Bagaimana Memilih Pembangun Laman Web Terbaik pada tahun 2020 (Dibandingkan)

Pembangun laman web adalah penyelesaian sempurna bagi individu dan perniagaan kecil untuk memulakan laman web tanpa mengambil pembangun. Walau bagaimanapun, mencari pembangun laman web terbaik boleh menjadi sukar bagi pemula.


Terdapat begitu banyak pembangun laman web di pasaran, bagaimana anda tahu yang mana satu penyelesaian yang tepat untuk anda?

Dalam artikel ini, kami akan membantu anda memilih pembangun laman web terbaik dengan membincangkan kelebihan dan kekurangan pilihan yang paling popular.

Cara memilih pembina laman web terbaik

Kami akan membandingkan pembangun laman web berikut dalam artikel ini. Sekiranya anda berminat dengan pembangun laman web tertentu, maka klik pada nama untuk melangkau ke depan.

  Memilih Pembina Laman Web Terbaik – Apa yang Perlu Dicari?

  Sebelum membandingkan pembangun laman web teratas, kami mengesyorkan agar anda menulis apa yang ingin anda lakukan dengan laman web anda? Apa matlamat anda dan ciri apa yang ingin anda lihat di laman web anda.

  Sebagai contoh, anda boleh menulis perkara seperti: mempunyai bahagian blog, galeri foto, kedai dalam talian, sistem tempahan, borang hubungan, slaid, dll..

  Sekiranya anda tidak pasti dengan apa yang anda mahukan, periksa pesaing anda atau laman web lain untuk mendapatkan inspirasi.

  Sebilangan besar pembangun laman web menawarkan antara muka pengguna seret dan lepas untuk membina laman web anda. Anda boleh memanfaatkan akaun percubaan untuk menguji drive sebelum anda membuat keputusan akhir.

  Seterusnya, anda perlu mempertimbangkan pilihan pertumbuhan anda. Adakah anda akan menambah kemas kini berkala ke laman web anda? Adakah anda memerlukan bahagian blog? Adakah anda akan menjual lebih banyak produk di laman web anda pada masa akan datang?

  Anda perlu memastikan bahawa pembangun laman web yang anda pilih mampu menangani keperluan anda semasa perniagaan anda berkembang.

  Oleh itu, mari kita lihat platform pembangun laman web teratas untuk membuat laman web anda tanpa menyewa pembangun.

  1. WordPress

  WordPress

  WordPress.org (juga dikenali sebagai WordPress yang dihoskan sendiri) adalah platform pembinaan laman web yang paling popular di dunia. Lebih dari 35% daripada semua laman web di internet dikuasakan oleh WordPress.

  Nota: Terdapat dua versi WordPress yang tersedia. Terdapat WordPress.org dan WordPress.com yang dihoskan sendiri. Kami akan membincangkan mengenai WordPress.com nanti dalam artikel ini. Anda juga boleh membaca perbandingan WordPress.org vs WordPress.com kami untuk maklumat lebih lanjut.

  WordPress yang dihoskan sendiri mendahului senarai pembangun laman web terbaik kami kerana popularitinya, ciri-ciri hebat, skalabilitas, dan kemudahan penggunaan.

  WordPress adalah pembina laman web sumber percuma dan terbuka. Ini bermaksud bahawa anda mempunyai kawalan maksimum ke atas laman web anda berbanding dengan pembangun laman web dalam talian lain dalam senarai ini.

  Tidak seperti pembangun laman web lain, anda memerlukan akaun hosting WordPress dan menghoskan laman web anda sendiri (ini jauh lebih mudah daripada kedengarannya).

  Kelebihan:

  WordPress memberi anda kawalan sepenuhnya pada setiap aspek laman web anda. Ia boleh digunakan untuk membina laman web apa pun. Contohnya, kedai eCommerce, forum komuniti, rangkaian sosial, laman web keahlian, laman web peribadi, dan banyak lagi.

  Terdapat ribuan tema WordPress yang telah dibuat sebelumnya yang boleh anda gunakan untuk reka bentuk laman web anda. Ia juga mempunyai pembangun halaman drag and drop yang menakjubkan seperti Beaver Builder dan Divi yang membolehkan anda membuat susun atur halaman anda sendiri dengan mudah.

  Membuat halaman dengan pemalam pembangun halaman terbaik Beaver Builder

  Anda juga akan mendapat akses ke lebih daripada 55,000 pemalam WordPress percuma. Ini seperti aplikasi untuk WordPress yang menambahkan ciri dan fungsi tambahan ke laman web anda seperti borang hubungan, analisis google, galeri foto, alat media sosial, sembang langsung, dll..

  WordPress diterjemahkan sepenuhnya ke dalam puluhan bahasa dan dapat dengan mudah digunakan untuk membuat laman web berbilang bahasa.

  Apabila anda mempertimbangkan semua faedah di atas, WordPress adalah pembangun laman web paling murah di pasaran.

  Ia juga dilengkapi dengan plugin SEO yang hebat yang disukai oleh mesin pencari, dan ini memastikan laman web anda akan sentiasa mendapat kedudukan tertinggi dalam mesin pencari.

  Untuk semua alasan di atas, WordPress adalah pilihan pembangun laman web # 1 untuk kedua-dua pemaju web dan pemilik perniagaan.

  Keburukan:

  Anda harus menguruskan laman web anda sendiri, yang bermaksud anda perlu membiasakan diri dengan sistem baru. Keluk pembelajaran yang sedikit ini dapat diatasi dengan mudah oleh kebanyakan pengguna, tetapi pada awalnya terasa agak sukar.

  Anda juga harus mengikuti kemas kini WordPress, kemas kini plugin, dan membuat sandaran.

  Harga:

  Walaupun WordPress adalah pembangun laman web percuma, anda memerlukan nama domain dan web hosting untuk menghidupkan laman web anda yang biasanya berharga $ 14,99 / tahun dan $ 7,99 setiap bulan.

  Nasib baik, kami telah membuat perjanjian khas untuk pengguna WPBeginner. Anda boleh memulakan laman web dengan hanya $ 2.75 sebulan dengan Bluehost, penyedia hosting rasmi yang disyorkan WordPress. Mereka menawarkan pengguna kami potongan 60% di web hosting yang disertakan dengan sijil SSL percuma dan nama domain percuma.

  Dengan harga istimewa ini, WordPress adalah pembangun laman web termurah dalam senarai ini untuk perniagaan kecil.

  Untuk maklumat lebih lanjut, lihat panduan kami tentang cara membuat laman web dengan arahan langkah demi langkah.

  2. Pembina Laman Web Hubungan Tetap

  Pembina Laman Web Hubungan Tetap

  Pembina laman web Constant Contact adalah A.I yang pintar. pembangun laman web berkuasa yang membantu anda membina laman web tersuai dalam beberapa minit. Ini adalah impian yang menjadi kenyataan bagi pemilik perniagaan kecil yang bukan berteknologi.

  Kelebihan

  Constant Contact terkenal sebagai perkhidmatan pemasaran e-mel terkemuka di dunia. Setelah mendengar masalah perniagaan kecil, mereka telah memutuskan untuk membuat pembangun laman web buatan kecerdasan buatan pertama di dunia yang membantu anda membuat laman web dalam beberapa minit (tanpa menulis kod HTML).

  Anda boleh menggunakan wizard AI yang dipandu mereka untuk membuat reka bentuk web yang sepenuhnya disesuaikan dengan cadangan gambar dan kandungan yang diperibadikan.

  Penyesuai Pembina Laman Web Tetap Hubungi

  Seretan mereka & drop pembangun laman web menjadikannya mudah untuk menyesuaikan susun atur laman web anda. Anda boleh memilih dari perpustakaan mereka dengan lebih daripada 550,000 gambar berkualiti profesional percuma untuk menjadikan laman web anda kelihatan menakjubkan.

  Semua templat mudah alih di luar kotak, jadi laman web anda akan kelihatan hebat di semua peranti.

  Oleh kerana ia adalah penyelesaian laman web yang dihoskan, ia adalah pembangun laman web yang bebas dari masalah. Mereka juga menawarkan sembang 24/7, e-mel, dan sokongan telefon yang bagus untuk perniagaan kecil.

  Ciri-ciri lain di platform termasuk pembuat logo, borang tangkapan petunjuk, analitik laman web, eCommerce, dan banyak lagi.

  Bahagian terbaik mengenai Constant Contact adalah pembina laman web percuma. Ini bermaksud anda boleh membuat laman web, blog, dan juga kedai dalam talian secara percuma.

  Pelan percuma mereka cukup murah berbanding pembangun laman web lain dalam senarai kerana mereka membenarkan anda membuat kedai dalam talian dan menjual produk. Sebilangan besar pembangun laman web lain mengehadkan rancangan eCommerce kepada pengguna berbayar sahaja.

  Pelan berbayar Constant Contact juga sangat berpatutan bermula dari $ 10 sebulan yang memberi anda akses ke domain percuma dan semua ciri hebatnya.

  Dengan mempertimbangkan ciri-cirinya, Constant Contact pastinya merupakan salah satu pembangun laman web profesional terbaik dalam senarai ini.

  Keburukan

  Ekosistem pembangun pada masa ini kecil, jadi tidak ada sambungan pihak ketiga yang dapat anda pasangkan di laman web anda untuk menambahkan ciri baru yang tidak ditawarkan oleh Constant Contact.

  Sama seperti setiap pembangun laman web lain, jika anda ingin menyambungkan nama domain tersuai, anda harus menaik taraf ke pelan berbayar. Bahagian yang baik adalah mereka memberi anda nama domain percuma semasa anda melakukan peningkatan.

  Harga:

  Constant Contact menawarkan pembina laman web percuma yang hebat yang membolehkan anda membuat laman web, blog, dan juga kedai dalam talian.

  Sekiranya anda ingin menggunakan domain khusus anda sendiri, dapatkan akses ke ciri canggih mereka, dan sokongan telefon, maka anda perlu menaik taraf ke pelan permulaan mereka yang berharga $ 10 sebulan.

  Pelan perniagaan dan perniagaan mereka berharga $ 20 sebulan, dan ia dilengkapi dengan ciri canggih untuk laman web eCommerce.

  Sekiranya anda seorang peniaga kecil yang tidak mahu menggunakan WordPress, Constant Contact pastinya merupakan pilihan yang tepat.

  3. Gator oleh HostGator

  Pembina Laman Web Gator oleh HostGator

  Gator adalah pembangun laman web dalam talian yang popular yang dibuat oleh HostGator, salah satu penyedia hosting web terbesar di dunia. Pembangun Gator adalah bangunan laman web semua-dalam-satu & penyelesaian hosting yang menjadikannya pembangun laman web yang sempurna untuk perniagaan kecil.

  Kelebihan

  Gator adalah platform yang dihoskan sepenuhnya, jadi anda tidak perlu risau tentang perisian, kemas kini atau sandaran.

  Anda mendapat pembangun laman web yang mudah yang membolehkan anda memilih dari 200+ templat reka bentuk laman web profesional. Setiap reka bentuk dilengkapi dengan pilihan penyesuaian mudah yang boleh anda konfigurasikan dari pembangun itu sendiri.

  Anda boleh mengedit item apa pun di halaman dengan titik mudah dan antara muka klik. Anda juga boleh menyeret dan melepaskan item yang biasa digunakan seperti gambar, video, galeri foto, teks, lajur, peta, dan borang kontak.

  Gator juga memberi anda akses ke perpustakaan foto stok terbina dalam, sehingga anda dapat mencari dan menambahkan foto cantik di laman web anda.

  Semua rancangan berbayar merangkumi nama domain khusus percuma untuk laman web anda. Pelan eCommerce juga dilengkapi dengan kemampuan untuk menubuhkan kedai dalam talian dan menjual produk anda secara dalam talian.

  Oleh kerana Gator adalah produk berbayar, mereka tidak menjual data anda atau memaparkan iklan di laman web anda.

  Keburukan

  Tidak seperti beberapa pilihan lain dalam senarai, Gator tidak mempunyai rancangan percuma. Mereka juga tidak menawarkan percubaan percuma.

  Seperti pembangun laman web proprietari lain dalam senarai, anda tidak boleh menyewa pembangun untuk membantu anda mengubah reka bentuk laman web anda atau menambahkan ciri baru ke laman web anda.

  Harga

  Pelan berbayar Gator bermula dari $ 3.84 sebulan, $ 5.99 sebulan untuk premium, dan $ 9.22 untuk rancangan eCommerce. Sudah pasti ia adalah salah satu pembangun laman web termurah dalam senarai.

  Gator boleh digunakan untuk membina laman web perniagaan kecil, kedai dengan barang terhad, atau galeri foto. Walau bagaimanapun, ia tidak setanding dengan kekuatan pembangun laman web paling popular, WordPress.

  4. Pembangun Laman Web Domain.com

  Pembangun Laman Web Domain.com

  Domain.com menawarkan pembangun laman web yang mudah yang membolehkan anda membuat laman web perniagaan kecil, blog, dan bahkan laman web eCommerce dengan hanya beberapa klik.

  Kelebihan

  Domain.com menawarkan pembangun laman web drag and drop yang mudah untuk membuat laman web anda. Anda boleh memulakan dengan salah satu dari ratusan templat mereka yang direka secara profesional dan menyesuaikannya dengan menggunakan antara muka seret dan lepas yang mudah agar sesuai dengan jenama anda.

  Semua templat pembangun laman web Domain.com dioptimumkan untuk mudah alih, tablet, dan komputer desktop. Ini bermakna laman web anda akan kelihatan hebat di semua peranti.

  Ia dilengkapi dengan semua ciri hebat yang anda harapkan dari pembangun laman web terkenal termasuk: analitik laman web, fungsi eCommerce, kemampuan untuk menambahkan blog ke laman web mana pun, dan sijil SSL percuma dengan semua rancangan.

  Dengan rancangan eCommerce mereka, anda juga mendapat pengurusan inventori, pengurusan cukai, kupon & potongan harga, dan banyak lagi ciri hebat lain.

  Mereka juga menawarkan sembang langsung dan sokongan pelanggan telefon untuk bantuan teknikal, sehingga anda dapat memulakannya dengan mudah.

  Keburukan

  Tidak seperti pembangun laman web lain yang popular, pembangun laman web Domain.com tidak mempunyai pilihan pembangun laman web percuma. Mereka juga tidak menawarkan percubaan percuma. Tetapi mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan sekiranya anda tidak berpuas hati dengan produk tersebut.

  Ekosistem peluasannya kecil, dan anda tidak akan dapat menyewa pembangun untuk membina ciri canggih seperti WordPress kerana bukan sumber terbuka.

  Oleh kerana ia adalah platform proprietari, memindahkan laman web anda dari pembangun laman web Domain.com akan menjadi sukar.

  Terakhir, rancangan pemula mereka mengehadkan anda untuk hanya laman web 6 halaman. Untuk halaman tanpa had, anda memerlukan sekurang-kurangnya rancangan perniagaan mereka.

  Harga

  Pelan Pembangun Laman Web Domain.com bermula dari $ 1,99 sebulan untuk Starter, $ 6,99 sebulan untuk Perniagaan, dan $ 12,99 sebulan untuk rancangan eCommerce.

  Semua rancangan dilengkapi dengan sijil SSL percuma, penyimpanan tanpa had, ciri blog, dan sokongan telefon.

  Sekiranya anda mencari pembangun laman web profesional, maka pembangun laman web Domain.com adalah pilihan yang sangat baik. Walau bagaimanapun, jika anda mahukan ciri lanjutan dan lebih banyak kawalan terhadap kandungan anda, maka tidak ada yang akan mengalahkan WordPress yang dihoskan sendiri (pilihan # 1 dalam senarai kami).

  5. Perniagaan Besar

  Komersial Besar

  BigCommerce adalah pembangun laman web eCommerce terbaik di pasaran. Sekiranya anda ingin membuat kedai dalam talian yang berskala, maka BigCommerce adalah platform untuk anda. Ia dilengkapi dengan semua ciri penting yang terpasang, jadi anda dapat memastikan overhed anda rendah dan margin yang tinggi.

  Kelebihan

  BigCommerce adalah penyelesaian eCommerce yang dihoskan sepenuhnya, jadi anda tidak perlu risau tentang kelajuan, keselamatan, atau kemas kini laman web. Mereka mengendalikan bahagian pelayan dan teknikal untuk anda, jadi anda boleh fokus mengembangkan perniagaan anda.

  Tidak seperti penyelesaian eCommerce yang dihoskan yang lain, BigCommerce mempunyai integrasi asli dengan WordPress yang membolehkan anda memanfaatkan fleksibiliti WordPress sambil memanfaatkan kekuatan eCommerce tanpa kepala BigCommerce. Secara sederhana, laman web anda akan cepat dan selamat tidak kira berapa banyak lalu lintas yang anda perolehi.

  BigCommerce berintegrasi dengan semua gerbang pembayaran yang popular termasuk Stripe, PayPal, Apple Pay, Square, Amazon Pay, Visa Checkout, Chase Pay, Ayden, dan banyak lagi. Tidak seperti Shopify, BigCommerce tidak mengenakan yuran transaksi untuk anda menggunakan gerbang pembayaran ini.

  Anda boleh memulakan dengan salah satu dari banyak templat laman web mereka yang telah dibuat sebelumnya dan menyesuaikannya agar sesuai dengan keperluan anda menggunakan seretan mudah mereka & jatuhkan pembina laman web.

  Pembina Reka Bentuk BigCommerce

  BigCommerce dilengkapi dengan banyak ciri bawaan untuk menangani pengoptimuman kadar penukaran seperti pengabaian troli, carian produk yang lebih baik, ulasan produk, kupon, dan banyak lagi. Untuk ciri tambahan, anda boleh berhubung dengan aplikasi pihak ketiga dari gedung aplikasinya.

  Bahagian terbaik adalah papan pemuka mereka yang membolehkan anda melihat metrik untuk membantu anda mengembangkan perniagaan dengan yakin.

  Keburukan

  Sekiranya anda baru bermula, maka anda akan mendapat harga BigCommerce sedikit lebih tinggi daripada pembangun laman web lain dalam senarai.

  Oleh kerana ia adalah platform proprietari, sukar untuk berpindah dari BigCommerce.

  Harga

  BigCommerce hadir dengan percubaan percuma selama 15 hari untuk semua rancangan. Pelan asas mereka berharga $ 29.95 sebulan yang dilengkapi dengan semua ciri penting yang anda perlukan. Anda boleh menaik taraf ke pelan tambah yang berharga $ 79.95 sebulan untuk ciri pengoptimuman penukaran tambahan. Pelan pro mereka berharga $ 249.95 sebulan yang mempunyai semua ciri canggih yang mungkin anda perlukan.

  Bahagian terbaik mengenai BigCommerce jika dibandingkan dengan Shopify dan platform eCommerce pihak ketiga yang lain ialah mereka mempunyai integrasi yang lancar dengan WordPress yang boleh menjadi kelebihan besar jika anda ingin menggabungkan fleksibiliti WordPress dengan kekuatan BigCommerce.

  6. Shopify

  Shopify

  Shopify adalah pembangun laman web eCommerce yang popular yang direka khusus untuk kedai dalam talian dan laman web e-dagang. Ia memberi kuasa kepada lebih daripada setengah juta perniagaan dengan 1 juta pengguna aktif. Lebih daripada 40 Billion dolar produk telah terjual di platform Shopify.

  Kelebihan

  Shopify adalah penyelesaian all-in-one yang dihoskan sepenuhnya, ini bermakna anda tidak perlu risau untuk mengurus perisian, memasang kemas kini, atau menyimpan sandaran. Shopify melakukan semua itu untuk anda.

  Ia menawarkan penyelesaian pembayaran bersepadu yang disebut Shopify Payments. Anda juga boleh menambahkan gerbang pembayaran pihak ketiga untuk menerima pembayaran.

  Sebagai pembangun laman web e-dagang, Shopify hadir dengan pengurusan inventori penuh, produk tanpa had, statistik yang hebat, penyelesaian pemasaran yang mudah, semuanya dibungkus dengan rapi di bawah satu bumbung. Mereka mempunyai banyak reka bentuk untuk dipilih, dan anda tidak perlu menambah kod.

  Shopify

  Dengan antara muka seret dan lepas intuitif, Shopify menjadikannya sangat mudah untuk membuat kedai e-dagang yang lengkap. Mereka juga menawarkan POS di kedai, yang memungkinkan anda menjual produk di lokasi anda, sambil menerima semua kad kredit dan memanfaatkan alat pengurusan inventori, penghantaran, pemasaran, dan statistik Shopify.

  Anda bahkan dapat mengintegrasikan Shopify ke dalam WordPress, yang membolehkan anda menggunakan kedua-dua penyelesaian hebat pada masa yang sama.

  Keburukan

  Sekiranya anda baru bermula, anda mungkin mendapati harga Shopify sedikit lebih tinggi daripada beberapa pembangun laman web lain dalam senarai ini.

  Sekiranya anda ingin menjauhkan laman web anda dari Shopify, anda akan merasa sukar untuk melakukannya.

  Harga

  Pelan asas Shopify akan dikenakan biaya $ 29 sebulan. Anda boleh meningkatkannya ke Shopify dengan harga $ 79 sebulan atau Advanced Shopify dengan harga $ 299 sebulan. Shopify juga menawarkan rancangan Shopify Lite dengan harga $ 9 sebulan, yang pada dasarnya membolehkan anda menambahkan butang beli di laman web mana pun.

  Sekiranya anda mahukan pembangun laman web e-dagang percuma, Shopify mungkin merupakan pilihan yang tepat untuk anda.

  7. WordPress.com

  WordPress.com

  WordPress.com adalah perkhidmatan hosting blog dan laman web yang dikendalikan oleh Automattic. Ia dicipta oleh Matt Mullenweg, pengasas bersama perisian sumber terbuka WordPress, dengan itu nama WordPress.com. Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat artikel kami mengenai bagaimana WordPress.com dan WordPress.org berkaitan.

  Walau bagaimanapun, WordPress.com tidak sama dengan WordPress.org yang dihoskan sendiri. Lihat perbandingan kami antara WordPress.com vs WordPress.org untuk maklumat lebih lanjut.

  Kelebihan

  WordPress.com adalah perkhidmatan hosting laman web. Dibangun di atas perisian WordPress yang sama tetapi dengan pengalaman pengguna yang benar-benar disesuaikan. Anda tidak perlu risau tentang perisian dan sandaran kerana WordPress.com menjaganya.

  Pelan percuma dan berbayar mereka mempunyai rangkaian ciri yang berbeza. Semua rancangan membolehkan pengguna memilih dari ratusan tema WordPress percuma dan berbayar. Anda kemudian boleh menggunakan penyesuai bawaan untuk menambahkan tajuk laman web anda, menggunakan widget, menambah menu navigasi, dan sebagainya.

  WordPress.com

  Ia tidak menawarkan fungsi drag and drop yang sama dengan pembangun laman web yang lain. Walau bagaimanapun, anda boleh menyesuaikan reka bentuk dengan mudah sehingga tahap tertentu.

  Keburukan

  Anda tidak boleh memasang plugin atau tema tersuai melainkan anda menaik taraf ke rancangan perniagaan mereka.

  Pelan premium dan rendah tidak mempunyai ciri eCommerce atau sokongan rangkaian iklan pihak ketiga. Dengan rancangan perniagaan, anda boleh menggunakan rangkaian iklan pihak ketiga dan WooCommerce. Walau bagaimanapun, anda masih perlu mengikuti terma dan syarat WordPress.com.

  Harga

  Pelan asasnya percuma, tetapi sangat terhad. Pelan peribadi mereka bermula dengan $ 4 sebulan yang ditagih setiap tahun dan merangkumi domain khusus. Pelan premium berharga $ 8.25 sebulan ditagih setiap tahun dan ini memberi anda kemampuan untuk mengewangkan laman web anda dan penyesuaian reka bentuk lanjutan. Rancangan perniagaan berharga $ 24.92 sebulan ditagih setiap tahun, dan ini memberi anda kemampuan untuk memiliki E-dagang dan pemalam tersuai.

  8. Weebly

  Logo Weebly

  Weebly adalah perisian pembangun laman web yang mudah dengan banyak reka bentuk yang hebat. Ini termasuk pembina halaman yang dibuat dengan indah yang membolehkan anda mengedit laman web anda tanpa mempelajari kemahiran pengekodan.

  Kelebihan

  Weebly adalah platform yang dihoskan sepenuhnya, jadi anda tidak perlu memasang dan mengurus perisian apa pun. Mereka menjaga hosting laman web anda dan menguruskan semua perisian yang berjalan di backend.

  Ia dilengkapi dengan puluhan reka bentuk laman web untuk digunakan sebagai titik permulaan untuk laman web anda. Reka bentuk cantik ini dapat diedit sepenuhnya menggunakan penyunting halaman langsung Weebly.

  Weebly

  Weebly juga dilengkapi dengan sokongan terbina dalam untuk e-dagang. Ini membolehkan anda membuat kedai dalam talian dengan mudah dan mula menjual.

  Setiap laman web Weebly dilengkapi dengan ciri bawaan untuk borang hubungan, galeri foto, slaid, dan banyak lagi. Ini membolehkan anda menambahkan ciri ke laman web anda dengan mudah tanpa proses penyiapan yang rumit.

  Memandangkan kemudahan penggunaan dan ciri-ciri hebat, Weebly dinilai secara konsisten antara pembangun laman web DIY terbaik untuk pemula.

  Keburukan

  Weebly menawarkan platform yang dihoskan sepenuhnya, jadi anda terkunci dengan ciri yang mereka tawarkan. Anda tidak boleh menyewa pemaju atau pereka untuk menambahkan fungsi baru ke laman web anda.

  Weebly mengenakan yuran transaksi 3% pada setiap pembelian yang dilakukan melalui kedai e-dagang anda. Anda perlu meningkatkan ke rancangan perniagaan mereka untuk mengelakkan bayaran tambahan ini.

  Harga

  Weebly dilengkapi dengan pelan percuma yang sangat asas. Pelan berbayar mereka bermula dari $ 8 sebulan yang ditagih setiap tahun. Pelan pro berharga $ 12 sebulan, dan rancangan perniagaan mereka berharga $ 25 sebulan.

  Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana ia mengatasi WordPress, periksa perbandingan Weebly vs WordPress kami.

  9. Squarespace

  Ruang Squarespace

  Squarespace adalah pembangun laman web profesional yang terkenal dengan reka bentuk dan kemudahan penggunaannya yang hebat.

  Kelebihan

  Squarespace dilengkapi dengan infrastruktur kelas perusahaan untuk menghoskan laman web anda. Platform yang selamat dan mantap ini membolehkan anda memberi tumpuan untuk mengembangkan perniagaan anda tanpa perlu risau tentang hosting.

  Squarespace merangkumi banyak reka bentuk laman web untuk memulakan. Semua reka bentuk ini siap sepenuhnya untuk semua jenis kandungan. Mereka boleh diedit sepenuhnya, dan Squarespace bahkan membolehkan anda menggunakan pelbagai templat untuk laman web yang sama sekaligus.

  Ruang Squarespace

  Menambah kandungan ke laman web anda sangat mudah di Squarespace. Arahkan sahaja ke mana sahaja di laman web anda dan mulailah menaip. Anda boleh menyeret dan melepaskan item di halaman dengan mudah untuk membuat susun atur anda sendiri dalam beberapa minit.

  Squarespace juga mempunyai rancangan e-commerce yang membolehkan anda menambahkan kedai dalam talian ke laman web anda. Ia menawarkan antara muka yang bagus untuk menguruskan produk, inventori, pesanan, potongan kupon dan banyak lagi.

  Keburukan

  Squarespace menawarkan integrasi terhad dengan perkhidmatan pihak ketiga yang boleh menjadi rintangan dalam mengembangkan perniagaan anda.

  Rancangan e-dagang mereka hanya membenarkan Stripe, Apple Pay, dan PayPal untuk memproses pembayaran. Anda tidak boleh menambahkan gerbang pembayaran tambahan.

  Harga

  Laman web Squarespace bermula dari $ 12 sebulan dan $ 18 sebulan. Kedai dalam talian mereka bermula dari $ 26 dan $ 40 sebulan.

  Squarespace adalah platform yang dirancang dengan indah yang menawarkan ciri-ciri yang sangat mudah digunakan. Ia boleh menjadi sempurna jika anda hanya ingin membina laman web dengan cepat.

  Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana ia mengatasi WordPress, lihatlah perbandingan Squarespace vs WordPress kami.

  10. Wix

  Wixlogo

  Wix adalah satu lagi perisian pembangun laman web berasaskan cloud yang popular. Ia menawarkan kemudahan penggunaan digabungkan dengan sekumpulan ciri yang kuat untuk membina laman web anda dengan mudah.

  Kelebihan

  Wix adalah platform yang dihoskan sepenuhnya, jadi anda tidak perlu membayar untuk hosting. Anda mendapat akses ke ratusan templat untuk memilih reka bentuk laman web anda. Setiap templat dapat diedit sepenuhnya dengan pembangun laman drag and drop intuitif mereka.

  Pembangun Wix

  Ia juga dilengkapi dengan puluhan aplikasi percuma dan berbayar yang boleh anda pasangkan di laman web anda. Aplikasi ini membolehkan anda menambahkan ciri dan fungsi baru ke laman web anda. Sebahagian daripadanya dibuat oleh Wix, dan yang lain dibuat oleh pembangun pihak ketiga.

  Wix menawarkan pelan percuma dengan lebar jalur dan storan terhad. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan rancangan ini untuk menguji pemacu drag and drop pembangun laman web mereka. Itu tidak termasuk nama domain, jadi jika anda memutuskan untuk menjaga laman web anda, maka anda mungkin ingin menaikkan tarafnya ke paket premium.

  Anda juga mendapat SSL percuma dengan semua rancangan Wix, tetapi anda perlu menghidupkannya untuk laman web anda.

  Keburukan

  Pelan Domain Percuma dan Sambungan akan memaparkan iklan berjenama Wix di laman web anda. Anda perlu menaik taraf ke rancangan Kombo atau Tanpa Had mereka untuk membuang iklan tersebut.

  Sekiranya anda pernah memutuskan untuk memindahkan laman web anda dari Wix, anda akan merasa agak sukar untuk melakukannya.

  Pelan Connect Domain mereka yang berharga $ 9.16 sebulan hanya membolehkan anda menyambungkan nama domain tersuai, jadi anda masih perlu membeli nama domain secara berasingan.

  Harga

  Wix menawarkan pelan percuma terhad dengan sub domain berjenama Wix. Anda boleh menyambungkan domain dengan harga $ 9,16 sebulan. Pelan kombo mereka bermula pada $ 14.95 / bulan dan akan memberi anda nama domain percuma. Pelan e-dagang berharga $ 26.25 sebulan.

  Sekiranya anda berminat dengan cara mengatasi WordPress, lihat perbandingan kami tentang Wix vs WordPress.

  11. BoldGrid

  BoldGrid

  BoldGrid adalah jenis pembangun laman web baru yang dibina di atas WordPress. Ia tersedia sebagai plugin WordPress yang berdiri sendiri dan juga suite pembangun laman web yang dihoskan sepenuhnya.

  Kelebihan

  BoldGrid dibina di atas WordPress, jadi anda memanfaatkan sepenuhnya WordPress dengan pengalaman pengguna yang disesuaikan. Pembangun laman web BoldGrid membolehkan anda memilih reka bentuk profesional dari galeri tema mereka.

  Selepas itu, anda boleh menyesuaikan reka bentuk tersebut dengan penyesuai seret dan lepas. Anda boleh menunjukkan dan mengklik item apa pun di bahagian pratonton untuk mengedit sifatnya. Anda dapat mengubah warna, fon, tata letak, menu navigasi, dan widget dengan mudah.

  BoldGrid

  Perlukan laman web pementasan? BoldGrid membuat satu untuk anda dengan satu klik. Ini membolehkan anda menguji reka bentuk, susun atur, plugin, dan tema baru anda sebelum membuatnya dapat dilihat oleh semua orang.

  Ia juga dilengkapi dengan penyunting halaman WYSIWYG penuh. Tiada lagi tekaan yang berfungsi semasa mengedit halaman anda di WordPress. Anda akan mendapat apa yang anda lihat di tetingkap penyunting halaman anda. Anda juga boleh menggunakan GridBlocks untuk menyeret dan melepaskan elemen ke halaman anda dan membina susun atur anda sendiri dari awal.

  Semua tema BoldGrid sudah siap untuk WooCommerce. Ini membolehkan anda membuat etalase dengan mudah menggunakan drag and drop builder BoldGrid (lihat senarai syarikat hosting WooCommerce terbaik kami).

  Keburukan

  BoldGrid berjalan di atas WordPress, jadi anda masih memerlukan laman web WordPress.org yang dihoskan sendiri untuk menggunakannya.

  Tetapi bahagian yang baik adalah sandaran disertakan melalui sandaran BoldGrid, jadi anda tidak perlu risau.

  Harga

  Plugin asas BoldGrid tersedia sebagai muat turun percuma. Anda memerlukan akaun hosting WordPress dan nama domain untuk memasangnya dan menggunakannya. Kami mengesyorkan menggunakan InMotion Hosting kerana mereka adalah penyedia hosting BoldGrid rasmi.

  Ini bermakna anda dapat dengan mudah menyiapkan BoldGrid dengan beberapa klik pada platform InMotion Hosting.

  InMotion Hosting telah bersetuju untuk menawarkan pengguna WPBeginner diskaun 50% untuk hosting. .

  Sekiranya anda ingin menggunakan WordPress tetapi dengan kemudahan pembangun laman web drag and drop yang dihoskan, maka BoldGrid akan sesuai untuk anda.

  12. Pembangun Laman Web GoDaddy

  Pembina Laman Web GoDaddy

  GoDaddy adalah salah satu penyedia perkhidmatan domain name dan hosting terbesar di dunia. Mereka menawarkan pembina laman web dalam talian yang sederhana dengan hosting yang disertakan.

  Kelebihan

  Pembangun Laman Web GoDaddy adalah alat yang mudah dan senang untuk membuat laman web yang kelihatan profesional. Ia dilengkapi dengan beberapa blok siap pakai yang boleh anda seret dan lepas untuk membina susun atur yang berbeza.

  Pembina Laman Web GoDaddy

  Ia juga mempunyai perpustakaan foto yang terintegrasi dengan gambar profesional dari Getty Photography yang dapat anda gunakan di laman web anda. Anda juga boleh memuat naik foto anda sendiri dan membuat galeri gambar.

  Pembangun laman web GoDaddy juga berfungsi pada skrin yang lebih kecil. Ini membolehkan anda bekerja di laman web semasa dalam perjalanan menggunakan telefon bimbit atau tablet anda.

  Keburukan

  Tidak kaya ciri dan fleksibel seperti kebanyakan pembangun laman web lain dalam senarai ini. Ia menawarkan sekumpulan ciri terhad dengan pilihan reka bentuk yang lebih sedikit.

  Adalah agak sukar untuk memindahkan laman web anda dari GoDaddy Website Builder ke WordPress.

  Harga

  Pelan peribadi berharga $ 5.99 / bulan, rancangan perniagaan untuk $ 9.99 / bulan, dan rancangan perniagaan ditambah dengan harga $ 14.99 / bulan. Semua rancangan dikenakan setiap tahun.

  Pembangun Laman Web GoDaddy boleh digunakan untuk laman web asas dengan beberapa halaman. Namun, ini bukan pilihan yang baik untuk membina laman web yang kaya dengan kandungan.

  Pilihan kami untuk Pembina Laman Web Terbaik

  Setelah menilai dengan teliti semua pembangun laman web dalam talian yang popular, kami percaya bahawa WordPress mengalahkan semuanya dalam prestasi keseluruhan, kemudahan penggunaan, harga, dan fleksibiliti.

  WordPress adalah pilihan terbaik untuk pemula dan juga laman web perniagaan. Sebilangan jenama terkenal dunia menggunakan WordPress di laman web mereka. Lihat semua alasan untuk memilih WordPress sebagai pembangun laman web anda.

  Sekiranya anda ingin membina laman web anda dengan pembangun laman web terbaik, mulakan dengan WordPress dengan menggunakan Bluehost. Sudah semestinya pilihan # 1 kami.

  Anda boleh membaca panduan langkah demi langkah kami mengenai cara membuat laman web untuk mendapatkan arahan terperinci.

  Sekiranya anda ingin membina kedai dalam talian (laman web eCommerce), maka kami mengesyorkan BigCommerce sebagai pembangun laman web eCommerce terbaik kerana ia menawarkan semua ciri yang anda perlukan dengan harga terbaik.

  Sekiranya anda mahukan alternatif WordPress, maka kami cadangkan menggunakan Constant Contact Builder atau Gator.

  Pembina Laman Web Tetap Hubungi adalah pembina laman web percuma terbaik. Ia menawarkan pembina laman web berkuasa A.I yang cerdas untuk perniagaan kecil yang membantu anda membina laman web tersuai dalam beberapa minit. Anda boleh memulakan secara percuma untuk membina blog, perniagaan, laman web, dan juga kedai dalam talian.

  Gator adalah platform pembangun laman web premium yang ditawarkan oleh syarikat hosting web yang popular, HostGator. Ia mempunyai banyak ciri hebat yang perlu anda mulakan.

  Kami harap artikel ini membantu anda memilih pembina laman web terbaik untuk projek anda. Anda mungkin juga ingin melihat senarai alat untuk membantu anda mengembangkan laman web anda.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map