Шта је: Бацклинк

Повратна веза је једноставно веза са једне веб странице на другу. Тражилице попут Гооглеа користе повратне везе као сигнал за рангирање, јер када се једна веб локација повезује на другу, то значи да верују да је садржај приметан. Висококвалитетне повратне везе могу вам помоћи да повећате позицију на веб локацији и видљивост у резултатима претраживача (СЕО).


Шта је повратна веза

Како раде повратне везе?

Повратне везе играју важну улогу у алгоритму претраживача, СЕО-у и вашој укупној стратегији за раст веб странице.

Најлакши начин размишљања о повратним везама био би разговори међу веб локацијама.

На пример, Џон је блогер и написао је врло занимљив чланак о спортском догађају.

Још једна блогерка, Самантха, повезује се са Јохниним чланком када дели своју перспективу. Будући да о тој теми пише на свом познатом вебсајту онлајн магазина, ово ствара повратну везу до Јовановог поста.

Будући да је интернетски магазин популаран, многе друге странице ће се повезати на њен чланак. То повећава ауторитет онлајн магазина, а Џанов чланак такође добија драгоцену повратну везу са угледне веб локације.

У основи је то вин-вин.

Врсте повратних веза

Постоје две основне врсте повратних веза, а једна је вреднија од друге. Погледајмо сваки од њих и како утичу на вашу веб локацију.

Врсте повратних веза

А Нофоллов ознака поручује претраживачима да игноришу везу. Не преносе вредност са једне странице на другу. Дакле, обично не помажу у побољшању ранга претраге или видљивости.

Дофоллов везе су врста повратне везе коју сви желе. Имајте на уму да највише цене имају они који долазе са поштованих локација. Ова врста повратних веза може вам помоћи да побољшате своје место у претраживачима.

Међутим, постоје линкови дофоллова за које се сматра да су лоши или „токсични“. Ове везе долазе са сумњивих веб локација или се добијају кршењем услова услуге претраживача.

То може навести Гоогле да кажњава или чак деиндексира вашу веб локацију. Запамтите, не ради се о количини повратних веза, већ о квалитету који разликује рангирање.

Како доћи до повратних веза?

Изградња повратних веза до ваше веб странице захтева време и труд. Ево 7 једноставних начина на које можете покренути квалитетне повратне везе за своју веб локацију.

 • Додајте везе до веб локације на својим профилима на друштвеним мрежама.
 • Претражите Гоогле за пост који је већ рангиран, а затим га побољшајте и проширите.
 • Креирајте постове са листа, постове „како да“, „зашто“, инфографике или постове са уграђеним видео записима. Ови формати обично добијају више повратних веза од стандардних постова.
 • Напишите крајње водичке постове. Ријеч је о веома дугим постовима који садрже неколико хиљада ријечи и покривају сваки угао теме.
 • Пишите постове гостију на другим блоговима и веб локацијама
 • Обратите се инфлуенцерима у вашој ниши или индустрији и реците им о чланку на вашој веб локацији на који се можда желе повезати.
 • Интервјуујте утицајне људе у вашој индустрији и пошаљите им линк, без сумње ће се повезати на вашу веб локацију.

Такође можете да започнете такмичарско истраживање повратне везе. Да бисте то учинили, мораћете да видите повратне везе својих конкурената који се добро рангирају.

Алат за повратне везе попут СЕМрусх може вам помоћи да пронађете ове везе, тако да можете почети циљати те домене као део сопствене стратегије за изградњу линкова.

линк буилдинг за сео

Како могу да проверим повратне везе?

Постоје разни алати за надгледање повратних веза помоћу којих можете проверити повратне везе на веб локацији укључујући Гоогле Сеарцх Цонсоле, СЕМРусх, Ахрефс итд..

Праћење ваших повратних веза је веома важно. Гоогле смернице за вебмастере захтевају да тражите токсичне власнике веб локација да уклоне везе са ваше веб локације. Ако то не урадите, Гоогле може да санкционише вашу веб локацију и ранг странице ће почети да опада у резултатима претраге.

Дакле, важно је знати како одговорити на ова 3 питања:

 • Где могу да нађем све повратне везе?
 • Како могу знати да ли су отровне?
 • Како могу да контактирам власнике токсичних повратних веза?

Срећом, одговор је једноставан уз праве алате.

Можете да користите Гоогле Сеарцх Цонсоле да помогнете развоју веб локације и да видите повратне везе, али то може потрајати пуно времена и ограничено је у ономе што може да уради.

Међутим, доступни су бржи и бољи алати. На пример, помоћу СЕМрусх-а, брзо можете одговорити на сва три важна питања и још много тога.

СЕМрусх има две главне области које се баве посебно повратним везама. Прво је одељак Бацклинк Аналитицс који вам омогућава да проучите конкуренте, а други је област ревизије повратних веза.

Погледајмо брзо одељак ревизије повратне везе јер вам омогућава да пронађете све повратне везе на своју веб локацију.

ревизија повратне везе

Затим СЕМрусх-ов алат за ревизију повратних веза провјерава сваку повратну везу и разврстава оне који су токсични. На овај начин можете пронаћи и отказати токсичне повратне везе пре него што Гоогле санкционише вашу веб локацију.

повратне маркере

А једна од најбољих ствари код СЕМрусх-а је то што вам омогућава да пошаљете е-пошту токсичном власнику веб странице директно са корисничког екрана.

Помоћу алата као што је СЕМрусх, можете вршити истраживање кључних речи, видети повратне везе својих конкурената и управљати вашим на једном погодном месту.

Праћење вашег бацклинк профила знаће вам много о вредности ваше веб локације и важан је део СЕО стратегије ваше веб локације..

Надамо се да вам је овај водич помогао да сазнате шта су повратне везе и како их можете користити за израду веб странице.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map