Cara Mencari Imej Percuma Royalti untuk Catatan Blog WordPress Anda

Sekeping gambar bernilai seribu perkataan. Inilah sebabnya mengapa semua blogger teratas menggunakan gambar untuk menarik perhatian dan menyampaikan mesej mereka dengan berkesan. Kita sering ditanya, bagaimana mencari gambar bebas royalti yang baik? Apakah tempat terbaik untuk mencari gambar bebas royalti untuk laman WordPress anda? Dalam artikel ini, kami akan berkongsi beberapa sumber utama kami untuk mencari gambar bebas royalti untuk catatan blog WordPress anda, sehingga anda dapat menjadikan kandungan anda menonjol.


Mencari gambar bebas royalti untuk catatan blog WordPress

1. stok.xchng

laman web fotografi stok percuma-xchng

Kami suka stock.xchng kerana koleksi gambarnya yang besar dikategorikan dan ditandai dengan kemas. Mencari gambar di stock.xchng adalah mudah. Anda boleh melihat gambar mengikut kategori atau menggunakan ciri carian.

Sebilangan besar gambar di sini berkualiti tinggi, jadi anda boleh menggunakannya di laman web anda dan juga persembahan anda. Anda mungkin menjumpai gambar yang banyak digunakan dan mudah dikenali.

Seperti misalnya jika anda mencari perniagaan, banyak gambar akan muncul yang anda lihat di laman web lain. Tetapi jika anda mencari istilah carian khusus, anda akan dapati gambar yang tidak digunakan secara berlebihan.

2. Pixabay

Pixabay

Pixabay adalah destinasi popular untuk mencari gambar berlesen CC-0 bebas royalti. Laman web ini menawarkan banyak koleksi gambar yang disusun mengikut kategori dan tag.

Laman web mempunyai ciri carian lanjutan yang membolehkan anda mempersempit carian anda. Anda boleh mencari mengikut warna yang menonjol dalam gambar.

3. Unsplash

Buka paparan

Destinasi terkenal untuk gambar bebas royalti berkualiti tinggi, berlesen CC-0, dan gambar domain awam. Unsplash mengeluarkan 10 foto setiap 10 hari.

Unsplash mempunyai fitur pencarian yang cukup baik, yang dapat digunakan untuk mencari gambar yang sesuai dengan tema tertentu seperti alam, kantor, tempat kerja, dll..

Laman web ini juga menawarkan peluasan Google Chrome yang menunjukkan gambar rawak di latar belakang ketika anda membuka tab baru. Anda kemudian boleh memuat turun gambar itu di komputer anda.

4. Pin Foto

Photopin menggunakan API flickr untuk membantu blogger mencari gambar berlesen kreatif commons

Photo Pin membantu blogger mencari gambar untuk digunakan dalam catatan dan artikel mereka. Ia menggunakan Flickr API untuk mencari gambar berlesen Creative Commons. Sama seperti Pencarian Creative Commons, kebanyakan gambar yang anda dapati di sini memerlukan anda memberikan atribusi.

5. Gambar Domain Awam

Gambar Domain Awam

Gambar Domain Awam mempunyai banyak koleksi gambar dan gambar bebas royalti. Anda boleh mencari gambar dengan menggunakan ciri carian, atau melihat-lihat kategori.

6. Stok Lama Baru

Stok Lama Baru

Laman web yang cantik ini mempunyai gambar-gambar vintaj yang kini berada di domain awam. Foto-foto itu menarik secara unik kerana memberi anda gambaran tentang masa lalu.

7. Gambar Pengambilan

Gambar Pengambilan

Pickup Image menawarkan banyak koleksi gambar, gambar, dan clipart bebas royalti. Laman web ini menawarkan ciri carian yang mudah digunakan. Imej juga disusun mengikut kategori dan tag untuk penyemakan imbas yang lebih mudah.

8. Arkib Domain Awam

Arkib Domain Awam

Public Domain Archive menawarkan gambar stok royalti percuma berkualiti tinggi. Laman web ini menawarkan gabungan gambar moden dan vintaj. Anda boleh melihat-lihat gambar menggunakan kategori atau menggunakan ciri carian.

9. SplitShire

SplitShire

SplitShire adalah koleksi gambar oleh Daniel Nanescu yang dikeluarkan di bawah lesen CC0. Anda boleh melayari laman web dengan menggunakan penapis tag, atau melihat gambar dalam paparan mozek. Foto baru dimuat naik ke laman web secara berkala.

10. LibreShot

LibreShot

11. Skitterphoto

Skitterphoto

Skitterphoto menawarkan gambar bebas royalti resolusi tinggi. Semua gambar di laman web dilesenkan di bawah domain awam CC-0. Laman web ini mempamerkan karya jurugambar mereka sendiri sehingga anda akan mendapat gambar yang kurang digunakan dan unik.

12. Stocksnap.io

Stocksnap.io

Laman web yang cantik dan senang digunakan untuk gambar bebas royalti dan gambar Berlesen CC0. Stocksnap.io membolehkan anda melihat-lihat gambar dalam kategori dan tag. Anda juga boleh menggunakan ciri carian.

13. WikiMedia Commons

Projek Yayasan Wikimedia, WikiMedia Commons adalah perpustakaan besar fail gambar, audio, dan video yang boleh digunakan secara bebas. Perpustakaan boleh dilayari mengikut jenis media seperti gambar, gambar, gambar, ilustrasi atau mengikut jenis fail seperti audio, video, gambar, dll. Gambar juga boleh dilayari berdasarkan lesen. Sebilangan besar gambar di Wikimedia Commons berada dalam domain awam yang bermaksud anda bebas menggunakannya tanpa ada atribusi. Beberapa gambar mungkin mempunyai lesen Creative Commons yang memerlukan atribusi. Pastikan anda menyemak maklumat lesen di bawah setiap gambar.

14. PDPics

PDPics

PDPics menawarkan koleksi beribu-ribu gambar domain awam. Pada pandangan pertama laman web ini mungkin kelihatan sangat asas tetapi mempunyai gambar yang disusun dengan kemas menjadi kategori dan tanda nama.

15. ShutterStock

Shutterstock

Shutterstock tidak percuma, tetapi semestinya patut disebut di sini. Perpustakaan foto, vektor, dan ilustrasi mereka sangat hebat.

Kami adalah pelanggan Shutterstock yang berbayar dan dapat menjamin kualiti gambar.

Setelah anda menjumpai gambar yang anda cari, anda dapat memotong dan mengedit gambar tersebut menggunakan program penyuntingan gambar kegemaran anda. Jangan lupa menyimpan gambar anda yang dioptimumkan untuk web kerana ia akan membantu mempercepat laman web anda.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari gambar bebas royalti untuk blog WordPress anda. Anda mungkin juga ingin melihat artikel kami bagaimana membuat galeri gambar responsif di WordPress dengan Envira.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me