Који је бољи?

Покушавате да одлучите између Г Суите-а и Оффице 365 за вашу адресу е-поште? Тражите ли упоређивање Гоогле Аппс-а и Оффице 365 да бисте видели који је бољи? Г Суите (раније Гоогле Аппс) и Оффице 365 нуде професионалне алате за пословну е-пошту и продуктивност ради лакше сарадње. У овом чланку ћемо упоредити Г Суите и Оффице 365 да бисмо вам помогли да одлучите који је бољи за ваш посао.


Поређење Г Суите и Оффице 365 - која је боља?

Шта је Г Суите и Оффице 365 и зашто су вам потребни?

Након што направите веб локацију, следећи корак је обично добијање професионалне пословне е-адресе.

За разлику од адресе е-поште @ гмаил.цом или @ оутлоок.цом, професионална пословна адреса е-поште брендирана је именом ваше фирме: наме@иоурбусинесс.цом

Иако већина ВордПресс хостинг компанија нуди бесплатну пословну адресу е-поште, оне се не могу такмичити са моћним пословним алатима које Г Суите и Оффице 365 нуде, укључујући али не ограничавају се на поузданије адресе е-поште, складиштење датотека, календар, белешке, алате за видео конференције итд..

Гооглеов Г Суите укључује Гмаил, Гоогле диск, Гоогле документе, таблице, слајдове, календар, Кееп, Хангоутс и друге Гоогле апликације које вероватно већ користите и волите.

Мицрософтов Оффице 365 укључује Оутлоок, ОнеДриве, Ворд, Екцел, ПоверПоинт, Оне Ноте, Скипе и друге Мицрософтове апликације.

Коришћење пакета за продуктивност у облаку омогућава вам уштеду новца на одржавању лиценци за софтвер, инсталацијама, покретању ИТ одељења и још много тога. Сви ваши подаци се чувају у облаку што олакшава приступ датотекама са било којег места помоћу било којег уређаја. Ово је сјајно ако имате удаљену компанију или путујете док управљате својим ВордПресс блогом.

Када ми треба Г Суите или Оффице 365?

Ако имате веб локацију за мала предузећа, требало би да почнете да користите ове пословне алате што пре. Обе компаније нуде планове за мала предузећа који се цене по кориснику.

Омогућује вам приступ професионалним пословним алатима од самог почетка. Можете проширити како ваше предузеће расте додавањем више запослених или надоградњом налога.

Уз то, упоредимо Г Суите и Оффице 365 да бисмо открили који је бољи за ваше пословање.

Ценов за Г Суите и Оффице 365 – Који је јефтинији?

Када први пут почињете, цене су важан фактор приликом доношења одлуке. Желите да изаберете решење које одговара вашем буџету.

Упоредимо цене услуга Г Суите и Оффице 365 да бисмо открили која нуди највише вредности за ваш новац.

Г Суите цијене

Г Суите долази са три једноставна плана цена.

 • Основно – 5 УСД по кориснику месечно са складиштем у облаку од 30 ГБ.
 • Посао – 10 УСД по кориснику месечно са неограниченим складиштем у облаку.
 • Предузеће – 29 УСД по кориснику месечно са неограниченим простором за складиштење.

Напомена: За пословне и пословне планове, неограничено складиштење је доступно само ако имате више од 5 корисника, иначе ћете добити 1 ТБ ограничења складиштења за сваког корисника.

Цене за Оффице 365

Оффице 365 долази са три различита плана цена за средња и мала предузећа.

 • Пословне основе – 6 УСД месечно по кориснику
 • Посао – 10 УСД месечно по кориснику
 • Бусинесс Премиум – 15 УСД месечно по кориснику

Следе планови цена са годишњом обавезом.

 • Пословне основе – 5 УСД месечно по кориснику
 • Посао – 8,25 УСД месечно по кориснику
 • Бусинесс Премиум – 12,50 УСД месечно по кориснику
 • Ентерприсе Е1 – 8 УСД месечно по кориснику
 • Ентерприсе ПроПлус – 12 УСД по кориснику месечно
 • Ентерприсе Е3 – 20 УСД по кориснику месечно
 • Ентерприсе Е5 – 35 УСД по кориснику месечно

Сви планови укључују похрану у облаку од 1 ТБ и 50 ГБ простора за похрану е-поште.

Који је јефтинији?

Оба решења нуде конкурентне цене што малим предузећима отежава одлучивање које је од њих најбоље. Срећом, постоје и други одлучујући фактори.

На пример, Г Суите нуди неограничено складиште у облаку са њиховим пословним и пословним плановима за више од 5 корисника.

С друге стране, Оффице 365 нуди 1 ТБ простора за складиштење у облаку са свим плановима, укључујући пословни основни план. Ово је пуно складишта, али није неограничено.

Други фактор који Г Суите-у даје предност су бесплатни локални позиви који користе Гоогле Хангоутс и Гоогле Воице. Оффице 365 користи Скипе за посао који је доступан за Бусинесс Премиум и горе планове. Такође ћете морати да купите Скипе кредите за упућивање локалних позива.

Победник: Г Суите

Поређење функција Г Суите и Оффице 365

Оба уредска апартмана нуде мноштво функција које вам омогућавају да ефикасно водите посао. Погледајмо те функције и видимо како се слажу Оффице 365 и Г Суите.

Профессионал Бусинесс Емаил

И Г Суите и Оффице 365 омогућавају вам да креирате професионалне налоге за пословну е-пошту користећи сопствено име домена.

Г Суите – Гмаил за предузећа

Г Суите вам омогућава да региструјете име домена или да користите постојеће име домена за креирање налога е-поште. Такође можете да креирате до 30 псеудонимеа е-поште за сваког корисника.

Гмаил за предузећа

Г Суите користи исту технологију као Гмаил, што значи да ћете користити исти познати интерфејс за своју пословну адресу е-поште. Ваша е-пошта ће такође радити са Гмаил апликацијама за мобилне уређаје.

Ако више волите десктоп клијента е-поште, онда можете користити е-пошту са свим популарним клијентима попут Тхундербирд-а или чак Мицрософт Оутлоок-а.

Оффице 365 – Оутлоок за пословање

Оффице 365 такође вам омогућава да лако креирате професионалне адресе е-поште са својим именом домена. Нуди 400 псеудонимеа е-поште за сваког корисника.

Оутлоок користи Оутлоок као апликацију за слање поште која има веб верзију, клијент е-поште са пуним функцијама и мобилне апликације. Оутлоок-ове мобилне и веб апликације нису тако добре, али њихов десктоп клијент је прилично популаран.

Оутлоок у програму Оффице 365

Такође можете да користите е-адресу уредске 365 са другим клијентима е-поште, а можете чак и да примате те поруке е-поште у Гмаил пошта.

Складиштење и дељење датотека у облаку

Један од главних разлога за коришћење облака продуктивности у облаку је складиштење датотека. Можете сачувати све своје датотеке у облаку да бисте им могли приступити било где, користећи било који уређај, и лако их делити.

И Г Суите и Оффице 365 чине похрану и дељење датотека једноставним.

Г Суите – Цлоуд Дриве за складиштење на Гоогле диску

Г Суите вам нуди 30 ГБ простора у облаку за сваког корисника са основним планом, неограничено складиштење са пословним и пословним плановима, 1 ТБ складиштења за сваког корисника ако имате мање од 5 корисника на пословном или пословном плану.

Гоогле диск у Г Суитеу

Користи Гоогле диск за чување и управљање датотекама. Долази са апликацијама које можете преузети са својих мобилних уређаја, таблета или радне површине. То вам омогућава да лако приступите датотекама сачуваним на Диску и чак их учините доступним ван мреже.

Гоогле диск такође олакшава дељење датотека са колегама или било ким другим. Можете да делите путем е-поште, допуштате другима да само прегледавају или уређују датотеку, па чак и дозволите другима да је преузимају.

Има далеко супериорну функцију претраге за проналажење датотека, дељених фасцикли, тимски погон (Гоогле диск дељен са свим корисницима на вашем налогу) и бољи интерфејс.

Многи ВордПресс резервни додаци такође вам омогућавају да чувате резервне копије веб локација на Гоогле диску. Ако имате неограничен простор за складиштење, онда сигурно можете да складиштите све резервне копије веб локација у облаку.

Оффице 365 – Цлоуд Стораге за ОнеДриве

Оффице 365 нуди 1 ТБ простора за складиштење у облаку за сваког корисника са свим њиховим плановима. Ово је пуно складишта, али није неограничено. Сваки корисник добија и 50 ГБ простора за похрану е-поште који је одвојен од ограничења складиштења вашег диска.

Користи ОнеДриве за складиштење и управљање датотекама које такође долазе са десктоп, мобилним и веб апликацијама. Слично као на Гоогле диску, можете да синхронизујете датотеке користећи ОнеДриве и лако их делите.

Ако користите Виндовс 10 или Виндовс 8 ПЦ, онда је ОнеДриве интегрисан у те оперативне системе. Ово олакшава чување датотека у облаку и дељење их још лакше. Такође можете да отворите датотеке директно са ОнеДриве-а у Мицрософт Оффице и друге задате апликације на рачунару.

Пословне апликације у Оффице 365 и Г Суите

И Оффице 365 и Г Суите долазе с неколико апликација за креирање докумената, табела, презентација и још много тога. Такође можете да уређујете датотеке у тим апликацијама директно из своје меморије у облаку.

Погледајмо апликације које нуде обе платформе и како се међусобно упоређују.

Апликације у Г Суитеу

Г Суите долази са популарним Гоогле апликацијама попут Гмаил-а, Гоогле докумената, табела и презентација, Гоогле календара, Кееп, Хангоутс-а и слика.

Ове апликације најбоље раде у десктоп претраживачу на свим оперативним системима. Гоогле такође има мобилне апликације за сваку од њих и за Андроид и за иОС. Ако већ користите Андроид телефон, можда ће њихове мобилне верзије бити унапред инсталиране уз ваш телефон.

Г Суите Аппс

Гоогле такође има изванмрежне верзије неких апликација које би радиле у вашем прегледачу. Међутим, њихова офлајн функција је прилично ограничена и морат ћете појединачно учинити да датотека буде доступна за уређивање ван мреже.

Г Суите не долази са комплетним апликацијама за радне површине које можете да користите на рачунару. Међутим, њихове веб апликације су прилично богате у функцијама и у већини случајева ћете успети да обавите посао.

Због својих функција за веб и облаке, Г Суите апликације су погодније за удаљене тимове или организације које све своје податке чувају у облаку.

Апликације у Оффице 365

Бизнис претплата за Оффице 365 омогућава вам приступ Мицрософт Оффице апликацијама као што су Ворд, Екцел, Поверпоинт, Оутлоок и ОнеНоте. За десктоп рачунаре ове апликације су још увек најбогатији и најпотпунији канцеларијски пакет апликација на тржишту.

Оффице 365 Аппс

Оффице 365 такође нуди веб верзије и мобилну верзију ових апликација, али су оне ограничене сличне Гоогле документима. Десктоп апликације Оффице 365 поставиле су веома висок стандард са којим се ниједна веб или мобилна апликација не може такмичити.

За компаније повезане са Мицрософт екосистемом са Виндовс ПЦ рачунарима, ове апликације су одлична опција и могу бити одлучујући фактор на којој се платформи одлучите.

Алати за колаборацију у Г Суите-у против Оффице 365

Прави разлог због којег предузећа желе да користе канцеларијске апартмане засноване на облаку је да олакшају сарадњу. Ово је једно од главних продајних места и за Г Суите и за Оффице 365.

Погледајмо како обрадјују сарадњу и који су алати на располагању за тимове.

Алати за сарадњу у Г Суите-у

Г Суите је започео само са апликацијама за коришћење у облаку. Од првог дана њихов је главни фокус био једноставно дељење и комуникација између тимова.

Долази са Хангоутсима за видео конференције и текстуалне поруке. Хангоутс се такође интегрише са Гоогле Воице-ом, што вам омогућава упућивање локалних позива и слање СМС-а у САД / Канади бесплатно.

Г Суите алати за сарадњу

Г Суите такође омогућава да више корисника истовремено ради на датотеци. Корисници могу остављати коментаре и белешке о документима, давати предлоге, прегледати измене и враћати се на старију верзију.

Гоогле календар и Гоогле Кееп олакшавају креирање задатака, спискова обавеза, догађаја и временских рокова, тако да их можете делити са својим тимом или било ким другим на свету.

Алати за сарадњу у програму Оффице 365

Оффице 365 покушава да опонаша понашање и изглед Мицрософтових верзија десктоп рачунара. То чини њихове алате за сарадњу мало теже откривати и користити.

Алати за сарадњу у програму Оффице 365

То дозвољава вишеструким корисницима да истовремено раде на истом документу. Корисници могу лако остављати белешке, коментаре и предлоге.

Користи Скипе за текстуалне поруке и видео конференције. Иако има бесплатне Скипе-то-Скипе видео конференције и позиве, он нема бесплатне Скипе-то-телефонске позиве. Морате да купите Скипе број и кредит за обављање локалних или међународних телефонских позива.

Белешка: Скипе фор Бусинесс није доступан са плановима Оффице 365 фор Бусинесс и Бусинесс Ессентиалс. Доступна је само за Бусинесс Премиум и Ентерприсе планове.

Све у свему, Оффице 365 мало заостаје у алатима за сарадњу, што га чини мање погодним за удаљене тимове.

Г Суите вс Оффице 365 Сецурити

Сигурност је једна од главних брига за мала предузећа када користе облачне апликације. Погледајмо како Г Суите и Оффице 365 штите податке које чувате на њиховим облачним платформама.

Г Суите сигурносне карактеристике

Г Суите је изграђен на врху Гоогле-ове инфраструктуре у облаку и користи исте нивое сигурности које користи и сам Гоогле. Ово укључује аутоматско откривање сумњивих активности, покушаја крађе идентитета и других покушаја хаковања.

Као администратор, Гоогле вам омогућава да поставите различите смернице како бисте спречили неовлашћени приступ вашој административној конзоли или било ком корисничком налогу. Можете користити Двофакторну аутентификацију и наметнути је свим корисницима.

Такође долази са заштитом од цурења података на којој можете поставити кључне речи да блокирају било коју одлазну комуникацију. Г Суите има уграђену детекцију нежељене поште, вируса и злонамерног софтвера који скенира све документе и прилоге.

Оффице 365 сигурносне функције

Оффице 365 омогућава вам да омогућите вишеструку фактор аутентификацију за све корисничке лозинке. Такође користи сопствене АИ алате како би научио радне навике сваког корисника да открије сумњиве активности и означи их ако нешто изгледа на месту.

Укључује алат за спрјечавање губитка података ради заштите од крађе и цурења података. Ваша организација такође може ограничити приступ корисника уређајима које је издала компанија коришћењем њиховог алата за управљање уређајима.

Оффице 365 такође користи Мицрософтове алате за откривање нежељене поште, вируса и злонамерног софтвера за скенирање свих докумената, е-порука и прилога.

Упоредни графикон Г Суите и Оффице 365

Након што прочитате све горе наведене информације, можда се још увијек питате који је од њих двојице бољи за ваш властити посао. Као што можете приметити да обе нуде сличне карактеристике по сличним ценама.

Упоредимо Г Суите и Оффице 365 један поред другог за бржи преглед.

КарактеристикеГ СуитеОффице 365
ЦенеОсновни – 5 УСД / корисник / месец
Посао – 10 УСД / корисник / месец
Предузеће – 29 УСД / корисник / месец
Пословне основе – 6 УСД / корисник / месец
Посао – 10 УСД / корисник / месец
Бусинесс Премиум – 15 УСД / корисник / месец
Предузећа планира почевши од 8 УСД / корисника месечно са годишњом обавезом
Цлоуд Стораге30 ГБ
Неограничено (1 ТБ за мање од 5 корисника)
1 ТБ за све планове
Простор за складиштење е-поште од 50 ГБ
АппсДокументи, листови, слајдови, Кееп, Календар, Хангоутс, Гмаил, ФотографијеВорд, Екцел, ПоверПоинт, ОнеНоте, Оутлоок
Лакоћа коришћења– Боље администраторске контроле
– Боље веб и мобилне апликације
Беттер Аппс
СарадњаУређивање уживо за више корисника
Хангоутс за видео конференције и текстове
Гоогле Воице за телефонске позиве и СМС
Уређивање уживо за више корисника
Скипе за бизнис (доступан само са Бусинесс Премиум или Ентерприсе плановима)
СигурностСигурна професионална пословна адреса е-поште
Гоогле безбедносна заштита у облаку
Двофакторна аутентификација
Губитак података и спречавање цурења
Уграђена нежељена пошта, вирус и откривање необичних активности
Сигурна професионална пословна адреса е-поште
Мицрософтова технологија заштите од облака
Мултифакторна аутентификација
Губитак података и спречавање цурења
Уграђена нежељена пошта, вирус и откривање необичних активности
ПочетиКупите Г СуитеКупите Оффице 365

Закључак – Г Суите вс Оффице 365 – Који је бољи?

Г Суите и Оффице 365 су сјајни пакети за продуктивност у облаку. Обоје омогућавају вашој компанији да сарађује, складишти датотеке на мрежи и лако их дели. Обоје вам омогућавају рад са било ког места на различитим уређајима.

Верујемо да је Г Суите много бољи избор за власнике малих предузећа. Много је једноставнија за употребу, њихове веб и мобилне апликације су најбоље, а вероватно већ користите многе њихове апликације као што су Гмаил, Календар, Фотографије, Гоогле документи и још много тога.

Још једна предност коју има Г Суите су цене. Ако сте на основном плану, можете купити више простора за складиштење и добићете неограничено складиштење уз њихове пословне и пословне планове.

Г Суите такође има много једноставнију административну контролну таблу са тоном документације. Као власник малог предузећа, то ће вам само уштедјети време приликом додавања запослених и управљања рачунима.

Оффице 365 је погоднији за предузећа на нивоу предузећа где сви запослени раде из канцеларије која користи Виндовс ПЦ. Њихове апликације за радну површину посебно су врхунске ако се налазите у Виндовс екосистему.

На крају дана, избор се заиста своди на којој сте платформи познатији? Ако користите Гмаил за лични емаил, свидеће вам се Г Суите. Ако сте навикли да користите Оутлоок, онда ће вам се свидети Оффице 365.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да упоредите Гооглеов Г Суите и Оффице 365 да бисте сазнали који је бољи. Такође бисте желели да видите нашу листу најбољих ВордПресс додатака и алата за пословне веб локације.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me