Panduan Langkah demi Langkah untuk Menyiapkan FeedBurner untuk WordPress

Kemas kini: Kami tidak lagi mengesyorkan menggunakan FeedBurner kerana ia adalah produk sekarat yang penuh dengan pepijat. Sila baca artikel ini untuk mengetahui mengapa anda tidak boleh menggunakan FeedBurner dan mengetahui alternatifnya.


Setiap blog utama menggunakan FeedBurner untuk membakar suapan RSS mereka kerana ia adalah sistem kaya ciri percuma yang tidak dapat anda tolak. FeedBurner menyediakan statistik, pilihan pengoptimuman makanan, pilihan penerbitan makanan dan banyak lagi. Mengintegrasikan FeedBurner dan Google Analytics adalah suatu keharusan bagi setiap blog WordPress. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda dapat menyiapkan umpan blog WordPress anda dengan FeedBurner dan menggunakannya untuk membantu membawa blog anda ke tahap berikutnya.

Mengapa FeedBurner Penting untuk Blogger?

FeedBurner adalah perkhidmatan percuma yang dimuat dengan pilihan yang tidak anda dapat dengan suapan WordPress lalai. Beberapa ciri termasuk:

 • Statistik mengenai Pelanggan RSS anda supaya anda dapat menganalisis dan mengoptimumkan catatan blog anda.
 • Beri pengguna anda pelbagai pilihan untuk melanggan seperti E-mel, dan pembaca suapan lain (Netvibes, Google dll).
 • Bukti Sosial (Jumlah pelanggan)
 • Pilihan untuk menyesuaikan suapan anda seperti mengubah tajuk pos, penjenamaan dan banyak lagi.
 • Pilihan untuk melakukan ping pelbagai perkhidmatan membaca suapan setelah anda menerbitkan catatan anda.
 • Gabungkan Google Adsense untuk mengewangkan suapan RSS anda.
 • Dan banyak lagi …

Hanya dengan senarai ciri yang pendek, anda dapat melihat bahawa ia mesti dimiliki oleh semua blog. Sekarang kita boleh beralih ke penyediaan Akaun FeedBurner.

Menyiapkan FeedBurner Anda untuk suapan WordPress

Mula-mula anda perlu mempunyai akaun Google (mana-mana akaun gmail akan berfungsi). Lawati halaman perkhidmatan feedburner untuk memulakan proses ini.

Pada langkah pertama, anda akan menaip pautan ke Feed Blog WordPress anda. Sekiranya anda mempunyai Struktur URL WordPress Mesra SEO, maka pautan suapan anda mestilah seperti domainanda.com/feed/

Langkah 1 - Tuntut Umpan Anda di Feedburner

Pada langkah 2, anda akan memilih tajuk Feed anda dan alamat feed anda. Dianjurkan agar tajuk makanan anda tetap sama dengan blog anda. Yang terbaik adalah memastikan alamat suapan anda pendek dan tidak dapat dilupakan.

Langkah 2 - Pilih Tajuk dan Alamat Suapan

Secara teknikal suapan anda dibuat, jadi anda tidak perlu lagi mengikuti langkah-langkahnya. Klik pada Langkau terus ke Pengurusan Makanan.

Langkah 3 - Pergi ke Pengurusan Makanan

Anda akan melihat halaman dengan pautan ke banyak platform blog. Abaikan semua itu kerana kita akan melihatnya kemudian dalam artikel ini. Cukup klik pada tab optimize yang anda lihat pada gambar di bawah.

Langkah 4 - Klik Optimize

Pada langkah 5, kami akan berusaha mengoptimumkan Feed Blog WordPress anda. Anda perlu memastikan bahawa anda mempunyai pilihan Mesra Penyemak Imbas diaktifkan, Suapan Pintar diaktifkan, dan FeedFlare diaktifkan. Anda boleh mengaktifkan perkhidmatan lain jika anda mahu, tetapi 3 perkhidmatan ini mesti dimiliki. BrowserFriendly menjadikan langganan lebih mudah. SmartFeed memastikan keserasian maksimum dengan semua aplikasi pembaca suapan. FeedFlare membina interaktiviti ke dalam catatan dengan menambahkan e-mel ini dan pilihan perkongsian lain.

Langkah 5 - Optimumkan Suapan anda

Pada langkah 6, kita akan melihat semua pilihan yang dipublikasikan untuk suapan. Anda perlu membenarkan Langganan E-mel di laman web anda kerana ada pengguna yang lebih suka mendapatkan kemas kini e-mel daripada menggunakan pembaca Google. Pingshot mesti diaktifkan kerana memberitahu perkhidmatan semasa anda membuat pos. Widget jumlah umpan membolehkan anda menunjukkan jumlah pelanggan anda. Ini adalah salah satu kaedah bukti sosial terbaik. API Kesedaran sangat berguna jika anda cuba menyenaraikan diri anda di laman web seperti BuySellAds kerana mereka dapat mengekstrak jumlah pelanggan anda dengan mudah. Terdapat pilihan lain yang menarik seperti Headline Animator, BuzzBoost yang boleh anda aktifkan jika anda mahu.

Langkah 6 - Iklankan suapan anda

Mengewangkan suapan anda adalah satu lagi ciri baik FeedBurner kecuali hanya membenarkan anda menggunakan Google Adsense. Jadi daftar dengan Google Adsense dan ikuti arahannya.

Langkah 7 - Mengewangkan suapan anda

Setelah anda melakukan semua langkah di atas, anda boleh mengklik pada tab Analisis. Kemungkinan besar anda akan melihat skrin seperti di bawah kerana statistik tidak direkodkan. Beri masa sehingga 24 jam dan anda akan mula melihat nombor di sana. Gunakan jumlah pelanggan, klik dan data berguna lain untuk memperbaiki blog anda. Lihat apa yang disukai dan tidak disukai pengguna anda dengan stas ini, dan kemudian fokus pada jenis siaran yang disukai dan dinikmati oleh pengguna anda.

Langkah 8 - Analisis Suapan dan Tingkatkan

Satukan FeedBurner ke dalam WordPress

Walaupun anda telah menyediakan suapan anda dengan FeedBurner pada langkah-langkah di atas, tetapi anda belum benar-benar mengintegrasikannya dengan WordPress. Perkara pertama yang ingin anda lakukan ialah berhenti mencairkan suapan anda dan menjadikannya sebagai makanan. Anda perlu membuat pengalihan, jadi apabila pengguna cuba mengunjungi domainanda.com/feed/ mereka diarahkan ke halaman feed feedburner anda. Dengan cara ini anda dapat mengawasi pelanggan di blog anda.

Terdapat plugin yang disebut FD FeedBurner yang membolehkan anda membuat pengalihan ini dengan mudah. Anda juga boleh mengarahkan suapan anda menggunakan fail .htaccess, tetapi kami tidak akan berkongsi kaedah itu kerana ini bukan sesuatu yang kami cadangkan untuk pemula.

Sebilangan besar Tema WordPress kini hadir dengan integrasi FeedBurner seperti Headway Theme, Standard Theme, dan lain-lain. Sekiranya tema anda tidak serasi, gunakan pemalam di atas.

Tambahkan Kotak Langgan E-mel di laman web anda

Lawatan pertama Menerbitkan »Langganan E-mel kemudian menyalin dan menampal kod yang mereka berikan kepada anda dalam fail templat yang anda suka (kebanyakan sidebar.php). Jangan lupa untuk menyesuaikan rupa bentuk e-mel anda, anda perlu mempunyai pengetahuan mengenai HTML dan CSS terlebih dahulu.

Sekiranya blog anda tidak mempunyai suapan FeedBurner, dapatkan sekarang.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map