Cara Meminta Sokongan WordPress dan Dapatkannya

Kami menolong puluhan pengguna setiap hari memberikan mereka bantuan sokongan WordPress percuma melalui twitter kami, atau borang hubungan kami. Sebagai sukarelawan yang memberikan sokongan percuma, sesekali sukar untuk tidak merasa kecewa dengan pengguna baru yang mengajukan soalan dengan nada menuduh tanpa meluangkan masa dan pertimbangan untuk membaca atau mencari maklumat masa lalu. Pada masa yang sama kita juga memahami perasaan benar-benar terbeban dengan begitu banyak maklumat kerana kita juga pemula pada satu ketika. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara meminta sokongan WordPress dan mendapatkannya dengan betul.


Cara Meminta Sokongan WordPress dan Dapatkannya

Sebelum Anda Meminta, Fahami ini:

Sebelum meminta sokongan atau bantuan WordPress mengenai plugin atau tema tertentu, anda perlu memahami bahawa WordPress adalah projek komuniti sumber terbuka. Semua orang dialu-alukan untuk membuat pemalam, tema, menyumbang tambalan ke inti, mencadangkan / memperbaiki bug, dll. WordPress adalah percuma, dan begitu juga kebanyakan tema dan pemalam yang anda gunakan dengannya.

Pembangun pemalam individu atau pengarang tema adalah TIDAK selalu menjadi sebahagian daripada pasukan teras WordPress rasmi. Selalunya pemalam yang mereka lepaskan PERCUMA adalah sesuatu yang mereka buat untuk kegunaan mereka sendiri pada masa lapang, atau sesuatu yang mereka buat untuk pelanggan. Oleh itu, melainkan jika mereka menjual plugin atau tema, anda harus menganggap bahawa mereka tidak menjana wang daripadanya.

Sebilangan besar pemaju ini menjana pendapatan dari membuat projek pelanggan bebas. Walaupun sebilangan besar pembangun tidak sabar untuk membantu dengan beberapa perkara kecil, masing-masing akan mempunyai titik yang berbeza di mana mereka ingin dibayar untuk sokongan tambahan. Semakin banyak hormat dan berterima kasih bahawa anda, semakin cenderung mereka membantu anda dengan sedikit atau tanpa bayaran.

Bersikap Baik

Ingatlah bahawa anda tidak membayar apa-apa untuk menggunakan pemalam, jadi yang paling sedikit anda boleh membayar pembangunnya :)

Tutorial Video

Langgan WPBeginner

Sekiranya anda lebih suka arahan bertulis, teruskan membaca.

Cara Mengemukakan Soalan Yang Betul?

Tempat terbaik untuk meminta sokongan untuk pemalam percuma adalah di forum sokongan. Anda boleh mencari forum sokongan dengan pergi ke halaman plugin tertentu di repositori dan mengklik tab sokongan (ini memastikan bahawa soalan sokongan anda ditandakan untuk pengarang pemalam)

Menu Sokongan Plugin WordPress

Sebelum anda membuat utas sokongan, pastikan bahawa anda telah melalui halaman FAQ. Sebaiknya google masalahnya untuk melihat apakah orang lain sudah menjawabnya.

Di utas sokongan anda, anda ingin bersikap hormat, jelas dan ringkas. Contoh yang salah ialah:

Hai kawan, ada masalah dengan pemalam @ # $ 1 anda. Jangan buat *&% ^ jika tidak berfungsi. Saya membuang masa X untuk perkara bodoh ini. Peduli untuk menolong?

Sekiranya anda menulis dengan nada tuduhan seperti itu, anda akan menjadi A $$. Kemungkinan anda tidak akan mendapat bantuan.

Anda harus berhati-hati bahawa anda meminta pakar mengambil masa berharga mereka dan menjawab soalan anda secara percuma. Salah satu kaedah terbaik untuk menunjukkan rasa hormat adalah menyenaraikan semua yang telah anda lakukan hingga saat ini untuk menyelesaikan masalah. Ini menunjukkan bahawa anda bukan troll yang hanya mahu orang lain melakukan kerja mereka secara percuma. Cara yang tepat untuk mengemukakan soalan adalah:

Terima kasih kerana mencipta plugin XYZ anda yang hebat. Atas sebab-sebab tertentu, saya tidak dapat berfungsi dengan baik, dan saya sangat menghargai jika anda dapat menolong saya.

Saya menggunakan versi WordPress:
Versi Nama Pemalam:

Saya melakukan ini:

Saya menjangkakan pemalam melakukan ini:

Sebaliknya ia melakukan ini: (Sertakan sebarang mesej ralat di sini)

Laman web saya dihoskan dengan:

Saya telah mencuba penyelesaian berikut:

Saya mencuba masalah dalam penyemak imbas berikut:

Terima kasih kerana meluangkan masa untuk membantu. Saya benar-benar menghargainya :)

Dalam mesej sokongan seperti di atas, anda menangani semua kemungkinan perkara yang diperlukan oleh pembangun untuk menjawab soalan anda. Kadang-kadang, mereka mungkin meminta untuk melihat URL laman web anda dan / atau senarai pemalam yang telah anda aktifkan.

Setelah membuat utas sokongan, anda selalu dapat menghubungi pemaju di twitter dengan baik yang dapat membantu peluang anda mendapat sambutan yang lebih pantas. Contoh tweet ialah:

Hai @twitterhandle, saya menghadapi masalah dengan nama Pemalam. Terima kasih jika anda dapat membantu: Pautan ke utas sokongan.

Catatan: Biarkan sekurang-kurangnya 24 jam untuk mendapat respons. Anda tidak tahu seperti apa zon waktu pengarang, dan bagaimana jadual kerja semasa mereka.

Apa sahaja yang anda lakukan, JANGAN hubungi mereka walaupun anda melihat nombor mereka tersenarai di laman web mereka. Anda juga tidak mahu SPAM semua saluran komunikasi mereka. Contohnya, utas sokongan + tweet cukup baik.

Rangkaian sokongan + Tweet + Mesej Facebook + E-mel + Panggilan telefon = MENGUMUMKAN

Plugin Komersial + Tema

Semasa menggunakan plugin atau tema komersial, selalu disarankan untuk menggunakan saluran sokongan yang sesuai.

Sebilangan besar produk komersial seperti WPForms, Elegant Themes, MonsterInsights, All in One SEO, dan lain-lain mempunyai kawasan sokongan yang ditetapkan. Mengemukakan soalan di mana sahaja selain dari kawasan sokongan yang ditentukan tidak akan banyak membantu anda.

Contohnya: apabila pengguna datang kepada kami untuk meminta sokongan tema komersial, kami hanya meminta mereka untuk bertanya di saluran yang sesuai.

Kami melakukan ini bukan untuk menjadi tidak sopan, tetapi untuk melakukan perkara yang betul. Apabila anda membeli plugin atau tema komersial, ia disertakan dengan sokongan.

Sekiranya anda memuat turun plugin / tema komersial tanpa membayar melalui laman torrent, maka anda tidak memerlukan sokongan kami.

Terakhir, hanya kerana anda membayar produk tersebut tidak bermaksud anda tidak seharusnya bersikap baik. Anda harus selalu bersikap baik terhadap sokongan peribadi.

Sebilangan besar orang sangat senang menolong orang lain, tetapi anda benar-benar boleh merosakkan hari mereka dengan menggunakan kata-kata negatif. Oleh itu, harap bersikap baik.

Penyelesaian masalah

Tidak ada yang suka menolong mereka yang tidak mahu menolong diri mereka sendiri. Anda harus selalu berusaha menyelesaikan masalah WordPress yang biasa. Cara terbaik untuk menguji konflik pemalam adalah dengan menyahaktifkan semua pemalam WordPress dan mengaktifkannya satu persatu. Anda juga dapat memperbaiki kesalahan lain yang mungkin berlaku seperti:

  • 50+ kesalahan WordPress yang paling biasa dan cara memperbaikinya
  • Skrin putih kematian WordPress
  • Ralat pelayan dalaman
  • Ralat semasa membuat sambungan pangkalan data
  • Kesalahan kehabisan memori
  • Kosongkan cache WordPress anda jika anda menggunakan plugin caching
  • Lakukan Refresh Keras (Ctrl + F5) untuk membersihkan cache penyemak imbas anda

Petua bonus: Anda boleh menggunakan panduan kami tentang cara mengambil tangkapan skrin dan laman web Support Ally untuk menghantar maklumat yang paling berguna kepada pengarang / pasukan sokongan pemalam, sehingga mereka dapat memberikan sokongan terbaik kepada anda.

Kesimpulannya

Anda selalu mahu bersikap baik ketika meminta sokongan WordPress. Sebaik sahaja anda mendapat resolusi yang memuaskan, kami sangat mengesyorkan agar anda menyebarkan berita baik mengenai pembangun tersebut. Anda juga boleh membelinya bir atau kopi dengan menyumbangkan beberapa dolar. Akhir sekali, jika anda mempunyai sebarang pertanyaan WordPress, sila tanyakan kepada kami menggunakan twitter kami, atau borang hubungan kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me