Cara Menambah Butang Derma PayPal di WordPress

Adakah anda ingin menambahkan butang derma di laman WordPress anda? PayPal menjadikannya sangat mudah untuk menerima sumbangan di laman web anda. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menambahkan butang derma PayPal di WordPress.


Derma

Ramai blogger dan bukan keuntungan menambah butang menderma PayPal di laman WordPress mereka. Ini membolehkan mereka menanggung kos menjalankan blog mereka dan / atau menjana dana untuk tujuan mereka. Sekiranya anda ingin menambahkan butang derma PayPal di bar sisi atau halaman sumbangan anda, maka anda berada di tempat yang tepat.

Nota: Kaedah 1 hanya berfungsi dengan laman WordPress.org yang dihoskan sendiri. Sekiranya anda ingin menambahkan butang derma PayPal di laman WordPress.com anda, maka gunakan kaedah 2 untuk menambahkan kod secara manual. (Lihat perbezaan antara WordPress.com vs WordPress.org percuma)

Tutorial Video

Langgan WPBeginner

Sekiranya anda tidak menyukai video atau memerlukan lebih banyak arahan, teruskan membaca.

Sebelum anda memulakan, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah membuat akaun PayPal. Sekiranya anda sudah memilikinya, cukup masuk sahaja kerana anda memerlukan maklumat kemudian dalam artikel.

Kaedah 1: Menambah Butang PayPal di WordPress menggunakan Plugin

Cara termudah untuk menambahkan butang derma PayPal di WordPress adalah dengan menggunakan salah satu daripada banyak plugin derma PayPal percuma.

Mulakan dengan memasang dan mengaktifkan pemalam PayPal Donations. Setelah diaktifkan, anda perlu melawat Tetapan »Sumbangan PayPal untuk mengkonfigurasi pemalam.

Halaman tetapan untuk pemalam PayPal Donations

Mula-mula anda perlu memberikan e-mel PayPal yang anda gunakan untuk membuat akaun anda dan kemudian memilih mata wang.

Anda juga dapat memilih untuk memberikan URL halaman sumbangan khusus dari akaun PayPal Anda serta memberikan URL pengembalian tempat pengguna akan diarahkan setelah mereka membuat sumbangan seperti halaman Terima Kasih.

Anda boleh membuat halaman WordPress untuk mengucapkan terima kasih kepada penderma dan kemudian memasukkan URL halaman sebagai halaman kembali.

Bagi pilihan derma, anda boleh menambahkan jumlah, tujuan, dan rujukan tetap untuk sumbangan PayPal anda. Terakhir, anda boleh memilih gaya butang PayPal. Setelah selesai, simpan tetapan anda.

Pilih butang untuk dipaparkan

Kini anda dapat memaparkan butang derma PayPal anda menggunakan kod pendek [paypal-donation] di mana-mana pos atau halaman WordPress.

Sebagai alternatif, anda boleh melawat Rupa »Widget di pentadbir WordPress anda dan tambahkan butang Sumbangan PayPal ke bar sisi.

Widget PayPal di bar sisi WordPress

Widget memiliki pengaturan yang sama, jadi yang perlu Anda lakukan adalah memberikan judul dan teks untuk widget sumbangan dan menyimpan tetapan widget anda.

Plugin Sumbangan PayPal percuma untuk WordPress

Plugin PayPal Donations adalah kaedah termudah dan termudah untuk menambah butang derma untuk pemula. Namun, kerana terdapat banyak plugin PayPal yang tersedia, ia boleh membingungkan. Kami telah memilih plugin derma PayPal terbaik yang boleh anda gunakan.

  • Butang Sumbangan PayPal
  • Butang Sumbangan PayPal + MailChimp
  • Sumbangan lancar
  • Membuat Borang Sumbangan PayPal untuk Organisasi Bukan Untung Menggunakan WordPress

Sekiranya anda mahukan lebih daripada sekadar butang derma, maka periksa senarai 10 plugin PayPal WordPress kami untuk menerima pembayaran dengan mudah. Pemalam ini bukan sahaja dapat membantu anda mengumpulkan derma, tetapi anda juga dapat menggunakannya untuk menjual kandungan digital, perkhidmatan, dan juga barang fizikal.

Kaedah 2: Menambah Butang PayPal secara manual di WordPress

Oleh kerana WordPress.com tidak membenarkan anda memasang plugin, anda harus menambahkan butang PayPal secara manual ke laman WordPress.com anda.

Kaedah ini juga berfungsi untuk mana-mana pengguna WordPress yang tidak mahu memasang pemalam.

Mulakan dengan log masuk ke akaun PayPal anda, dan klik pada item menu Tools. Di halaman seterusnya, klik pada ikon butang PayPal.

Butang PayPal di bawah bahagian alat

Pada halaman seterusnya, anda perlu mengklik pautan untuk membuat butang umum baru di sebelah kanan.

Membuat butang PayPal baru

Di halaman pembuatan butang, anda perlu memilih sumbangan di bawah jenis butang. Selepas itu pilih mata wang, jumlah, dan lain-lain Setelah anda berpuas hati dengan tetapannya, cukup klik pada ‘Buat Butang’.

PayPal Buat Butang Derma

Di halaman seterusnya, anda akan melihat kod yang anda perlukan untuk memaparkan butang derma PayPal. Klik pada Tab E-mel kerana pilihan ini akan membolehkan lebih banyak pilihan penyesuaian. Tampal URL ini di Notepad atau editor teks lain.

Pautan PayPal untuk Butang Sumbang

Seterusnya pergi ke kawasan pentadbir WordPress anda dan edit pos atau halaman di mana anda ingin menambahkan butang menderma PayPal. Anda mesti berada dalam mod Penyunting Teks bukan mod penyunting visual. Kemudian salin dan tampal kod ini:

Pastikan untuk mengganti “URL E-mel Anda yang anda dapat dari PayPal” dengan pautan yang anda tempelkan di notepad anda pada langkah di atas.

Itu sahaja. Anda kini mempunyai butang derma PayPal di laman WordPress anda tanpa pemalam.

Anda juga boleh menempelkan kod di dalam widget teks WordPress untuk menambahkannya di bar sisi anda.

Berikut adalah contoh langsung butang derma:

Sumbang kepada WPBeginner

Jangan ragu untuk mengkliknya untuk melihat bagaimana ia berfungsi. Anda boleh membuat sumbangan untuk membantu kami sekiranya artikel ini berguna :)

Pilihan Penyesuaian

Sebab mengapa kami memilih pautan e-mel dan bukan kod borang Laman Web adalah supaya anda dapat menyesuaikan gambar sumbangan dengan mudah. Berikut adalah beberapa butang sumbangan PayPal rasmi yang lain. Cukup salin kod dan ganti bahagian gambar dalam kod utama anda di atas.

Sekiranya anda tidak menyukai gambar ini, anda boleh membuat gambar anda sendiri. Cukup muat naik gambar itu ke pustaka media WordPress anda dan dapatkan Pautan Fail. Seterusnya tambahkan pautan itu dalam kod di bawah:

Kami harap artikel ini membantu anda menambahkan butang menderma PayPal di WordPress. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami mengenai cara menambahkan butang Stripe donate di WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me