Врхунски водич за повећање брзине и перформансе ВордПресс-а

Да ли желите да убрзате своју ВордПресс страницу? Брзо учитавање страница побољшава корисничко искуство, повећава преглед страница и помаже вам у ВордПресс СЕО. У овом чланку ћемо делити најкорисније савете за оптимизацију брзине програма ВордПресс како бисте побољшали перформансе ВордПресс-а и убрзали вашу веб локацију.


Како побољшати брзину и перформансе ВордПресс-а

За разлику од других листа „Кс најбољих ВордПресс предмеморија за кеширање“ или општих „Кс савета за убрзање ВордПресс-а“, овај чланак је свеобухватан водич за оптимизацију перформанси ВордПресс-а..

Покушали смо да покријемо све, од чега је брзина важна, шта успорава вашу ВордПресс локацију и делотворни кораци које можете предузети како бисте одмах побољшали своју ВордПресс брзину.

Да бисмо вам олакшали посао, креирали смо акт који ће вам помоћи да се крећете кроз наш крајњи водич за убрзавање ваше ВордПресс странице.

Основе перформансе ВордПресс-а

  Убрзавање ВордПресс-а једноставним корацима (без кодирања)

   Најбоље праксе за ВордПресс Оптимизацију перформанси

    Фино подешавање ВордПресс-а за брзину (Напредно)

     Contents

     Зашто је брзина важна за вашу ВордПресс локацију?

     Студије показују да је од 2000. до 2016. године просечан распон људске пажње опао са 12 на 7 секунди.

     Шта ово значи за вас као власника веб странице?

     Имате врло мало времена да покажете корисницима свој садржај и убедите их да остану на вашој веб локацији.

     Споро веб страница значи да ће корисници потенцијално напустити вашу веб локацију пре него што се чак и учита.

     Према студији случаја СтрангеЛооп која је укључивала Амазон, Гоогле и друге веће веб локације, кашњење у учитавању странице за 1 секунду може да доведе до губитка у конверзијама од 7%, мање прегледа страница и 11% смањења задовољства купаца..

     Како брзина утиче на вашу веб локацију

     Поврх тога, Гоогле и други претраживачи већ су почели кажњавати спорије веб локације тако што су их гурнули у резултате претраживања, што значи и мањи промет за споро веб локације.

     Да сумирамо све, ако желите више промета, претплатника и прихода са своје веб странице, онда морате да направите веб страницу ВордПресс БРЗО!

     Како проверити брзину своје веб локације ВордПресс?

     Често почетници мисле да је њихова веб локација у реду само зато што се на рачунару не осјећа споро. То је ОГРОМНА грешка.

     Будући да често посећујете сопствену веб локацију, модерни прегледачи попут Цхроме-а чувају вашу веб локацију у кешу и аутоматски је унапред инсталирају чим започнете са уносом адресе. Због тога се веб локација учитава скоро тренутно.

     Међутим, нормалан корисник који први пут посети вашу веб локацију можда неће имати исто искуство.

     У ствари, корисници на различитим географским локацијама имаће потпуно другачије искуство.

     Због тога вам препоручујемо да тестирате брзину веб локације помоћу алата као што је тест брзине програма ВордПресс компаније ИсИтВП.

     То је бесплатни мрежни алат који вам омогућава да тестирате брзину веб странице.

     ИсИтВП алат за испитивање брзине

     Након што покренете тест брзине веб странице, можда ћете се питати која је добра брзина веб локације којој бих требало да тежим?

     Вријеме учитавања странице је испод 2 секунде.

     Међутим, што брже можете да га направите, то је боље. Неколико милисекунди побољшања ту и тамо могу додати до бријања пола или чак пуну секунду од вашег времена учитавања.

     []

     Шта успорава вашу ВордПресс веб локацију?

     Извештај о брзинском испитивању ће вероватно имати вишеструке препоруке за побољшање. Међутим, већина тога је технички жаргон који почетници тешко могу разумети.

     Учење онога што успорава вашу веб локацију је кључ за побољшање перформанси и доношење паметнијих дугорочних одлука.

     Примарни узроци спорог ВордПресс веб сајта су:

     • Веб хостинг – Када ваш веб хостинг сервер није правилно конфигурисан, то може наштетити брзини ваше веб локације.
     • Конфигурација ВордПресс-а – Ако ваша веб страница ВордПресс не приказује предмемориране странице, онда ће преоптеретити ваш сервер, узрокујући да ваша веб локација буде спора или се у потпуности сруши..
     • Величина странице – Углавном слике које нису оптимизоване за веб.
     • Лоши додаци – Ако користите лоше кодиран додатак, онда то може значајно успорити веб локацију.
     • Спољне скрипте – Спољне скрипте као што су огласи, утоваривачи фонтова итд. Такође могу имати огроман утицај на перформансе ваше веб локације.

     Сада када знате шта успорава вашу ВордПресс веб локацију, погледајмо како да убрзате ВордПресс веб локацију.

     Важност доброг ВордПресс хостинга

     Ваша хостинг услуга за ВордПресс игра важну улогу у перформансама веб странице. Добар дељени хостинг хостинг као што је Блуехост или Ситегроунд предузимају додатне мере како би оптимизирали веб локацију за перформансе.

     Међутим, на заједничком хостингу делате ресурсе сервера са многим другим клијентима. То значи да ако ваша суседна веб локација добије пуно саобраћаја, то може утицати на целокупну перформансу сервера што ће заузврат успорити вашу веб локацију.

     Са друге стране, коришћење услуге управљања ВордПресс хостингом пружа вам најоптимизованије конфигурације сервера за покретање ВордПресс-а. Компаније за управљање ВордПресс хостингом такође нуде аутоматско прављење резервних копија, аутоматско ажурирање ВордПресс-а и напредније безбедносне конфигурације за заштиту ваше веб странице.

     Ми препоручујемо ВПЕнгине као нашег преферираног ВордПресс хостинг провајдера. Такође су најпопуларнији у индустрији. (Погледајте наш специјални купон ВПЕнгине).

     []

     Убрзавање ВордПресс-а једноставним корацима (без кодирања)

     Знамо да уношење промена у конфигурацију ваше веб локације може бити застрашујућа мисао за почетнике, посебно ако нисте технички геек.

     Али не брините, нисте сами. Помогли смо хиљадама ВордПресс корисника да побољшају перформансе своје ВордПресс.

     Показаћемо вам како можете да убрзате своју ВордПресс страницу са само неколико кликова (није потребно кодирање).

     Ако можете да покажете и кликнете, то можете и урадити!

     Инсталирајте ВордПресс додатак за кеширање

     ВордПресс странице су „динамичне“. То значи да су направљени у покрету сваки пут када неко посети неки пост или страницу на вашој веб локацији.

     Да бисте направили странице, ВордПресс мора покренути поступак проналажења потребних информација, све их саставити, а затим их приказати кориснику.

     Овај поступак укључује пуно корака и заиста може успорити вашу веб локацију када је одједном имате више људи.

     Зато препоручујемо да сваки ВордПресс сајт користи додатак за кеширање. Кеширање може да учини вашу ВордПресс локацију било где од 2к до 5к бржим.

     Ево како то функционише.

     Уместо да сваки пут прође кроз цео процес генерисања странице, ваш додатак за кеширање направи копију странице након првог учитавања, а затим послужује ту кеширану верзију сваком наредном кориснику.

     Кеширање странице

     Као што можете видети на горњој графици, када корисник посети вашу ВордПресс локацију, ваш сервер проналази информације из МиСКЛ базе података и ваших ПХП датотека. Затим све то саставља у ХТМЛ садржај који се кориснику служи.

     То је дуг процес, али можете много тога да прескочите ако уместо тога користите кеширање.

     Доступно је пуно добрих ВордПресс предмеморија за кеширање, али препоручујемо употребу ВП Роцкет (премиум) или ВП Супер Цацхе (бесплатног) додатка.

     Погледајте наш корак по корак водич о томе како инсталирати и поставити ВП Супер Цацхе на своју ВордПресс локацију. Није тешко поставити, а посетиоци ће приметити разлику.

     Много ВордПресс хостинг компанија као што су Блуехост и СитеГроунд нуде и решења за кеширање.

     СитеГроунд СуперЦацхер

     Ако користите СитеГроунд, онда се пријавите на хостинг цПанел и омогућите СуперЦацхер под „Алати за побољшање сајта“.

     Суперцацхер

     Након тога ћете морати да инсталирате и активирате додатак СГ Оптимизер у ВордПресс-у да бисте управљали подешавањима СуперЦацхера..

     Блуехост Цацхинг

     Ако користите Блуехост, идите на Моје странице »Перформанс одељак да бисте укључили кеширање.

     Укључивање Цацхинга у Блуехосту

     Ако користите управљаног провајдера за ВордПресс хостинг хостинг, не треба вам додатак за кеширање јер је уграђен и подразумевано укључен.

     Бонус: Можете комбинирати додатке за предмеморирање са ватрозидом веб апликације попут ЦлоудФларе или Суцури за максимално повећање перформанси.

     []

     Оптимизирајте слике за брзину

     Оптимизирање слика за брзину

     Слике доносе живот вашем садржају и помажу у јачању ангажмана. Истраживачи су открили да коришћење обојених визуелних визуала чини људе на 80% већу вероватноћу да читају ваш садржај.

     Међутим, ако ваше слике нису оптимизоване, оне би могле више повриједити него помоћи. У ствари, неоптимизиране слике једно су од најчешћих проблема с брзином које видимо на почетничким веб локацијама.

     Пре него што пошаљете фотографију директно са телефона или фотоапарата, препоручујемо вам да користите софтвер за уређивање фотографија да бисте оптимизирали своје слике за веб.

     Ове фотографије у оригиналном формату могу имати огромне величине датотека. Али на основу формат датотеке слике и тхе компресије који одаберете у свом програму за уређивање, можете смањити величину слике до 5к.

     На ВПБегиннер користимо само два формата слике: ЈПЕГ и ПНГ.

     Сада се можда питате: која је разлика?

     Добро, ПНГ формат слике није компримован. Када компримирате слику, она губи неке информације, тако да ће некомпримована слика бити квалитетнија и детаљнија. Лоша страна је што је већа величина датотеке, па је потребно дуже учитавање.

     ЈПЕГ, с друге стране је компримовани формат датотеке који мало смањује квалитет слике, али је знатно мање величине.

     Па како ћемо одлучити који формат слике одабрати?

     • Ако наша фотографија или слика има пуно различитих боја, онда користимо ЈПЕГ.
     • Ако је то једноставнија слика или нам је потребна провидна слика, онда користимо ПНГ.

     Већина наших слика су ЈПЕГ датотеке.

     Испод је упоредни графикон величина датотеке и различитог алата за компресију који бисмо могли користити за СтрангеЛооп слику која се користи горе.

     Графикон брзине слике

     Као што можете видети на графикону, формат слике који користите може направити огромну разлику у перформансама веб странице.

     За детаље о томе како оптимизирати слике помоћу Пхотосхопа и других популарних алата за уређивање, а да притом не жртвујете квалитет, погледајте наш корак по корак водич о томе како да сачувате слике оптимизоване за веб.

     []

     Најбоље праксе за ВордПресс Оптимизацију перформанси

     Након инсталирања додатка за кеширање и оптимизације слика, приметићете да ће ваша веб локација почети да се учитава много брже.

     Али ако заиста желите да одржавате веб локацију што је брже могуће, мораћете да користите најбоље праксе наведене у наставку.

     Ови савети нису превише технички, па не требате знати ниједан код да бисте их спровели. Али њихово коришћење спречиће уобичајене проблеме који ће успорити вашу веб локацију.

     Редовно ажурирајте своју ВордПресс локацију

     Редовно ажурирајте ВордПресс

     Као добро одржаван пројекат отвореног кода, ВордПресс се често ажурира. Свако ажурирање не само да ће понудити нове функције, већ ће и поправити проблеме у вези са сигурношћу и грешке. Ваша ВордПресс тема и додаци такође могу имати редовна ажурирања.

     Као власник веб странице, ваша је одговорност да ажурирате своју веб локацију, тему и додатке за ВордПресс до најновијих верзија. Ако то не учините, ваш сајт може бити спор и непоуздан, а постаћете рањиви на безбедносне претње.

     За више детаља о важности ажурирања погледајте наш чланак о томе зашто увек требате користити најновију верзију ВордПресс-а.

     []

     Оптимизирајте позадинске процесе

     Позадински процеси у ВордПресс-у су планирани задаци који се изводе у позадини ваше ВордПресс странице. Ево неколико примера позадинских задатака који се изводе на веб локацији ВордПресс:

     • Задаци додатка за ВордПресс Бацкуп
     • ВордПресс црон послови за објављивање заказаних постова
     • ВордПресс црон послови да провере да ли постоје исправке
     • Тражилице и други алат за индексирање који покушавају да пронађу садржај

     Задаци попут послова црон за заказане постове и ажурирања имају минималан утицај на перформансе веб локације.

     Међутим, други позадински процеси попут резервних додатака и претераног индексирања по претраживачима могу успорити веб локацију.

     За резервне додатке морате да будете сигурни да се ВордПресс резервни додатак покреће само током времена трајања саобраћаја на вашој веб локацији. Такође морате да подесите фреквенцију прављења резервних копија и података за које је потребно резервно копирање.

     На пример, ако креирате комплетну дневну копију док нови садржај објављујете само два пута недељно, то морате да прилагодите.

     Ако желите чешће прављење сигурносних копија, као што су сигурносне копије у стварном времену, препоручујемо вам да користите СааС решење како не бисте опорезовали сервер.

     Што се тиче индексирања, морате да пазите на извештаје о индексирању у Гоогле Сеарцх конзоли. Често индексирање које се завршава грешкама може довести до успоравања ваше веб локације или до реакције.

     Погледајте наш потпуни водич за Гоогле Сеарцх Цонсоле за почетнике да бисте сазнали како да подесите стопу индексирања.

     []

     Користите одломке на почетној страници и архиви

     Коришћење извода

     Подразумевано, ВордПресс приказује целокупни садржај сваког чланка на вашој почетној страници и архиви. То значи да ће се ваше почетне странице, категорије, ознаке и друге странице архива учитавати спорије.

     Други недостатак приказивања читавих чланака на овим страницама је тај што корисници не осећају потребу да посете стварни чланак. Ово може смањити број приказа ваше странице и време које корисници проводе на вашој веб локацији.

     Да бисте убрзали време учитавања архивских страница, можете да поставите своју веб страницу да приказује одломке уместо целог садржаја.

     Можете се кретати до Подешавања »Читање и изаберите „За сваки чланак у фиду, прикажите: Резиме“ уместо „Комплетан текст“.

     Прикажите одломке уместо целог текста како бисте повећали брзину ВордПресс-а

     За више детаља о предностима и недостацима приказивања сажетака погледајте наш чланак о потпуном поступу према резимеу (одломак) на страницама ваше ВордПресс архиве..

     []

     Подијели коментаре на странице

     Пагинате коментари

     Добивате пуно коментара на својим блоговима? Честитам! То је сјајан показатељ ангажоване публике.

     Али слаба страна је, учитавање свих тих коментара може утицати на брзину ваше веб локације.

     ВордПресс има уграђено решење за то. Једноставно идите на Подешавања »Дискусија и потврдите оквир поред опције „Преломи коментаре на странице“.

     Разбијајте коментаре на странице

     Детаљнија упутства потражите у нашем водичу о томе како пагинирати коментаре у ВордПресс-у.

     []

     Користите мрежу за испоруку садржаја (ЦДН)

     Сјетите се како смо горе споменули да корисници на различитим географским локацијама могу доживјети различита времена учитавања на вашој веб локацији?

     То је зато што локација ваших веб хостинг сервера може утицати на брзину ваше веб локације.

     На пример, рецимо да ваша веб хостинг компанија има сервере у Сједињеним Државама. Посетилац који је такође у Сједињеним Државама обично ће видети брже време учитавања од посетиоца у Индији.

     Коришћење мреже за испоруку садржаја (ЦДН) може вам помоћи да убрзате време учитавања за све своје посетиоце.

     ЦДН је мрежа коју чине сервери широм света. Сваки сервер ће чувати „статичке“ датотеке које се користе за израду ваше веб странице.

     Ове статичке датотеке укључују непроменљиве датотеке као што су слике, ЦСС и ЈаваСцрипт, за разлику од ваших ВордПресс страница које су „динамичне“ као што је горе објашњено.

     Када користите ЦДН, сваки пут када корисник посети вашу веб локацију, њима се сервирају оне статичке датотеке са било којег сервера који им је најближи. Ваш властити веб хостинг сервер такође ће бити бржи јер ЦДН ради много посла.

     Можете видети како то функционише у овој инфографики.

     Шта је ЦДН?

     Препоручујемо употребу СтацкПатх ЦДН-а. МакЦДН користимо на свим нашим веб локацијама које су сада такође део СтацкПатх-а.

     Одлично функционира са веб страницама ВордПресса и надопуњава ваше постојеће ВордПресс предмеморије за кеширање за још брже време учитавања.

     []

     Немојте преносити аудио / видео датотеке директно у ВордПресс

     Користите услуге хостинга као што су ИоуТубе

     Можете директно пренијети аудио и видео датотеке на своју ВордПресс локацију, а она ће их аутоматски приказати у ХТМЛ5 плејеру …

     Али НИКАДА то не бисте требали учинити!

     Гостовање аудио и видео записа коштат ће вас пропусног опсега. Ваша компанија за веб хостинг може вам наплатити прекомерне трошкове или чак потпуно затворити веб локацију, чак и ако ваш план укључује „неограничену“ пропусност..

     Хостовање великих медијских датотека такође знатно повећава ваше резервне величине и отежава вам враћање ВордПресс-а из резервне копије.

     Уместо тога, требало би да користите аудио и видео хостинг услуге као што су ИоуТубе, Вимео, ДаилиМотион, СоундЦлоуд итд., И пустите их да се брину за напоран рад. Имају ширину појаса за то!

     ВордПресс има уграђену функцију за уграђивање видео записа, тако да можете да копирате и залепите УРЛ видео снимка директно у свој пост и он ће се аутоматски уграђивати.

     Сазнајте више детаља о томе како то функционише у нашем водичу о уграђивању видео записа у ВордПресс.

     Ако правите подцаст веб страницу са ВордПрессом, онда за најбоље перформансе препоручујемо услугу подцаст хостинга Блубрри.

     []

     Користите тему оптимизовану за брзину

     Изаберите тему оптимизовану за брзину

     Када бирате тему за своју веб локацију, важно је обратити посебну пажњу на оптимизацију брзине. Неке лепе и импресивне теме заправо су лоше кодиране и могу успорити вашу веб локацију.

     Обично је боље да пређете с једноставнијом темом него да одаберете тему која је преплављена сложеним изгледима, блиставим анимацијама и другим непотребним функцијама. Увек можете додати те функције користећи квалитетне ВордПресс додатке.

     Премиум ВордПресс тематске продавнице попут СтудиоПресс, Тхемифи, ЦССИгнитер нуде теме које су добро кодиране и оптимизоване за брзину. Такође можете погледати наш чланак о одабиру савршене ВордПресс теме за савет на шта треба обратити пажњу.

     Пре него што активирате нову тему, погледајте наш водич о томе како правилно пребацити своју ВордПресс тему за неометан прелаз.

     []

     Користите брже додатке

     Изаберите брже додатке за своју веб локацију

     Лоше кодирани ВордПресс додаци често учитавају превише масноће било да је вашој веб локацији потребан или не. То повећава брзину учитавања странице и успорава вашу веб локацију.

     Да бисмо вам помогли да одаберете најбоље додатке, често објављујемо наш стручни избор најбољих витрина за ВордПресс плугин. Посебну пажњу посвећујемо једноставности коришћења, корисничком искуству и, што је најважније, перформансама.

     Следи неколико наших избора за најчешће категорије ВордПресс додатака.

     • ВПФормс – најбржи и најпопуларнији додатак за контакт за ВордПресс.
     • Солилокуи – Ако желите да додате клизаче на своју веб локацију, онда је Солилокуи најбољи ВордПресс клизач у погледу перформанси и карактеристика.
     • Енвира Галлери – Додаци за фото галерију такође могу успорити ВордПресс. Провели смо тестове и открили да је Енвира Галлери најбржи додатак за галерију фотографија за ВордПресс.
     • Схаред Цоунтс – Додаци на друштвеним медијима учитавају додатне скрипте и то не баш тако грациозно. Схаред Цоунтс један је од најбржих додатака друштвених медија за ВордПресс.

     Осим наших сопствених препорука, можете покренути и сопствене тестове. Једноставно покрените тестове брзине пре и после инсталирања додатка да бисте упоредили његов утицај на перформансе.

     []

     Фино подешавање ВордПресс-а за брзину (Напредно)

     Коришћењем најбољих пракса за оптимизацију ВордПресс-а и горе наведених основних савета за брзину, требало би да видите велико побољшање времена учитавања ваше веб локације..

     Али свака делић секунде се рачуна. Ако желите да постигнете најбржу могућу брзину, желећете да унесете још неколико промена.

     Следећи савети су мало техничке природе, од којих неки захтевају да измените датотеке свог веб локације или да имате основно разумевање ПХП-а. Прво ћете за сваки случај желети да направите резервну копију веб локације.

     Подијелите дугачке постове на странице

     Подијелите дуге постове по страницама

     Читаоци воле више постове на блогу који су дужи и дубљи. Дужи постови чак имају тенденцију да буду виши у претраживачима.

     Али ако објављујете чланке дугог облика са пуно слика, то може наштетити времену учитавања.

     Уместо тога, размислите о подељивању дужих постова на више страница.

     ВордПресс долази са уграђеном функционалношћу да би то постигао. Једноставно додајте означите у свом чланку где га желите поделити на следећу страницу. Учините то поново ако желите да чланак поделите и на следећу страницу.

     Детаљнија упутства потражите у нашем водичу о пагинацији поста – како поделити ВордПресс постове на више страница.

     []

     Смањите спољне ХТТП захтеве

     Смањите ХТТП захтеве за више домена

     Многи ВордПресс додаци и теме учитавају све врсте датотека са других веб локација. Ове датотеке могу да садрже скрипте, табеле стилова и слике из спољних ресурса као што су Гоогле, Фацебоок, аналитичке услуге и тако даље.

     Ок је користити неколико ових. Многе од ових датотека оптимизоване су да се учитају што је брже могуће, тако да је брже од хостовања на сопственој веб локацији.

     Али ако ваши додаци постављају много ових захтева, то би могло знатно успорити вашу веб локацију.

     Све ове екстерне ХТТП захтеве можете смањити тако што ћете онемогућити скрипте и стилове или их спојити у једну датотеку. Ево упутства о томе како онемогућити ЦСС датотеке и ЈаваСцрипт својих додатака.

     []

     Смањите позиве на базе података

     Смањите позиве према бази података

     Напомена: Овај корак је мало више техничког карактера и захтеваће основно знање о ПХП и ВордПресс датотекама шаблона.

     Нажалост, постоји пуно лоше кодираних ВордПресс тема. Занемарују стандардне праксе ВордПресс-а и упућују директне позиве из базе података или превише непотребних захтева у базу података. Ово заиста може успорити ваш сервер дајући му превише посла.

     Чак и добро кодиране теме могу имати код који чини позиве из базе података само да би се добиле основне информације вашег блога.

     У овом примеру, сваки пут када видите <?пхп, то је почетак новог позива базе података:

     За то не можете кривити програмере тема. Једноставно немају другог начина да сазнају на којем је језику ваша веб локација.

     Али ако прилагођавате своју веб локацију помоћу подређене теме, можете да замените ове позиве из базе података са вашим специфичним информацијама да бисте смањили све оне позиве из базе података.

     Прегледајте тему родитеља на случајеве попут ове који се могу лако замијенити статичким информацијама.

     []

     Оптимизирајте ВордПресс базу података

     Оптимизација базе података ВордПресс-а

     Након што неко време користите ВордПресс, ваша база података ће имати пуно информација које вам вероватно више нису потребне. Да бисте побољшали перформансе, можете да оптимизујете базу података да бисте се решили свих непотребних података.

     Овим се лако може управљати помоћу ВП-Свееп додатка. Омогућава вам да очистите ВордПресс базу брисањем ствари попут порушених постова, ревизија, неискориштених ознака итд. Такође ће оптимизирати структуру ваше базе података само једним кликом.

     Погледајте наш водич о томе како да побољшате и очистите своју ВордПресс базу података за побољшане перформансе.

     []

     Ограничите ревизије поста

     Ограничите ревизије поста у ВордПресс-у

     Ревизије поста заузимају простор у вашој ВордПресс бази података. Неки корисници верују да ревизије могу утицати и на неке упите у базу података које покрећу додаци. Ако додатак посебно не искључује ревизије поста, може успорити вашу веб локацију претражујући их непотребно.

     Можете лако ограничити број ревизија које ВордПресс чува за сваки чланак. Једноставно додајте ову линију кода у своју вп-цонфиг.пхп датотеку.

     дефине (‘ВП_ПОСТ_РЕВИСИОНС’, 4);

     Овај код ће ограничити ВордПресс само да сачува ваше последње 4 ревизије сваког поста или странице и аутоматски одбаци старије ревизије.

     []

     Онемогућите вруће повезивање и истицање вашег садржаја

     Спречите крађу слике у програму ВордПресс

     Ако стварате квалитетан садржај на вашој ВордПресс веб локацији, тужна је истина да ће је вероватно пре или касније вероватно украсти.

     Један од начина за то се догађа када друге веб локације сервирају ваше слике директно са њихових УРЛ адреса на вашој веб локацији, уместо да их учитавају на своје сервере. У ствари, они краду вашу пропусност веб хостинга и немате никаквог промета за то.

     Једноставно додајте овај код у вашу .хтаццесс датотеку да бисте блокирали хотлинкинг слике са ваше ВордПресс странице.

     # онемогући вруће везе слика са забрањеном или прилагођеном опцијом слике
     РевритеЕнгине је укључен
     ПрепишиЦонд% {ХТТП_РЕФЕРЕР}! ^ $
     РевритеЦонд% {ХТТП_РЕФЕРЕР}! ^ Хттп (с)?: // (ввв \.)? Впбегиннер.цом [НЦ]
     РевритеЦонд% {ХТТП_РЕФЕРЕР}! ^ Хттп (с)?: // (ввв \.)? Гоогле.цом [НЦ]
     РевритеРуле \. (Јпг | јпег | пнг | гиф) $ – [НЦ, Ф, Л]

     Напомена: Не заборавите да промените впбегиннер.цом са сопственим доменом.

     Такође бисте желели да проверите наш чланак који приказује 4 начина за спречавање крађе слике у ВордПресс-у.

     Неке веб локације за гребање садржаја аутоматски креирају поруке крађу вашег садржаја из вашег РСС фида. Можете да погледате наш водич о спречавању стругања садржаја блога у програму ВордПресс за начине како се бавити аутоматизованом крађом садржаја.

     []

     Користите Лази Лоадинг ако је потребно

     Користите лажно учитавање у ВордПресс-у

     Ако у своје постове на блогу додате пуно слика, више видео уметања и фотогалерије, ваша веб локација може имати користи од лењог учитавања.

     Уместо да учитавате све своје слике и видео записе одједном, лењо учитавање преузима само оне које ће бити видљиве на корисниковом екрану. Све друге слике и видео уметања замењује сликом резервираног места.

     Како се корисник помера према доле, ваша веб локација учитава слике које су сада видљиве у прегледачком подручју прегледача. Можете лењо учитати слике, видео снимке, па чак и коментаре и граватаре ВордПресс-а.

     За слике, оквире и видео записе можете користити додатак Лази Лоад би ВП Роцкет. За коментаре ВордПресс-а погледајте наш водич о томе како лењо учитати коментаре у ВордПресс-у.

     []

     Користите заштитни зид веб локације ДНС

     Користите заштитни зид нивоа ДНС

     Додатак заштитног зида ВордПресс помаже вам да блокирате бруталне нападе, покушаје хаковања и злонамерни софтвер. Међутим, нису сви додаци заштитног зида исти.

     Неки од њих се покрећу на вашој веб локацији, што значи да су нападачи већ у могућности да дођу до вашег веб сервера пре него што буду блокирани. Ово је још увек ефикасно за сигурност, али није оптимално за перформансе.

     Због тога препоручујемо употребу заштитног зида на нивоу ДНС-а попут Суцури или Цлоудфларе. Ови заштитни зидови блокирају маклицне захтеве чак и пре него што дођу до ваше веб локације.

     []

     Поправите ХТТПС / ССЛ грешке без додатка

     Помоћу алата за испитивање исправите грешку мешаног садржаја

     Ако своју веб локацију пребацујете на ХТТПС / ССЛ, вјероватно је да ћете можда наићи на грешке са мијешаним садржајем.

     Најлакши начин да то поправите је инсталирањем додатка попут Реалли Симпле ССЛ. Међутим, проблем је што ти додаци прво ухвате све УРЛ адресе, а затим их пребаце на ХТТПС пре него што их пошаљу корисничким прегледачима..

     Ово има мали, али приметни утицај на перформансе. То можете да смањите ручним фиксирањем свих УРЛ адреса. За више детаља погледајте наш чланак о томе како да поправите уобичајене проблеме са ССЛ-ом у ВордПресс-у.

     []

     Користите најновију верзију ПХП-а

     ВордПресс се углавном пише на програмском језику ПХП. То је језик са сервера, што значи да је инсталиран и ради на вашем хостинг серверу.

     Све добре ВордПресс хостинг компаније користе најстабилнију ПХП верзију на својим серверима. Међутим, могуће је да ваша хостинг компанија користи мало старију ПХП верзију.

     Новији ПХП 7 је два пута бржи од својих претходника. То је велико повећање перформанси које ваше веб странице морају да искористе.

     Можете видети коју верзију ПХП-а користи ваша веб локација инсталирањем и активирањем додатка Информације о верзији.

     Након активирања, додатак ће приказати вашу ПХП верзију у подножју доњег дела надзорне табле ВордПресс-а.

     Верзија ПХП-а на надзорној табли администратора ВордПресс-а

     Ако ваша веб локација користи верзију нижу од ПХП 7, онда тражите од свог хостинг провајдера да је ажурира уместо вас. Ако они то не могу, време је да пронађете нову ВордПресс хостинг компанију.

     []

     То је то! Надамо се да ће вам овај чланак помоћи да научите како да побољшате брзину и перформансе вордпресс-а.

     Само напред и испробајте ове технике. Не заборавите да тестирате брзину веб странице пре и после примене ових најбољих пракси. Бићете изненађени како ће ове промене повећати вашу ВордПресс перформансу.

     Jeffrey Wilson Administrator
     Sorry! The Author has not filled his profile.
     follow me