Cara Mencari Imej Latar Belakang yang Cantik untuk Laman WordPress Anda

Banyak tema WordPress kini hadir dengan sokongan skrin penuh, paralaks, dan pelbagai latar belakang. Oleh kerana trend reka bentuk web ini, salah seorang pembaca kami bertanya adakah kami mengetahui sumber untuk mencari gambar latar yang berkualiti tinggi. Dalam artikel ini, kami akan berkongsi bagaimana mencari gambar latar percuma dan indah untuk digunakan di laman WordPress anda.


Mencari gambar latar berkualiti tinggi

Catatan: Sekiranya tema anda tidak mempunyai sokongan latar belakang skrin penuh, maka anda boleh menggunakan tutorial kami tentang cara menambahkan gambar latar layar penuh di WordPress.

Memahami Lesen dan Ukuran Gambar

Semua gambar di web dilindungi oleh undang-undang hak cipta. Walaupun tidak ada hak cipta yang disebutkan, Anda harus secara automatik menganggapnya hak cipta.

Terdapat beberapa tempat dalam talian di mana anda boleh mendapatkan gambar percuma yang boleh anda gunakan secara sah di laman web anda.

Oleh kerana gambar latar biasanya meliputi seluruh skrin, anda perlu mencari gambar yang sangat besar. Sekarang anda pasti dapat mengubah ukuran dan membuat gambar lebih besar, tetapi ini akan mengakibatkan kehilangan kualiti yang dapat dilihat untuk gambar yang besar.

Sebaik-baiknya, anda harus mencari gambar dengan lebar sekurang-kurangnya 1920px dan tinggi 1080 piksel. Untuk hasil yang lebih baik, anda harus mencuba dimensi yang lebih besar lagi. Ingat, mengubah ukuran gambar untuk menjadikannya lebih kecil jauh lebih mudah, dan anda boleh melakukannya tanpa kehilangan kualiti.

Sekiranya tema WordPress anda mengesyorkan ukuran gambar latar belakang, maka anda boleh meminta pembangun tema anda untuk mengetahui ukuran yang mereka cadangkan untuk digunakan.

Setelah itu, mari kita lihat di beberapa tempat yang menarik untuk mencari gambar latar belakang yang indah secara percuma.

1. gambar bebas

gambar percuma

Secara formal dikenali sebagai stock.xchng, freeimages.com menawarkan banyak koleksi gambar stok percuma yang boleh anda gunakan sebagai gambar latar di laman WordPress anda. Imej disusun mengikut kategori dan laman web ini juga mempunyai ciri carian yang cukup baik.

2. StockPhotosforFree.com

StockPhotosforFree.com

Laman web yang mudah dilayari dengan kategori dan carian, StockPhotosforFree.com menawarkan koleksi besar gambar berkualiti tinggi yang boleh anda gunakan bebas royalti di mana-mana projek web.

3. Corak halus

Corak halus

Pola halus adalah sumber yang indah yang menawarkan corak bertekstur percuma. Corak ini tidak terlalu kuat sehingga menjadikannya sempurna untuk laman web. Koleksi ini boleh dilayari dengan label seperti gelap, terang, kertas, jalur, dll.

Anda juga boleh membeli plugin Subtle Patterns untuk Adobe Photoshop untuk menggunakan corak ini dalam JPA anda sendiri.

Fakta menarik: Kami menggunakan salah satu corak dari Corak halus di latar belakang kami.

4. Arkib Domain Awam

Arkib Domain Awam

Seperti namanya, Public Domain Archive berkongsi gambar dan gambar yang berada di domain awam. Ini bermakna anda boleh menggunakan gambar ini dalam projek anda sendiri. Gambar dikategorikan sehingga anda dapat melihat arkib untuk mencari foto yang sesuai untuk digunakan sebagai gambar latar anda.

5. Unsplash

Buka paparan

Unsplash menawarkan gambar beresolusi tinggi percuma yang boleh anda gunakan dalam bentuk apa pun yang mungkin kerana mereka berada di bawah lesen CC-0.

Laman web ini mengeluarkan 10 foto baru setiap 10 hari.

6. picjumbo

picjumbo

Picjumbo menawarkan banyak koleksi gambar stok percuma. Koleksi boleh dilayari menggunakan kategori dan tag. Laman web ini juga menawarkan ciri carian yang bagus. Semua gambar di laman web berkualiti tinggi dan dapat dengan mudah digunakan sebagai gambar latar di blog WordPress anda.

7. Magdeleine

Magdeleine

Magdeliene adalah koleksi gambar saham percuma yang indah. Anda boleh melihat gambar mengikut kategori, tag, atau dengan memilih warna yang dominan. Melayari mengikut warna adalah ciri yang sangat berguna apabila anda ingin mencari gambar latar yang sesuai dengan skema warna anda yang lain.

8. Pixabay

Pixabay

Pixabay mempunyai banyak koleksi gambar, gambar, dan grafik vektor yang menakjubkan yang dapat anda gunakan pada projek anda secara percuma. Gambar boleh dilayari mengikut kategori, atau mengikut pilihan editor.

9. morgueFile

morgueFile

MorgueFile adalah satu lagi koleksi gambar stok percuma yang disusun. Laman web ini pantas menjadikannya lebih mudah untuk mencari gambar. Beberapa gambar di morgueFile memerlukan atribusi, jadi periksa gambar sebelum menggunakannya.

10. Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock tidak percuma, tetapi semestinya patut disebut di sini. Perpustakaan foto, vektor, dan ilustrasi mereka sangat hebat.

Kami adalah pelanggan Shutterstock yang berbayar dan dapat menjamin kualiti gambar.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari gambar latar yang indah untuk laman WordPress anda. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami untuk mempercepat WordPress dengan menyimpan gambar yang dioptimumkan untuk web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me