6 Pembangun Halaman WordPress Seret dan Lepas Terbaik Dibandingkan (2020)

Mencari kaedah mudah untuk membina dan menyesuaikan laman WordPress anda? Di situlah drag and drop plugin pembangun halaman WordPress sangat berguna.


Pembina halaman WordPress membolehkan anda membuat, mengedit, dan menyesuaikan susun atur laman web anda tanpa menulis kod apa pun. Dalam artikel ini, kami akan membandingkan 6 pembangun halaman drag and drop terbaik untuk WordPress.

Drag dan Drop Pembangun Halaman WordPress Terbaik

Mengapa Menggunakan Pembangun Halaman Seret dan Lepas untuk WordPress?

Semasa memulakan blog, banyak pemula sukar untuk menyesuaikan susun atur halaman WordPress mereka.

Walaupun banyak tema WordPress premium dilengkapi dengan susun atur halaman yang berbeza, kebanyakannya sangat sukar untuk disesuaikan bagi sesiapa yang tidak tahu kod (HTML / CSS).

Inilah sebabnya mengapa pengguna sering bertanya kepada kita seperti: “bagaimana kita dapat membuat WordPress drag and drop?” atau “adakah pembangun halaman seret dan lepas yang mudah untuk WordPress?”

Apabila kita bercakap dengan orang yang beralih dari Weebly ke WordPress atau dari Wix ke WordPress, tindak balas mereka yang paling biasa adalah: “Saya berharap WordPress mempunyai pembangun laman web drag and drop”.

Nah, terdapat beberapa plugin pembangun halaman drag and drop yang bagus untuk WordPress. Mereka membolehkan anda membuat reka bentuk laman web sepenuhnya tersuai di WordPress tanpa menulis satu baris kod.

Oleh kerana terdapat banyak plugin pembangun halaman WordPress yang berbeza di pasaran, kami memutuskan untuk membandingkan dan memberi peringkat pembangun halaman WordPress teratas, jadi anda boleh memilih penyelesaian yang tepat untuk keperluan anda.

Kriteria kami untuk membandingkan pembangun halaman WordPress ini adalah: kemudahan penggunaan, kelenturan, dan output reka bentuk.

Setelah itu, mari kita lihat pembangun halaman terbaik untuk WordPress di pasaran.

1. Pembina Beaver

Pemalam pembangun halaman WordPress Beaver Builder terbaik

Beaver Builder adalah plugin pembangun halaman drag and drop premium untuk WordPress. Pada pendapat kami, sejauh ini merupakan pembangun halaman WordPress terbaik di pasaran.

Ia sangat pantas dan dilengkapi dengan lawatan onboarding untuk membantu anda membiasakan antara muka mereka dengan cepat.

Beaver Builder dilengkapi dengan antara muka seret dan lepas secara langsung. Anda dapat melihat semua perubahan anda semasa anda menambahkannya dengan hanya menyeret elemen dari bar sisi kanan dan menjatuhkannya di halaman anda. Anda boleh mengklik elemen apa pun di halaman untuk mengedit sifatnya.

Terdapat modul yang membolehkan anda menambahkan hampir semua perkara yang anda mahukan termasuk slaid, carousel, latar belakang, blok kandungan, butang, dan banyak lagi.

Ia juga dilengkapi dengan lebih dari 30 templat yang dirancang dengan baik untuk halaman arahan yang menjadikannya sangat mudah dan super cepat untuk membuat susun atur laman web yang menakjubkan.

Kami mendapati Beaver Builder sangat mesra pemula. Lihat tutorial kami tentang cara membuat susun atur WordPress khusus dengan Beaver Builder.

Tertanya-tanya adakah ia sesuai dengan versi WordPress yang baru? Ya betul.

Beaver Builder telah diperbaharui dengan baik sepanjang projek Gutenberg. Oleh itu, ia berfungsi dengan baik dengan penyunting Gutenberg baru anda.

Harga: Bermula dari $ 99 untuk Tapak Tanpa Had.

Gred kami: A+

Ulasan: Beaver Builder adalah pilihan pembina halaman termudah di pasaran. Ia dilengkapi dengan templat yang telah dibuat untuk membantu anda memulakan. Keupayaan untuk menyesuaikan setiap butiran kecil menjadikannya penyelesaian sempurna untuk pengguna WordPress.

2. Divi

Divi Builder Drag and Drop WordPress Page Builder plugin

Divi adalah tema drag and drop dan plugin pembangun halaman WordPress. Sangat mudah digunakan dan dilengkapi dengan 20+ susun atur / templat untuk pelbagai jenis laman web.

Sama seperti Beaver Builder, Divi Builder adalah pembangun halaman drag and drop visual, editor WYSIWYG yang sebenar (apa yang anda lihat adalah apa yang anda dapat).

Anda boleh langsung mengklik halaman anda dan mula mengedit dengan pratonton masa nyata semua perubahan. Anda tidak perlu menyimpan dan klik pratonton untuk melihat reka bentuk baru anda.

Divi dilengkapi dengan 46 modul kandungan yang boleh anda seret dan lepas ke mana sahaja dalam susun atur anda. Anda boleh mengaturnya dalam 3 jenis bahagian, 20 jenis baris, dan menyesuaikan setiap elemen menggunakan tetapan reka bentuk lanjutannya.

Dengan Divi, anda boleh membuat apa-apa jenis susun atur halaman tersuai yang anda mahukan dalam beberapa minit. Anda kemudian boleh menyimpan susun atur Divi ini untuk penggunaan masa depan di laman web anda. Anda juga boleh mengeksport susun atur dari satu pemasangan Divi ke pemasangan yang lain.

Plugin Divi Builder adalah tulang belakang tema Divi, namun ia berfungsi dengan baik dengan tema WordPress yang lain.

Yang terbaik, Divi mempunyai harga terbaik daripada semua pilihan dalam ini. Untuk satu harga, anda akan mendapat tema Divi, plugin pembangun halaman Divi, dan semua produk Tema Elegant yang lain.

Ini bermaksud anda boleh menggunakan tema Divi atau memasang plugin Divi Builder pada tema lain.

Harga: Bermula dari $ 89 setahun (rancangan seumur hidup juga tersedia)

Gred kami: A

Ulasan: Divi adalah alternatif Beaver Builder yang hebat. Ia mempunyai pembina halaman yang kuat dengan kemungkinan reka bentuk tanpa had. Sebilangan besar modul kandungan membolehkan anda membuat apa sahaja jenis laman web yang anda mahukan. Rancangan seumur hidup mereka juga menjadikannya salah satu tawaran terbaik di pasaran.

3. Elemen

Plugin Elementor WordPress Drag and Drop Page Builder

Elementor adalah satu lagi plugin pembangun halaman WordPress drag and drop yang kuat.

Ini adalah plugin pembangun halaman langsung yang bermaksud anda dapat melihat perubahan anda secara langsung semasa anda mengeditnya dengan Elementor. Cukup mulakan dengan membuat bahagian dan pilih jumlah lajur untuk setiap bahagian.

Anda kemudian boleh menyeret dan melepaskan widget dari panel kiri ke bahagian anda. Elementor dilengkapi dengan banyak widget termasuk elemen laman web yang paling biasa digunakan.

Dari widget gambar dan teks asas hingga akordeon canggih, slaid, testimoni, ikon, media sosial, tab, dll. Setiap widget dilengkapi dengan tetapannya sendiri.

Elementor juga akan membolehkan anda menambahkan widget yang dibuat oleh plugin WordPress yang lain.

Tidak mahu membina susun atur anda sendiri?

Elementor dilengkapi dengan banyak templat siap pakai yang boleh anda masukkan dengan mudah ke halaman anda. Anda hanya boleh menunjuk dan mengklik untuk mengedit item apa pun di halaman, mengganti kandungannya, dan anda sudah selesai.

Harga: Bermula dari $ 49 untuk lesen tapak tunggal.

Gred kami: A

Ulasan: Elementor adalah pemalam pembangun halaman yang popular untuk WordPress. Ini cepat, mudah digunakan, dan dilengkapi dengan banyak modul / templat yang dapat anda gunakan untuk membina laman web khusus.

4. Pembina Laman Web Komposer Visual

Plugin Pembangun Laman Web Komposer Visual

Visual Composer Website Builder adalah editor laman web WordPress yang mesra pengguna yang membantu anda membuat susun atur laman web tersuai dengan pantas.

Ia dilengkapi dengan pembangun seret dan lepas sederhana, elemen kandungan di luar kotak, templat profesional, dan sejumlah ciri hebat untuk membuat laman web.

Sama seperti Beaver Builder dan Divi, ia juga memberikan pengalaman penyuntingan frontend sebenar untuk mereka bentuk laman web. Tetapi ada banyak lagi yang boleh anda lakukan dengan pemalam ini. Tidak seperti pemalam lain dalam senarai, Pembangun Laman Web Pengkomputer Visual membolehkan anda mengedit logo, menu, tajuk, footer, bar sisi, dll..

Itulah sebabnya pasukan memutuskan untuk memanggilnya pembangun laman web, bukan hanya pembangun halaman.

Plugin ini mempunyai pilihan reka bentuk yang hebat untuk menyesuaikan penampilan elemen apa pun di halaman anda. Anda mempunyai pilihan yang mudah untuk menambahkan latar belakang yang bergaya termasuk paralaks, kecerunan, tayangan slaid, karusel, zum masuk / keluar, video, dll. Ia juga dilengkapi dengan baris dan lajur yang fleksibel untuk membuat susun atur grid di laman web anda.

Komposer Visual berfungsi dengan baik dengan semua tema WordPress. Ini membolehkan anda menukar tema anda tanpa kehilangan susun atur tersuai yang anda buat dengan Visual Composer.

Ini juga termasuk sokongan untuk editor Gutenberg baru, Google Font, dan Yoast SEO.

Visual Composer direka untuk profesional, dan terbukti dengan perhatian mereka terhadap perincian seperti mengingati pilihan warna anda, yang membolehkan anda dengan mudah menggunakan palet warna yang sama untuk konsistensi sepanjang reka bentuk anda.

Harga: $ 59 Untuk Satu Lesen Tapak

Gred kami: A-

Ulasan: Visual Composer adalah pemalam yang bagus untuk pemula untuk memulakan laman web. Ia menyediakan ciri-ciri hebat untuk pembuatan laman web dengan cara yang mudah. Penyuntingan laman web dibuat sangat mudah dengan editor drag and drop frontend yang sebenar.

5. Themify Builder

Themify Page Builder Plugin untuk WordPress

Themify adalah kedai tema WordPress yang popular yang menawarkan pembangun Themify terbina dalam dengan semua tema WordPress mereka. Untuk tema WordPress bukan Themify yang lain, anda boleh mendapatkan plugin Themify Page Builder.

Pembina halaman yang ringkas dan sangat intuitif ini dilengkapi dengan beberapa modul siap digunakan yang boleh anda tambahkan ke halaman atau catatan anda. Sebilangan besar modul ini biasanya memerlukan anda memasang pemalam WordPress yang berasingan.

Plugin ini merangkumi 40+ susun atur yang telah dirancang untuk pelbagai industri seperti gimnasium, restoran, portfolio, muzik, fotografi dan juga kedai dalam talian.

Anda boleh mengimport susun atur dengan satu klik, mengubah isinya, dan membina halaman arahan yang hebat dalam beberapa minit.

Themify Builder membolehkan anda mengedit halaman anda dari kawasan pentadbir dan juga dari laman web langsung anda. Dengan penyuntingan langsung, anda dapat melihat dengan tepat bagaimana perubahan anda akan muncul di laman web ini.

Selain itu, Themify Builder dilengkapi dengan susun atur yang siap digunakan yang dapat anda gunakan dengan pantas ke halaman anda.

Harga: $ 39 Untuk Builder Addon Bundle (Plugin teras percuma)

Gred kami: B

Ulasan: Themify Builder adalah pemalam pembangun halaman yang boleh dipercayai untuk WordPress. Walaupun pembangun hadir dengan ciri-ciri yang menjanjikan, ada keluk pembelajaran yang dapat membuat pengguna baru kecewa.

6. Pembina Halaman oleh SiteOrigin

Plugin Pembina Halaman oleh SiteOrigin

Dengan lebih daripada satu juta pemasangan aktif, Site Origin’s Page Builder adalah pembina halaman WordPress percuma yang popular di pasaran. Salah satu sebab utama popularitinya adalah harganya (percuma). Ia tersedia sebagai pemalam percuma yang berfungsi sepenuhnya.

Pembangun Halaman Asal Laman agak rumit untuk digunakan, dan pengguna baru sering berjuang untuk membiasakannya. Walau bagaimanapun, kami harus memasukkan dalam senarai kerana populariti.

Untuk komponen, Pembina Laman Asal Laman membolehkan anda menggunakan widget WordPress. Ia dilengkapi dengan beberapa widget sendiri, dan anda boleh memuat turun dan memasang sebarang widget.

Lihat senarai 25 widget WordPress yang paling berguna kerana anda boleh menggunakan semuanya dengan pembina halaman ini.

Ia juga dilengkapi dengan alat sejarah yang membolehkan anda beralih berulang-ulang untuk membatalkan / membuat semula perubahan yang anda buat. Ini adalah penjimatan masa yang besar, dan ini memberi anda ketenangan hati mengetahui bahawa anda boleh mengembalikan dan membuat asal perubahan.

Plugin SiteOrigin dan semua widgetnya serasi sepenuhnya dengan Gutenberg. Terdapat juga blok susun atur SiteOrigin baru yang boleh anda gunakan sebagai blok Gutenberg.

Harga: Percuma

Gred kami: C

Ulasan: Site Origin Page Builder adalah plugin percuma yang baik dengan antara muka drag-and-drop untuk membuat dan menyesuaikan susun atur. Walaupun penyuntingan langsung tidak dapat dibandingkan dengan penyelesaian lain yang disebutkan dalam perbandingan ini.

Pemikiran Akhir: Plugin Pembina Halaman WordPress Terbaik

Semasa kami membandingkan pembangun halaman WordPress drag and drop yang berbeza, satu perkara menjadi sangat jelas. Beaver Builder dan Divi jelas menjadi pilihan utama.

Visual Composer adalah pilihan ketiga dekat yang menawarkan seretan lengkap & jatuhkan pembangun halaman WordPress.

Sekiranya anda tidak keberatan membelanjakan sedikit wang untuk mendapatkan penyelesaian terbaik di pasaran bersama dengan jaminan yang dijamin, maka dapatkan salah satu daripada ketiga-tiga ini, dan anda tidak akan menyesal.

Adakah saya Masih Memerlukan Pembina Halaman jika Saya Menggunakan Penyunting Blok WordPress Baru?

Baru-baru ini kami mendapat banyak pengguna yang menanyakan soalan ini kepada kami.

Editor blok WordPress yang juga dikenali sebagai Gutenberg secara rasmi dilancarkan sebagai editor WordPress lalai baru. Editor baru menggunakan blok yang merupakan elemen kandungan untuk membuat halaman dan catatan.

Secara dangkal, penyunting blok kelihatan serupa dengan sebilangan pembangun laman WordPress di atas.

Gutenberg menyekat yang paling banyak digunakan

Oleh itu, terdapat perbincangan hangat di WordPress mengenai Gutenberg dan pembina halaman.

Adakah Gutenberg pembina halaman? Adakah penyekat blok Gutenberg menggantikan pembina halaman WordPress? Dan, adakah saya masih memerlukan pembina halaman jika saya menggunakan penyunting blok WordPress yang baru?

Baiklah, jawapan bagi dua soalan pertama adalah ‘Tidak, belum lagi.’

Dan, Ya, anda memerlukan pembina halaman jika anda mahukan cara mudah untuk membuat reka bentuk WordPress sepenuhnya.

Gutenberg dalam bentuknya sekarang tidak dapat ditandingi dengan ciri-ciri hebat yang ditawarkan plugin pembangun halaman WordPress “benar” ini.

Walaupun begitu, anda boleh menggunakan plugin seperti CSS Hero dengan Gutenberg dan mungkin melepaskan diri tanpa menggunakan pembangun halaman yang benar, tetapi semuanya bergantung pada keperluan anda.

Sebilangan besar pembaca kami gemar menggunakan CSS Hero untuk penyesuaian laman web yang cepat dan mudah. Baca ulasan Wira CSS kami yang lengkap untuk melihat apakah itu penyelesaian yang sesuai untuk keperluan anda.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mencari plugin pembangun halaman drag and drop WordPress terbaik untuk laman web anda. Anda mungkin juga ingin melihat perbandingan kami untuk mencari plugin borang hubungan WordPress terbaik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map