30 Kaedah “Terbukti” Menjana Wang Blogging Dalam Talian dengan WordPress

Adakah anda mencari kaedah terbaik untuk menjana wang dalam talian yang BUKAN penipuan? WordPress adalah platform penerbitan terbesar di planet ini, dan mempunyai lebih daripada 30% dari semua laman web.


Anda boleh menggunakan WordPress dan blog untuk mendapatkan wang dalam talian dengan melakukan perkara yang anda sukai. Anda boleh bekerja dari rumah, pada waktu anda sendiri, dan tidak ada had berapa banyak wang yang anda dapat menjana.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi cara “terbukti” teratas untuk menjana blog dalam talian dengan WordPress.

Cara menjana blog dengan wang WordPress

Pertama, kata amaran: ini bukan skema ‘Cepat kaya’. Sekiranya anda mencari cara untuk menjadi cepat kaya dengan menjana wang dalam talian, maka anda berada di tempat yang salah.

Jangan tertipu dengan gambar kereta mahal, rumah besar, atau bekerja dari pantai. Setiap satu dari mereka adalah penipuan, dan anda akan membuang masa dan wang anda untuk membayar kursus atau latihan yang anda beli dari orang-orang itu.

Tidak seperti artikel “menjana wang dalam talian” yang lain, ini adalah panduan komprehensif tentang bagaimana menjana wang di rumah dengan sah, menggunakan blog dan WordPress.

Sebilangan besar kaedah ini memerlukan sedikit pelaburan masa dan / atau wang untuk memulakan. Selagi anda bersedia berusaha, anda akan mendapat pahala.

Sebelum anda mula menggunakan kaedah ini, anda mesti mempunyai blog WordPress yang dihoskan sendiri. Kami mempunyai panduan langkah demi langkah mengenai cara memulakan blog WordPress untuk pemula.

Prosesnya sangat senang diikuti sama ada anda berumur 20 tahun atau 60 tahun. Namun, jika anda memerlukan pertolongan, pasukan pakar kami dapat membantu anda menyiapkan blog anda secara percuma.

Setelah anda menyediakan blog anda, maka anda sudah bersedia untuk mengikuti panduan ini.

Oleh kerana ini adalah artikel yang panjang, kami membuat bahagian bawah untuk memudahkan navigasi.

Mengewangkan Kandungan Blog Anda

  Buat Laman Web Keahlian Berbayar

  Buat Laman Web Direktori Dengan WordPress

   Jual Produk Digital Dengan WordPress

    Jual Perkhidmatan Dalam Talian Menggunakan WordPress

     Jual Produk Fizikal Secara Dalam Talian Menggunakan WordPress

      Platform Tawaran sebagai Perkhidmatan

       Jadilah Perancang atau Pembangun WordPress

        Derma

         Mengewangkan Kandungan Blog Anda

         anda boleh menjana wang dalam talian dengan iklan

         Apabila anda memikirkan bagaimana menjana wang blog, iklan selalunya merupakan perkara pertama yang terlintas di fikiran.

         Ya, ada kemungkinan menjana wang dengan iklan di WordPress, tetapi ada juga cara lain untuk menjana wang dari blog anda. Berikut adalah beberapa kaedah yang berfungsi:

         1. Jana Wang Dengan Pemasaran Afiliasi

         Menjana wang dalam talian menggunakan pemasaran gabungan

         Pemasaran afiliasi adalah ketika anda mengesyorkan produk atau perkhidmatan kepada khalayak anda menggunakan pautan penjejakan khas, dan kemudian dapatkan komisi rujukan untuk setiap kali seseorang membeli setelah mengklik pautan anda.

         Contoh sebenar pemasaran afiliasi adalah ketika anda menolong rakan membuka akaun bank di cawangan bank anda. Biasanya, mereka memberikan kad hadiah atau bonus untuk anda.

         Sama seperti banyak produk dan perkhidmatan dalam talian yang mempunyai program afiliasi yang boleh anda sertai. Terdapat program afiliasi yang tersedia untuk setiap industri (niche).

         Sekiranya anda berminat untuk memulakan pemasaran afiliasi, anda boleh bermula dengan memikirkan produk yang sudah anda gunakan yang mungkin juga diminati oleh pembaca anda. Kemudian anda dapat melihat apakah mereka mempunyai program afiliasi yang boleh anda daftarkan.

         Anda boleh mendapatkan senarai produk yang besar untuk dipromosikan dari:

         • Amazon
         • Persimpangan Komisen
         • ShareASale

         Setelah memilih produk untuk dipromosikan, maka anda boleh menggunakan plugin WordPress seperti PrettyLinks untuk menguruskan pautan afiliasi anda.

         Ini membolehkan anda memasukkan pautan ke dalam pos dengan cepat, membuat pautan berjenama, mengganti kata kunci secara automatik ke dalam pautan, dan bahkan melihat bagaimana prestasi setiap pautan di laman web anda.

         Pemasaran afiliasi adalah kaedah termudah untuk menjana wang kerana anda dapat mempromosikan pelbagai jenis produk. Hampir setiap kedai popular seperti Walmart, BestBuy, Amazon, dan lain-lain mempunyai program afiliasi.

         Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat panduan pemula kami untuk pemasaran gabungan dan juga periksa alat dan pemalam pemasaran afiliasi ini yang akan membantu anda meningkatkan pendapatan anda.

         2. Paparkan Google AdSense di WordPress

         Paparkan Iklan Google AdSense di blog anda

         Google Adsense adalah cara mudah untuk menjana wang dari blog anda. Yang perlu anda lakukan hanyalah menambahkan skrip dari Google ke laman web anda dan mula memaparkan iklan.

         Anda akan dibayar setiap kali pengguna mengklik iklan tersebut. Ini dipanggil iklan BPK.

         Apa itu CPC? CPC bermaksud “kos per klik”. Dengan memaparkan iklan BPK dengan Google Adsense, Anda menerima biaya yang ditetapkan setiap kali pengunjung mengklik iklan.

         Kos per klik ditetapkan oleh pengiklan. (Ini berbeza dengan iklan CPM, di mana Anda dibayar untuk paparan iklan dan bukan klik. CPM bermaksud “kos per seribu tayangan”, di mana M adalah angka romawi untuk 1.000.)

         Google Adsense adalah cara yang baik untuk mula menjana wang dalam talian ketika anda mula-mula memulakannya.

         Anda dapat melihat panduan kami tentang cara mengewangkan blog WordPress dengan Google AdSense untuk memulakan, dan tutorial ini tentang cara mengoptimumkan pendapatan AdSense anda untuk mendapatkan lebih banyak petua.

         Mencari alternatif Google AdSense? Cuba Media.net. Mereka juga mempunyai banyak pengiklan, dan pembayarannya bagus.

         3. Gunakan Plugin Iklan WordPress untuk Menjual Iklan Secara Langsung

         Jual iklan secara langsung

         Google AdSense mudah disediakan, tetapi jumlah wang yang dapat anda peroleh adalah terhad. Setiap penghasilan klik iklan akan berbeza.

         Menjual ruang iklan sepanduk secara langsung di laman web anda boleh menjadi lebih menguntungkan. Daripada harus bergantung pada perantara yang mengambil potongan wang, anda merundingkan harga dan syarat anda sendiri.

         Di atas kami menyebutkan perbezaan antara iklan CPC dan CPM, di mana anda dibayar per klik atau per seribu paparan. Walaupun anda boleh menggunakan salah satu model tersebut untuk menjual iklan sepanduk, kebanyakan blogger mengenakan harga tetap. Mengenakan kadar tetap lebih mudah daripada mengawasi paparan atau klik.

         Namun, penjualan iklan secara langsung memerlukan lebih banyak kerja untuk dikendalikan daripada menggunakan Google AdSense. Daripada hanya menambahkan sedikit kod ke laman web anda, anda harus merundingkan harga, membuat perjanjian dan syarat, dan mengurus kerja-kerja pentadbiran seperti penginvoisan.

         Walau bagaimanapun, menggunakan plugin pengurusan iklan WordPress dapat mempermudah prosesnya. Sebaiknya gunakan AdSanity, ini membolehkan anda mengurus Google AdSense dan juga iklan anda sendiri.

         Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat panduan kami tentang cara menjual iklan di blog WordPress anda.

         4. Jual Catatan Blog yang Ditaja

         Sebilangan blogger tidak berminat untuk menampilkan iklan kepada khalayak mereka dan tertanya-tanya bagaimana mengewangkan blog tanpa iklan.

         Dengan rangkaian iklan, anda kehilangan kawalan terhadap kandungan yang dipaparkan di laman web anda. Sebilangan pembaca akan kesal atau tersinggung dengan iklan, dan semakin banyak orang menggunakan penyekat iklan yang mempengaruhi potensi pendapatan anda.

         Cara alternatif untuk mengewangkan blog adalah melalui penajaan.

         Tajaan berfungsi sama seperti sukan, rancangan TV, atau industri lain. Pada dasarnya, syarikat membayar anda untuk mewakili produk mereka, membincangkannya, dan mempromosikannya kepada pembaca anda.

         Untuk memulakan, adalah idea yang baik untuk mengumpulkan kit media satu halaman yang memperincikan statistik lalu lintas, media sosial berikut, demografi penonton, dan data lain yang akan menjadikan laman web anda lebih menarik bagi pengiklan. Kemudian, anda boleh menghubungi syarikat untuk merundingkan perjanjian penajaan.

         Semasa menerbitkan siaran yang ditaja, sangat penting untuk mengetahui mengenai undang-undang di kawasan anda mengenai pendedahan.

         Sebagai contoh, di Amerika Syarikat, blogger yang menerbitkan jawatan yang ditaja mesti mematuhi Panduan Pengesahan FTC. Ini termasuk mendedahkan setiap kali jawatan ditaja. Anda boleh melakukannya dengan menambahkan awalan jawatan yang ditaja ke tajuk catatan anda di WordPress.

         5. Dapatkan Bayaran untuk Menulis Ulasan

         Menulis ulasan berbayar

         Sama seperti siaran yang ditaja, anda juga boleh menjana wang dengan menulis ulasan berbayar di laman web anda.

         Ini adalah kaedah pengewangan yang sedikit berbeza daripada laman tinjauan dengan pautan afiliasi, seperti yang disebutkan di atas.

         Sebagai gantinya, anda boleh mencuba produk yang berkaitan dengan niche anda secara percuma, malah mendapat bayaran untuk menulis ulasan.

         Proses untuk melakukan ini mungkin serupa dengan mendapatkan jawatan yang ditaja. Anda ingin mengkaji produk yang relevan dengan niche anda, yang akan diminati oleh khalayak anda.

         Anda boleh menghubungi syarikat sendiri untuk bertanya mengenai melakukan tinjauan berbayar. Terdapat juga laman web seperti PayPerPost yang dapat membantu menghubungkan anda dengan perniagaan yang mungkin berminat.

         6. Dapatkan Wang Secara Dalam Talian dengan Membalikkan Laman Web

         Flippa

         Sekiranya anda tahu bagaimana membina laman web WordPress, maka anda lebih maju daripada kebanyakan orang. Kadang kala pengusaha suka membeli laman web yang sudah sedia ada yang boleh mereka gunakan untuk perniagaan mereka sendiri.

         Sekiranya anda dapat membina blog WordPress dan mula mendapat lalu lintas ke sana, maka anda boleh menjualnya dan menjana wang untuk usaha anda.

         Ini memerlukan mengetahui jenis laman web yang diminati, dan bagaimana harga dan penjualannya. Terdapat laman web seperti Flippa yang berfungsi sebagai laman lelong dan broker untuk menjual laman web.

         7. Dapatkan Pertunjukan Pengucapan Umum sebagai Pengaruh

         Menjadi penceramah awam

         Sekiranya anda mempromosikan jenama anda sendiri bersama dengan blog anda, maka lama-kelamaan anda akan mendapat kejayaan setelah menjadikan anda sebagai pengaruhnya di ruang anda.

         Anda boleh menggunakan pengiktirafan ini untuk mendapatkan beberapa pekerjaan pengucapan awam. Ramai blogger menjana banyak wang dengan bercakap di persidangan.

         Bercakap pada acara sama ada anda dibayar atau tidak membantu anda mempromosikan blog dan jenama peribadi anda. Sekiranya anda mahir dalam rangkaian dan pengucapan awam, maka anda akan dapat mencari banyak peluang baru dalam perjalanan.

         Berikut adalah beberapa petua umum yang perlu anda perhatikan sekiranya anda ingin menjana wang sebagai pembesar suara berbayar.

         • Jadilah pakar dalam bidang anda. Sekiranya anda tidak mempunyai pengetahuan / kemahiran yang mencukupi buat masa ini, mulailah belajar dengan segera.
         • Bersikap konsisten – Anda perlu terus mempromosikan kepakaran anda mengenai topik ini melalui aktiviti blog dan media sosial anda.
         • Beritahu orang bahawa anda ada. Anda boleh mengumumkan di media sosial atau menghubungi pihak penganjur acara secara peribadi.
         • Anda mungkin tidak akan menemui pertunjukan berbahasa awam dengan segera. Banyak penceramah yang berjaya memulakan kerjaya pengucapan awam mereka dari acara dan perjumpaan komuniti yang lebih kecil, lebih santai, dan bebas.

         Buat Laman Web Keahlian Berbayar

         menjana wang dalam talian dengan laman web keahlian berbayar

         Sekiranya anda tidak berminat menjual iklan atau siaran tajaan, terdapat banyak cara lain untuk menjana wang secara dalam talian dari blog anda. Kaedah yang popular adalah dengan meminta khalayak anda membayar untuk mengakses kandungan atau kawasan tertentu di laman web anda. Berikut adalah beberapa cara untuk melakukannya.

         8. Buat Kandungan Ahli Terhad Sahaja

         Pembaca anda yang paling setia adalah peminat dan mungkin bersedia membayar untuk membaca lebih banyak karya anda. Anda boleh membuat kawasan khusus ahli untuk mereka berkongsi lebih banyak catatan blog, muat turun, video, kandungan audio dan banyak lagi.

         Laman keahlian boleh menjadi pelaburan yang besar kerana anda mesti terus membuat kandungan premium untuk ahli pembayaran anda. Tetapi mereka boleh menjadi sangat menguntungkan kerana pendapatannya berulang (langganan).

         Anda boleh membuat laman keahlian dengan mudah menggunakan plugin keahlian WordPress. Kami mengesyorkan menggunakan MemberPress, ini adalah plugin keahlian paling mesra pemula dan kuat untuk WordPress.

         Kami mempunyai panduan lengkap untuk membuat laman web keahlian WordPress dengan arahan langkah demi langkah untuk membantu anda memulakannya.

         9. Buat Forum Peribadi

         Pilihan lain untuk membuat laman keahlian berbayar adalah dengan membuat forum peribadi yang mesti dibayar pengguna untuk mendapatkan akses. Forum adalah kaedah terbaik bagi penonton anda untuk mendapatkan nasihat satu-satu daripada anda. Anggota komuniti lain juga dapat berinteraksi dan saling membantu.

         Walaupun menyederhanakan forum boleh menjadi banyak kerja, forum berbayar adalah cara terbaik untuk memperoleh pendapatan berulang dari laman WordPress anda.

         Untuk memulakan, anda perlu menyediakan forum di laman web anda. Berikut adalah 5 plugin forum terbaik kami untuk WordPress.

         10. Buat komuniti soal jawab

         Laman web soalan dan jawapan

         Komuniti soal jawab seperti Stack Exchange dan Quora sangat besar. Mereka membantu anda membina komuniti dalam talian yang didorong, bermotivasi, dan sangat terlibat.

         Sama seperti forum, anda perlu meluangkan masa untuk membina komuniti yang cukup besar. Selepas itu, anda akan dapat mengewangkan kandungan yang dihasilkan pengguna di laman web anda menggunakan iklan, iklan gabungan, dan kaedah lain.

         Laman web soal jawab yang popular dapat memperoleh iklan dan tawaran penajaan langsung dari pengiklan di industri mereka. Ini membantu mereka merundingkan kadar dan faedah tambahan yang jauh lebih tinggi.

         Lihat panduan kami mengenai cara memulakan laman web Soalan dan Jawapan menggunakan WordPress.

         Buat Laman Web Direktori Dengan WordPress

         buat laman web direktori berbayar untuk menjana wang dalam talian

         Pilihan lain untuk menjana wang dalam talian dengan WordPress adalah membuat direktori atau laman web penyenaraian. Anda kemudian boleh mengenakan bayaran kepada pengunjung untuk mengiklankan senarai mereka di laman web anda.

         Berikut adalah beberapa idea direktori yang berbeza untuk memulakan anda.

         11. Buat Direktori Perniagaan Berbayar

         Direktori web mungkin membuat anda memikirkan hari-hari awal web sebelum bot mula mengindeks semuanya secara automatik, tetapi tidak sepenuhnya usang.

         Direktori web generik tidak lagi diperlukan, tetapi direktori tempatan atau khusus boleh sangat berguna.

         Direktori mungkin mengumpulkan ulasan perniagaan tempatan, berkongsi podcast terbaik pada topik tertentu, atau menyenaraikan produk terbaik dalam niche tertentu.

         Anda boleh membuat direktori web di WordPress dengan mudah mengikuti tutorial kami. Terdapat juga banyak plugin direktori untuk WordPress yang boleh anda pilih, banyak yang membolehkan anda menerima pembayaran dengan penghantaran.

         12. Buat Papan Kerja WordPress Dengan Penyerahan Berbayar

         Pilihan lain adalah membuat papan pekerjaan bergaji. Syarikat yang ingin mengiklankan kedudukan terbuka kepada khalayak anda boleh membayar anda untuk menghantar senarai.

         Lebih mudah untuk membuat papan pekerjaan yang berjaya jika anda mengecilkan kedudukan tertentu. Dengan cara itu anda boleh menjadi laman web untuk sesiapa sahaja yang mencari pekerjaan dalam industri tersebut, dengan persaingan yang minimum.

         Ini berfungsi dengan baik untuk blog yang mapan dalam ceruk sempit. Sebagai contoh, ProBlogger kini terkenal dengan papan tugas mereka untuk blogger profesional.

         Dengan WordPress, membuat papan pekerjaan berbayar adalah mudah. Lihat tutorial kami tentang cara membuat papan pekerjaan di WordPress dengan WP Job Manager untuk panduan langkah demi langkah. Anda boleh menggunakan addon WooCommerce Paid Listings untuk mengenakan bayaran untuk penghantaran jawatan.

         gunakan Penyenaraian Berbayar WB untuk mengenakan bayaran untuk penghantaran

         13. Buat Kalendar Acara WordPress Dengan Penyerahan Berbayar

         Daripada papan tugas, anda boleh membuat kalendar acara di mana anda mengenakan bayaran kepada orang untuk mengiklankan acara mereka. Ini juga berfungsi dengan baik jika Anda sudah memiliki audiens yang mantap, kerana perniagaan akan bersedia membayar untuk menjangkau khalayak anda.

         Kalendar acara berbayar adalah kaedah pengewangan yang baik untuk laman web tempatan atau khusus industri. Anda mungkin memilih untuk mengiklankan acara di bandar tempatan anda, persidangan dalam industri tertentu, atau bahkan webinar atau acara streaming langsung.

         Untuk menyediakannya di laman web anda, lihat panduan kami mengenai pemalam kalendar acara WordPress terbaik.

         Jual Produk Digital Dengan WordPress

         menjual produk digital untuk menjana wang dengan wordpress

         Sekiranya anda mencari kaedah penyelenggaraan yang lebih rendah untuk menjana blog dalam talian dengan WordPress, maka menjual produk digital anda sendiri mungkin merupakan pilihan yang baik. Walaupun anda perlu meluangkan masa untuk membuat produk di muka, setelah dibuat, kerja anda sangat minimum.

         Berikut adalah beberapa produk digital yang boleh anda buat dan jual di laman web anda.

         14. Jual Ebook di WordPress

         Ebook adalah pilihan yang jelas untuk membuat produk digital. Mereka agak mudah ditulis dan dihasilkan. Sekiranya anda sudah lama menulis blog, anda boleh mengumpulkan beberapa catatan blog lama anda dan mengubahnya menjadi bab buku.

         Setelah buku anda ditulis, anda boleh merancang sampul menggunakan alat seperti Canva dan membuat PDF ebook anda.

         Menjual produk digital di WordPress mudah dilakukan dengan pemalam. Untuk memulakan, anda dapat melihat panduan kami mengenai plugin eCommerce WordPress terbaik berbanding.

         Untuk muat turun digital, kami mengesyorkan Muat turun Digital Mudah. Ia agak mudah digunakan dan merangkumi semua ciri yang anda perlukan untuk membuat kedai dalam talian anda.

         menjual produk digital dengan muat turun digital yang mudah

         15. Jual Kursus Dalam Talian

         Menjual kursus dalam talian adalah kaedah terbaik untuk menjana wang dalam talian.

         Kursus biasanya dijual dengan harga yang jauh lebih tinggi daripada ebook. Anda boleh mengenakan premium untuk kepakaran anda.

         Anda perlu membuat pelajaran untuk kursus anda, ditambah dengan bahan sokongan yang ingin anda sertakan seperti muat turun, slaid, senarai semak, templat, dll..

         Anda juga perlu memutuskan sama ada anda ingin menawarkan sokongan khusus untuk kursus anda. Beberapa laman web menawarkan dua peringkat setiap kursus: versi asas tanpa sokongan, dan versi premium dengan sokongan e-mel.

         Setelah kursus anda siap, anda boleh menggunakan plugin sistem pengurusan pembelajaran (LMS) untuk menyampaikan kursus ini kepada khalayak anda.

         Kami mengesyorkan menggunakan LearnDash dengan MemberPress.

         Untuk arahan terperinci, lihat panduan kami mengenai cara menjual kursus dalam talian menggunakan LearnDash.

         16. Mengadakan Webinar Berbayar

         Webinar adalah kaedah terbaik untuk membina khalayak anda, berkongsi pengalaman anda, dan mengembangkan perniagaan anda. Tetapi adakah anda tahu bahawa mereka juga merupakan kaedah pintar untuk menjana wang dalam talian?

         Webinar serupa dengan kursus dalam talian, tetapi webinar disiarkan secara langsung dan sering merangkumi bahagian soal jawab.

         WordPress memudahkan untuk mengadakan webinar berbayar. Sama ada anda menggunakan laman web anda untuk benar-benar menjadi tuan rumah webinar, atau hanya untuk mengiklankan webinar anda dan mendaftarkan peserta, sangat penting untuk kejayaan webinar anda.

         Untuk maklumat lebih lanjut mengenai bagaimana anda boleh menjadi tuan rumah webinar berbayar, lihat senarai 9 perisian webinar terbaik untuk pengguna WordPress.

         Jual Perkhidmatan Dalam Talian Menggunakan WordPress

         anda boleh bekerja dari perkhidmatan menjual rumah secara dalam talian

         Sekiranya anda mencari cara mudah untuk menjana wang dalam talian, menjual perkhidmatan adalah cara terpantas untuk memulakan. Tidak ada pelaburan awal untuk membuat produk atau melabur dalam inventori.

         Sebagai gantinya, anda hanya boleh membuat halaman “hire me” di laman web anda dan mula mencari pelanggan pertama anda.

         Berikut adalah beberapa idea untuk memulakan anda.

         17. Menawarkan Perkhidmatan Bebas

         Sebagai blogger, anda sudah menjadi pakar dalam bidang anda. Anda boleh mula menjana pendapatan dengan menawarkan kemahiran dan kepakaran anda sebagai freelancer.

         Freelancing adalah kaedah popular untuk menjana wang dalam talian kerana tidak semestinya memerlukan pelaburan masa atau wang. Anda boleh mula menawarkan perkhidmatan anda kepada khalayak anda sekarang.

         Setelah anda memulakan freelancing, anda memerlukan kaedah untuk membuat invois dan mengumpulkan pembayaran dari pelanggan anda. Kami mengesyorkan menggunakan FreshBooks, tetapi ada juga pemalam invois lain untuk WordPress.

         Sekiranya anda berminat untuk melakukan freelancing untuk menjana sejumlah wang dalam talian, lihat senarai alat utama kami untuk freelancer, pereka, dan pembangun WordPress untuk mendapatkan bantuan untuk memulakan.

         18. Mulakan Perniagaan Perundingan Anda Sendiri

         Berunding adalah cara lain untuk menjana wang dalam talian dari blog anda dan berkongsi kepakaran anda.

         Daripada menawarkan perkhidmatan anda, seorang perunding menawarkan nasihat dan strategi agar pelanggan mereka menjadi lebih berkesan.

         Seperti freelancing, tidak ada pelaburan permulaan. Anda boleh mula menawarkan perkhidmatan perundingan di blog anda yang ada. Yang anda perlukan hanyalah membuat halaman dengan borang supaya pengguna dapat meminta lebih banyak maklumat.

         Untuk membuat borang profesional dan mudah alih yang mudah digunakan, kami mengesyorkan WPForms. Anda dapat melihat tutorial ini tentang cara membuat permintaan borang sebut harga di WordPress untuk memulakan.

         19. Menjadi Jurulatih

         Sekiranya “perunding” tidak sesuai dengan gelaran yang sesuai untuk anda, anda boleh mempertimbangkan untuk menjadi jurulatih.

         Seorang pelatih kehidupan menawarkan nasihat, bimbingan, dan pertanggungjawaban untuk menetapkan matlamat dan meningkatkan kehidupan seseorang. Terdapat juga jenis pelatih lain, seperti pelatih blog, pelatih menulis, dan banyak lagi.

         Apa sahaja bidang kepakaran anda, anda dapat memberikan pertolongan satu demi satu kepada audiens anda dengan sesi bimbingan.

         Untuk menjimatkan masa dan mempermudah pelanggan anda, anda boleh menyediakan borang tempahan supaya pembaca dapat menjadualkan sesi bimbingan terus dari blog WordPress anda.

         Lihat senarai 5 plugin janji temu dan tempahan terbaik kami untuk memulakan.

         Jual Produk Fizikal Secara Dalam Talian Menggunakan WordPress

         Walaupun menjual produk atau perkhidmatan digital boleh menjadi cara mudah untuk mula menjana wang dalam talian, tidak ada yang sama seperti menjual produk fizikal dan sebenar. Berikut adalah beberapa cara untuk mula menjual produk dengan WordPress.

         20. Mulakan Perniagaan E-dagang Dengan WooCommerce

         Ada idea untuk produk anda sendiri? Mengapa tidak memulakan kedai dalam talian anda sendiri?

         WordPress memudahkan untuk membuat kedai atau bahkan menambah kedai ke blog anda yang ada menggunakan plugin WooCommerce percuma.

         Memulakan kedai dalam talian boleh menjadi banyak kerja, kerana anda perlu membuat atau membeli produk dan kemudian menghantarnya sendiri.

         Tetapi menjual produk fizikal boleh menjadi pengalaman yang menggembirakan, dan kadang-kadang produk fizikal adalah persis seperti yang dikehendaki oleh khalayak anda.

         Untuk memulakan, lihat tutorial kami tentang cara memulakan kedai dalam talian dengan WooCommerce.

         Anda juga boleh menggunakan Shopify atau BigCommerce sebagai alternatif WooCommerce.

         21. Buat Kedai T-shirt Dalam Talian Dengan WordPress

         Membuat kedai t-shirt anda sendiri adalah mudah dengan WordPress. Hampir semua orang memakai t-shirt, jadi membuka kedai t-shirt adalah cara terbaik untuk mengewangkan blog apa pun. Mereka bentuk t-shirt membolehkan anda menjadi kreatif dan menawarkan sesuatu yang unik kepada khalayak anda.

         Sangat mudah kerana terdapat perkhidmatan di luar sana yang membolehkan anda memuat naik reka bentuk anda sendiri, dan mereka mencetak / menghantarnya untuk anda. Anda mendapat bahagian keuntungan.

         Anda boleh membuat kedai t-shirt anda sendiri dengan mudah di laman WordPress anda menggunakan WP-Spreadplugin by Spreadshirt.

         buka kedai tshirt dalam talian anda sendiri untuk menjana wang

         Sekiranya anda mahukan penyelesaian yang lebih pantas, maka anda boleh menggunakan kedai Shopify yang berhubung dengan puluhan syarikat percetakan t-shirt.

         22. Buat Kedai Dropshipping WooCommerce

         Dropshipping adalah cara lain untuk membuat kedai e-dagang di laman web WordPress anda tanpa perlu mengendalikan inventori atau menghantar barang sendiri.

         Dengan dropshipping, anda membuat kedai, mengurus laman web, dan perkhidmatan pelanggan. Tetapi perkhidmatan dropshipping akan mengambil pesanan anda dan menghantarnya kepada pelanggan anda. Mereka adalah pihak ketiga yang tidak dapat dilihat yang tidak diketahui oleh pelanggan anda.

         Anda boleh menggunakan plugin WooCommerce untuk membuat kedai dropshipping. Terdapat juga plugin WooCommerce Dropshipping yang membolehkan anda mengautomasikan prosesnya.

         23. Buat Kedai WordPress Afiliasi Amazon

         Satu kelemahan dropshipping adalah anda mesti mencari pembekal yang baik, yang boleh menjadi cabaran, dan kadang-kadang anda harus membuat pesanan besar di muka. Ini menyukarkannya untuk memulakan tanpa melaburkan banyak wang.

         Sekiranya anda mahukan cara yang lebih mudah untuk membuat laman web e-dagang tanpa perlu menghantar produk sendiri, maka anda mungkin ingin mencuba sebuah kedai Afiliasi Amazon.

         Seperti banyak item dalam senarai ini, ini berfungsi paling baik jika anda pakar dalam niche. Sekiranya anda menawarkan segalanya, mustahil untuk bersaing dengan kedai besar seperti Amazon. Tetapi dalam ceruk kecil, anda dapat membezakan diri anda dan benar-benar menonjol.

         Untuk arahan lengkap, lihat tutorial kami tentang cara membuat kedai afiliasi Amazon menggunakan WordPress.

         Menawarkan Platform sebagai Perkhidmatan

         WordPress dilengkapi dengan beberapa plugin yang sangat hebat yang sebenarnya merupakan platform lengkap dengan sendirinya.

         Anda boleh menambahkan platform seperti itu ke blog atau kedai e-dagang dan menawarkannya sebagai perkhidmatan berbayar. Anda mendapat potongan dari setiap penjualan, yang membolehkan anda memperoleh pendapatan pasif dari aktiviti pengguna di laman web anda.

         24. Buat Laman Web Pasaran Dalam Talian

         Pasar dalam talian adalah seperti kedai eCommerce di mana pengguna tidak hanya boleh membeli tetapi juga menjual produk mereka sendiri. Biasanya, WooCommerce menganggap bahawa anda menjalankan laman web vendor tunggal.

         Anda memerlukan plugin seperti WC Vendors untuk menjadikan WooCommerce menjadi platform berkebolehan pelbagai vendor. Selepas itu, vendor akan dapat mendaftar di laman web anda dan mula menjual.

         Anda boleh menjana wang dengan mengenakan komisen pada setiap penjualan, atau anda boleh membenarkan vendor membeli pakej keahlian untuk senarai mereka.

         Untuk maklumat lebih lanjut, lihat panduan kami mengenai cara membuat pasaran dalam talian menggunakan WordPress.

         25. Buat Laman Web Lelong

         Laman web lelong membolehkan pengguna menawar produk untuk membelinya. Ini membolehkan penjual memaksimumkan keuntungan dan pelanggan mereka untuk mendapatkan tawaran yang unik.

         Ebay mungkin merupakan contoh terbaik pasaran lelong dalam talian.

         Anda boleh menjalankan lelongan di laman web WordPress anda dan bahkan membenarkan vendor pihak ketiga menyenaraikan produk mereka juga. Anda boleh menjana wang dengan mengenakan bayaran untuk penyenaraian atau dengan memotong setiap penjualan.

         Untuk membina pasaran lelong dengan WordPress, anda memerlukan tambahan berikut.

         • WooCommerce (untuk troli belanja dan ciri pembayaran).
         • Tambahan lelong
         • Alat tambah berbilang vendor

         Untuk arahan langkah demi langkah, lihat panduan kami mengenai cara membina laman web lelong seperti eBay menggunakan WordPress.

         26. Buat laman web Job Marketplace

         Tidak seperti laman web senarai pekerjaan biasa, pasaran pekerjaan membolehkan anda menjana wang pada setiap senarai pekerjaan. Fiverr dan UpWork mungkin merupakan contoh terbaik laman web pasaran pekerjaan dalam talian.

         Anda boleh mempromosikan pasaran pekerjaan anda sebagai platform pekerjaan mikro untuk orang yang bekerja di ceruk yang sama dengan blog anda. Untuk menjadikan platform anda lebih kompetitif, anda boleh memilih niche yang sangat spesifik.

         Ini akan membantu anda dengan mudah mencari pelanggan dan profesional yang tidak dapat menggunakan platform yang besar kerana persaingan yang terlalu banyak.

         Anda boleh mengenakan sedikit bayaran untuk senarai pekerjaan atau apabila pekerjaan selesai. Penyelesaian pekerjaan yang lebih berjaya akan membawa anda lebih banyak pelanggan dan freelancer pada masa akan datang.

         Untuk perinciannya, lihat tutorial langkah demi langkah kami tentang cara membuat laman web Mikro-Pekerjaan Fiverr seperti WordPress.

         Jadilah Perancang atau Pembangun WordPress

         menjadi perancang atau pembangun wordpress

         Sekiranya anda lebih cenderung secara teknikal, maka anda boleh menjadi pembangun atau pereka WordPress untuk menjana wang dalam talian. Ini akan memerlukan lebih banyak kemahiran teknikal, tetapi tidak terlalu sukar untuk bermula.

         27. Kembangkan Pemalam WordPress

         Plugin inilah yang menjadikan WordPress begitu fleksibel dan kuat. Plugin berfungsi seperti aplikasi, yang membolehkan anda memperluas dan mengubah sebarang ciri laman web WordPress anda.

         Plugin terdapat dalam semua jenis, dari pengubahsuaian kod yang sangat sederhana hingga aplikasi perisian yang kompleks. Sekiranya anda mempunyai pemahaman asas tentang bagaimana WordPress berfungsi dan beberapa pengetahuan PHP yang mudah, anda boleh membuat plugin WordPress anda sendiri.

         Sebagai pembangun pemalam, terdapat banyak cara untuk mengedarkan pemalam anda. Sesiapa sahaja boleh menghantar plugin percuma ke direktori plugin WordPress.org, selagi mereka mengikuti panduan plugin WordPress. Ini adalah kaedah terbaik untuk memperoleh pengalaman dan membina reputasi untuk diri anda sebagai pembangun pemalam WordPress.

         Setelah anda bersedia untuk mula menjual plugin premium, anda boleh memilih untuk menjualnya di laman web seperti MOJO Marketplace, atau di laman WordPress anda sendiri.

         Sekiranya anda menggunakan blog WordPress yang ada untuk menjual pemalam, anda ingin memastikan bahawa pemalam yang anda buat secara langsung memenuhi keperluan khalayak anda. Anda boleh meninjau mereka untuk melihat masalah apa yang perlu mereka selesaikan di laman WordPress mereka, dan kemudian buat pemalam yang menyelesaikan masalah itu.

         Anda kemudian boleh menjual pemalam di laman web anda menggunakan Muat turun Digital Mudah.

         28. Jual Tema WordPress

         Sekiranya anda menikmati reka bentuk dan pembangunan web, anda boleh mula membuat tema WordPress anda sendiri untuk dijual.

         Ini memerlukan kemahiran reka bentuk dan teknikal. Anda harus tahu bagaimana membuat reka bentuk yang cantik, dan juga bagaimana membuat kod untuk WordPress.

         Menggunakan kerangka tema WordPress seperti Genesis dapat memberi anda permulaan. Maka anda perlu merancang dan memberi kod tema kanak-kanak yang indah.

         29. Jual Grafik di Laman WordPress Anda

         Sekiranya anda suka reka bentuk lebih daripada pengekodan, pilihan lain adalah merancang dan menjual grafik di laman WordPress anda.

         Anda boleh membuat grafik seperti gambar stok atau logo dan menjualnya di laman web anda menggunakan pemalam e-dagang. Anda juga boleh menyertai pasar dalam talian untuk menjual grafik anda juga.

         30. Terima Derma

         salah satu cara untuk menjana wang secara dalam talian adalah dengan meminta sumbangan

         Akhir sekali, satu cara untuk menjana wang dari blog WordPress anda adalah dengan memintanya.

         Anda boleh mula menerima sumbangan dengan beberapa cara yang berbeza. Anda boleh menambahkan butang derma Paypal atau butang Stripe donat ke laman web anda. Atau untuk penampilan yang lebih profesional dan ciri canggih seperti integrasi pemasaran e-mel, anda boleh menggunakan WPForms untuk membuat borang sumbangan di laman WordPress anda.

         Sumbangan adalah yang terakhir dalam senarai kerana keberkesanannya terhad, kerana anda harus bergantung pada kemurahan hati pembaca anda. Kebiasaannya lebih menguntungkan untuk menawarkan sesuatu sebagai balasan kepada mereka.

         Soalan Lazim mengenai menjana wang dengan menggunakan blog?

         Di WPBeginner, kami telah membantu ribuan pemula memulakan perjalanan blog mereka. Kami telah mendengar hampir setiap soalan yang dapat anda fikirkan. Berikut adalah soalan utama yang diminta oleh pemula kepada kami mengenai menjana wang dalam talian dengan menulis blog.

         1. Mana satu kaedah yang terbukti betul untuk saya?

         Bergantung pada apa yang anda gemari dan kaedah mana yang paling sesuai dengan topik blog anda.

         Contohnya, jika anda menjalankan blog mengenai fotografi, pemasaran gabungan, iklan, dan keahlian berbayar mungkin semuanya berfungsi dengan baik untuk blog anda.

         Fokus untuk menawarkan kandungan yang berguna dan berkualiti, yang akan berguna oleh pengguna dan wang akan diikuti. Atau seperti kata pepatah, lakukan apa yang anda sukai dan wang akan mengikutinya.

         2. Berapa banyak wang yang saya dapat dari blog?

         Itu sangat bergantung pada seberapa banyak usaha yang anda lakukan dan masa anda bersedia melabur. Sejujurnya, ramai blogger pemula kehilangan minat dan cepat menyerah.

         Anda akan menjana wang berdasarkan berapa banyak lalu lintas yang anda perolehi, kaedah pengewangan yang anda gunakan dan kerja yang anda buat. Banyak blogger yang berjaya menghasilkan enam dan tujuh angka pendapatan.

         3. Berapa lama masa yang diperlukan sebelum saya mula menjana sejumlah wang dari blog?

         Menjana wang dalam talian bukanlah penipuan ‘kaya-cepat-cepat’. Sesiapa yang memberitahu anda sebaliknya mungkin cuba menipu anda. Sekiranya anda ingin menjana wang dengan memulakan blog, maka anda harus bekerja keras dan meluangkan banyak masa anda ke dalamnya.

         Tidak ada cara mudah untuk memberitahu anda berapa lama anda akan mula menjana wang. Sebilangan blogger mula membuat sejumlah kecil segera setelah memulakan blog mereka. Yang lain berjuang untuk mengeluarkan blog mereka.

         Walau bagaimanapun, mereka yang terus berusaha dan berpegang teguh pada strategi yang dirancang adalah yang paling mungkin akan melihat hasil yang memberangsangkan sejak awal.

         4. Bagaimana saya memulakan?

         Memulakan blog WordPress anda sendiri adalah sesuatu yang mudah. Walau bagaimanapun, pastikan bahawa anda menggunakan platform yang betul.

         Pada dasarnya, terdapat dua jenis WordPress yang ada. WordPress.com yang merupakan penyelesaian yang dihoskan, dan WordPress.org, juga dikenal sebagai WordPress yang dihoskan sendiri.

         Kami mengesyorkan menggunakan WordPress.org kerana ini akan membolehkan anda mula menjana wang tanpa batasan. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat perbandingan WordPress.com vs WordPress.org kami.

         Anda memerlukan nama domain dan akaun hosting web untuk memulakan blog dengan WordPress.org. Biasanya, domain berharga $ 14,99 setahun dan web hosting $ 7,99 sebulan biasanya dibayar selama setahun penuh.

         Ini banyak wang jika anda baru memulakan blog baru.

         Nasib baik, kami dapat potongan harga eksklusif dari Bluehost. Mereka menawarkan potongan 60% dan nama domain percuma kepada pengguna WPBeginner.

         → Klik Di Sini untuk Menuntut Tawaran Bluehost Eksklusif Ini ←

         Pada asasnya, anda akan dapat memulakan dengan hanya $ 2.75 sebulan. Bluehost adalah penyedia hosting WordPress yang disyorkan secara rasmi dan salah satu syarikat hosting terbesar di dunia.

         Setelah membeli hosting, anda akan siap memasang WordPress. Ikuti arahan dalam panduan langkah demi langkah kami tentang cara memulakan blog yang akan membantu anda memulakannya dalam masa kurang dari 30 minit.

         Kami harap artikel ini dapat memberi anda banyak idea mengenai bagaimana menjana wang dalam talian menggunakan WordPress! Dengan kerja keras dan ketekunan, sesiapa sahaja dapat memperoleh wang dari laman WordPress mereka.

         Jeffrey Wilson Administrator
         Sorry! The Author has not filled his profile.
         follow me
          Like this post? Please share to your friends:
          Adblock
          detector
          map