Шта је: Коментари

Коментари на блогу су писане реакције које читаоци могу додати у ваше коментаре на блогу. Остављање коментара на посту на блогу је једноставан начин за ваше посетиоце да комуницирају с вама и другим читаоцима.


Коментари се обично појављују на вашој веб локацији одмах након објављивања садржаја на блогу, заједно са именом коментатора, датумом и временом када су оставили коментар.

Живо подручје за коментаре може бити одличан начин за вас и ваше читатеље да изградите заједницу око свог блога. Посетиоци могу дати повратне информације, поставити питања, понудити сопствено гледиште на тему и још много тога.

Шта су коментари

ВордПресс постови, странице и друге врсте постова могу прихватити коментаре, ако их одлучите дозволити. Међутим, на вама је да ангажујете кориснике на вашој веб локацији и подстакнете их да остављају коментаре.

Погледајмо прво како да управљамо и одобравамо коментаре.

Екран за коментаре у ВордПресс-у

Сви коментари на веб локацији ВордПресс приказани су на Коментари странице у вашој ВордПресс административној области. Подразумевано приказује све коментаре.

Надзорна плоча модератора коментара за ВордПресс

Можете пребацити приказ да бисте видели коментаре на чекању, одобрењу, нежељеној пошти и смећу:

  • нерешен коментари су послали посетиоци, али они неће бити видљиви на вашим блоговима уколико их не одобрите.
  • Одобрено коментари су објављени и јавно видљиви у вашим блоговима од стране свих посетилаца ваше веб странице.
  • Спам коментари су означени као евентуално нежељени или неважни и нису видљиви посетиоцима ваше веб локације.
  • Смеће коментари су означени као нежељени и аутоматски ће бити избрисани за 30 дана.

Преласком миша на коментар приказаће се акционе везе за то. Можете одобрити коментар да буде видљив свим посетиоцима ваше веб локације или да га не одобрите да се поново постави у статусу на чекању.

Такође можете одговарати на коментаре. Ако одговорите на одређени коментар, ваш ће се одговор појавити право испод тог коментара. То се назива „навојним“ или „угнијежђеним“ коментарима.

Такође можете да промените коментаре било кога на својој веб локацији. Тхе Брзо уређивање опција отвара област текста тако да можете да измените коментар без поновног учитавања странице. Уредити, с друге стране, пружа вам више могућности за уређивање имена, корисничке адресе е-поште и још много тога.

уреди коментар у вордпресс-у

Ако видите коментар означен као нежељени садржај који је заправо прави коментар, можете га означити као Није нежељено лебдећи показивач миша изнад њега.

Коментари у одељку смећа су коментари које сте сами обрисали. Сви коментари у смећу могу се вратити кликом на Врати. Коментари у смећу остају тамо 30 дана након што их ВордПресс трајно избрише.

Шта су поставке дискусије у ВордПресс-у?

Систем коментара за ВордПресс долази са многим опцијама које можете да конфигуришете са Подешавања »Дискусија страна. Први одељак ових опција је за подразумевана подешавања чланка. Ова подешавања односе се на све ваше постове, странице, прилоге и прилагођене врсте постова.

Подразумевана подешавања коментара за ВордПресс

Ако потврдите опцију „Покушај да обавестите све блогове повезане са чланка“ послаћете повратне поруке или пингбацк-ове до чланака које сте повезали у посту. Ова функција омогућава вам да обавестите друге власнике блогова да сте повезали њихове чланке.

Ако веб страница на коју сте повезани користи систем који подржава пингбацк попут ВордПресса, тада ће власник те веб странице видети обавештење са везом на ваш чланак. Тада власник веб локације може одлучити да прикаже ваш трацкбацк у одељку за коментаре на веб локацији.

Баш као и горе наведена опција, такође можете омогућити вашој ВордПресс веб локацији да прихвата пингбекове са других веб локација тако што ћете означити „Дозволи обавештења о везама са других блогова“.

Видећете пингбакове са других веб локација испод екрана Коментари. Такође ћете видети своје пингбацк-ове када повежете један од својих чланака у новом посту.

Да бисте сазнали више, погледајте наш водич о повратним листама и пинг-баковима у ВордПресс-у.

Свака веб локација ВордПресс не мора да имају омогућене коментаре. Можете их онемогућити ако поништите потврдни оквир поред опције „Допусти људима да објављују коментаре на нове чланке“.

Онемогућавање коментара неће избрисати старије коментаре који су већ објављени на вашој веб локацији. Једноставно ће престати прихватати нове коментаре. Можете их поново омогућити када год желите.

За више информација погледајте наш водич о томе како потпуно онемогућити коментаре у ВордПресс-у.

Шта је умерење коментара?

Умеравање коментара је ВордПресс функција која власницима веб локација омогућава да одобравају или бришу коментаре које су посетиоци поставили на својој веб локацији. Подешавања модерирања коментара могу се променити из Подешавања »Дискусија екран.

Да бисте омогућили умереност, идите на Подешавања »Дискусија и потврдите опцију „Коментар се мора ручно одобрити“.

Ручно одобрите све коментаре на ВордПресс-у

Умеравање коментара омогућава власницима веб локација да спрече објављивање потенцијално штетног, злоупотребљивог или нежељеног садржаја на својој веб локацији. Кориштење модерирања коментара са додатком за заштиту од нежељене поште као што је Акисмет може значајно смањити шансе да се било какав коментар нежељене поште објави.

Само допустити регистрованим корисницима да коментаришу

Ако желите, можете дозволити само регистрованим корисницима да коментаришу вашу веб локацију. Да бисте то учинили, прво морате отворити своју ВордПресс страницу за регистрацију. Иди на Подешавања »Опште и потврдите поље поред „Сви се могу регистровати“.

Ако не желите да нови корисници пишу постове на вашој веб локацији, онда се уверите да их имате Претплатник као Нови корисник подразумевана улога пре него што сачувате промене.

Региструјте претплатника

Након отварања веб странице за регистрацију вратите се на Подешавања »Дискусија екран. У одељку „Друга подешавања коментара“ потврдите оквир поред „Корисници морају бити регистровани и пријављени за коментар“.

Само регистровани корисници коментаришу

Примите обавештења путем е-поште за коментаре на ВордПрессу

Од Подешавања »Дискусија странице, можете поставити и опције за примање обавештења путем е-поште кад год неко остави коментар на вашој веб локацији или коментар чека да буде одобрен. Провером ових опција биће вам послато и обавештење е-поштом када вам веб локација пошаље трацкбацк или пингбацк.

Међутим, нећете примати обавештења путем е-поште за коментаре или повратне поруке означене као нежељене поште.

Коментар Обавештење путем е-поште

Ако не примите обавештења путем е-поште након омогућавања ових потврдних оквира, онда проверите адресу е-поште у Подешавања »Опште странице да се уверите да је тачна. Ако је адреса е-поште тачна, проверите директоријуме нежељене поште или погледајте наш водич како да поправите ВордПресс да не шаље е-пошту.

Омогућите или онемогућите коментаре на једну објаву у ВордПресс-у

Можете надјачати подразумеване поставке коментара за чланке омогућавањем или онемогућавањем коментара на једном посту, страници или прилагођеном типу поста. Када уређујете пост, само поништите поља да бисте онемогућили коментаре и повратне коментаре или их потврдите да бисте омогућили коментаре и повратне поруке.

Омогући Онемогући коментаре

Шта је аватар или граватар?

У мрежним заједницама, реч Аватар користи се за слику профила корисника. Граватар је веб услуга која омогућава корисницима да користе исту слику слике на хиљадама веб локација које користе Граватарс. Граватарс.цом је у власништву Аутоматтиц-а, компаније коју је основао суоснивач ВордПресс-а Матт Мулленвег.

Када корисник креира налог или остави коментар, ВордПресс тражи слику граватара која одговара њиховој адреси е-поште. Ако корисник има Граватар налог са сликом, тада ВордПресс приказује ту слику као своју профилну слику са својим коментарима.

Ако се адреса е-поште корисника не подудара са Граватар налогом, тада ВордПресс приказује подразумевану слику аватар-а.

Подразумевана слика аватар-а у ВордПресс-у назива се Мистери Персон. Ово се може променити у Подешавања »Дискусија у одељку Аватар.

Подешавања коментара за Аватар Граватар

Ако не желите да користите слике аватар-а на својој веб локацији, уклоните потврдну опцију “Прикажи аватаре” опција. Али пошто већина ВордПресс тема има предлошке дизајниране за приказивање Граватара, можда то не изгледа добро на предњем крају ваше веб локације.

Можете да изаберете максималну оцену за слику своје слике. Подразумевана опција је Г која је погодна за сву публику. Међутим, ако корисник има Аватар аватар који би могао бити увредљив, Граватар аутоматски приказује задану Граватар слику коју сте одабрали за своју веб локацију..

Надамо се да вам је овај чланак помогао да сазнате све о коментарима на ВордПресс-у и како они функционишу. Погледајте доле да бисте сазнали више.

Такође се можете претплатити на наш ИоуТубе канал за корак-по-корак ВордПресс видео туторијале и пратите нас на Твиттеру и Фацебооку за последња ажурирања.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me