Како инсталирати ВордПресс – Комплетан водич за инсталацију ВордПресс-а

ВордПресс је познат као најпопуларнији градитељ веб локација на свету. Повладује преко 33% свих веб локација на Интернету. Главни разлог за то је тај што је ВордПресс једноставан за инсталирање, што олакшава било коме да креира веб локацију.


Све најбоље ВордПресс веб хостинг компаније омогућавају вам да инсталирате ВордПресс са само неколико кликова. У већини околности инсталирање ВордПресс-а је једноставан процес који траје мање од пет минута.

У овом туториалу, наш циљ је да понудимо комплетан ВордПресс инсталациони водич за почетнике и напредне кориснике.

За почетнике ћемо вам показати како инсталирати ВордПресс на све врхунске хостинг платформе користећи скрипте за инсталирање у једном клику попут Фантастицо, Софтацулоус и КуицкИнсталл.

Такође ћемо објаснити како ручно инсталирати ВордПресс користећи ФТП за наше средње кориснике.

Коначно, за нашег почетника програмера и дизајнера, показаћемо вам како да инсталирате ВордПресс на локални рачунар (Виндовс, Мац и Линук).

Осим што ћемо вам показати како инсталирати ВордПресс, ми ћемо вам дати и савете о стварима које треба да урадите након што инсталирате ВордПресс.

Како лако инсталирати ВордПресс

Ствари које су вам потребне пре инсталирања ВордПресс-а

Пре него што инсталирате ВордПресс, прво ће вам требати име домена и добра компанија за веб хостинг која познаје ВордПресс.

Топло препоручујемо да користите Блуехост јер ће вам дати бесплатан домен и 60% попуста на њихов хостинг план (посебно за кориснике ВПБегиннер).

Разлог због којег препоручујемо Блуехост је тај што су једна од највећих хостинг компанија на свету. Такође су и званично препоручени ВордПресс хостинг провајдери.

Пошто је ово врло дугачак и детаљан водич, користите навигацију испод да бисте дошли до одговарајућег одељка.

 • Како инсталирати ВордПресс на Блуехост
 • Како инсталирати ВордПресс користећи Софтацулоус
 • Како инсталирати ВордПресс помоћу КуицкИнсталл
 • Како инсталирати ВордПресс користећи Фантастицо
 • Како инсталирати ВордПресс помоћу ФТП-а
 • Како инсталирати ВордПресс на рачунар
 • Како инсталирати ВордПресс на свој језик
 • Како инсталирати ВордПресс мултисите мрежу
 • Шта треба урадити након инсталирања ВордПресс-а

Како инсталирати ВордПресс на Блуехост

Блуехост је званично препоручени ВордПресс хостинг провајдер и једна од највећих хостинг компанија на свету. Знају ВордПресс изнутра и имају најпопуларнији поступак инсталације ВордПресс-а.

Блуехост аутоматски инсталира ВордПресс на име вашег домена када се пријавите. Једном када се пријавите на свој Блуехост налог, наћи ћете своју ВордПресс локацију на картици „Моје веб локације“.

Пријавите се Блуехост на своју ВордПресс локацију

Можете једноставно да кликнете на дугме „Пријави се у ВордПресс“ и то ће вас директно одвести у административно подручје за ВордПресс.

Осим њиховог основног плана, Блуехост вам омогућава и да инсталирате ВордПресс на неограничене веб локације са свим њиховим плановима за хостинг.

Једноставно кликните на дугме „Креирај веб локацију“ на картици „Моје веб локације“ да бисте започели.

Инсталирање нове ВордПресс странице у Блуехосту

Ово ће покренути чаробњака за инсталацију ВордПресс-а под водством Блуехоста. Прво, од вас ће се тражити да наведете наслов странице и опционално линију тагова.

Наведите наслов странице за своју нову ВордПресс локацију

Кликните на дугме „Даље“ за наставак.

Након тога, од вас ће се тражити да одаберете име домена и путању за своју веб локацију. Ако сте већ купили име домена, можете га одабрати из падајућег менија. Увек можете да купите и додате нова имена домена на свој налог тако што ћете посетити страницу „Домене“ са матичне табеле хостинга.

Изаберите име домена и основне додатке

Након одабира имена вашег домена, можете оставити пут директорија празним и пустити Блуехост да га одабере за вас. Инсталациони програм ће такође показати неколико битних додатака које можете инсталирати.

Сада можете да кликнете дугме „Даље“ за наставак.

Инсталациони програм поставиће вашу ВордПресс локацију, што може потрајати неколико тренутака. Након тога видећете поруку о успеху са детаљима ваше ВордПресс странице.

Успешно инсталиран ВордПресс на Блуехост

Те детаље ћете такође добити е-поштом. Сада можете да кликнете на дугме за пријаву на ВордПресс да бисте ушли у административно подручје нове веб локације.

Честитамо, инсталирали сте ВордПресс на свој Блуехост хостинг налог. То није било превише лоше.

Како инсталирати ВордПресс на ХостГатор

ХостГатор је још један популарни дељени ВордПресс хостинг хостинг међу почетницима. Такође олакшавају инсталацију ВордПресс-а са само неколико кликова.

Прво се морате пријавити на надзорну таблу ХостГатор хостинг рачуна. Одавде морате да кликнете на икону ‘КуицкИнсталл’ у одељку ‘Софтваре’.

Инсталирање ВордПресс-а на ХостГатор

На следећем екрану морате да кликнете на „ВордПресс“ да бисте покренули чаробњака за инсталацију.

Покрените инсталацијски програм ВордПресс на ХостГатор

Сада ће се од вас тражити да одаберете име домена на коме желите да инсталирате ВордПресс и унесете путању директорија.

Већина почетника жели инсталирати ВордПресс у корен имена свог домена (на пример, впбегиннер.цом). У том случају требате оставити поље директорија празно.

Изаберите своје име домена

Кликните на следеће дугме да бисте наставили.

Инсталациони програм ће вас сада затражити да унесете детаље о ВордПресс локацији. Морате да наведете наслов сајта, корисничко име, име и презиме и адресу е-поште администратора. Обавезно проверите да ли имате приступ тој адреси е-поште јер ћете овде добити своју е-пошту за ресетовање лозинке за ВордПресс.

Подешавања инсталације ХостГатор ВордПресс-а

Након што унесете све податке, кликните на дугме ‘Инсталирај’ за наставак.

Инсталациони програм ће се сада покренути у позадини да би инсталирао ВордПресс за вас. Када завршите, видећете поруку о успеху са вашим корисничким именом и лозинком.

Инсталација ХостГатор ВордПресс завршена

Сада можете да кликнете на дугме „Пријава“ да бисте приступили административној области ВордПресс-а.

Честитамо, успешно сте инсталирали ВордПресс на свој ХостГатор налог.

Како инсталирати ВордПресс на СитеГроунд

СитеГроунд је популаран избор међу почетницима ВордПресс-а. Познати су по одличној подршци и високо оптимизованим ВордПресс плановима за хостинг.

СитеГроунд нуди брзе и безболне инсталатере ВордПресс-а са свим њиховим плановима. Можете инсталирати ВордПресс директно са своје хостинг тачке.

Показаћемо вам две различите методе за инсталирање ВордПресс-а на СитеГроунд. Можете да изаберете онај који одговара вама.

1. Инсталирање ВордПресс-а на СитеГроунд као новог корисника

Ако сте се управо пријавили са СитеГроунд-ом, дочекаће вас искакање добродошлице при првој пријави. Питаће вас да ли желите сада да поставите своју веб локацију.

Чаробњак за инсталацију ВордПресс-а за нови корисник СитеГроунд

Морате одабрати „Покрени нову веб локацију“, а затим кликнути на ВордПресс.

Чаробњак за инсталацију ће сада тражити детаље о инсталацији ВордПресс-а. Морате да наведете адресу е-поште, корисничко име и лозинку за своју нову веб локацију ВордПресс.

Унесите податке за пријаву на ВордПресс за своју инсталацију

Кликните на дугме „Потврди“ да бисте наставили.

На следећем екрану видећете детаље свог избора. Такође можете да изаберете додатна побољшања веб локација, али ми ћемо их за сада прескочити, а по потреби их можете додати касније.

Завршите инсталацију ВордПресс-а на новом СитеГроунд налогу

Само напред и кликните на дугме за комплетно подешавање. Инсталациони програм ће сада инсталирати ВордПресс за вас у позадини и видећете поруку о успеху када буде готова.

ВордПресс је успешно инсталиран на новом СитеГроунд налогу

Сада можете да кликнете на дугме „пређи на корисничку зону“. Одатле ћете нову веб локацију пронаћи на картици „Моји рачуни“.

Посетите административни панел ВордПресс-а

Можете да кликнете на „Посетите административни панел“ да бисте ушли у административно подручје за ВордПресс.

Честитам! Успешно сте инсталирали ВордПресс на свој нови СитеГроунд налог.

2. Инсталирање ВордПресс-а на СитеГроунд као постојећег купца

СитеГроунд омогућава изузетно лако инсталирање ВордПресс-а са вашег хостинг рачуна у било које време. Једноставно се пријавите на свој хостинг налог и посетите цПанел контролну таблу.

Посетите цПанел контролну таблу у СитеГроунд-у

Ово ће учитати контролну таблу цПанел, која је у основи интерфејс базиран за управљање вашим хостинг налогом.

Одавде треба да се помакнете доле до дела „Аутоматски инсталатори“ и кликнете на ВордПресс.

Покрените инсталацијски програм ВордПресс у СитеГроунд

Ово ће покренути скрипту аутоматског инсталирања са унапред одабраним ВордПрессом. Потребно је да кликнете на дугме за инсталацију, а затим изаберете протокол веб локације хттп или хттпс и име домена.

Ако сте на име домена омогућили ССЛ сертификат, тада можете да изаберете хттпс као свој протокол, у супротном изаберите хттп. Касније можете пребацити ВордПресс на ХТТПС / ССЛ.

Инсталацијски програм СитеГроунд ВордПресс

Испод тога треба да унесете наслов своје веб локације, корисничко име администратора, лозинку и адресу е-поште.

Подешавања странице ВордПресс-а

Такође ћете видети и друге опције за избор језика, инсталирање додатака и још много тога. Можете да промените ове опције или их оставите без надзора.

И на крају, видећете опцију ВордПресс Стартер. Морате да будете увек проверени јер ће вас провести кроз кораке после инсталације да бисте поставили своју веб локацију.

Опционална подешавања

Сада кликните на дугме ‘Инсталирај’ за наставак.

Инсталациони програм ће се сада покренути у позадини и поставити ВордПресс инсталацију. Када завршите, видећете поруку о успеху са везом до администраторског дела веб локације ВордПресс.

Инсталација ВордПресса завршена

Кликом на везу администраторског подручја одвест ћете се на вашу веб локацију и покренути чаробњака за подешавање веб локације. Овај корак по корак чаробњак ће вам помоћи да започнете са ВордПрессом. Кликните на дугме „Старт Нов“ (наставак) за наставак.

СитеГроунд ВордПресс стартер

Прво, чаробњак за почетнике ће затражити да одаберете дизајн за своју ВордПресс локацију. Показаће вам ручно изабране предлошке дизајна организоване у разним категоријама.

Опција за дизајн стартера СитеГроунд ВордПресс

Препоручујемо да одаберете једноставан дизајн који подсећа на оно што имате на уму. Запамтите да свака тема долази са могућностима прилагођавања и можете променити како то изгледа по вашем укусу.

Након тога, од вас ће се тражити да одаберете функције које желите да додате на своју веб локацију. Аутоматски ће одабрати „Контакт образац“ за вас јер је сваком вебсајту потребан контакт образац.

Изаберите функционалност

По жељи можете одабрати Схоп (да бисте креирали интернетску трговину), календар или ЈетПацк.

Кликните на следеће дугме да бисте наставили.

Сада ће се од вас тражити да одаберете маркетиншке опције за промоцију ваше нове веб странице. Показаће вам МонстерИнсигхтс за Гоогле Аналитицс, Иоаст СЕО и ОптинМонстер за стварање генерације.

Препоручујемо да одаберете сва три јер ће вам они помоћи у расту ваше веб странице.

Након тога, кликните на дугме “комплетно” и чаробњак стартера ће довршити инсталацију уместо вас. Сада ћете видети поруку о успеху са везом за улазак у ВордПресс контролну таблу.

Завршено подешавање ваше веб странице

Сада ћете видети административну контролну плочу ВордПресс-а са прилагођеним пречицама за креирање садржаја, прилагођавање дизајна и почетак рада на веб локацији.

Прилагођена надзорна табла администратора ВордПресс СитеГроунд

То је све. Успешно сте инсталирали ВордПресс на свој веб локацију СитеГроунд.

Како инсталирати ВордПресс на ВП Енгине

ВП Енгине је најбоље управљани ВордПресс хостинг провајдер. Управљани рачун за хостинг у основи је услуга конзергеа за вашу ВордПресс веб локацију.

Они се брину за управљање ажурирањима, инсталацијом и оптимизацијом перформанси ваше ВордПресс странице док се фокусирате на раст вашег пословања.

Као управљана ВордПресс хостинг компанија, ВП Енгине аутоматски инсталира ВордПресс када се пријавите. У зависности од вашег хостинг плана, можете да креирате и додатне веб странице кад год вам затребају.

Једноставно се пријавите на своју контролну таблу ВП Енгине и посетите страницу „Веб локације“. Видећете листу свих ваших ВордПресс веб локација. Кликните на дугме ‘Цреате Сите’ да бисте додали нову инсталацију ВордПресс-а.

ВП Енгине креира нови сајт

На следећем екрану од вас ће се тражити да наведете име за своје производно окружење. Унесите име које вам помаже да лакше идентификујете ову веб локацију, а затим кликните дугме ‘Цреате Енвиронмент’.

Додајте ВордПресс веб локацију за производњу

ВП Енгине ће сада инсталирати ваше ВордПресс окружење. Проћи ће неко време док ће се промене ДНС-а проширити.

Након тога моћи ћете приступити административном подручју ВордПресс-а кликом на везу у бочној траци. На истој страници моћи ћете видјети и своје вјеродајнице за пријаву.

Пријавите се у ВордПресс окружење на ВПЕнгине-у

Да бисте додали домен на своју веб локацију, морате да кликнете на везу додавање домене. Пошто ВП Енгине није регистратор домена, мораћете да усмеравате подешавања ДНС-а вашег домена на ВП Енгине.

Да бисте то учинили, требаће вам ИП адреса и ЦНАМЕ ваше веб локације. Те информације можете пронаћи на страници за преглед ваше веб локације.

Копирајте ДНС податке

Сада ћемо вам показати како да унесете ове информације на Домаин.цом. Основна подешавања су иста за све регистраре домена, само требате да пронађете ДНС поставке.

Пријавите се на контролну таблу налога Домаин.цом налога и кликните на подешавања ДНС-а и Намесервер-а за ваше име домена.

Подешавања домена ДНС и послужитеља имена

На следећем екрану прво морате да промените А запис са именом @ као именом. Кликните на дугме Уреди да бисте променили његова подешавања.

Промена поставки записа

Након тога, морате унијети ИП адресу коју је ВП Енгине дао као вредност записа, а затим кликните на дугме Ажурирај ДНС..

Замена рекордне вредности

Затим треба да видите да ли имате ЦНАМЕ запис са именом ввв. Ако то учините, тада ћете морати да уредите тај ЦНАМЕ запис. У супротном, наставите и кликните на дугме „Додај ДНС запис“.

Додавање ЦНАМЕ записа

Додајте ЦНАМЕ поддомену коју је ВПЕнгине пружио у поље Валуе и затим кликните на дугме Адд ДНС.

То је све што сте успешно усмерили на име вашег домена на вашу ВордПресс локацију на којој се налази ВП Енгине.

Како инсталирати ВордПресс са цПанела

Цпанел је популаран софтвер који користе многе компаније за хостинг. Власницима веб локација пружа једноставан интерфејс базиран на управљању хостинг налогом.

То је приступ на једном месту неколико корисних услужних програма, укључујући скрипте за аутоматско инсталирање које вам помажу да инсталирате ВордПресс.

Домаћинске компаније бирају коју скрипту аутоматског инсталирања желе да користе. Генерално, Софтацулоус, КуицкИнсталл и Фантастицо су најпопуларније опције.

Показаћемо вам како да инсталирате ВордПресс користећи сва три аутоматска инсталирања. Можете да следите упутства на основу инсталационог програма који видите на својој контролној табли цПанел.

Како инсталирати ВордПресс користећи Софтацулоус

Софтацулоус је популарна скрипта за аутоматско инсталирање. Омогућује вам једноставну инсталацију популарних веб апликација попут ВордПресса са само неколико кликова. Хостинг компаније попут СитеГроунд и ИнМотион Хостинг користе Софтацулоус на својој контролној табли.

Једноставно се пријавите на свој цПанел налог и потражите Софтацулоус или ВордПресс икону инсталатора. Наћи ћете их у одељку Аутоматски инсталатори.

Софтакулозна икона

Кликом на било коју од ових икона покренуће се Софтацулоус аутоинсталатер за ВордПресс. Прво ћете видети преглед ВордПресс-а. За наставак морате кликнути на картицу Инсталирај.

Кликните на картицу Инсталација да бисте наставили инсталирати ВордПресс користећи Софтацулоус

Софтацулоус ће вас сада питати где желите да инсталирате ВордПресс. Морате одабрати хттп: // или хттп: // ввв. као протокол.

Ако ваша веб локација има ССЛ и ХТТПС, онда можете да изаберете хттпс: // или хттпс: // ввв. као протокол.

Након тога морате одабрати име домена на коме желите инсталирати ВордПресс. Већина корисника жели да инсталира ВордПресс у корен директоријум свог домена, као што је екампле.цом. У том случају морате бити сигурни да је поље „Ин Дирецтори“ празно.

Померите се мало доле и видећете одељак са подешавањима веб локације.

Софтакулозне поставке места ВордПресс

У овом одељку прво морате да наведете наслов и опис за своју ВордПресс локацију. Не брините да их можете лако променити из администраторског подручја ВордПресс-а након инсталације.

Затим морате одабрати корисничко име, лозинку и адресу е-поште администратора. Софтацулоус ће аутоматски испунити поља за корисничко име и лозинку за вас. Користиће реч која није реч, за корисничко име и јаку лозинку.

Можете их променити ако желите тако да их буде лако упамтити. Међутим, топло вас позивамо да увек користите јаку лозинку. Погледајте наш водич о најбољем начину управљања лозинкама за почетнике ВордПресс-а како бисте научили како лако да управљате јаким лозинкама.

Обавезно унесите исправну адресу е-поште у поље е-поште администратора. Овде ће ВордПресс послати обавештења и везу за ресетовање лозинке ако сте икада заборавили лозинку.

Остатак опција на екрану није обавезан. Сада можете кликнути на дугме за инсталацију да бисте покренули инсталацијски програм.

Опционална подешавања за ВордПресс у програму Софтацулоус

Софтацулоус ће покренути инсталацијски програм користећи подешавања која сте навели. Видећете траку напретка са статусом инсталације. Проћи ће неколико минута. Не затварајте прозор док трака напретка не достигне 100% у супротном, то може утицати на вашу ВордПресс инсталацију.

Напредан напредак инсталације ВордПресс-а

По завршетку инсталације видећете поруку о успеху. Такође ће вам показати линкове до веб локације и вашег административног подручја ВордПресс.

Софтакулозна инсталација ВордПресса завршена

Како инсталирати ВордПресс помоћу КуицкИнсталл

КуицкИнсталл је још једна популарна аутоинсталатора коју користе многе хостинг компаније попут ХостГатор и других. Овдје ћемо користити надзорну плочу цПанел ХостГатора на снимкама екрана, али не би било пуно другачије да користите неки други домаћин који има КуицкИнсталл.

Прво се морате пријавити на цПанел контролну таблу свог хостинг рачуна. Померите се доле до софтвера и кликните на икону КуицкИнсталл.

КуицкИнсталл икона на цПанел контролној табли

Ово ће вас одвести на страницу Инсталатора за 1 клик на КуицкИнсталл. Видећете да нуди инсталације за најпопуларнију веб апликацију, укључујући ВордПресс. Потребно је да кликнете на ВордПресс да бисте покренули програм за инсталирање ВордПресс-а.

Изаберите ВордПресс да бисте започели инсталацију

Инсталациони програм ће вам сада показати ВордПресс преглед. Од вас ће се тражити да одаберете своје име домена из падајућег менија.

Већина почетника жели инсталирати ВордПресс на корен веб локације, на пример, впбегиннер.цом. У том случају требате оставити поље директорија празно.

Покрените инсталацијски програм ВордПресс у КуицкИнсталл

Сада кликните на следеће дугме за наставак. Инсталациони програм ће вас сада тражити да унесете детаље о ВордПресс-у, као што су корисничко име, адреса е-поште и наслов веб локације.

КуицкИнсталл подешавања странице ВордПресс-а

Након што попуните све информације, кликните на дугме Инсталирај.

КуицкИнсталл ће сада инсталирати ВордПресс за вас. Након тога видећете поруку о успеху са подацима за пријаву попут корисничког имена и лозинке.

ВордПресс је успешно инсталиран помоћу КуицкИнсталл

Сада можете да кликнете на дугме „Пријава“ да бисте ушли у административно подручје за ВордПресс.

То је све, успешно сте инсталирали ВордПресс помоћу КуицкИнсталл.

Како инсталирати ВордПресс користећи Фантастицо

Фантастицо је скрипта за аутоматску инсталацију коју користи неколико ВордПресс хостинг провајдера. Слично је и са осталим скриптама за инсталацију у овом водичу и нуди лакши начин за брзу инсталацију ВордПресс-а.

Прво се морате пријавити на своју контролну таблу цПанел и померити доле до дела софтвера и услуга и тамо ћете пронаћи икону Фантастицо.

Икона фантастичне на контролној табли цПанел

Кликом на икону Фантастицо покренуће се скрипта аутоматског инсталирања.

Неки хостинг провајдери и даље користе старију верзију Фантастицо-а. У овом туториалу ћемо вам приказати снимке заслона из верзије Фантастицо Ф3.

Ако Фантастицо на вашем домаћину изгледа другачије, не брините. Основни кораци инсталације су исти и требали бисте их лако пратити.

На главном екрану Фантастицо видећете листу веб апликација са ваше леве стране. Морате кликнути на блогове и тамо ћете наћи ВордПресс наведен међу многим другим апликацијама.

Кликом на ВордПресс приказат ће вам се преглед апликације помоћу гумба ‘Инсталл’.

Инсталатер програма Фантастицо ВордПресс

Једноставно кликните на дугме „Кликните овде да бисте инсталирали ВордПресс“ да бисте наставили.

Аутоматски инсталациони програм Фантастицо за ВордПресс од вас ће сада тражити да испуните своја инсталациона подешавања. Прво морате одабрати домен на који желите да инсталирате ВордПресс.

Подешавања инсталације за Фантастицо ВордПресс

Ако желите да инсталирате ВордПресс у поддиректоријум, можете да унесете име поддиректора у поље испод. У супротном, проверите да ли је ово поље празно.

У одељку „Детаљи администратора“ морате навести податке о корисничком налогу администратора. Унесите корисничко име, лозинку и адресу е-поште за свој ВордПресс налог за администрацију.

Кликните на дугме Пошаљи за наставак.

Фантастицо ће сада инсталирати ВордПресс за вас. Након што инсталирате ВордПресс, видећете поруку о успеху.

Како инсталирати ВордПресс помоћу ФТП-а

Ручна инсталација ВордПресс-а позната је и као позната 5-минутна инсталација. Потребно је неколико додатих корака, а требат ће вам ФТП клијент да бисте ручно инсталирали ВордПресс.

Погледајте водич за почетнике о томе како користити ФТП за пренос ВордПресс датотека.

Прво што треба да урадите је да преузмете најновију верзију ВордПресс-а.

ВордПресс пакет долази као Зип датотека. Потребно је да распакујете датотеку и унутар ње ћете пронаћи ВордПресс фасциклу. Ова фасцикла садржи све ВордПресс датотеке које је потребно да бисте поставили на свој веб сервер.

ВордПресс датотеке

Сада наставите и повежите ФТП клијент на хостинг сервер. Једном када се повежете, користите ФТП клијент да бисте пребацили ВордПресс датотеке са рачунара на сервер своје веб локације.

пренос ВордПресс датотека помоћу ФТП клијента

Ако желите да инсталирате ВордПресс на име вашег матичног домена (на пример екампле.цом), тада морате да ставите ВордПресс датотеке у коренски директориј веб локације. Обично се овај директориј зове / публиц_хтмл /.

С друге стране, Ако желите да инсталирате ВордПресс у подмапу (попут екампле.цом/блог), пребаците је у мапу / публиц_хтмл / блог /.

Након што завршите с преношењем ВордПресс-а, идите на контролну таблу свог хостинга и направите базу података. Показаћемо вам како то учинити помоћу цПанела. Ако ваш хостинг послужитељ има другачију контролну таблу, једноставно требате потражити МиСКЛ базе података. Остатак подешавања биће прилично сличан.

На управљачкој плочи цПанел кликните на икону “МиСКЛ базе података”.

Икона базе података МиСКЛ у цПанелу

Видећете поље за креирање нове базе података. Унесите име своје базе података и кликните на „Цреате Датабасе“.

Креирајте базу података

Сада када сте направили базу података, МиСКЛ и даље треба корисничко име. Ово корисничко име имат ће приступ за обављање радњи на бази података.

На страници МиСКЛ базе података на вашем цПанел налогу померите се до МиСКЛ корисника. Једноставно унесите корисничко име и лозинку за свог новог корисника и кликните на дугме ‘Цреате а усер’.

Додајте МиСКЛ корисника

Овај нови корисник још увек нема приступ бази коју сте креирали раније. За то ће вам требати корисник додати базу података и дати им дозволе за обављање свих радњи.

На истој страници МиСКЛ база података у вашем цПанел налогу, идите доле до одељка „Додавање корисника у базу података“. Изаберите корисника базе података који сте створили из падајућег менија поред корисника, а затим одаберите базу података и кликните на дугме за додавање.

Додавање корисника у базу података

Сада ће вам се тражити привилегије које желите да омогућите овом кориснику. Изаберите све привилегије и кликните на дугме Унеси промене.

Ваша МиСКЛ база података и корисник су сада спремни, забележите име своје базе података и МиСКЛ корисничко име и лозинку. Те информације ће вам требати касније.

Једноставно идите на УРЛ где сте поставили ВордПресс. Ако је у главном домену, унесите његово име домене у прозор прегледача, као што су твојеите.цом или ввв.иоурсите.цом.

Видећете страницу за избор језика. Овде можете одабрати језик тако да се остатак инсталације приказује на вашем језику. Такође можете да користите енглески за сада, а затим касније да промените језик.

Изаберите ВордПресс језик

Кликните на дугме за наставак да бисте наставили.

Сада ћете видети нека упутства за инсталацију. У основи, ВордПресс ће вам сада рећи да ће вам требати име ваше базе података, лозинка и МиСКЛ информације о хосту.

Захтеви за инсталацију ВордПресс-а

Кликните на дугме ‘Идемо’ да бисте наставили.

ВордПресс ће вам сада показати образац. Морате да унесете раније податке о бази података.

Унесите податке базе података за инсталацију ВордПресс-а

Попуните податке, а затим кликните на дугме ‘Пошаљи’. ВордПресс ће се повезати са вашом базом података и показати вам поруку о успеху.

ВордПресс се сада може повезати са вашом базом података

Кликните на дугме „Покрени инсталацију“ да бисте наставили.

ВордПресс ће сада креирати табеле у вашој бази података и затим вас послати на следећи корак инсталације.

Сада је потребно да дате неке информације за ВордПресс да бисте поставили своју веб локацију. Ово укључује назив локације, корисничко име, лозинку и адресу е-поште администратора.

Ако не желите да ваша веб локација буде видљива претраживачима, можете да потврдите оквир поред видљивости претраживача. Касније, када будете спремни, то можете променити у подешавањима ВордПресс-а. Ако нисте сигурни шта да радите, једноставно то оставите без надзора.

Подешавање веб локације током инсталирања ВордПресс-а

Кликните на дугме Инсталирај ВордПресс да бисте наставили. ВордПресс ће поставити вашу веб локацију и завршити инсталацију.

Видећете поруку о успеху која приказује ваше корисничко име. Сада можете да кликнете на дугме Пријави се да бисте се пријавили на своју ВордПресс локацију.

Ручна инсталација ВордПресса је завршена

Како инсталирати ВордПресс на рачунар

Многи наши корисници за почетничке нивое често нас питају да ли могу да испробају ВордПресс на свом рачунару? Одговор је да, али већина почетника то не би смела.

Разлог због којег неки људи инсталирају ВордПресс у окружењу локалног сервера је изградња тема, додатака или тестирање ствари.

Ако желите да водите блог да га виде други људи, тада не требате да инсталирате ВордПресс на рачунар. Ако инсталирате ВордПресс локално на рачунар, онда сте једина особа која може видети сајт.

Ако желите да своју ВордПресс страницу учините доступном интернету (остатак света), онда морате да набавите веб налог за веб хостинг и инсталирате ВордПресс користећи један од метода које смо показали горе.

Имајући то у виду, ако сте заиста заинтересовани да инсталирате ВордПресс локално на рачунар, како бисте сазнали више о развоју тема, додацима за тестирање итд., Топло вас охрабрујемо да то учините.

Ако користите Виндовс рачунар, препоручујемо вам да преузмете и подесите ВАМП. Ако користите Мац, морате преузети и поставити Мамп.

Након што сте се поиграли са ВордПресс-ом на рачунару, можда ћете желети да преместите локалну инсталацију на стварну веб локацију. Имамо корак по корак водич за прелазак ВордПресс-а са локалног сервера на ливе локацију.

Како инсталирати ВордПресс на свој језик

Баш као што су Виндовс, Мац, иПхоне и Андроид, и ви можете користити ВордПресс на свом језику.

ВордПресс је доступан на многим језицима, укључујући енглески, шпански, француски, арапски, корејски, немачки, хебрејски, хиндски, јапански, вијетнамски, кинески (хан), португалски и многе друге.

Можете одабрати језик током инсталације ВордПресс-а или га променити посетом Подешавања »Опште странице у административном делу ВордПресс-а.

Промена језика у подешавањима ВордПресс-а

За више детаља погледајте наш чланак о томе како инсталирати ВордПресс на друге језике.

ВордПресс се такође широко користи за прављење двојезичних и вишејезичних веб локација. Погледајте наш водич како лако створити вишејезичну ВордПресс веб локацију уз ТранслатеПресс.

Како инсталирати ВордПресс мултисите мрежу

ВордПресс има уграђену вишестранску функционалност. Мрежа више веб локација омогућава вам да креирате више ВордПресс веб локација помоћу исте инсталације за ВордПресс. Може аутоматски да креира нове веб локације у поддоменама или у подмапама.

Ово има смисла за предузећа, непрофитне организације, владе са подстраницама за различите локације или регионе. Многи образовни институти такође користе ВордПресс мултисите мрежу како би студентима омогућили стварање сопствених блогова.

Подешавање за више веб локација је помало сложено, али направили смо потпуни детаљни водич о томе како инсталирати и поставити ВордПресс мултисите мрежу.

Шта треба урадити након инсталирања ВордПресс-а

Сада када сте успешно инсталирали ВордПресс, ево неколико ствари за започињање са вашим новим ВордПресс веб страницама.

Избор теме

Визуелни изглед веб локације са ВордПрессом контролише Тхемес. На хиљаде ВордПресс тема вам је на располагању. Уз толико избора, за почетнике може постати мало збуњујуће. Због тога смо саставили водич за одабир савршене теме за ВордПресс.

Редовно објављујемо спискове ВордПресс тема које нам се допадају у нашем одељку Сховцасе. Ево неких од наших популарних тематских излога.

 • Најбоље бесплатне теме за ВордПресс блог
 • Најбоље теме за ВордПресс бизнис
 • Најбоље минималистичке ВордПресс теме за писце
 • Најбоље ВордПресс теме за фотографе

Инсталирање и коришћење ВордПресс додатака

Права снага ВордПресса долази из масовне колекције додатака. Они су попут апликација за вашу ВордПресс локацију, омогућавајући вам да проширите функционалност и додате нове функције на вашу веб локацију.

Само у директорију ВордПресс додатака доступно је више од 54.000 бесплатних додатака. Више додатака је доступно на веб локацијама трећих страна као додаци који се плаћају.

Ако се питате које додатке да инсталирате, погледајте наш стручни избор основних ВордПресс додатака за све веб локације. Такође бисте желели да провјерите додатке које користимо на овој страници гледајући наше .

Имамо почетно упутство за почетнике о томе како инсталирати ВордПресс додатке.

Започните учење ВордПресс-а

ВордПресс је најлакши за употребу ЦМС на тржишту. Милиони људи широм света користе га свакодневно. Међутим, повремено ће вам требати мала помоћ.

Овде ВПБегиннер може да помогне. Ми смо највећа бесплатна страница за ВордПресс ресурсе на свету, која редовно објављује уџбенике и водиче написане посебно за блогере и мала предузећа.

Ево неких корисних ресурса које ћете пронаћи на ВПБегиннер-у (сви су потпуно бесплатни).

 • ВПБегиннер Блог – Централно место за све наше ВордПресс туторијале и водиче.
 • ВПБегиннер Дицтионари – Наш ВордПресс глосар је најбоље место да се упознате са ВордПресс линго-ом
 • ВПБегиннер Видеос – Нови ВордПресс корисници могу започети са ова 23 видео записа да би савладали ВордПресс.
 • – Потребна су вам додатна видео упутства? Претплатите се на наш ИоуТубе канал са више од 128 000 претплатника и 12 милиона + прегледа.
 • – Погледајте додатке, алате и услуге које користимо на ВПБегиннер-у.
 • – Ексклузивни попусти на ВордПресс производе и услуге за кориснике ВПБегиннер.

Закључак

Надамо се да вам је овај водич за инсталацију ВордПресс-а помогао да научите како лако инсталирати ВордПресс. Можда желите да погледате нашу листу од тих 40 корисних алата који ће вам помоћи да управљате и развијате своју ВордПресс страницу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map