Вордфенце вс Суцури – Који је бољи? (У поређењу)

Вордфенце и Суцури су два од најбољих и најпопуларнијих сигурносних додатака за ВордПресс на тржишту.


Оба су високо препоручена и невероватно корисна у очувању ваше ВордПресс странице безбедном. То почетницима отежава одабир онога који ће бити прави за њих.

Иако Суцури и Вордфенце имају пуно сличних карактеристика, сваки има своје предности и недостатке.

У овом чланку ћемо упоредити Вордфенце и Суцури да делимо који је по нашем стручном мишљењу бољи за укупну сигурност ВордПресс-а..

Суцури вс Вордфанце који је бољи због сигурности

Поређивање Вордфенце-а и Суцури – Шта треба тражити?

Вордфенце и Суцури су два врхунска ВордПресс додатка за сигурност. Обоје нуде свеобухватну заштиту од напада силовитих напада, заразе малваре-ом и крађе података.

Као власник веб локације морате да изаберете сигурносни додатак који не само да штити вашу веб локацију већ је и ефикасно обавља. Такође бисте желели нешто што захтева мало одржавања, тако да можете да се фокусирате на раст свог пословања.

И на крају, морате одабрати сигурносни додатак који је једноставан за употребу и не захтева техничке вештине за подешавање / одржавање.

За овај водич упоређиват ћемо Суцури и Вордфенце упоредо. Наше поређење је подељено у следеће категорије:

  • Лакоћа коришћења
  • Заштитни зид за веб локацију (ВАФ)
  • Надгледање сигурности и обавештења
  • Скенер злонамерног софтвера
  • Хакирана веб локација очистити

Као што је речено, погледајмо како се Вордфенце вс Суцури слажу и који се појављује као најбољи свеукупни ВордПресс сигурносни додатак.

Лакоћа коришћења

Сигурност веб локација је веома сложено и техничко поље. Зато је наша прва поређење категорија једноставна употреба.

Да видимо како је једноставно користити Вордфенце вс Суцури да бисте заштитили веб локацију.

Вордфенце – Једноставност употребе

Подешавање Вордфенцеа је прилично једноставно. Одмах након инсталирања додатка, од вас ће се тражити да наведете адресу е-поште на којој желите да примате безбедносна обавештења. Такође бисте се морали сложити са њиховим Условима коришћења услуге.

Подешавање Вордфенце-а

Након тога видећете чаробњака за укрцавање који ће вам помоћи да се упознате са надзорном плочом Вордфенце. Указује на то где ћете видети безбедносна обавештења и скенирање.

Вордфенце контролна табла

Додатак ће укључити фиревалл за веб локацију у режиму учења и покренути аутоматско скенирање у позадини. У зависности од величине ваше веб странице, видећете обавештења када је скенирање завршено.

Кликом на обавештење приказаће се њени детаљи са препорученим поступцима које требате предузети. На пример, овде нам је показало да наша ВордПресс тема има новију верзију на располагању.

Питања сигурности

Заштитни зид се подразумевано покреће као ВордПресс додатак који није баш ефикасан. Вордфенце вам дозвољава да га покренете у проширеном режиму ради боље заштите, али мораћете да га подесите ручно (више о томе касније).

Основно подешавање Вордфенце додатка је прилично једноставно и не захтева превише корисничког уноса. Кориснички интерфејс је мало скучен што почетницима може отежати проналажење одређених поставки / опција.

Суцури – једноставност употребе

Суцури нуди чистије корисничко сучеље без непотребних упита на екрану. Такође покреће брзо скенирање након активирања, а на контролној табли додатка видећете обавештења.

Суцури командна табла

Ватрозид за апликацију веб локација Суцури (ВАФ) је ватрозид заснован на облаку, што значи да се не покреће на вашем серверу. Другим речима, на вашем крају није потребно техничко одржавање.

Морате да додате свој АПИ кључ и конфигуришете ДНС поставке за име вашег домена. Ово ће омогућити фиревалл-у да ухвати злонамерни саобраћај пре него што уопће стигне на ваш ВордПресс хостинг сервер.

Након подешавања, нећете морати бринути о ажурирању или одржавању у будућности.

Суцури такође олакшава извршавање препоручених поставки сигурносног каљења на вашој веб локацији. Све што требате учинити је кликнути да бисте примијенили разне поставке сигурносног каљења.

Отврдњавање ВордПресс сигурности уз помоћ Суцури-ја

Комплетан кориснички интерфејс је леп. Међутим, корисници ће и даље морати да копају дубље како би пронашли опције које траже.

Ажурирање сервера имена на регистру домена додатни је корак који је потребан за постављање заштитног зида Суцури-а, а може бити и мало тешко за неке кориснике који нису технички. Добра ствар је што ће већина најпопуларнијих регистрара домена попут Домаин.цом, ГоДадди итд. Моћи да вам помогне да је поставите.

Победник: Суцури

Заштитни зид за веб локацију (ВАФ)

Ватрозид веб апликације прати саобраћај на вашој веб локацији и блокира уобичајене безбедносне претње. Постоје различити начини за имплементацију заштитног зида (апликација заснована на облаку).

Верујемо да су ватрозиди засновани на облаку дугорочно ефикаснији и поузданији.

И Суцури и Вордфенце нуде фиревалл за веб апликације, да видимо како се разликују.

Заштитни зид веб апликација Вордфенце

Вордфенце нуди заштитни зид за веб локацију који прати и блокира злонамерни саобраћај на веб локацији.

Вордфенце фиревалл

Ово је фиревалл на нивоу апликације, што значи да ради на вашем серверу и мање је ефикасан од фиревалл-а заснованог на облаку.

Вордфенце га подразумевано укључује у основном режиму. То значи да ватрозид функционише као ВордПресс додатак, тако да пре него што напад може да буде блокиран, ВордПресс мора да се учита. Ово може да заузме пуно ресурса сервера, а није ефикасно.

Да бисте то променили, мораћете да ручно подесите Вордфенце фиревалл у проширеном режиму. Ово ће омогућити Вордфенце фиревалл да надгледа саобраћај пре него што дође до ваше ВордПресс инсталације.

Пошто је заштитни зид крајње тачке, Вордфенце може блокирати саобраћај само након што је већ стигао на ваш хостинг сервер. У случају ДДОС напада или грубог покушаја, ресурси вашег сервера и даље ће бити погођени и перформансе ваше веб локације ће бити смањене. Чак се може срушити.

Када први пут активирате Вордфенце, њихов фиревалл је у режиму учења. Научава се како ви и остали корисници приступате вашој веб локацији ВордПресс. За то време се не примењује неколико правила заштитног зида како би се осигурало да легитимни корисници веб локација нису случајно блокирани.

Суцури заштитни зид за веб локацију

Суцури нуди фиревалл за апликацију за веб локацију у облаку, што значи да блокира сумњиви саобраћај и пре него што дође до вашег хостинг сервера.

Суцури ВАФ

Ово вам штеди пуно ресурса сервера и тренутно побољшава брзину ваше веб локације. Суцури-ови ЦДН сервери смештени су у различитим регионима, што је још један додатни бонус за брзину веб локације.

Да бисте користили фиревалл, мораћете да промените подешавања ДНС-а вашег домена. Ова промена омогућила би да сав промет ваше веб локације прође кроз Суцуријеве сервере.

Не постоји основни или проширени режим. По завршетку подешавања, Суцури-ов ВАФ почео би да штити вашу веб локацију од злонамерних захтева, ДДОС напада и покушаја навођења лозинке..

Имају робустан алгоритам машинског учења који је довољно софистициран да спречи лажне позитивне резултате.

Суцури вас пребацује из режима високе заштите у параноични режим када доживите ДДоС. Ово осигурава да се сервер вашег веб локације не сруши.

Победник: Суцури

Мониторинг безбедности и обавештења

Као власник веб странице, што прије морате знати је ли нешто погрешно на вашој веб локацији. Питање сигурности може вас коштати купаца и новца.

Да бисте примили ова обавештења, морате да будете сигурни да вам ВордПресс веб локација може слати е-пошту. Најбољи начин да се то осигура је коришћењем СМТП услуге за слање е-поште ВордПресс.

Да видимо како Вордфенце и Суцури поступају са надгледањем и упозорењима веб локација.

Праћење и упозорења Вордфенцеа

Вордфенце има одличан систем обавештења и упозорења. Прво, нотификације ће бити истакнуте поред Вордфенце менија на ВордПресс бочној траци и надзорној табли.

Обавештења на надзорној табли у програму Вордфенце

Истичу се према озбиљности. Можете да кликнете на обавештење да сазнате више о томе и како да га поправите.

Међутим, ово бисте видели тек када се пријавите на ВордПресс контролну таблу.

Вордфенце такође долази са тренутним обавештењима путем е-поште. Да бисте конфигурисали обавештења путем е-поште, идите на Вордфенце »Све опције страницу и помакните се према доле до одјељка „Поставке упозорења путем е-поште“.

Упозорења путем е-поште у програму Вордфенце

Овде можете укључити / искључити упозорења путем е-поште. Такође можете одабрати ниво озбиљности да бисте послали упозорење путем е-поште.

Суцури надзор и упозорења

Суцури такође приказује критична обавештења на вашој контролној табли. Горњи десни угао екрана намењен је приказу статуса основних ВордПресс датотека.

Упозорења Суцури на контролној табли

Испод тога видећете евиденцију ревизије и здравствено стање веб локације.

Суцури долази са комплетним системом управљања упозорењима. Једноставно посетите Суцури Сецурити »Подешавања страницу и пребаците се на картицу Упозорења.

Упозорења Суцури

Можете додати адресе е-поште о којима желите да будете обавештени. Након тога можете додатно прилагодити упозорења путем е-поште.

Прилагодите обавештења о упозорењу е-поштом Суцури

Можете да одаберете догађаје о којима желите да будете обавештени, број упозорења по сату и прилагодите подешавања за бруталне нападе, врсте поста и теме е-поште упозорења.

Њихов заштитни зид за веб локацију такође ће послати аутоматска упозорења високог нивоа на вашу е-пошту.

Победник: Кравата

Алат за скенирање злонамјерног софтвера

Оба додатка долазе с уграђеним сигурносним скенером за провјеру вашег ВордПресс веб мјеста због злонамјерног софтвера, промијењених датотека и злонамјерног кода.

Погледајмо како Вордфенце и Суцури скенирају за злонамјерни софтвер и друге проблеме.

Вордфенце малваре скенер

Вордфенце долази са снажним скенером који је веома прилагодљив да удовољи вашем хостинг окружењу и питањима сигурности.

Подразумевано је скенирање омогућено са ограниченим подешавањима скенирања (да бисте сачували ресурсе сервера на дељеним хостинг плановима).

Вордфенце скенер

За бесплатну верзију Вордфенце аутоматски одлучује распоред скенирања за вашу веб локацију. Корисници премиум верзије могу да бирају свој властити распоред скенирања.

Можете поставити скенер да ради у различитим режимима. Неке опције скенирања доступне су само у премиум верзији.

Вордфенце скенер такође може да провери ваш додатак и теме како би се подударали са верзијом спремишта.

Суцури скенер малваре-а

Суцури скенер злонамјерног софтвера користи Суцуријев АПИ за провјеру веб локације. Овај АПИ аутоматски проверава вашу веб локацију против више АПИ-ја за сигурно прегледавање како би се осигурало да ваша веб локација није на црној листи.

Аутоматски проверава интегритет ваших основних ВордПресс датотека како би се уверили да нису модификоване.

Можете да прилагодите подешавања скенирања Суцури Сецурити »Подешавања страници и кликом на картицу скенера.

Подешавања Суцури скенера

Бесплатни скенер Суцури покреће се на јавно доступним датотекама на вашој веб локацији. То није специфичан скенер за ВордПресс, па је невероватно добар у откривању било које врсте злонамерног софтвера и злонамерног кода.

Такође је мање наметљив на ресурсима вашег сервера што је додатни бонус.

Победник: Суцури

Хакирана веб локација очистити

Чишћење хакираног ВордПресс сајта није лако. Злонамјерни софтвер може утјецати на неколико датотека, унијети везе у ваш садржај или вас блокирати с властите веб странице.

Ручно чишћење свега не може за већину почетника.

Срећом, и Вордфенце и Суцури нуде услугу чишћења и уклањања злонамјерног софтвера. Погледајмо који од њих је бољи.

Чишћење сајта за Вордфенце

Услуга чишћења страница Вордфенце није укључена у њихове бесплатне или премиум планове. Продаје се засебно као додатна услуга.

Услуга чишћења странице Вордфенце

Чишћење сајта ће вам такође дати премиум Вордфенце лиценцу за једно веб место.

Процес чишћења злонамјерног софтвера прилично је напредан. Они ће скенирати вашу веб локацију на основу злонамјерног софтвера / инфекције, а затим ће очистити све погођене датотеке.

Њихов тим ће такође истражити како су хакери добили приступ вашој веб локацији. Они ће припремити детаљан извештај о целокупном процесу чишћења са предлозима за будућу превенцију.

Чишћење локације Суцури

Сви плаћени Суцури планови укључују услугу чишћења веб страница. Ово долази са чишћењем сајтова, уклањањем црних листа, поправком нежељене поште СЕО и заштитом ВАФ-а за будућу превенцију.

Чишћење веб локације Суцури

Они су заиста добри у чишћењу злонамјерног софтвера, убризгавању кода нежељене поште и фајловима за приступ уназад.

Процес је сасвим јасан. Отворите карту за подршку и њихов тим ће започети рад на процесу чишћења.

Они ће користити ваше вјеродајнице за пријаву за ФТП / ССХ приступ или цПанел. Током процеса воде евиденцију сваке датотеке коју додирну и аутоматски сигурносно копирају све.

Винннер: Кравата

Закључак

И Вордфенце и Суцури су одлични сигурносни додаци за ВордПресс. Ипак, верујемо да је Суцури најбољи ВордПресс сигурносни додатак у целини.

Нуди ВАФ који се заснива на облаку који побољшава перформансе и брзину ваше веб странице док блокира злонамерни саобраћај и бруталне нападе.

Вордфенце је добра бесплатна опција ако вам не смета коришћење заштитног зида и скенера са стране сервера.

Ако тражите бесплатан фиревалл за веб локацију са облаком, онда можете да користите Цлоудфларе као бесплатну алтернативу, али он не нуди свеобухватну заштиту. Погледајте наше поређење Суцури-а и Цлоудфларе-а.

Напомена уредника: Ми користимо Суцури на веб локацији ВПБегиннер да бисмо повећали нашу безбедност. Погледајте наш детаљни преглед Суцури.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да упоредите Вордфенце и Суцури и да откријете који је бољи за ваше потребе. Такође бисте желели да следите наш комплетан водич за сигурност ВордПресс-а, корак по корак, да бисте заштитили своју веб локацију.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me