Који је најбољи додатак за ВордПресс галерију? (Поређење перформанси)

Да ли тражите најбољи додатак ВордПресс галерије за своју веб локацију?


Доступно је толико додатака за ВордПресс галерију фотографија, али проблем је што ће већина или успорити вашу веб локацију или је изузетно тешка за употребу.

Да бисмо вам помогли да одаберете право решење, направили смо детаљну поређење перформанси, функција и квалитета најбољих додатака ВордПресс галерије фотографија.

Наш циљ је да вам помогнемо да пронађете ВордПресс додатак за фотографије и видео галерије, који је брз, једноставан за употребу и који има све функције које ће вам требати.

Најбољи додаци за ВордПресс галерију

Наши критеријуми за најбољи додатак за ВордПресс галерију

По нашем мишљењу, савршени додатак за ВордПресс галерију требало би да буде брз, лаган за употребу и да има све потребне функције које су вам потребне за прављење прелепих галерија (као што су светлосни оквири, навигација слика, албуми, странице са страницама итд.).

Додатак за галерију требао би пружити сјајно корисничко искуство и такође помоћи да побољшате свој СЕО СЕО.

4 најбоља додатка за ВордПресс галерију

Ручно смо одабрали четири најпопуларнија додатка за фото-галерију ВордПресс на тржишту.

У нашем поређењу, размотрићемо брзину, карактеристике, једноставност употребе и поузданост ових додатака:

 • Галерија Енвира
 • Модула
 • ФооГаллери
 • НектГЕН Галлери

Кренимо с нашим поређењем.

Брзина

Брзина је пресудна када бирате додатак за ВордПресс галерију фотографија. Не само да утиче на ваш ВордПресс СЕО, већ такође утиче на корисничко искуство на вашој веб локацији.

Ако користите додатак за галерију за портфолио или веб локацију за фотографије, једноставно не можете себи да приуштите да постигнете компромис при брзини.

Провели смо тест брзине за сваки од тих додатака користећи исте слике без измене подразумеваних подешавања. Испод су наши резултати:

ПлугинПаге за учитавање временаРекуестсПаге Сизе
Галерија Енвира655 мс23988КБ
Модула696 мс28948 КБ
Следећа генерација867 мс351,0 МБ
ФооГаллери917 мс27591 КБ

Као што можете видети у горе наведеним резултатима, Енвира Галлери изашла је као најбржи додатак ВордПресс галерије слика. Модула је дошла као веома блиска секунда са једва пар милисекунди разлике и мањом величином странице.

Разлог зашто су Енвира Галлери и Модула толико брзи је тај што су и кодирани и врло оптимизовани за брзину. Ако су перформансе и брзина ваша главна брига (што би требало да буде), онда су Модула и Енвира Галлери сјајне опције.

Победник: Веза је Енвира Галлери-а и Модула

Лакоћа коришћења

Стварање галерија слика није тако једноставно као учитавање једне слике у ваше постове. Потребно је да одаберете изглед, изаберете ступце, додате величине минијатура, одаберете анимације лигхтбок-а, итд.

Већина почетника сматра поступак прилично неодољивим. Циљ је овде пронаћи додатак за ВордПресс фотогалерију који је истовремено моћан и за почетнике.

Галерија Енвира

Енвира Галерија слиједи и придржава се ВордПресс стандарда кодирања и најбољих пракси. Омогућава кориснички интерфејс који се бешавно уклапа у вашу ВордПресс административну област.

Стварање нове галерије је прилично једноставно и пријатно за почетнике.

Кориснички интерфејс галерије Енвира

Енвира Галлери такође долази са блоком Гутенберг који вам омогућава да лако додате галерије фотографија у било који ВордПресс пост и страницу. Такође можете променити подешавања галерије директно са екрана за уређивање порука.

Блок Гутенберг за галерију Енвира

Корисници класичног уређивача могу помоћу кратког кода или дугмета изнад уредника постова брзо додати било коју галерију или албум у свој пост / страницу.

Поред тога, Енвира Галерија вам такође приказује ознаку шаблона коју можете да користите у својим ВордПресс шаблонима. Ово је посебно корисно ако развијате веб локацију за клијента и желите да галерије уврстите директно у тему.

Модула

Модула Галлери користи сличан приступ за стварање нових фотогалерија. Можете једноставно да пошаљете датотеке или да их одаберете из библиотеке медија да бисте створили галерију фотографија.

Кориснички интерфејс галерије Модула

Испод слика наћи ћете сва подешавања галерије у картицама. Одавде можете променити стил галерије, тему, светлосну кутију и друга подешавања.

Да бисте уметнули галерију у постове и странице ВордПресс-а, морат ћете копирати кратки код галерије и уметнути га помоћу блока Схортцоде у Гутенбергов уредник.

Тренутно не постоје додаци бочне траке или блокови Гутенберг који би корисницима олакшали уметање галерија.

ФооГаллери

ФооГаллери има сличан приступ као и Енвира Галлери и Модула. Користе једноставан кориснички интерфејс који изгледа и изгледа као ВордПресс.

Кориснички интерфејс ФооГаллери

Након што пошаљете своје фотографије, можете да подесите поставке галерије са великим детаљима испод слика.

ФооГаллери такође олакшава уметање фотогалерија. Можете да користите уграђени блок, кратак код или бочну траку помоћу Гутенберговог приказа за приказивање својих фотогалерија било где у ВордПресс-у. Такође додаје дугме на врху класичног уређивача за избор и уметање галерија.

За разлику од Енвира Галлери, ФооГаллери не приказује ознаку предлошка за уметање ваших галерија у датотеке тема или предлошке.

НектГЕН Галлери

НектГЕН је мало другачији од наша три кандидата. Доноси сопствени кориснички интерфејс, табеле база података и засебне мапе за чување слика. То је разлог зашто НектГЕН корисничко сучеље изгледа мало компликовано у ВордПресс-у.

НектГен УИ

Нуди чаробњака галерије који почетницима може бити од користи. Међутим, корисницима ће требати неко време да схвате како да додају слике и створе галерију. Такође вам је можда мало тешко да додате галерију у свој пост / страницу.

НектГен додаје Гутенбергов блок који вам омогућава да креирате и додајете галерије са екрана за уређивање порука. За класичне кориснике уређивача додаје дугме уређивачу постова.

Победник: Нема јасног победника. Енвира, Модула и Фоо Галерија нуде једноставан интерфејс.

Карактеристике

Да бисте створили прелепу галерију фотографија, потребне су вам функције као што су светлосни оквири, режим преко целог екрана, албуми, пагинација, навигација, презентација, заштита лозинком, ЕКСИФ метаподаци, дељење друштвених медија и још много тога.

Међутим, важно је запамтити да превише функција може успорити вашу веб локацију, па погледајмо како наши кандидати баве равнотежом у функцијама и функционалностима.

Галерија Енвира

Енвира Галерија је направљена мобилним првим приступом. То значи да је потпуно реагован ван кутије.

Омогућава вам једноставан избор величина сличица, анимација, изгледа галерије, додавање метаознака за ваше слике, све из једног корисничког интерфејса.

Осим уграђених функција, постоји мноштво функција које можете додати инсталирањем додатака као што су: предлошци галерије, друштвено дељење, видео снимци, заштита лозинком, заштита слике, албуми, презентација, Пинтерест, заштита слике, подршка за ВооЦоммерце и више.

Карактеристике галерије Енвира

Модула

Модула је најновији од свих додатака на нашој листи, тако да немају напредне функције. Међутим, додатак покрива све основне функције које желите од додатка за ВордПресс галерију, као што су пуштање светлосне кутије, дељење друштвених мрежа, прилагођени стилови, изглед мреже и више.

Долази са прилагођеном мрежном функцијом која вам омогућава да помоћу једноставног превлачења и стварања направите сопствену прилагођену мрежу за галерије.

Такође поседује и видео додатак за креирање видео галерија. Међутим, Модула недостаје друге функције као што су албуми, водено обележавање, испитивање и предлошке галерије.

Могућности модула

ФооГаллери

ФооГаллери долази са мноштвом моћних функција, али није прилагодљив за мобилне уређаје. Можете да одаберете одговарајућу шаблону за додавање респонзивне галерије фотографија.

Још једна карактеристика која нам је недостајала је лигхтбок. Можете инсталирати бесплатни Фообок додатак да додате функцију лигхтбок-а, али сматрали смо да је требао бити упакован са основним додатком галерије.

ФооГаллери такође нуди проширења која можете да инсталирате да бисте додали више функција као што су прилагођено брендирање, коцка ефекат, лигхтбок и још много тога.

Функције ФооГаллери

НектГЕН Галлери

НектГЕН Галерија најстарији је од сва четири додатка и садржи опсежну листу функција.

Многе функције које су као додаци у Енвири и Фоо доступне су ван галерије у НектГЕН галерији. Постоје и премиум додаци са више функција које можете да инсталирате.

Већина функција НектГен захтева одређени ниво познавања додатка. Корисницима ће требати мало времена да схвате ствари, прочитају документацију и поставе питања на форумима за подршку.

Победник: Енвира Галлери овде је јасан победник са обимном списком функција које покривају све основе + напредне функције за фотографе, веб локације за е-трговину и портфеље. НектГЕН је блиски други с одговарајућим низом функција.

Упоредивост

ВордПресс вам пружа слободу да преместите своју веб локацију са једног веб хостова на другог, па чак и различитих конкурената.

Морамо да видимо да ли можете лако да увезете / извозите и направите сигурносну копију података из ваше галерије фотографија.

Галерија Енвира

Енвира чува све ваше галерије фотографија као прилагођене типове постова у ВордПресс бази података. Он чува ваше медијске датотеке користећи подразумевану локацију медија ВордПресс. То значи да ако правите сигурносну копију своје ВордПресс странице, имаћете резервне копије свих података Енвира Галлери.

Енвира такође омогућава увоз / извоз ваших појединачних галерија. То значи да можете преместити једну галерију са једне ВордПресс странице на другу.

Увоз / извоз фотогалерија помоћу Енвира Галлери

Када преместите ВордПресс локацију, Енвира ће је аутоматски открити и показати вам могућност да поправите миграцију. Све ове карактеристике чине Енвира Галлери најпоузданијим додатком за галерију фотографија за ВордПресс.

Модула

Модула такође користи прилагођени тип садржаја за ВордПресс за чување ваших фотогалерија. То значи да можете сачувати своје фотогалерије помоћу резервне копије ВордПресс-а и вратити их када обновите ВордПресс веб локацију из резервне копије.

Модула не дозвољава да увозите / извозите појединачне галерије.

ФооГаллери

Слично као Енвира, ФооГаллери такође чува ваше галерије као прилагођене типове постова у ВордПресс бази података. Ако правите сигурносну копију своје ВордПресс странице, тада ћете имати и резервну копију података ФооГаллери.

Међутим, ако само желите извозити појединачне галерије, онда за то не постоји опција, јер додатак не долази са функцијом увоза / извоза.

НектГЕН Галлери

НектГЕН галерија не садржи функцију увоза / извоза. Будући да чува ваше податке у одвојеним таблицама базе података, то значи да ћете морати да конфигуришете резервни додатак за ВордПресс тако да укључи те табеле.

НектГЕН такође чува ваше слике у засебној мапи. Ако желите да направите резервну копију за њих, морат ћете одвојено преузети директоријум на рачунар.

И Енвира и ФооГаллери нуде увознике НектГен-а како би корисницима било лакше да пређу на своју платформу.

Победник: Галерија Енивра нуди најопсежнији скуп алата за увоз / извоз ваших фотогалерија.

Цене

Сва четири додатка имају бесплатну верзију ВордПресс галерије која је доступна у директорију ВордПресс додатака. Сва четворица су платила надоградње које су доступне са више функција. Цијене вашег додатка за фото галерију овисит ће о томе који план желите користити за било који од ових додатака. Можете одабрати план на основу функција које су вам потребне након испробавања бесплатних верзија.

Победник: Овде нема јасних победника – цене производа ће се разликовати у зависности од функција које су вам потребне и плана који одаберете.

Закључак

Ако тражите једноставно и брзо решење, Енвира Галлери и Галерија модула су сјајне опције за додатак ВордПресс галерије.

Ако су вам потребне напредне функције и немате ништа против кривуље учења, онда је НектГен галерија најбоља опција.

Надамо се да ће вам овај чланак помоћи да одаберете најбољи додатак ВордПресс галерије за своју веб локацију. Можда ћете желети да видите и наш стручни одабир неопходних ВордПресс додатака за све веб локације.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map